Новини
Останні статті і огляди
Презентація Grand Theft Auto VI збільшила щоденну аудиторію Netflix на 50%. Вже продано понад 4,5 мільйона копій гри
-
brozzy
Member
Ніколи не розумів феномену GTA, бо як на мене гра бездушна, графон і можливості це круто, але сюжет зовсім не чіпляє. 
-
Yurius
Member
без величезного пульта телевізор не може розкрити 8к на 100%Ektalion: ↑ 29.08.2026 23:25Вибирати телевізор по пульту - це звісно потужна стратегія.
Відправлено через 26 секунд:
+brozzy: ↑ 30.08.2026 09:09Ніколи не розумів феномену GTA, бо як на мене гра бездушна, графон і можливості це круто, але сюжет зовсім не чіпляє.
-
AssayMAS
Member
так маленькие клавиатуры стоят мало, а большие много... как и матрицы, СДД, HDD...Kassatka: ↑ 30.08.2026 01:36Клавіатури кастрованими по ширині.
Вот дешевым ноутам(300+-$) маленькие клавы и ставят - а дорогие ноуты по 1000+$ имеют ассортимент полноразмерных клавиатур - другое дело что там дрова "особенные" и под мало ОС.
И кому надо большой клава то ставят отдельно и дома и на работе ЮСБ клавиатуры...
-
dret09
Member
Чекали люди на геймплей, а з 26 хвилин відео 20 були катсцени))) Стрільба... ну норм, бібіка якось їде. І це гра десятиліття? 2 млрд на величезне місто і деталізацію не робить гру крутою.
-
Джон_Иваныч
Member
Сорі за офтоп, але, в середньому, в стрічці новин на оверах менше тексту ніж в коментах цього тіпа)Kassatka: ↑ 30.08.2026 01:36Ну просто дуже бісять ці сучасні попсові тенденції, де зменшують і обмежують корисний функціонал, хай навіть і залишається обхідний маневр цей функціонал повернути. Це може стосуватися як будь-яких пристроїв, так і різних версій якось софтини наприклад.Ektalion: ↑ 29.08.2026 23:25Вибирати телевізор по пульту - це звісно потужна стратегія.
Часто на догоду якимось довбанутим тендеціям у моді, що задають тренд більшості дизайнерських рішень. От типу ноутбук має бути максимально тонким і легким, а як наслідок погане охолодження, шум, малий об'єм акумулятора у малопотужних енергоефективних моделей, відсутність додаткового слота під диск, а як максимум навіть неспроможність розмістити нормальні USB-A та HDMI роз'єми через неймовірну тонкість. І якби скажімо існували в асортименті альтернативи, так ні, всі женуться за цією тонкістю та легкістю. Телевізор, смартфон теж має бути занадто тонким. Корпус ПК компактним, а не з достатньою кількістю відсіків під 3,5" вінчестери. Клавіатури кастрованими по ширині. Іконки в софті пласкими і мінімалістичними, а не такими яскравими і гарними і різноманітними в читабельності, як за часів Windows Vista/Se7en. Рядок меню якогось біса потрібно з усіх браузерів та офісного софту прибирати, бо це типу не модно, самі меню скорочувати чи приховувати, якщо ще не видалили. Слава Абсолюттю, у найбільш професійному софті рядок меню все ж нікуди не дівається.
Я от досі використовую Microsoft Office 2003 і трішки Ms Office 2007. Бо мені дуже не до вподоби дизайнерські рішення з переробки інтерфейсу, починаючи з Office 2007. Благо там функціоналу вистачає й досі, якщо пакет сумісності з новими форматами файлів встановити, й воно працює навіть на Windows 11, хай і дуже приємна фіча анімованого помічника здохла. А от найкращу за зручністю Windows XP я звісно використовувати не можу на новому компі. Бо не підтримується нове залізо, новий софт, нові технології, небезпечно виходити в Інтернет, не підтримується роздільна здатність 4K, не кажучи вже про 8K. Windows 11 в принципі більшою мірою пофікшена після оновлень відносно втрачених можливостей Windows 10, а що не пофікшено, те сторонніми утилітами фікситься. Тому я відносно безболісно на неї перейшов з десятки у квітні цього року, як довелося перевстановлювати ОС. (Ну от хіба що панель задач вкрала у мене зайвих 8 пікселів по висоті, а при 200% масштабуванні так усі 16 пікселів. Але на 65" 8К екрані місця загалом і так вистачає. Ну і смужка прогресу на панелі задач для відкритих застосунків відображається дуже вузесенька під іконкою цього застосунку, а не як у десятці на всю ширину підпису запущеної програми на панелі задач. Який ідіот придумав ще у Windows 7 зробити групування іконок однакових застосунків в єдину кнопку без підпису зробити по замовчуванню
, а у Windows 11 взагалі спочатку повністю прибрали можливість назад розгрупувати ці іконки, а потім у оновленнях повернули цю можливість, але криво. А інший чи цей самий ідіот придумав відрізняти запущену програму від незапущеної прикріпленої іконки малесенькою крапочкою знизу
І головне, що більшість хом'ячків так і користується оцим групуванням на панелі задач без підписів, коли більшість простору панелі задач просто залишається вільною. Я ще розумію, якби вони заповнили панель задач прикріпленими іконками на більшу частину її довжини, а там від сили зазвичай кілька іконок.
Дуже зручну "Панель керування" сховали по замовчуванню і з кожним роком все більше вбивають та прибирають з неї колишній функціонал. А у новітніх Параметрах, які вони так і не доведуть до ума, твориться безлад і важко щось віднайти.)
-
Filabatya
Member
Джон_Иваныч
дуже легко вирішується
дуже легко вирішується
-
nutman
Member
Так гта не в ту сторону свернула совершенно, как по мне. В трешку я играл и кайфовал, как и в вайс сити. А вот вся эта возня с реалистичностью движения, когда перс поворачивается как живой человек и ты на стуле вынужден сидеть и ждать пока эта анимация из раза в раз проиграется. Но, людям походу заходит. Правда, им такая какашка подчас заходит, что это не аргумент
-
NST1983
Member
Ну з пультами, як на мене, проблема трохи перебільшена. У мене на телевізорах плюс-мінус те саме: Netflix, Prime, ще якась купа сервісів винесені на окремі кнопки, бо виробники телевізорів, очевидно, не просто так їх туди ставлять, а отримують за це гроші. Але я чомусь випадково Netflix не запускаю. Хіба що пульт десь під сракою лежить і я на нього сяду. Тут уже, мабуть, навіть Samsung складно звинувачувати в невдалому UX.Kassatka: ↑ 29.08.2026 17:59 Мене Netflix завжди цікавив рівно стільки ж, як і GTA.Хай вони для початку подбають, щоб якщо для їхнього фільму десь у світі доступна українська звукова доріжка, то вона завжди була доступна й при перегляді фільму через Netflix. А якщо вони звісно не можуть додавати всі звукові доріжки з точки зору заморочок з авторськими правами чи просто в силу того, що на це потрібно витрачати багато зусиль, то зробіть, щоб при перегляді онлайн можна було прикрутити сторонню звукову доріжку, скачану десь на просторах інтернету. Як це реалізувати - це їхні проблеми. У Стім є можливість прикручувати фанатські локалізації ігор до куплених ліцензійних ігор, хай навіть банальним копіюванням сторонніх файлів у теку гри, які можуть бути знищені при оновленні гри чи перевірці цілісності файлів.
- спойлер
- тобто практично на нулі
Без цього я навіть ні секунди всерйоз не буду замислюватися, щоб узяти підписку на якийсь стрімінговий сервіс з фільмами/серіалами. Ну а взагалі поки в країні війна, то краще заплатити свої гроші десь у межах України чи купити щось дуже потрібне для виживання у важкі часи, задонатити на ЗСУ, аніж платити за підписку американській компанії Нетфлікс і американському голівудському конвеєру фільмів та серіалів, враховуючи, наскільки охоче США при Трампі чи взагалі увесь Захід нам допомагає під час того, як Україна захищає цивілізацію від варварів. При цьому фільми у BD-Remux чи BD-Rip будуть ще й кращими за якістю відео, ніж стрімінговий потік Netflix.
Для цього довбаного Нетфліксу присутня спеціальна кнопка як на пульті мого попереднього телевізора Соні 2021 року, так і на нинішньому Самсунг 2024 року. І якщо в Соні 2021 просто було дофіга кнопок на пульті, то цей нещасний пультик для Самсунгу страшенно мінімалістичний, через що я страждаю. Але на цьому пульті Самсунгу знайшлося місце аж для чотирьох абсолютно непотрібних мені кнопок запуску Netflix, SweetTv, Disney+ та Prime Video, натомість не знайшлося місця для реально потрібної кнопки Youtube, заради якого я реально готовий платити підписку навіть по підвищеній ціні, але не в період виплату кредиту за RX 7900 XTX. На Sony принаймні кнопка Youtube є, але власне це й не дивно, бо це Google TV.
Так от ці абсолютно зайві для мене кнопки на пульті Самсунгу ще й спрацьовують час від часу у мене самовільно і переривають перегляд мого контенту запуском на весь екран інтерфейсу непотрібного застосунку Netflix, SweetTv чи Prime Video.А все тому, що Самсунг зробили пульт зовсім симетричним навпомацки по висоті і тому я часто плутаю ці кнопки з потрібними мені кнопками, які мали б бути на цих місцях, якби пульт перевернути на 180 градусів. Оця симетричність пульта по висоті, коли суворо посередині рельєфні виступаючі дві кнопки, а інші всі кнопки дуже сильно втиснуті й непомітні - страшенно невдале дизайнерське рішення від Самсунгу.
- Фотка пульту ТВ Samsung 2024 року
Хоча взагалі користуватися штатним пультом телевізора у 2026 році — це вже трохи для душніл.
У мене, наприклад, досі Nvidia Shield TV Pro 2019. І що найсмішніше — сама приставка 2019 року досі настільки нормальна, що міняти її особливо нема на що. Пульт там теж хороший: не треба сто сорок кнопок, нормально лежить у руці, підсвічується, голосове керування є, кнопки знаходяться навпомацки. Тобто Nvidia ще сім років тому якимось дивом змогла вирішити проблему, над якою Samsung, судячи з усього, досі працює цілими відділами дизайнерів.
Але й тут капіталізм мене наздогнав.
Я купив для цього прекрасного пульта чохол. Хороший такий, м'який, щоб пульт не подряпався, не розбився і прожив довге щасливе життя. Пульт у ньому деякий час просто лежав у теплому місці. Настала спека. І цей довбаний чохол буквально почав плавитися і перетворюватися на липку субстанцію.
Тобто Nvidia зробила пульт, який пережив уже половину сучасних телевізорів, а виробник шматка силікону не зміг передбачити, що влітку буває тепло.
І хто після цього винен?
Rockstar — погані, бо GTA VI роблять сто років і хочуть грошей.
Netflix — поганий, бо хоче грошей і не дає мені прикрутити до фільму скачану з торентів українську DTS-HD MA доріжку.
Samsung — поганий, бо продав кнопки на пульті Netflix, Prime і Disney.
Sony — погана, бо теж щось там зробила не так.
Google — напевно теж поганий, бо Android.
А тепер ще й виробники чохлів виявилися продажними ледарями, які думають тільки про прибуток і не здатні зробити чохол, що переживає температуру звичайної людської квартири.
Після цього випадку в мене взагалі з'явилася фобія чохлів для пультів. Тепер дивлюся на будь-який силіконовий чохол і думаю: "А ти точно не розплавишся, падло?"
Тому наступний логічний етап розвитку цивілізації — взагалі прибрати пульти.
Я хочу сказати:
— увімкни телевізор;
— запусти YouTube;
— знайди потрібне відео;
— постав паузу;
— перемотай на 30 секунд;
— зроби гучніше;
— переключи на HDMI;
— вимкни все.
І щоб воно просто працювало.
Але ні. Для цього треба, щоб Samsung нормально дружив з Google, Google нормально дружив з Nvidia, Nvidia — з телевізором, телевізор — з ресивером, ресивер — з HDMI-CEC, HDMI-CEC — із фазою Місяця, а розробники всього цього замість чергової кнопки "Купити Premium" займалися сумісністю.
Тому я вже зрозумів головне: проблема значно масштабніша, ніж Netflix чи GTA.
Цивілізацію знищить не штучний інтелект.
Її знищать виробники чохлів для пультів.
- увага
-
Не ругайте, я хочу щоб у бота взрив мозоку виник і він перестав писати оці простині! !
-
KingofgamE
Member
СА комп родичів не тягнув, тому гралась трохи в клюбі. Вайс сіті ван лов.Sanьka: ↑ 29.08.2026 09:12 Предлагаю обсудить Презентація Grand Theft Auto VI збільшила щоденну аудиторію Netflix на 50%. Вже продано понад 4,5 мільйона копій гри
Фанатська база ГТА величезна, тут нічого нового.
Не думаю що вона принесе ті відчуття, які приносила в свій час Vice City, але в будь якому випадку гра повинна бути непоганою![]()
А трейлер мені особисто не сподобався. Є шанс, що гра буде цікавою, але поки якось маловірогідно.
Зи: в СА і Сіті часто заходив просто почудити. В гта5 просто сюжет пройшов
Отправлено спустя 1 минуту 40 секунд:
Було колись весело політати на літачку над містом, а потім танчиком покрошити йогоbrozzy: ↑ 30.08.2026 09:09 Ніколи не розумів феномену GTA, бо як на мене гра бездушна, графон і можливості це круто, але сюжет зовсім не чіпляє.![]()