Доброго дня шанована Спільнота!
Зацікавився таким питанням як зміна вольтажу і прошивка біоса відеокарти 8600 в ноутбуці.
Власне що зараз опробувано:
1) nvidia inspector-ом були знайдені стабільні частоти
2) nbitor-ом було зкачано і підредаговано біос
3) нажаль жодна програма: PowerStrip, Nvidia Inspector, RivaTuner, Msi Afterburn не дозволяє міняти вольтаж ядра для перевірки на стабільність
Може хтось цікавився зустрічав якусь інформацію по цьому питанню?
Наперед вдячний, theoretic
Новини
Останні статті і огляди
8600m gs зміна вольтажу і прошивка біоса мобільної відеокарти
-
theoretic
Junior
-
traffa
Member
для начала нужно знать модель ноутбука, что бы понимать, где находится видеобиос, в БИОС самой материнки, или отдельная микросхема с БИОСом для видяшки.
В первом случае, что бы зашить отредактированный БИОС - придется делать как написано здесь: http://service-core.com.ua/articles/asus-a8j-8600m-gt" target="_blank, во втором случаем все проще, NVFLASH для Windows и, пожалуй, все.
На счет программного изменения напряжения на ГПУ на ноутбучной видяшке - сказать ничего не могу. Но можно найти даташит на ШИМ питания ГПУ и сделать вольтмод понижающий напряжение.
В первом случае, что бы зашить отредактированный БИОС - придется делать как написано здесь: http://service-core.com.ua/articles/asus-a8j-8600m-gt" target="_blank, во втором случаем все проще, NVFLASH для Windows и, пожалуй, все.
На счет программного изменения напряжения на ГПУ на ноутбучной видяшке - сказать ничего не могу. Но можно найти даташит на ШИМ питания ГПУ и сделать вольтмод понижающий напряжение.
-
theoretic
Junior
Дякую за швидку і грунтовну відповідь, traffa
Є така думка що біос знаходиться таки на відеокартці, оскільки в даній моделі "Acer Aspire 6530g" попередній власник поміняв відмінну відеокарту радеон мобіліті 3650, на це перегріте нерозуміння
З шимами звязуватися точно не буду, ще не доріс я до них
Дозвольте тоді таке питання
якщо я прошию біос з пониженим вольтажем, проредагованим Nibitor-ом, він сприйметься чи ні?
Є така думка що біос знаходиться таки на відеокартці, оскільки в даній моделі "Acer Aspire 6530g" попередній власник поміняв відмінну відеокарту радеон мобіліті 3650, на це перегріте нерозуміння
З шимами звязуватися точно не буду, ще не доріс я до них
Дозвольте тоді таке питання
якщо я прошию біос з пониженим вольтажем, проредагованим Nibitor-ом, він сприйметься чи ні?
-
traffa
Member
Скорее всего что карта работать будет, но напряжение останется неизменным не взирая на пониженное напряжение в БИОС.theoretic:якщо я прошию біос з пониженим вольтажем, проредагованим Nibitor-ом, він сприйметься чи ні?
Боюсь, что долго жить Ваша карта не будет. Т.к. 8XXX это проблемная серия видях от NVIDIA и исправили они это проблему только в чипах вышедших после 2009 года выпуска(смотреть по датакоду выбитому на кристалле чипа) пропайка, реболл и прочие виды ремонтов, кроме замены чипа на новый - это все временное восстановление работоспособности.theoretic:попередній власник поміняв відмінну відеокарту радеон мобіліті 3650, на це перегріте нерозуміння
Замена чипа стоит дороже, многие отказываются, что бы недорого починить и кому-то продать. Если это так, то Вашей видеокарте не долго осталось, к сожалению.
-
theoretic
Junior
Це все я знаю і розумію.
Про що друга проінформовано.
Але на даний момент у нього немає можливості купуваи нову карточку (цю навряд є зміст ремонтувати оскільки вона вже була прогріта)
Принаймі зроблю все можливе для її довшого проживання
Про що друга проінформовано.
Але на даний момент у нього немає можливості купуваи нову карточку (цю навряд є зміст ремонтувати оскільки вона вже була прогріта)
Принаймі зроблю все можливе для її довшого проживання