Xbox дасть змогу власникам дисків безплатно отримати цифрові версії ігор

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
oversteve
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити Xbox дасть змогу власникам дисків безплатно отримати цифрові версії ігор

гідна ініціатива від майків, от би ще соня таке саме зробила з дисками від пс4, для тих, хто купив пс5 без приводу :rolleyes:
walkman3000
Member

Повідомлення

oversteve: 27.08.2026 10:05гідна ініціатива від майків
от би ще було що оцифровувати, а так просто піар за рахунок соні
yariksom
Member

Повідомлення

oversteve: 27.08.2026 10:05гідна ініціатива від майків, от би ще соня таке саме зробила з дисками від пс4, для тих, хто купив пс5 без приводу
Гідна то вона гідна, але вже були випадки коли ігри просто щезали з цифрових площадок і гравець немав вже доступу, тому не варто викидати фізичний диск.
Разом з тим мати водночас те і те це дуже добре.
А Сонька нехай лісом йде зі своєю політикою переходу виключно на цифру.
Scoffer
Member

Повідомлення

А навпаки слабо зробити? Завезти блюрей-різак в консоль :D
yariksom
Member

Повідомлення

Scoffer: 27.08.2026 10:15 А навпаки слабо зробити? Завезти блюрей-різак в консоль :D
Так поступить Соні, коли провал через повну цифру буде неминучий :lol:
waryag
Member

Повідомлення

oversteve: 27.08.2026 10:05 гідна ініціатива від майків, от би ще соня таке саме зробила з дисками від пс4, для тих, хто купив пс5 без приводу :rolleyes:
Лавровий листочок, щоб заспокоїти ком'юніті. Все тримається на сервісах майків, які завжди можна обмежити чи відключити.

А соні після згвалтування майків занадто повірила у себе. Хоча для слім і про можна докупити привід.
Shaolin_Style
Member

Повідомлення

waryag: 27.08.2026 10:37
А соні після згвалтування майків занадто повірила у себе. Хоча для слім і про можна докупити привід.
Судя по всему это последнее поколение в котором вообще будут оптические диски, на пс6 уже будет не можно, параллельно с этим закрывают заводы по производству BD-дисков. Sony главный интересант того что бы от прямых продаж дисков перейти к цифре и подписочной модели.
The_Rusik
Member

Повідомлення

Пусть сначала в соглашении добавят, что покупая игру, то это именно покупка а не оренда, и что они не могут ее удалить или запретить играть или по соглашению с компенсацией стоимости игры. И чтобы всегда и везде можно ее запускать.
big_bang
Member

Повідомлення

щось не зрозуміло як це має виглядати

от, припустимо, я маю старі диски від консолі і нову консоль вже цифрову
як мені їх сканувати/додавати ?

чи попередньо треба відсканувати всю колекцію ?
а, якщо хтось просто взяв диск який вже був відсканований ?

в мене більше питань виникає :dontknow:
якась маячня просто напросто...
зробили щоб хом'яки не піднімали гвалту тай все !
Shaolin_Style
Member

Повідомлення

big_bang: 27.08.2026 10:50 щось не зрозуміло як це має виглядати

https://news.xbox.com/en-us/2026/08/26/ ... o-digital/
den888
Member

Повідомлення

waryag: 27.08.2026 10:37
oversteve: 27.08.2026 10:05 гідна ініціатива від майків, от би ще соня таке саме зробила з дисками від пс4, для тих, хто купив пс5 без приводу :rolleyes:
Лавровий листочок, щоб заспокоїти ком'юніті. Все тримається на сервісах майків, які завжди можна обмежити чи відключити.

У вас PS є? Мені от недавно прийшли нові умови користування. Підписку відключити - коли захочуть. Ігри не власність - а ліцензія на використання. Можуть прибрати в будь-який момент. Так що соні це дно днищенське.

Відправлено через 20 хвилин 5 секунд:
big_bang: 27.08.2026 10:50 щось не зрозуміло як це має виглядати

в мене більше питань виникає :dontknow:
якась маячня просто напросто...
зробили щоб хом'яки не піднімали гвалту тай все !
Теж не розумію. Взяв до прикладу у кента диск, відсканував. Там серійник якось зчитується, що все диск відсканований на такий то обліковий запис чи ні. Віддав іншому, той теж відсканував. На іншому обліковому записі зʼявиться гра, чи пошле лісом, а бо в мене пропаде, чи це буде копірайт по колу ? :))
big_bang
Member

Повідомлення

den888: 27.08.2026 11:44 Так що соні це дно днищенське.
Sony це про ексклюзиви
Ви все не так зрозуміли :laugh:

якщо без жартів - жесть...
цифрове рабство якесь :think:

Відправлено через 40 секунд:
PC - останній ковток цифрової свободи !!!
den888
Member

Повідомлення

Цифру в соні тепер не купую принципово, тільки диски, бажано ще й б/в :gigi:
walkman3000
Member

Повідомлення

https://www.bbc.com/news/articles/c17jlngexy9o
різниця в тому що іксбокс обережно веде до цифри, а соні для багатьох постфактум, типу: "і шо ти мені зробиш B-) "
for the next generation of consoles, Xbox had to think about "hardware efficiency in terms of how you use storage and memory, the kind of price per unit, the components, things like that
Зображення
Reinmar
Member

Повідомлення

den888: 27.08.2026 11:44
Теж не розумію. Взяв до прикладу у кента диск, відсканував. Там серійник якось зчитується, що все диск відсканований на такий то обліковий запис чи ні. Віддав іншому, той теж відсканував. На іншому обліковому записі зʼявиться гра, чи пошле лісом, а бо в мене пропаде, чи це буде копірайт по колу ? :))
Хто відсканува - в того і цифрова копія. Якщо далі цей диск перескануює інший - заберуть цифрову копію в першого. Тобто далі передавати можна, копіювати на десять людей не можна
waryag
Member

Повідомлення

den888: 27.08.2026 11:44У вас PS є? Мені от недавно прийшли нові умови користування. Підписку відключити - коли захочуть. Ігри не власність - а ліцензія на використання. Можуть прибрати в будь-який момент. Так що соні це дно днищенське.
Такі умови буквально у кожного цифрового магазину ігор, включно зі стімом. Тільки ГОГ дає можливість зберігати інсталятори.
Відповісти