8600m gs зміна вольтажу і прошивка біоса мобільної відеокарти

Все вопросы о ноутбуках
Відповісти
Автор
Повідомлення
theoretic
Junior

Повідомлення

Доброго дня шанована Спільнота!
Зацікавився таким питанням як зміна вольтажу і прошивка біоса відеокарти 8600 в ноутбуці.
Власне що зараз опробувано:
1) nvidia inspector-ом були знайдені стабільні частоти
2) nbitor-ом було зкачано і підредаговано біос
3) нажаль жодна програма: PowerStrip, Nvidia Inspector, RivaTuner, Msi Afterburn не дозволяє міняти вольтаж ядра для перевірки на стабільність
Може хтось цікавився зустрічав якусь інформацію по цьому питанню?
Наперед вдячний, theoretic
traffa
Member

Повідомлення

для начала нужно знать модель ноутбука, что бы понимать, где находится видеобиос, в БИОС самой материнки, или отдельная микросхема с БИОСом для видяшки.

В первом случае, что бы зашить отредактированный БИОС - придется делать как написано здесь: http://service-core.com.ua/articles/asus-a8j-8600m-gt" target="_blank, во втором случаем все проще, NVFLASH для Windows и, пожалуй, все.

На счет программного изменения напряжения на ГПУ на ноутбучной видяшке - сказать ничего не могу. Но можно найти даташит на ШИМ питания ГПУ и сделать вольтмод понижающий напряжение.
theoretic
Junior

Повідомлення

Дякую за швидку і грунтовну відповідь, traffa
Є така думка що біос знаходиться таки на відеокартці, оскільки в даній моделі "Acer Aspire 6530g" попередній власник поміняв відмінну відеокарту радеон мобіліті 3650, на це перегріте нерозуміння :(
З шимами звязуватися точно не буду, ще не доріс я до них ;)
Дозвольте тоді таке питання
якщо я прошию біос з пониженим вольтажем, проредагованим Nibitor-ом, він сприйметься чи ні?
traffa
Member

Повідомлення

theoretic:якщо я прошию біос з пониженим вольтажем, проредагованим Nibitor-ом, він сприйметься чи ні?
Скорее всего что карта работать будет, но напряжение останется неизменным не взирая на пониженное напряжение в БИОС.
theoretic:попередній власник поміняв відмінну відеокарту радеон мобіліті 3650, на це перегріте нерозуміння
Боюсь, что долго жить Ваша карта не будет. Т.к. 8XXX это проблемная серия видях от NVIDIA и исправили они это проблему только в чипах вышедших после 2009 года выпуска(смотреть по датакоду выбитому на кристалле чипа) пропайка, реболл и прочие виды ремонтов, кроме замены чипа на новый - это все временное восстановление работоспособности.

Замена чипа стоит дороже, многие отказываются, что бы недорого починить и кому-то продать. Если это так, то Вашей видеокарте не долго осталось, к сожалению.
theoretic
Junior

Повідомлення

Це все я знаю і розумію.
Про що друга проінформовано.
Але на даний момент у нього немає можливості купуваи нову карточку (цю навряд є зміст ремонтувати оскільки вона вже була прогріта)
Принаймі зроблю все можливе для її довшого проживання ;)
Відповісти