Doom: The Dark Ages отримає оновлення з трасуванням шляху в червні

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
acidburn
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 19.05.2025 19:14
acidburn: 19.05.2025 19:06 Спочатку просто заб'ємо на опрацювання освітлення і карти ХДР-яскравості, а потім скинемо все на кривий реалтайм-рендер кожного променя ну якось воно буде. У цьому конкретному прикладі просто знущання з гравців
тут об'єктивно ПТ виглядає в рази краще, реалістичніше. я у дівчини попросив порівняти, яка абсолютно не в темі пк ігор і цих технологій, вона без вагань сказала що виглядає більш реалістичніше.
ти з тих хто "не бачу різниці з рт чи без?"
https://imgsli.com/MTY5MTAw/0/2
https://imgsli.com/MTY5NjAy/0/2
Тут знову відібрані погано опрацьовані по світу ділянки. Але навіть так - без трейсингу виглядає менш контрастно і хдр-но, за фактом ближче до того, що бачить око в реальності, бо воно краще помічає деталі в тінях.
З трейсингом – явно кліпінг та обмежений динамічний діапазон, схоже на камеру дешевої мобілки. Тому і "реалістичніше" для нуба, бо саме так ми звикли бачити фотки на екрані.

І це статика, у динаміці ще гірше, раптово ігри - це ігри, вони про взаємодію з оточенням. І якраз без трейсингу всі деталі в ньому помітні краще.
З відображеннями ще гірше, в реальному світі їх дуже мало, тому доводиться штучно піднімати рефлекшн поверхонь, додавати калюжі щоб хоч щось було видно. Знову, на ігролад це впливає навіть не ніяк, а дуже негативно за рахунок падіння фпс.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

acidburn: 19.05.2025 19:23
Enjthesilence: 19.05.2025 19:14
тут об'єктивно ПТ виглядає в рази краще, реалістичніше. я у дівчини попросив порівняти, яка абсолютно не в темі пк ігор і цих технологій, вона без вагань сказала що виглядає більш реалістичніше.
ти з тих хто "не бачу різниці з рт чи без?"
https://imgsli.com/MTY5MTAw/0/2
https://imgsli.com/MTY5NjAy/0/2
Тут знову відібрані погано опрацьовані по світу ділянки. Але навіть так - без трейсингу виглядає менш контрастно і хдр-но, за фактом ближче до того, що бачить око в реальності, бо воно краще помічає деталі в тінях.
З трейсингом – явно кліпінг та обмежений динамічний діапазон, схоже на камеру дешевої мобілки. Тому і "реалістичніше" для нуба, бо саме так ми звикли бачити фотки на екрані.

І це статика, у динаміці ще гірше, раптово ігри - це ігри, вони про взаємодію з оточенням. І якраз без трейсингу всі деталі в ньому помітні краще.
З відображеннями ще гірше, в реальному світі їх дуже мало, тому доводиться штучно піднімати рефлекшн поверхонь, додавати калюжі щоб хоч щось було видно. Знову, на ігролад це впливає навіть не ніяк, а дуже негативно за рахунок падіння фпс.
дійсно і тут тобі більше растер подобається? хех, тут я вже безсилий. а що таке "хдр-но" я вибачаюсь, поясни? "І якраз без трейсингу всі деталі в ньому помітні краще." ось це що таке, також хотів би почути?!
нормальний там динамічний діапазон, матеріали виглядають набагато реалістичніше, зображенням менш плоске, ну навалюєш ти добре, правда термінологію не дуже розумієш, яку використовуєш.
слухай, бачу ти прям спєц. а підкажи, чому тут пт гірший за растер?
https://imgsli.com/Mzc3NDA2
https://imgsli.com/Mzc3NDA0
Востаннє редагувалось 19.05.2025 19:33 користувачем Enjthesilence, всього редагувалось 1 раз.
erkins007
Member

Повідомлення

MFG там со старта присутствует

Отправлено спустя 40 секунд:
MessiaH: 19.05.2025 17:54она на 5090 и без трассировки пути можно сказать что еле бздит
Ага, ведь 100+ кадров на абсолютном кошмаре это очень мало, ага

Отправлено спустя 1 минуту 33 секунды:
Vpupkin: 19.05.2025 17:17 В Індіані різниця велика, а от у динамічному думі вже сумнівно, але чому ні?
В думе я не вижу смысла от трассировки пути. Чисто реконструкцию лучей включить, вот она полезна будет и все. Все же игра сильно динамична
acidburn
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 19.05.2025 19:29 дійсно і тут тобі більше растер подобається? хех, тут я вже безсилий. а що таке "хдр-но" я вибачаюсь, поясни? "І якраз без трейсингу всі деталі в ньому помітні краще." ось це що таке, також хотів би почути?!
нормальний там динамічний діапазон, матеріали виглядають набагато реалістичніше, зображенням менш плоске, ну навалюєш ти добре, правда термінологію не дуже розумієш, яку використовуєш.
По термінології - вікі в поміч.

Людське око сприймає динамічний діапазон приблизно від 18 до 20 стопів, це коефіцієнт контрастності приблизно мільярд до одного. Типова камера, має динамічний діапазон приблизно від 12 до 14 стопів.
Тобто око - набагато хдр-ніше. Воно бачить одночасно деталі в тінях (які на тих прикладах втрачені), і деталі в промені сонця, а не білу пляму. Також усі туманні засвіти, відблиски лінз тощо. - теж особливості камер, а не очей. Ну хіба в кіберпанку це напевно доречно, бо там у всіх імпланти.

Ну як скайрім-блум був дуже в моді в 2007, теж всі вважали, що воно дуже реалістичне. І це пройде.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

acidburn: 19.05.2025 19:38
Enjthesilence: 19.05.2025 19:29 дійсно і тут тобі більше растер подобається? хех, тут я вже безсилий. а що таке "хдр-но" я вибачаюсь, поясни? "І якраз без трейсингу всі деталі в ньому помітні краще." ось це що таке, також хотів би почути?!
По термінології - вікі в поміч.

Людське око сприймає динамічний діапазон приблизно від 18 до 20 стопів, це коефіцієнт контрастності приблизно мільярд до одного. Типова камера, має динамічний діапазон приблизно від 12 до 14 стопів.
Тобто око - набагато хдр-ніше. Воно бачить одночасно деталі в тінях (які на тих прикладах втрачені), і деталі в промені сонця, а не білу пляму. Також усі туманні засвіти, відблиски лінз тощо. - теж особливості камер, а не очей. Ну хіба в кіберпанку це напевно доречно, бо там у всіх імпланти.

Ну як скайрім-блум був дуже в моді в 2007, теж всі вважали, що воно дуже реалістичне. І це пройде.
Тобто ти на повному серйозі вважаєш, що на тих скрінах, які я скинув у растера більш реалістичніше зображення?
Але ок, останній момент і я відчеплюся від тебе, що таке "хдр-ніше?" І
acidburn
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 19.05.2025 19:29
І те й те хєрня.

Перше - ідеальні відображення і дзеркальна підлога були вже в першому Анріал 1998 року, і потім ще в 3дмарк 2001 теж як модна штука (знов-таки, на залізі у 200+ разів слабше). Тобто тут "растер" (неправильна термінологія, але хай буде) спочатку погано зроблений, а реалтайм-трейсингом з диким оверхедом це просто потім виправляють. Те, що дзеркала в кіберпанку потрібно окремо включати - з тієї ж серії.
Причина - двигун RED Engine, який спочатку був розроблен для Відьмаків і зовсім іншого візуалу і потім криво натягнутий на кіберпанк.

Друге - те саме, і ще набагато гірше освітлені персонажі, не видно облич, емоцій, всі однакові.
А це вже про ігролад. Не просто так в двигунах Бєсєдки у непісів часто виставлена ​​примусова карта освітлення.
erkins007
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 19.05.2025 19:46що таке "хдр-ніше?" І
Это когда человек купил телевизор начального уровня, где от 10бит и hdr одно название и теперь рассказывает все что шдр гoвно.
Я одного такого прям домой приводил и показывал лично что такое качественный hdr и DV в играх на обеде, потому что задолбал причитаниями
acidburn
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 19.05.2025 19:46 Тобто ти на повному серйозі вважаєш, що на тих скрінах, які я скинув у растера більш реалістичніше зображення?
Але ок, останній момент і я відчеплюся від тебе, що таке "хдр-ніше?" І
Я вже казав про вікі. Якщо коротко - око бачить більший динамічний діапазон (higher dynamic range)
Tetronga
Member

Повідомлення

Kruler: 19.05.2025 17:58 жесть, ну и мыло с рей трейсингом...
даже не знаю как люди играли до рей трейсинга и что у них там за мазня была вместо отражений....
Зображення
Лол, ти на прикладі однієї гри судиш всі ігри минулого?
Як там з дзеркалами в сучасних іграх, сильно рейтрейсінг допомагає? :D
Enjthesilence
Member

Повідомлення

acidburn: 19.05.2025 19:54
І те й те хєрня.

Перше - ідеальні відображення і дзеркальна підлога були вже в першому Анріал 1998 року, і потім ще в 3дмарк 2001 теж як модна штука (знов-таки, на залізі у 200+ разів слабше). Тобто тут "растер" (неправильна термінологія, але хай буде) спочатку погано зроблений, а реалтайм-трейсингом з диким оверхедом це просто потім виправляють. Те, що дзеркала в кіберпанку потрібно окремо включати - з тієї ж серії.
Причина - двигун RED Engine, який спочатку був розроблен для Відьмаків і зовсім іншого візуалу і потім криво натягнутий на кіберпанк.

Друге - те саме, і ще набагато гірше освітлені персонажі, не видно облич, емоцій, всі однакові.
А це вже про ігролад. Не просто так в двигунах Бєсєдки у непісів часто виставлена ​​примусова карта освітлення.
реально у другому скріні персонажі краще виглядають в растері? жесть, вони ж як резинові ляльки і навіть 50% тіней від об'єктів які зникли і дим, це також реалістичніше? це напевно щось на "хдршному" B-)
acidburn
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 19.05.2025 19:57 реально у другому скріні персонажі краще виглядають в растері? жесть, вони ж як резинові ляльки і навіть 50% тіней від об'єктів які зникли і дим, це також реалістичніше?
Начебто відчепився, ні? :gigi:
Так, персонажі реально краще і особливо в динаміці - коли потрібно підбігти і поговорити, тут набагато краще видно хто є хто.
Все інше косяк RED Engine, і тіні і дим відмінно рендеряться без трейсингу якщо потрібно, просто тут забили. Начебто вже те саме пояснюю по колу
Enjthesilence
Member

Повідомлення

acidburn: 19.05.2025 20:02
Enjthesilence: 19.05.2025 19:57 реально у другому скріні персонажі краще виглядають в растері? жесть, вони ж як резинові ляльки і навіть 50% тіней від об'єктів які зникли і дим, це також реалістичніше?
Начебто відчепився, ні? :gigi:
Так, персонажі реально краще і особливо в динаміці - коли потрібно підбігти і поговорити, тут набагато краще видно хто є хто.
Все інше косяк RED Engine, і тіні і дим відмінно рендеряться без трейсингу якщо потрібно, просто тут забили. Начебто вже те саме пояснюю по колу
я просто намагаюсь зрозуміти, а що значить краще в "динаміці?" я прекрасно бачив хто є хто, коли проходив ігри з рт.
відсутність тіней в растері, так це косяк, який пастрейсинг виправляє, додаючи більше джерел світла, так це працює в кожній грі де рт нормально імплементовано. а от дим там є, тільки він майже непомітний в растері, а коли баунсить світло, вже дуже навіть і непоганий вигляд має. але добре, все як і обіцяв, нафлудили нормально
kairo
Member

Повідомлення

Ektalion: 19.05.2025 18:37
Enjthesilence: 19.05.2025 18:35 як гпу куплена під ігри взагалі може себе окупити? де той поріг "окупності" ігрової гпу? 9070XT - швидко себе окупила в іграх, чи ще в процесі?
Так не я почав тему ігрових фіч і виправдання ціни, але 5090 точно далеко позаду у цьому питанні.
Якщо ми говоримо про продуктивність, то 5090 далеко попереду, якщо про окупність, то вони всі на рівні $0. Кіберкотлет та ігрових блогерів в рахунок не беремо.
MessiaH
Member

Повідомлення

erkins007: 19.05.2025 19:35Ага, ведь 100+ кадров на абсолютном кошмаре это очень мало, ага
при такой же графике с лучами Итёрнал выдавал 250+, поэтому даже 100+ это мало и у меня обычно в пределах 90. Геймплейно к игре претензий нет, даже скажу больше мне она нравится, Итёрнал был слишком быстрым для меня и сложным, мародёры меня просто дико выбешивали, здесь я наиграл пока только до 5-й главы и мародёров нет, может дальше будут, но если будут это жетскач. Я охренел когда в итёрнале выстрелил в мародёра с BFG, а он просто щитом закрылся и хоть бы что

Отправлено спустя 2 минуты 21 секунду:
Earanak: 19.05.2025 18:08И с Рейтрейсингом и с Пастрейсингом можно достаточно удобно заниматься 'черри-пикингом', находить места где разницы не будет, так и наоборот где она будет весомой. А в случае с лужами, как на картинке что скинул Kruler некоторые движки могут такие SSR отражения нарисовать что вы бы и не догадались что это SSR )) Так что все ситуативно и тут можно вечно спорить.
да, сегодня ради интереса запустил shadow warrior 2 и тоже прозрел какие там отражайки, хотя игра старющая уже
erkins007
Member

Повідомлення

MessiaH: 19.05.2025 20:37при такой же графике с лучами Итёрнал выдавал 250+
Кто ж спорит, а дум 2016 году у меня и на 1080ти 120 выдавал.
MessiaH: 19.05.2025 20:37поэтому даже 100+ это мало и у меня обычно в пределах 90
100+ это с запасом для комфортного геймплея. И учитывайте что это прям ультра -ульира -ультра настройки, на обычном кошмаре там постоянно 120+.
Что же до того что у вас 90, тут карту посоветую по чипу до 3100 разогнать. В думе, как и в большинстве игр в лимит по питанию упора нет, так что можно гнать.
MessiaH
Member

Повідомлення

erkins007: 19.05.2025 21:33Что же до того что у вас 90, тут карту посоветую по чипу до 3100 разогнать. В думе, как и в большинстве игр в лимит по питанию упора нет, так что можно гнать.
не вижу смысла, ради 5-7 кадров гнать карту
MqM
Member

Повідомлення

acidburn: 19.05.2025 19:06
Enjthesilence: 19.05.2025 18:10

кожен сср чудово викупається положенням камери відносно відзеркалення, коли воно просто зникає
Блін, ну як же робили відзеркалення 20+ років тому, на залізі приблизно в 100 разів слабше, магія напевно

wk1r8b5gw6ve1.jpeg
https://imgsli.com/MzI1MDkz
Спочатку просто заб'ємо на опрацювання освітлення і карти ХДР-яскравості, а потім скинемо все на кривий реалтайм-рендер кожного променя ну якось воно буде. У цьому конкретному прикладі просто знущання з гравців
Кубамапами, і це спеціально попередньо обчислювалося - якість буда низькою, розмите відбраження з одного ракурсу наче в брудному склі

Відправлено через 7 хвилин 23 секунди:
acidburn: 19.05.2025 19:54
І те й те хєрня.

Обманка на тобі спрацювала, а нічого, що так звана дзеркальна підлога, це скопійований перевернутий шматок рівня, а сама підлога це просто браш з прозорістю. Це немає ніякого відношення до дзеркальний поверхонь і цей метож шлях в нікуди при згачному зростанні полігонів, тим більше що гравця і техніку при такому підході ніколи не відображало.
Потім були хитрощі в пізніших іграх декілька дзеркал, чкі буди насправді камерами в траснлювали на себе зображення, тобто це додатковий рендер, жерло воно добряче, і все ж це не було правдиве дзеркало з його фізичними властивостями.
Вам би вникнути в моддинг і позбавилися би безліччі ілюзії про якісь старі забуті технології.
Сучасні рушії відтворюють правдивіші відображення враховуючи властивості матеріалів, і зникає потреба в тих лайфхаках аби зробити ілюзію відображень. Розробники стали чесніші в цьому плані, а люди засуджують, що їх не обманюють, як колись всякими обхідними трюками :weep:
erkins007
Member

Повідомлення

MessiaH: 19.05.2025 21:48
erkins007: 19.05.2025 21:33Что же до того что у вас 90, тут карту посоветую по чипу до 3100 разогнать. В думе, как и в большинстве игр в лимит по питанию упора нет, так что можно гнать.
не вижу смысла, ради 5-7 кадров гнать карту
А зря, бесплатные 7-10% производительности это существенно. 50 серия очень хорошо гонится и если память в 5090 гнать действительно бессмысленно потому что там пропускная и так с огромным запасом(разве что 30000 для ровного счета поставить как у 5080), то чип есть смысл гнать, особенно если охлад и врм позволяет. Не во всех играх разумеется - в том же кибере или аватара где карта жрет под 600 ват заводского разгона достаточно, а вот в таких играх где она потребляет 500- можно и нужно гнать.
MessiaH
Member

Повідомлення

erkins007
Я пробовал накидывать в ремнант 2 до 3013мгц по чипу и память на максиму, в 4к на ультрах получил аж +5 кадров, оно того не стоит
OldGoodGames
Member

Повідомлення

Doom: The Dark Ages отримає оновлення з трасуванням шляху в червні
лайна, ще більше реалістичного лайна для елітних споживачів реалістичного лайна :laugh:
Відповісти