Клуб поціновувачів старого заліза

Куратор теми: mklm
Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
spoglyadach
Member

Повідомлення

Бумик: 06.04.2025 18:52 Во время тех конфигов мощная линия 5 вольт нужна была для процов 462,на Интеле уже на сокете 478 *перекинули* на шину 12 вольт питание процов.Отсюда и пошли БП типа *Pentium 4/ 12v1 /12v2 и т.п.)/
Я в темі, але можу сфотографувати пару старих БЖ включаючи сісонік 2003 чи 2004 року де немає таких потужностей по лінії 5V
А питання про мультиметр було до того, що в мене на АМ4 материнці теж показує 4.69 по лінії 5V це на топовому сісоніку, а коли підкидаєш мультиметр то там 5.001 навіть коли система в повному навантаженні і навіть не шевелиться. То питання було може мультиметр підкинути треба, та поіміряти

Відправлено через 3 хвилини 33 секунди:
radical: 06.04.2025 19:41 Были 478 (даже не 423) платы без 12В вилки, как и были платы на КТ133(А) с оной.
Там мова була про те, що БЖ тих часів мали велику потужність на 5В лініях бо на цій лінії було велике навантаження що враховувалось виробниками при проектуванні. А на сучасних моделях там зазвичай в середньому маємо 100-120W навіть на дуже жирних моделях бо ця лінія тепер живить виключно SSD та жорсткі диски.
Бумик
Member

Повідомлення

spoglyadach: 06.04.2025 20:48 То питання було може мультиметр підкинути треба, та поіміряти
Ну там 100 процентно БП микро АТХ с его указанными 18 А не вытягивает 5 вольт,потому как даже с х17 на х16 понижал множитель,все равно в марк 01 зависон.И горячий воздух из БП все время,даже не при тесте.А на обычномАТХ,где указано 32 А по 5 вольтам.все отлично как с х17 и тем боллле,с х16.
mklm
Member

Повідомлення

в чому проблема переробити живлення?
Бумик
Member

Повідомлення

mklm
В том,что не стОит оно того.Да и вскоре продавать все эти *игрушки* буду.
Хотел собрать в мАТХ корпусе,да так и продавать.
Проще разместить конфиг в обычном корпусе.да и все.
Или без кейса продать,а будущий юзер пусть сам решает,в какой кейс запихнуть.

Відправлено через 16 хвилин 58 секунд:
А продать хочется именно с такой *изюминкой*,что этот проц гонится на 50 +- процентов. Заметьте,тот же народный Бартон 2500 гонится,чтоб *стать* 3200,всего на 20 +- процентов.

Відправлено через 6 хвилин 26 секунд:
И что-то у меня подозрение,что на мамке проц Атлон 1700,ибо полез в коробки с процами в поисках Пентиума 3 и обнаружил там Атлон 1800,да еще с буквой L в конце.Что-то не припомню,чтоб у меня было два 1800-х,вроде были 1800 и 1700.Но снимать кулер сейчас не хочу.какая уж разница,1700-й или 1800-й.Главное,что проц хорошо разгоняется.
wander
Junior

Повідомлення

mklm: 12.03.2025 17:35
spoglyadach: 12.03.2025 15:38 Якась четверта оверклоцкерська бригада :up:
QX9650 хоч не на C1 степінгу? Бо тоді є не дуже хороша новина
c0

qx 9650 існує всього в двох степінгах - с0 та с1. c0 набагато краще женеться на азоті, взагалі маємо унікальний випадок коли рекордсмен по частоті - с0 інженерний семпл. використання бачу на 775дуал/4кордуал бенчити агп карти. може візьме 5 ггц на фреонці, не знаю. бо пень 5800 на 4.5ггц це замало буде
Оу, цікаво, а що за qx9770 скажете? Який степінг краще? Мені попався в руки ось такий C1:
спойлер
Зображення
spoglyadach
Member

Повідомлення

Нічого не скажу бо мені до рук такий не попадав що б його поганять, камінець рідкісний особливо в Україні :up:
Та й С1 це остання ревізія, інших не було тому більшого можна вже й не хотіти, а там як з силіконовою лотереєю пощастить. Якщо оцей результат на скріні максимальний то навіть не знаю, бо це середній показник середнього Q9650 а вдалий їде до 4200. Це я зараз про повітря або якусь AIO водянку
wander
Junior

Повідомлення

spoglyadach
Ну, я бачив QX9770 SLAN2, здається це С0? Але він був у досить дивному стані, тому не наважився купляти.
Оцей результат на скріні не є максимальним, це лише те, що вдалось отримати за кілька хвилин тицяння у біос. Там ще FSB легенько до 500 MHz можна взяти :)
Я ще поки хочу чекати на трохи іншу пам'ять та кращі вентилятори, перш ніж пушити далі.
spoglyadach
Member

Повідомлення

Так FSB від материнки та чіпсету залежить, від камінця в той час залежав лише FSB Wall який інтол їм задавав. Взагалі враховуючи серію в проца мав би бути розлочений множник як в того ж QX9650 але щось пішло не так, сильно жирно буде подумали в інтолі :rotate:
А що за охлад стоїть? Бо то й же CNPS10X Performa з двома вентиляторами на якому я люблю поганяти подібні камінці більше 4200 навряд витягне, залежно від вольтажу звісно
wander
Junior

Повідомлення

spoglyadach
Ну, у мене rampage extreme, тому FSB можна крутити ще :)
Охлад у мене Scythe Fuma, але вентилятори вже підуставші трохи
AFU_power
Member

Повідомлення

wander: 08.04.2025 22:11 spoglyadach
Ну, у мене rampage extreme, тому FSB можна крутити ще :)
Охлад у мене Scythe Fuma, але вентилятори вже підуставші трохи
Для 130вт непогано, аби пітальник на матері витримав
wander
Junior

Повідомлення

AFU_power
там 16 фаз здається, більше вже нема куди
spoglyadach
Member

Повідомлення

wander
Знаю цю матрону, в мене її звичайна версія у хазяйстві є, там VRM не зовсім чесний по суті дубльовані 8 фаз але всеодно це один з найпотужніших на LGA 775. На цьому VRM є 5 материнок у ASUS. Потужніший я знаю тільки на Gigabyte X48-DQ6 саме не по кількості, а по силових елементах. Якщо щось десь наплутав може хтось виправить, пишу суто по пам'яті бо обидві плати маю в себе але гігу тримав в руках дуже давно :-/
Scythe Fuma суто по картинці це буде +\- та ж Performa якщо в них порядок з трубками, бо все ж їм зараз в середньому вже по 10 років. Ну і на неї теж накинути два вентилятори можна, якось пробував Noctua Industrial але не сильно то змінило ситуацію бо вузьке місце там вже не у продуві башти.

Відправлено через 1 хвилину 58 секунд:
AFU_power
Пітальнік на таких материнках для таких розгонів бажано попередньо перевірити, в ідеалі обслужити новими термопрокладками+підкинути активне охолодження, я зазвичай накидав 40 або 60мм вентилятор
mklm
Member

Повідомлення

wander: 08.04.2025 22:11 rampage extreme
це ж погана плата для квадів
wander
Junior

Повідомлення

mklm: 09.04.2025 02:49
wander: 08.04.2025 22:11 rampage extreme
це ж погана плата для квадів
У якому сенсі погана? А яка тоді хороша?
spoglyadach
Member

Повідомлення

Можливо P5E3 Premium B-)
wander
Junior

Повідомлення

spoglyadach: 09.04.2025 12:49 Можливо P5E3 Premium B-)
P5E3 вроді з Conroe камнями хороша, в решті вона здається нічим не краща за rampage extreme.. Хоча можу помилятись.
Можливо P45 від Gigabyte, типу UD3P?
Death
Member

Повідомлення

доброго дня шановні, вибачаюсь що не по темі але продайте winbond-и нормальні, дорого :beer:
spoglyadach
Member

Повідомлення

wander: 09.04.2025 13:22 P5E3 вроді з Conroe камнями хороша, в решті вона здається нічим не краща за rampage extreme.. Хоча можу помилятись.
Можливо P45 від Gigabyte, типу UD3P?
Взагалі найкраща плата для розгону квадів це та що в тебе є і працює :laugh:
ApostolCV
Member

Повідомлення

Накинулись коршуны :D
Відповісти