Softoed:yupi:Ага да да... Экспертиза, флюс, возраст... Пожелаю удачи и держите в курсе

Ну я первым делом, сообщу копам, что это дело уже не лично моё, а достояние общественности, дам им ссылку на эту тему и, разумеется, буду держать Вас в курсе

З правової позиції "надбання громадськості" не є аргументом

Справа в тому, що треба розрізняти цивільно-правові відносини (купівля-продаж) та кримінальні (шахрайство), і навіть якщо товар відправлено неналежної якості або кількості, то "криміналу" в цьому немає. Виходячі із тексту вище, ти добровільно отримав товар і вважаєш що він не відповідає умовам угоди, а якщо є порушення зобов’язань з боку продавця стосовно якості, то маєш право звернутися до суду загальної юрисдикції з цивільним позовом про відшкодування матеріальної шкоди (треба знайти П.І.Б. та місце реєстрації продавця, скласти позов, сплатити судовий збір, зробити ксерокопії, направити матеріали і т.д.), чекати відкриття провадження у справі, клопотати перед судом про призначення експертизи (ще розібратися яку саме, існує нормативно-затверджена класифікація), рекомендовати суду експерта, переконати суд щоб саме судом була призначена експертиза, сплатити її вартість за свій рахунок (у випадку задоволення позову суд зобов’яже продавця компенсувати її вартість), і якщо зірки зійдуться, то можливо позов буде задоволено, адже невідомо які ще обставини можуть з’явитися. Враховуй, що процес в першій інстанції може тривати декілька місяців, відповідач не буде з’являтися в засідання, тобі треба буде переходити на заочну форму розгляду, а для цього суд має двічі повідомити продавця про дату засідання, і це зробити буде вкрай складно, адже він з великої вірогідністю не буде отриувати рекомендований лист з повісткою і пошта буде повертатися, а без цього заочно справу не розглянути... ну і якщо все складеться, то можлива в подальшому з його боку апеляція і касація, справа затягнеться мінімум на рік, ти будеш весь час нести витрати, і коли отримаєш рішення суду (ще треба буде знайти його ідентифікаційний код), доведеться звертатися до виконавчої служби, вона відкриє провадження, продавець нічого робити не буде, через декілька місяців з’ясується, що на нього не зареєстровано ні нерухомості, ні транспорту... та й офіційної зарплатні немає, тобто рішення не буде виконано. Можна буде спробувати застосувати механізм вжиття заходів тимчасового обмеження боржника у праві виїзду за межі України. А якщо колись продавець влаштується на роботу і судовий виконавець знайде його заробітну плату, на яку можна буде звернути стягнення, то на той час із-за інфляції на цю суму зможешь придбати лише снікерс. Це я тобі розповідаю із практики як позиватися за такими "дрібницями".
Щодо кримінальної справи за твоєю заявою до копів, то мабуть її внесуть до реєстру, але в подальшому мають закрити провадження за відсутністю складу злочину, оскільки між вами цивільно-правові відносини. Ну десь так я бачу ситуацію, сподіваюсь, що помиляюсь.
А поки заради контролю справи та "тримання слідчого в тонусі" варто звернутись із заявою до нього про видачу витягу з єдиного реєстру досудових розслідувань приблизно такого змісту:
я, "такий то", звернувся до _____________ із заявою про підозру вчинення передбаченого ст. _____ КК України злочину щодо "бла-бла-бла".
Ч. 2 ст. 60 КПК України закріплює права заявника, до яких, зокрема, віднесено право "отримати від органу, до якого він подав заяву, документ, що підтверджує її прийняття і реєстрацію". Відповідно до процесуального закону документом, який би підтверджував прийняття і реєстра¬цію від заявника заяви або повідомлення про кримінальне правопорушення, слід розуміти копію витягу з Єдиного реєстру досудових розслідувань у порядку, передбаченому ст. 214 КПК України.
З огляду на викладене, керуючись ст. ст. 28, 60, 214 КПК України, ПРОШУ:
1. Видати мені витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань згідно вищезазначеної заяви про підозру вчинення злочину.
2. Витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань направити поштою за наступною адресою: ___________
Але повторююсь - вангую закриття кримінальної справи.
Щось Остапа понесло, зупиняюсь