Термопаста. Выбор обсуждение

Все связанное с охлаждением и шумопонижением
Відповісти
Автор
Повідомлення
poulk
Advanced Member

Повідомлення

Тема становится на ремонт :)
Если есть желающие помочь, пишите в личку.
Помощь может быть в любом виде: ссылки на тесты, графики и любая полезная информация по теме.

Тысты.
Свежий тест (tom's hardware)

Тестирование 11-ти термопаст by Hum
Востаннє редагувалось 27.03.2014 22:16 користувачем poulk, всього редагувалось 2 разів.
c0013r
Member

Повідомлення

С такими нападками теперь никто не будет делать тесты, да правильней было бы установить обороты постоянные и открытый стенд, но и такие результаты вполне пойдут, RA не продавец пасты :gigi: и разницу в оборотах услышал бы ;)
ЗЫ:и вроде бы не фанаты залмана и такое развели :dontknow:
RA
Member

Повідомлення

RA: Що таке тестування відеокарти:
тестування девайсу тестами аля 3д марк та Хевен, тестування на бенчмарках популярних потужних ігор.
Девайс перевіряється на дефолтних частотах, та оверський потенціал (розгон без підняття вольтажу та із підняттям...).
На даних програмах при даних налаштуваннях знімаються усі необхідні показники (робочі температури, ФПС та інше...)

Тестування термоінтерфесів:
проводиться на вибраній моделі відеокарти (бажано гарячій) тестуванням на прграмі аля МСІ Комбустор або Фурмарк... при однакових налаштуваннях девайсу. Змінний лише термоінтерфейс!
Що не так?

У тесті були однакові налаштування, лише різні термоінтерфейси (гляньте скріни). Тест проводився у корпусі глибиною 43 см із відкритою боковою кришкою!
Може ще написати конфігурацію системи? Може ще ЦП не підходить для тесту відеокарти, чи недостатня кількість пам"яті, чи може ОС не та?
Пропоную лікувати мозок від хворої уявии або самому зробити тести із своїми вимогами! :facepalm:
SERGBILL
Member

Повідомлення

знатный срач получился :lol: :super:
такоэ
Member

Повідомлення

RA
Может вообще избавиться на период тестирования от этих кулеров с вентиляторами и соорудить водоблок с питанием от водопровода. :think: .
Jetfigter2015

Повідомлення

модератор StasTODD та Куратор темы poulk.
спойлер
В Вас обох відпустки, чи як? Кожний з нас має право висловлювати свої думки та опубліковувати свої "відкриття" та відстоювати свою особисту думку ........... Але більш - менш цивілізовано. Чекаю Ваших реакцій та дій по відношенню до хамства зі сторони RA, та порушення правил форуму (в зв'язку з Вашою бездіяльністю) мною.
SERGBILL
Member

Повідомлення

Jetfigter2015 вот тебя и забанят на недельку :laugh:
Jetfigter2015

Повідомлення

SERGBILL:Jetfigter2015 вот тебя и забанят на недельку
спойлер
Кожному своє............. здається якось так
Добавлено через 30 минут 53 секунды:
c0013r:да правильней было бы установить обороты постоянные
Згідний
c0013r:и открытый стенд
Без різниці, головне кожен раз однаково
c0013r:RA не продавец пасты
Згідний
c0013r:и разницу в оборотах услышал бы
"У даному тесті оберти коливалися у межах 88-94%" .......... надто велика різниця з врахуванням "Якщо провести аналіз тестів, то максимальна різниця температур між термопастами різних виробників становить лише 3 градуси!". Якщо ж до цього добавити не стабільність температури в кімнаті плюс-мінус 1-3 градуси (наперед вибачаюсь перед всіма, в кого в будинках - квартирах стоїть серйозна автоматика від 500 вічнозелених і вище в парі з відповідним отопленням) на протязі доби то не обов'язково бути фанатом залмана :laugh:
RA
Member

Повідомлення

Jetfigter2015
Літній сезон, опалення виключене, температура стабільна! Я в юрті не живу, щоб на протязі години так коливалася температура :facepalm:
Параметри програми були однакові!
Це на зразок виставлення претензій до автомобільного бренду, у якого паспортні дані по споживанню палива одні, а на наших дорогах інші :lol:
Huzon
Member

Повідомлення

Jetfigter2015: Якщо є бажання, то раніше я описував про різницю між пастами на процесорі - пошукайте.
спойлер
Якщо ж Вас цікавить більше інформації чому я прийшов до таких висновків і після якого об'єму виконаної роботи а також витрачених на це часу та коштів (чисто за спортивного інтересу) перечитайте починаючи з 16ст http://forums.overclockers.ru/viewtopic ... &start=300" target="_blank Якщо ж вистачить терпіння це все прочитати та знань (не хочу образити) зрозуміти принцип дії, то думаю зрозумієте що я маю елементарну уяву про системи охолодження та пасти. Зовнішній вигляд прошу не враховувати - наступне гетто буде більш естетичне
Покы що, не все прочитав, але термосифон, доволі, цікавий. Він ще працюе?
RA
Member

Повідомлення

Хочу зробити ще один тест із участю термопаст: КТП8, Xigmatek Freezing Point G4718, Zalman (ZM-STG2), OCZ Freeze Extreme, "рідкого металу" на відеокарті Gigabyte Radeon HD 3870 512MB
ЗображенняЗображення
із охолодженням Zalman VF830
ЗображенняЗображення

Тест хочу провести у суботу.
Прохання до форумчан, особливо зі Львова: закінчилася Zalman (ZM-STG2), якщо хтось може позичити - буду дуже вдячний. Можливо хтось хоче перевірити ще якісь термоінтерфеси - присилайте їх мені для тестування.
Також вислухаю рекомендації для проведення тесту
:beer:
Jetfigter2015

Повідомлення

Huzon:Покы що, не все прочитав, але термосифон, доволі, цікавий. Він ще працюе?
спойлер
Так. Якщо щось цікавить - звертайтесь в лс. Це дещо не відповідає даній темі.
Jetfigter2015

Повідомлення

RA:Також вислухаю рекомендації для проведення тесту
Якщо тебе цікавить моя думка, то...
Всі ці пасти мають різну густину та в'язкість одна відносно іншої. Ні одна з цих паст (та й решти доступних для простих смертних) реально навіть близько не прирівнюються по теплопровідності до алюмінію, тим більше міді. Враховуючи перше, пасти будуть нанесені шаром різної товщини - не твоя вина, іначе не можливо. Різниця буде в мікронах, що зауважити оком не можливо. Тільки ця різниця дасть похибку в 1-2 градуси. Тому спочатку потрібні рівні поверхні для експериментів. Рівні настільки, щоб слід від пасти (після зняття) був не суцільною красивою плямою, а мав вигляд павутинки по максимальній площі. Там де по площині павутинка - поверхні практично контактують напряму, а паста заповнює тільки пори та мікротріщини. Добитися цього по всій площі кустарним методом практично не можливо. Але чим більша площа "павутинки", тим більш правдоподібний результат.
BigTypoon
Member

Повідомлення

я скажу так. Что тесты эти - не благодарное дело.
Как уже отметил Jetfigter2015, в системах с малым тепловыделением разрыв между хорошими и плохими пастами совсем мал. (я не говорю о совсем плохих типа Титан сильвергриз).
И только в системах с большой нагрузкой или разогнанных системах появляются различия. Да и сама СО должна быть ультра класса.

В профиль можете глянуть, система разогнана хорошо. Часто конвертирую видео, естественно многопоточно, нагрузка 100% на 4 ядра. (~180-190Вт)
Откровенно плохими пастами не пользуюсь: Arctic Cooling MX-2, Zalman ZM-STG2, Thermalright Thermal Paste.
И что я отметил для себя:
1. паста должна быть свежей.
2. она ВСЕГДА лучше чем предустановленные термоинтерфейсы от производителей.

Для конкретного теста необходимо приобрести/привезти/получить у вендоров экземпляры свежей термопасты.
и тестировать конечно на системе с большой тепловой нагрузкой. Да и сама СО должна быть ультра класса.

RA
Для тестов необходимо использовать что-то получше этого залмана, ибо он средне бюджетное говнецо.
Хоть бы Thermalright Shaman.

и не пишите, что это у нас запросы, сделайте сами, где ж пасту достать свежей, и т.д. Просто помните, что у нас сразу появятся вполне объективные сомнения в вашем тесте ибо не учтены многие нюансы.
RA
Member

Повідомлення

1. Прилягання поверхні охолодження однакове на всіх термоінтерфейсах у конкретному девайсі! Це тому, що змінний лише термоінтерфейс! :facepalm:
2. "Для конкретного теста необходимо приобрести/привезти/получить у вендоров экземпляры свежей термопасты. Це знову ідеалізм та фантазія :facepalm: Поясню:
- паста може залежатися на складі виробника або оптовика...;
- складники термоінтерфейсу може купити виробник у різних місцях і можлива часткова (незначна) відмінність по характеристиках, але у межах норми... Навіть кожна партія різноманітних виробів окремо перевіряється по параметрах...;
- умови транспортування термоінтерфейсу у нашу державу.
Якщо враховувати такі фактори, то багато чого може вплинути на ситему, навіть і географічна широта :lol:
3. "тестировать конечно на системе с большой тепловой нагрузкой. Да и сама СО должна быть ультра класса"
Ми перевіряємо термоінтерфейс чи СО або систему? Чи може ми перевіряємо оверклокерський потенціал системи? Карта сама по собі не є холодною! :facepalm:

Ось гляньте тест : http://www.overclockers.ru/lab/30852_5/ ... ejsov.html" target="_blank яка у ньому карта і яке охолодження.
Усім ідеалістам та наївним фантазерам пропоную спуститися на землю тва зрозуміти що виготовлення охолдженнь та прикріплення їх на девайси робляться не у спец приміщеннях та без використання нанотехнологій!
Гляньте на якості поверхонь охолоджень навіть потужних брендів! :horror: Які тут високі технології? :horror:
По ваших усіх хворих уявленнях та вимогах тести необхідно робити у лабораторіях NASA або у космічному вакуумі! :facepalm:
Jetfigter2015

Повідомлення

RA:Прилягання поверхні охолодження однакове на всіх термоінтерфейсах у конкретному девайсі! Це тому, що змінний лише термоінтерфейс!
Спробую ще раз. На кривій поверхні товщина цих інтерфейсів буде різною. Чому - пояснив раніше. Цієї різниці в товщині повністю достатньо, щоб реально краща паста нанесена товстішим шаром показала однаковий, або й гірший результат в порівнянні з пастою з гіршим коефіцієнтом теплопровідності. В кінцевому результаті різниця в 3 градуси при такому підході до справи як в тебе просто списується на криворукість. Як ти не можеш зрозуміти прості речі - від зміни товщини підошви кулера (наприклад) з 6 на 9мм зміниться тільки інертність девайсу по причині надлишкового (з великим запасом) коефіцієнту теплопровідності міді, чи алюмінію. При зміні товщини пасти в такому співвідношенні перегрів забезпечений. Надіюсь цього разу зрозумів. Тому не вішай смайликів жовтого кольору а почитай щось корисне.
RA
Member

Повідомлення

як ти перевіриш чи поверхня коса?
ти знаєш, що таке у машинобудуванні база? базова поверхня?
знаєш чим вимірюється нерівність поверхні? нерівність відносно чого? бази?
Попробуй коректно (технічно правильно) сформулюй те, що ти хочеш сказати!
Вивчи мат частину : http://osntm.narod.ru/bazy.html" target="_blank http://tehkd.ru/tehn_articles/5_klas_baz.html" target="_blank
:facepalm:
такоэ
Member

Повідомлення

як ти перевіриш чи поверхня коса?
Это вообще-то не суть важно, главное чтобы поверхности соответствовали друг другу. Для этого можно закоптить одну из них и приложить к другой, отпечаток всё и покажет. :teacher:
Jetfigter2015

Повідомлення

RA:як ти перевіриш чи поверхня коса?
Ти або спеціаліст в машинобудуванні з трьома інженерними дипломами, або троль знатний. В любому з цих випадків немає сенсу про щось дальше спілкуватись. :beer:
SERGBILL
Member

Повідомлення

та успокойтесь вы уже...
пусть тестирует человек как хочет. он же деньги платит за ТП, видяхи и электроэнергию. :lol:
но всё-равно прошу обороты сделать одинаковыми (максимальными на всех тестах) что б разница была более заметна.
RA
Member

Повідомлення

Jetfigter2015
у мене 2 технічних освіти, вимірювальними інструментами вмію користуватися, на відміну тролів теоретиків та псевдознавців :tomat:
Ось вслухайтеся в пісеньку : " target="_blank і задумайтеся над нею :lol:
Відповісти