Новини
Останні статті і огляди
Тести показали, що Windows 11 26H2 дійсно швидше запускає деякі програми
-
Impulse101
Member
Я взагалі не розумію навіщо 11 вінду треба було викатувати, пилили б далі оновлення на десятку, як спочатку і планували, і все, але ні. Скільки їй всже років, а вона в усьому гірше за десятку, і для того щоб причесати її як він10 треба купа часу і стороннього софта, що особисто мені робити влом. Юзабельна? Так. Але, особисто для мене, єдина причина на неї переходити це дрова які зараз тільки під неї і пишуть (або в осяжному майбутньому почнуть), а на нове залізо взагалі без альтернатив. 
-
Devijack
Member
А як тоді продавати нове обладнання? Принтери що досі працюють справно але не мають драйвери на 11, всяка інша переферія. Ти хочеш 1 раз купити і все життя користуватись? Купуй нове.Impulse101: ↑ 06.10.2026 19:14Я взагалі не розумію навіщо 11 вінду треба було викатувати
-
Олег963
Member
Impulse101: ↑ 06.10.2026 19:14 Я взагалі не розумію навіщо 11 вінду я б так на сьомій вінді сидів як би не драйвера і оновлення.
-
decepticon4891
Junior
Було б те саме, що й зараз, тільки з назвоюImpulse101: ↑ 06.10.2026 19:14 Я взагалі не розумію навіщо 11 вінду треба було викатувати, пилили б далі оновлення на десятку, як спочатку і планували
Windows 10 26H2
-
Alexsandr
Member
Нифига. Far Manager запускается раза в два три быстрее обычного проводника который по идее всегда в памяти. Причем даже второй и последующие запуски проводника медленнее.Sanьka: ↑ 06.10.2026 16:28Так він і так запускається миттєво....Це ж провідник.quppeq: ↑ 06.10.2026 16:23Explorer - це провідник. Папочки дивитись.
Отправлено спустя 2 минуты 6 секунд:
Уже предусмотрели. Переход на универсальные принтера с запретом старых проприетарных драйверов. Вроде бы можно будет разрешить старые драйвера, но это не точно.Devijack: ↑ 06.10.2026 19:29 А як тоді продавати нове обладнання? Принтери що досі працюють справно але не мають драйвери на 11, всяка інша переферія. Ти хочеш 1 раз купити і все життя користуватись? Купуй нове.
-
nikolaiii
Member
Подивився двічі на зображення, потім прочитав про Експлорер, який швидше на 26 версії... Потім прочитав коментарі. Раніше читачі були уважнішими. На графіку затримка в мілісекундах, тобто меньше - краще.
- спойлер

-
bayta
Member
26H1 для АРМ архитектуры._nevermind: ↑ 06.10.2026 17:26
Это 11 26H2 ветка созданная изначально для ARM быстрее ветки 25H2.
Особенно заметно на старых компах.
Этой инфе уже полгода где-то.
+ Сборки на 26H2 еще быстрее, люди заметили, немцы спустя полгода слухов пошли проверить.
...
-
denizen
Member
так шо це виходить? стало гірше в два рази?nikolaiii: ↑ 06.10.2026 22:55 Подивився двічі на зображення, потім прочитав про Експлорер, який швидше на 26 версії... Потім прочитав коментарі. Раніше читачі були уважнішими. На графіку затримка в мілісекундах, тобто меньше - краще.
- спойлер
-
decepticon4891
Junior
По експлореру так, висновок в джерелі такий - все гірше окрім Editor, експлорер - сильно гіршеdenizen: ↑ 07.10.2026 10:39 так шо це виходить? стало гірше в два рази?
- спойлер
- Under 26H2, the computer takes approximately 8 ms longer on average. The measured startup time for the editor decreases by 12.5 ms, while Paint also takes 12.5 ms longer.The most important points in brief
Calculator, Editor and Paint show virtually no relevant differences in startup times between Windows 11 25H2 and 26H2.
This is hardly surprising: The Low Latency Profile was already rolled out for Windows 11 25H2 in August 2026.
Only Explorer stands out: Under 26H2, it starts around 63 percent slower in the test, although different content can influence the comparison.
-
s1nedus
Member
Для арм 26H1 создавалась_nevermind: ↑ 06.10.2026 17:26Это 11 26H2 ветка созданная изначально для ARM быстрее ветки 25H2.VladimirV: ↑ 06.10.2026 15:51 Теж не зрозумів приколу радощів, або щось наплутали, або стара збірка швидше все запускає.
Особенно заметно на старых компах.
Этой инфе уже полгода где-то.
+ Сборки на 26H2 еще быстрее, люди заметили, немцы спустя полгода слухов пошли проверить.
...
Сделай всё то же самое на 26H2 и будет летать.Kashtan: ↑ 06.10.2026 16:06 А якщо я візьму свою збірку, де все вирізано під корінь, що негативно впливає на швидкодію, всі оці телеметріі, магазини, дефендери, безліч іншої ахінеї?
Такие сборки уже полгода делают.
-
Rucha
Member
Ще одна цеглина в підтвердження цїєї теорїі.
-
_nevermind
Member
...
Да, парни, я завтыкал, 26H1 имел в виду, думал это её тестили в новости.
26H1 build 28000.xxxx
вот эти из ветки для арм хорошо себя показали на обычном железе, которое не арм
-
Nikolay Yeryomenko
Member
Можуть, якщо захочуть.