Артефакти при запіканні текстур (АО) в 3Ds Max

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
ASSASSIN-X
Junior

Повідомлення

Артефакти при запіканні текстур (АО) в 3Ds Max 2013 через V-ray, як на ловпольній так і на високополігональній версії одної моделі.
Признаюсь чесно - текстури я ще не запікав, до цього моменту якось не доводилося, я просто моделював і все, а текстуруванням займалися інші. Але зараз довелося мені, і тут такий фейл).
в 3Death Max я працюю вже близько 3-х років, і з такою хрінню ще не зустрічався.
Артефакти є при рендері в текстуру як низькополігональної так і високополігональної моделі.
При звичайному рендері сцени (не в текстуру) з АО і скайлайт артефактів немає, вони є тільки при рендері АО в текстуру (ну не прям таки карта АО, такої карти в vray немає при рендері в текстуру))) , просто карта світла, ГІ чи загальна карта, але результат однаковий)
нижче скріни самої моделі:

1) Вся модель, якщо комусь цікаво)))
2) Розкладка з артефактами
3) HP модель
4) LP модель
5) Калічний результат, дуже добре помітні артефакти на плоскому полігоні ніжки, і ще багато таких повсюду.

Спробую запекти з модифікатором Tesselate (tension 0, iterations 3) і накласти на ЛП модель , завтра відпишуся, я думаю багато в кого виникала така проблема і багатьом буде цікаво її вирішення
Вкладення
Turret_1.jpg
Turret_2.jpg
Turret_3.jpg
complete.png
T1.jpg
ASSASSIN-X
Junior

Повідомлення

модифікатор Tesselate не допоміг(((
ASSASSIN-X
Junior

Повідомлення

рішення:
назначити матеріал)))
SERGBILL
Member

Повідомлення

типа тихо сам с собой? :-/
prosha_evolist
HWBOT OC Team

Повідомлення

всегда хотел научится работать в 3DMax, но после ее установки и открытые.... запутался и удалил :(
Vasyl
Member

Повідомлення

ASSASSIN-X
Щоб запекти амбієн оклюжн при допомозі врей треба створити матеріал типу VRaylightMtl і назначити в дифуз канал карту Vraydirt; потім вставити цей матеріал в слот Override mtl розділу Global Switches, познімати галки default light, hidden light, shadow, відключити GI і все. В самій карті Vraydirt можна покрутити налаштування. Але врей, зарара, запікає на чорному фоні, а мені так незручно, і якщо потім на модель дивитись в максі то шви розкладки чорним просвічують, ну то особливість в'юпорта в макса, можна запікати в формат png з альфою, тоді буде на прозорому фоні. Ще можна пекти оклюжн менталом і дефолтним сканлайном в максі. А ще дуже зручно x-normal` ом (є така безкоштовна прога X-normal - дуже зручна для запікання карт нормалей і оклюжна). І до речі, у вас дуже неграмотно зроблена uv-розгортка - там у вас в моделі три абсолютно одинакові лапи, можна їх на одне місце на розгортці покласти; просто видаляєте дві лапи, потім робите розгортку, потім детачите одну лапу, виставляєте для неї півот по центру круга і розмножуєте її по кругу через 120 градусів, а потім всі три лапи знову атачите до моделі - тоді всі три лапи лежатимуть одна на одній на uv-розгортці.
ASSASSIN-X
Junior

Повідомлення

Vasyl
щоб запекти АО в врей треба назначити матеріал стандарт і в налаштуваннях GI в врей налаштувати АО як захочеш і при запіканні в тестуру вибираєш Врей Лайтмап чи ВрейГІ і запікаєш, все набагато простіше ніж дається.
Просто в матеріалі який присвоюється по стандарту (тобто без матеріала) при запіканні АО видно кожну грань, навіть ті що лежать в одній площині, тому все що потрібно це присвоїти обєкту будь-який матеріал

Добавлено через 5 минут 13 секунд:
от результат , АО з текстурою в одній карті (в фотошопі наклав карту АО на карту текстури і підкоректував гамму і всяку таку хрінь) Зображення

Добавлено через 3 минуты 39 секунд:
можливо АО зроблю трохи темнішим
Відповісти