Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Відповісти
Автор
Повідомлення
StTechnik
Member

Повідомлення

Интересно. Как три коробки свичей в KD boxах которые китайцы пометили как вес в 0.5 кг на складе Миста превратились в 7.7lb (3,5 кг) - я не сильно понимаю. :eek:
При этом доставка в 30 баксов. И фото товара не показывается. Завтра будем портить им настроение )
leif
Member

Повідомлення

StTechnik: 01.07.2026 23:15как вес в 0.5 кг на складе Миста превратились в 7.7lb (3,5 кг) - я не сильно понимаю
ну шо там, як пояснили? :popcorn:

//

вчора з'явився в продажу ф1 ог, і все прям дуже добре з ним, стан чудовий, ціна гарна, але курва мать WK, а не WKL :weep: і це ділбрейкер, ну, не піднімається рука купити клавіатуру з WK, от ніби незначна деталь (для клавіатурних нормісів так взагалі "ЛОЛШТО"), але я б зараз поспішив забрати і шкодував би решту часу, що не дочекався WKL.

з іншого боку, як я писав раніше, ф1 ог рідко стали траплятись і якщо ще пару місяців або пів року не знайдеться мій самий бажаний варік у вигляді сріблястого WKL, то доведеться брати WK, бо тоді вже краще хоч якось ніж ніяк) але поки пропустив цей борд. такі справи, тримаю в курсі :gigi:
Ostin
Member

Повідомлення

feniks_tm: 01.07.2026 19:40клавіатури, що коштують $30-50
Це зараз в цій темі прийнято вважати, що 2,2к за клаву - це трешак? :D
Я вище висловлювався щодо доцільності купівлі дорогих речей: кому треба - той купує. Але коли процвітає снобізм у вигляді " це ж трешак за 50 баксів" - це теж максимально непродуктивний діалог.
Востаннє редагувалось 02.07.2026 12:56 користувачем Ostin, всього редагувалось 1 раз.
StTechnik
Member

Повідомлення

leif
ну шо там, як пояснили?
А пока никак. Я оплатил 30 баксов что бы оно поехало. Приедет сюда - есть заявка на контроль веса и компенсация. Я им мозги вытрушу.
leif
Member

Повідомлення

Ostin: 02.07.2026 12:55Це зараз в цій темі прийнято вважати, що 2,2к за клаву - це трешак?
статистично найбільш часто рекомендуєма клавіатура саме в цьому топіку (та і не тільки в ньому) це аула ф75, так що нічого подібного тут немає.

правильно побудована розмова про клавіатури (і не тільки) на форумі це: "у мене є Х гривень, я хочу отримати а, б, в, г, д. підкажіть що купити" або "я купив ось це і ось це і думаю про це а, б, в, г, д." все решта це лірика.

хоча я не бачу нічого зазорного в тому, щоб запитати "а в чому взагалі прикол купувати ГМК за такі гроші?" або "корпус клавіатури з алюмінію і шматочка сталі за 800-1000-1200 доларів? ви що там подуріли чи шо?", це цілком норм реакція. пояснити не складно.

а далі вже від людини залежить, наскільки вона готова сприймати досвід відмінний від її власного.
Барбарис
Member

Повідомлення

Ostin: 02.07.2026 12:55 Але коли процвітає снобізм у вигляді " це ж трешак за 50 баксів" - це теж максимально непродуктивний діалог.
Судження на основі вирваної з контексту фрази? Часто за 50 баксів буває трешак, але це проблема не 50 баксів, а виробника/продавця та його політики ціноутворення.
feniks_tm
Member

Повідомлення

Ostin: 02.07.2026 12:55
feniks_tm: 01.07.2026 19:40клавіатури, що коштують $30-50
Це зараз в цій темі прийнято вважати, що 2,2к за клаву - це трешак? :D
Я вище висловлювався щодо доцільності купівлі дорогих речей: кому треба - той купує. Але коли процвітає снобізм у вигляді " це ж трешак за 50 баксів" - це теж максимально непродуктивний діалог.
Я такого не писав же) «Трешак» було у контексті деяких представників за $100-200(а то і 200+) які нічим не краще, а то і гірше за ту ж аулу F75. Не хочу тикати пальцем, але це в основному всякі «ігрові» Steelseries/Razer тощо. Кожна категорія бюджету має свої “bestbuy”, так само як і є “avoid at any cost”. Не можна привʼязуватись лише до вартості, дорожче не дорівнює краще за замовчуванням. Клавіатурне хоббі доволі суб'єктивне і смаки/вимоги у всіх різні, від того і такий величезний розкид по цінам у тому числі.

Відправлено через 24 хвилини 34 секунди:
Ostin: 02.07.2026 12:55 Але коли процвітає снобізм у вигляді " це ж трешак за 50 баксів"
Реальний снобізм - це бігати доказувати що *уявна* клавіатура за 300 баксів нічим не краще *уявної* клавіатури за 30 баксів, при цьому не надаючи жодної конкретики. Дуже зручна позиція, бо дійсно можна знайти той самий трешачок і за 300, і на його основі будувати глобальні висновки :gigi:.
leif
Member

Повідомлення

Інформую, що почався ГБ третього рану analog dreams :write:

Це шикарнючий сет, найкращий кейкап сет в вапорвейв естетиці евар B-)

У мене є він з другого рану, але, мабуть, візьму ще latin базу в цьому. Дуже рекомендую, якщо когось зацікавить. він вживу мега класний
karokum
Member

Повідомлення

leif: 30.06.2026 23:55 ну і також можна поставитись до цієї рекомендації по різному, тут справа індивідуальна, але в випадку використання гмк капів, я рекомендую розглянути варіант окремої клавіатури для іграшок. тому що рівномірний шайн це ще пів біди, але сильний шайн на ігрових клавішах, коли решта ще або не зашайнились взагалі, або зашайнились мінімально -- виглядає сильно так собі, імхо
Дякую. Наразі так і роблю, для іграшок експлуатую китайську HE-шну за 25 баксів :rolleyes: Вона звісно не фонтан, але її не жалко хоча б
Я на днях думав щось пошукати невелике (68 або менше) та відносно бюджетне (100-150$ за пребілд або бейрбон) на магнітках\тмр для таких цілей, але щось поки тяжко. З тмр там взагалі не те щоб в такому бюджеті щось було, хіба якась MonsGeek FUN 60 Ultra, але довіри вона мені не вселяє, особливо скарги на софт. Решта ноунейми.
Звичайні HE там такий зоопарк що здуріти можна... Та і не те щоб потреба нагальна була, тому поки лиш сканую тему на наявність кандидата якого прям захочеться

А на рахунок цього
спойлер
karokum: 30.06.2026 01:06 Після всіх роздумів та зважень за і проти вийшов такий конфіг
  • Клавіатура: QK80 Mk2 Bubble Tea + 1.6mm Non-flex Cut PCB
  • Плейт: FR4
  • Світчі: Akko Bittersweet
  • Кейкапи: GMK Tiramisu
Cкільки ж мені ті Акко нервів і сил забрали поки я їх виковирював з плейту а потім з кейкапів :horror: Не світчі а чорті шо, і я зараз не лише про проблему з посадкою кейкапів. Це звісно і з їх опису можна здогадатися, але раз я уже це наочно перевірив - рекомендувати не можу :gigi:
Але виковиряти їх треба було, бо я таки замовив інші - Gateron Baby Kangaroo v2, та ще алюм плейт :rolleyes:
І це ну зооовсім інша справа! Тепер я прям кайфую. Перш за все через світчі звісно, класні. Такі в міру всього - і тактильності і опору, дуже приємні, я б сказав "френдлі" для пальців. Треба буде їм ще пружини змастити, бо при повільному натисканні даються чути
Ну і перезібрав я все вже з алюм плейтом - стало жорсткіше, трохи гучніше і цікавіше, подобається :super:
Дорогі ці клавіатурні розваги, зараза. Але результатом я дуже задоволений :up:
feniks_tm
Member

Повідомлення

karokum: 06.07.2026 02:50 Я на днях думав щось пошукати невелике (68 або менше) та відносно бюджетне (100-150$ за пребілд або бейрбон) на магнітках\тмр для таких цілей, але щось поки тяжко.
Можна цілком собі кастом зібрати на AE64PRO (або тому ж Venom 60HE RGB, але там уже PCB+Plate+шумка помітно дорожче вийде, відповідно сильно не розгуляєшся). Або пребілд SU66MAX.
Відповісти