Новини
Останні статті і огляди
Прогрес ARM процесорів
-
kabostebeztak
Member
150, пацани
блін вже 151
блін вже 151
-
LVladislavchik
Member
Ні, це юрко-дурко, бо відкриваємо хотлайн і бачимо 42к мінімалку за ейр м4 і це тільки в одному кольорі, у всіх інших від 44к, відкриваємо олх/instagram/tiktok і бачимо навіть менше 40к за опенбокс/мдм, те ж саме стосується офлайн магазів в Львові, в більшості яких є сторінки в інсті та тіктоці, а також олх, повір, я серйозно вивчав питання покупки свого ейра, враховуючи бажання отримати саме американську розкладку, тобто купити це можна лише в фопів або твої openbox/mdm, але ж ти товстолобий і далі гнеш свою лінію навіть коли інфа легко апрувитьсяyuriy_dd: ↑ 31.03.2026 21:09це образа, приймаю що аргументів нема
Міняли по гарантії тобі, а негативний досвід в мене, ну ти й клоунyuriy_dd: ↑ 31.03.2026 21:09я купував вже 2 шт, і купу айфонів (тобто жінка) - все добре, один раз навіть міняли по гарантії
ваш негативний досвід - це лише ваш
Хто з тобою спілкувався той в цирку не сміється
А шо там іхбт? Тактично замовчуєш?
-
kabostebeztak
Member
LVladislavchik
Про Ябко:
https://24tv.ua/business/yabko-obshuki- ... i_n3017462
якщо б не війна з задоволенням би зайшов на іхбт почитати як опускають юру)
спитайте як йому не соромно на руснявих форумах сидіти і донатити в русняву парашу
Про Ябко:
https://24tv.ua/business/yabko-obshuki- ... i_n3017462
якщо б не війна з задоволенням би зайшов на іхбт почитати як опускають юру)
спитайте як йому не соромно на руснявих форумах сидіти і донатити в русняву парашу
-
LVladislavchik
Member
Можеш просто в ші попроситиkabostebeztak: ↑ 01.04.2026 09:46якщо б не війна з задоволенням би зайшов на іхбт почитати як опускають юру)
Ну те що вони сіровози навіть нашому їжачку зрозумілоkabostebeztak: ↑ 01.04.2026 09:46Про Ябко:
А ще можу згадати студентські та післястудентські роки, коли підробляв в них сервісником локальним і там просто надешевші комплектуючі закупляли для ремонту айфонів, розбитий олед замінити на дешевий іпс і потім продавати як б/в телефон без прихованих нюансів це прям дуже хороший заробіток, yuriy_dd оцінив би такий кастом, а може навіть сам робив, бо ж олед мерехтить та очі болять
-
kabostebeztak
Member
ШІ - злоLVladislavchik: ↑ 01.04.2026 10:40Можеш просто в ші попроситиkabostebeztak: ↑ 01.04.2026 09:46якщо б не війна з задоволенням би зайшов на іхбт почитати як опускають юру)![]()
-
pelia
Member
Сказав СЕО майкрсофт
Відправлено через 23 секунди:
А всьо, вже альтман, там кожен раз нове
-
waryag
Member
Це вже відверта шиза, враховуючи, що старі маки це той же х86 інтел, тільки сильно обмежений по апгрейдам і підтримці.yuriy_dd: ↑ 29.03.2026 15:45це ще одна перевага продукції Епл - пристрої в технічному плані не застарівають так швидко, доказом є і М1 і старі айфони які і досі дуже швидкі
А 6 років натякають саме на болючість апгрейду зі старих маків на нові, в той час, коли на х86 особливих проблем немає (крім вінди
-
kabostebeztak
Member
На старі маки без Т1 або Т2 чіпів на ізі залітає будь який лінукс дистрибутив, хоча для налаштувань нврам (наприклад вимкнення дискретної відеокарти в макбук про 2011) все ж таки доведеться тримати хоч якусь макос.waryag: ↑ 01.04.2026 12:12Це вже відверта шиза, враховуючи, що старі маки це той же х86 інтел, тільки сильно обмежений по апгрейдам і підтримці.yuriy_dd: ↑ 29.03.2026 15:45це ще одна перевага продукції Епл - пристрої в технічному плані не застарівають так швидко, доказом є і М1 і старі айфони які і досі дуже швидкі
А 6 років натякають саме на болючість апгрейду зі старих маків на нові, в той час, коли на х86 особливих проблем немає (крім вінди)
з т1 та т2 доведеться помучатись по моєму, але тут я вже на 100% казать не можу
то ж софтварна підтримка все ж таки краща на х86, а от на арм ти хрін що зробиш. тільки-тільки з'являються версії лінукс дистрибутиву для м2 маків, і те там звук не працює, з інтернетом проблеми тощо
Відправлено через 20 хвилин 43 секунди:
https://www.notebookcheck.net/43-hours- ... 947.0.html
м'ясо жесть чорнуха кров кішкі вбивство весь сокет в термопасті
хпс 14 обігнав макбум еір 15 в браузері за часом роботи від батареї
Відправлено через 36 хвилин 17 секунд:
https://www.tomshardware.com/laptops/ma ... 18-percent
100 градусів у нео в грі (тобто довгому і сильному навантаженні) No Man's Sky
Оце емейзінг
А тепер уявіть що буде при рендерингу відео чи в блендері)
-
beeeeeeee
Member
Да по всем тестам они больше 105 не жарятся, дальше уже тротлят. В том тесте тоже 105 пишут. Но, можешь особо не париться, все яблочники пишут, что это ОК и апле всё рассчитала, деградации чипа нет. Хотя, для первого юзера может и OK, это б/ушные маки покупать такое себе занятие. Они его ужарят, через год купят новый, продадут втридорога, так как почему-то апле не дешевеет на вторичке и будут расказывать какой это эмейзинг.kabostebeztak: ↑ 01.04.2026 13:24А тепер уявіть що буде при рендерингу відео чи в блендері
-
denon312
Member
beeeeeeee
Якраз для любителів-їжачків купити мак подешевше.
viewtopic.php?p=4090762#p4090762
Ось в Їжачка мак рік в користуванні, а вже накрутив майже 100 терабайт запису на ССД, ну 100% це "новий з магазину", ну зовсім не б/у.
Upd.
Почитав більше що таке MDM, виявляється що таке залізо не можна оновлювати.
Дуже підозріло чому в Їжачка така застаріла ОС на фотках. 15.6.1 вийшла у серпні 2025, а у вересні 2025 вже вийшла MacOS 26. Навіть якщо не було бажання ставити нову ОС фанату епл (який постійно топив за нову версію ОС бо там багато нових фіч), то не оновлювати навіть 4 патчі які вийшли після - дуде дивно як на мене. Крім того МакОС дуже назойлива стосовно апдейтів - хіба що вони відкючені профілем компанії.
viewtopic.php?p=4082390#p4082390
Думаю твоя версія що він фанат openbox/mdm має серйозне підгрунтя. Те що він шукає б.у. і з дефектами про це вже не один користувач писав.
Якраз для любителів-їжачків купити мак подешевше.
viewtopic.php?p=4090762#p4090762
Ось в Їжачка мак рік в користуванні, а вже накрутив майже 100 терабайт запису на ССД, ну 100% це "новий з магазину", ну зовсім не б/у.
Їжачок зараз скаже що тест неправильний, і що тобі бракує знань.kabostebeztak: ↑ 01.04.2026 13:24 хпс 14 обігнав макбум еір 15 в браузері за часом роботи від батареї
Я правильно розумію що опенбокс це вітринний або повернутий на протязі пільгового період? МДМ - не зрозуміло що це таке, і як магазин може його "активувати" чи вони мають якісь хаки?LVladislavchik: ↑ 01.04.2026 10:40опенбокс
Upd.
Почитав більше що таке MDM, виявляється що таке залізо не можна оновлювати.
Дуже підозріло чому в Їжачка така застаріла ОС на фотках. 15.6.1 вийшла у серпні 2025, а у вересні 2025 вже вийшла MacOS 26. Навіть якщо не було бажання ставити нову ОС фанату епл (який постійно топив за нову версію ОС бо там багато нових фіч), то не оновлювати навіть 4 патчі які вийшли після - дуде дивно як на мене. Крім того МакОС дуже назойлива стосовно апдейтів - хіба що вони відкючені профілем компанії.
viewtopic.php?p=4082390#p4082390
Думаю твоя версія що він фанат openbox/mdm має серйозне підгрунтя. Те що він шукає б.у. і з дефектами про це вже не один користувач писав.
-
yuriy_dd
Member
я не звертав увагу на макбуки - до появи М1 - особисто купив і переконався. Айфонів в особистому користувані - немав, не подобаються обмеження - наприклад лаунчера. До прикладу MacOS - мене абсолютно не обмежує.waryag: ↑ 31.03.2026 21:37Тобто ти після знайомства з макбуком люто забажав айфон і більше просунутих маків, але не вистачило грошей і довелося сидіти на х86 і займатися лютим пердолінгом з бідними поко?
пс: так точно було що я не звертав увагу на АМД в часи застою, до появи Зен2 3700Х - який в мене і досі є
Відправлено через 12 хвилин 5 секунд:
те що може бути більше одної дитини - ви напевне не розгядаєте?waryag: ↑ 31.03.2026 22:01А син? Чи він став дочкою після знайомства з супергрою вар роботс?
я спілкувався з користувачами - яким якраз важливо коли совати чи маштабувати креслення - і саме цим вони найбільше займаютьсяorange_deer: ↑ 31.03.2026 22:04Я вам кажу: AutoCAD це не лише однопотокова геометрія+UI
те що ніо - може робити важкі завдання - не означає що прямо все на ньому, є ейр, є мак мініorange_deer: ↑ 31.03.2026 22:042) висока потреба в RAM, де 8ГБ не вистачить
це проблеми софта - з часом вирішатьorange_deer: ↑ 31.03.2026 22:04і 3) обрізаний софт для Mac, який обмежує функціонал порівняно з х86 пристроями
а одно-потік на х86 - не може стати суттєво швидшим, і розрив з М - буде лише зростатиorange_deer: ↑ 31.03.2026 22:04Ви: але ж в одному потоці М чип буде швидшим
може купувати там, якщо вам підходить і ви не хочете купити дешевшеorange_deer: ↑ 31.03.2026 22:11Нагадаю найдешевший мак з 16ГБ оперативи на легальному чистому ринку коштує 65к. Це велика різниця
ви готові на гроші про це посперечатись?denon312: ↑ 31.03.2026 22:16Хоча як він б не хвалився, доказів нема, тому існування всіх тих яблучних комп'ютерів може й взагалі видумка
ок, але попиту такого нема, тому й пропозиція відсутня. І краще купити грубо в брейніorange_deer: ↑ 31.03.2026 22:31З таким самим успіхом можна сказати що є х86 ноути на сірому ринку за 20к
це аукціон, ціна там росте. Але якщо у вас проблеми з навіть базовими речами покупки на ебей - я вам не раджу
Відправлено через 9 хвилин 57 секунд:
останє попередження - ще одна образа, я вас блокую. Можете спілкуватись тут в загончики між собою, мав вже багато. Буде більше.LVladislavchik: ↑ 01.04.2026 00:58Ні, це юрко-дурко
якщо ви не можете особисто купити і щоб розпакували при вас і перевірити - це не мої проблеми. Я так робив.LVladislavchik: ↑ 01.04.2026 00:58бачимо навіть менше 40к за опенбокс/мдм
хоч одне спільнеLVladislavchik: ↑ 01.04.2026 00:58враховуючи бажання отримати саме американську розкладку
ви готові на гроші посперечатись що в мене локнутий?denon312: ↑ 01.04.2026 14:37Дуже підозріло чому така застаріла ОС на фотках. 15.6.1 вийшла у серпні 2025, а у вересні 2025 вже вийшла MacOS 26
я дійсно не оновлюю, хоча 15 можу оновити - лінь - бо треба брати підключати і тд. Через консоль - не знаю як.
А 26 - я не ставлю спеціально - бо ніби вона тормознутіша. На ейр - оновлено, жінка каже що ніби ок. Ті тести що я давав з ейр - то там вже оновлена.
-
kabostebeztak
Member
Спитайте в нього за скільки продасть процyuriy_dd: ↑ 01.04.2026 15:08я не звертав увагу на макбуки - до появи М1 - особисто купив і переконався. Айфонів в особистому користувані - немав, не подобаються обмеження - наприклад лаунчера. До прикладу MacOS - мене абсолютно не обмежує.waryag: ↑ 31.03.2026 21:37Тобто ти після знайомства з макбуком люто забажав айфон і більше просунутих маків, але не вистачило грошей і довелося сидіти на х86 і займатися лютим пердолінгом з бідними поко?
пс: так точно було що я не звертав увагу на АМД в часи застою, до появи Зен2 3700Х - який в мене і досі є
Відправлено через 3 хвилини 43 секунди:
Ех, а я думав що з такими результатами сінебенчу і енергоефективністтю можна буде 2 дні підряд в давінчі резолв відео монтувати і рендерити, ще й на пару каток в the finals вистачить...beeeeeeee: ↑ 01.04.2026 14:14Да по всем тестам они больше 105 не жарятся, дальше уже тротлят. В том тесте тоже 105 пишут. Но, можешь особо не париться, все яблочники пишут, что это ОК и апле всё рассчитала, деградации чипа нет. Хотя, для первого юзера может и OK, это б/ушные маки покупать такое себе занятие. Они его ужарят, через год купят новый, продадут втридорога, так как почему-то апле не дешевеет на вторичке и будут расказывать какой это эмейзинг.kabostebeztak: ↑ 01.04.2026 13:24А тепер уявіть що буде при рендерингу відео чи в блендері
вистачить
Відправлено через 2 хвилини 28 секунд:
Емейзінг топ сінебенчу не тягне ОС?yuriy_dd: ↑ 01.04.2026 15:08 А 26 - я не ставлю спеціально - бо ніби вона тормознутіша. На ейр - оновлено, жінка каже що ніби ок. Ті тести що я давав з ейр - то там вже оновлена.
Відправлено через 2 хвилини 22 секунди:
Але ж 100+ не в хот споті це смерть для будь якого чіпа, хоч гпу хоч проца...beeeeeeee: ↑ 01.04.2026 14:14Да по всем тестам они больше 105 не жарятся, дальше уже тротлят. В том тесте тоже 105 пишут. Но, можешь особо не париться, все яблочники пишут, что это ОК и апле всё рассчитала, деградации чипа нет. Хотя, для первого юзера может и OK, это б/ушные маки покупать такое себе занятие. Они его ужарят, через год купят новый, продадут втридорога, так как почему-то апле не дешевеет на вторичке и будут расказывать какой это эмейзинг.kabostebeztak: ↑ 01.04.2026 13:24А тепер уявіть що буде при рендерингу відео чи в блендері
-
RoMiLiUs
Member
Я так поняв, що якщо треба парсувати текст в екселі, то треба брати MacBook Pro M5 TurboUltra, не менше, так?
-
Z440_User
Member
А нічого що, наприклад AutoDesk Mechanical 2020 приyuriy_dd: ↑ 01.04.2026 14:58 orange_deer: ↑ 31.03.2026 22:04
Я вам кажу: AutoCAD це не лише однопотокова геометрія+UI
я спілкувався з користувачами - яким якраз важливо коли совати чи маштабувати креслення - і саме цим вони найбільше займаються
Короткочасно завантажує один поток, але потім все навантаження та робота йде на GPU відеокарти (диспетчер задач це прямо показує)?совати чи маштабувати креслення
А також для Віндовс версії прописано у вимогах:
Зазначено і для Apple вимоги:Processor:
Basic: 2.5-2.9 GHz processor with 8 logical cores (base)
Recommended: 3+ GHz processor (base), 4+ GHz (turbo)
Display Card:
Basic: 2 GB GPU with 29 GB/s Bandwidth and DirectX 11 compliant
Recommended: 8 GB GPU with 106 GB/s Bandwidth and DirectX 12 compliant
DirectX 12 with Feature Level 12_0 is required for or "Fast" visual styles to be enabled. Please be sure to use the latest drivers from the video card manufacturer's website.
Note: AutoCAD uses your computer's display card for a variety of essential graphics operations including but not limited to view manipulation, line smoothing, and text/linetype generation. It is recommended that you have a display card with dedicated VRAM to support these operations at optimal speeds.
Display:
Conventional Displays: 1920 x 1080 with True Color
High Resolution & 4K Displays: Resolutions up to 3840 x 2160 (with "Recommended" display card)
Але проектування обмежується не лише 2Д кресленнями, є ще 3Д моделювання, яке сьогодні "number 1" в технологічному процесі виготовлення виробу (в сенсі креслення потім з 3Д моделі виводяться), ось для нього AutoCAD хоче:CPU Type
64-bit Intel CPU
Apple M series CPU
Memory:
Basic: 8 GB
Recommended: 16 GB or higher
Display Card: Recommended: Mac native installed graphics cards
Display:
Basic: 1280 x 800 display
High Resolution: 2880 x 1800 with Retina Display
І що тут може запропонувати Apple?Additional Requirements for large datasets, point clouds, and 3D modeling:
Memory: 32 GB RAM or more
Display Card: 3840 x 2160 (4K) or greater True Color video display adapter; 12GB VRAM or greater; Pixel Shader 3.0 or greater; DirectX-capable workstation class graphics card.
І далі купа корисних додатків-розширень-бібліотек для полегшення-пришвидшення роботи...
... під Windows, а отже х86.
Отже для практичного використання на інженерному поприщі:
Софтове середовище: Windows (10/11) or MacOS (Tahoe v26 / macOS Sequoia v15 / Sonoma v14 / Ventura v13)
Апаратне серодвище:
Apple може надати доволі обмежений функціонал
Windows-середовище: лише х86, або ARM через емулятор.
АЛЕ:
Вартість х86 машини з дискретною відеокартою VS вартість ARM машини з дискретною відеокартою?
П.С. зараз Юрій сховається за "купуйте х86"
-
denon312
Member
Давай без дитячих спроб брати на слабо і парі на гроші. Якщо нема аргументів одразу зміна теми. А тепер по діла:yuriy_dd: ↑ 01.04.2026 15:08ви готові на гроші посперечатись що в мене локнутий?
я дійсно не оновлюю, хоча 15 можу оновити - лінь - бо треба брати підключати і тд. Через консоль - не знаю як.
А 26 - я не ставлю спеціально - бо ніби вона тормознутіша. На ейр - оновлено, жінка каже що ніби ок. Ті тести що я давав з ейр - то там вже оновлена.
Дякую що підтвердив що Їжачок та supplicium - це твої аккаунти. Мабуть уже не в кого не буде виникати питань.
Ти витрачаєш години на безтолкову синтетику і тести енергоспоживання, але тобі лінь кинути скріншот профайлів?
Будь-який ентузіаст заліза (ти ж фанат АРМ чи Епл) завжди хоче мати останню версію ОС заради фіксів і оптимізації.
Мені дуже дивно чути від людини яка нібито на ти з ssh та консоллю, але не знає про softwareupdate -ia і як там легко поставти в чергу апдейти без підключення монітора як на віндовс.
-
Барбарис
Member
Z440_User, це вже було. Я тут писав про обмеження(софтові та апаратні) яблук для 3D моделювання, відсутність бібліотек, спрощені клієнти тощо. Він просто зіл'ється.
-
waryag
Member
Адекватна людина написала би за обох дітей, хай навіть вони мають інші погляди та вподобання.yuriy_dd: ↑ 01.04.2026 15:08те що може бути більше одної дитини - ви напевне не розгядаєте?
Але ти постійно брешеш і маніпулюєш, тож не дивуйся, що тобі тут ніхто не вірить і не сприймає інакше, як ганебного клоуна.
yuriy_dd: ↑ 01.04.2026 15:08я дійсно не оновлюю, хоча 15 можу оновити - лінь - бо треба брати підключати і тд. Через консоль - не знаю як.
Це пише людина, що викинула масу часу на пердолінг з прошивками старого поко. Вірю, я повірив!
-
denon312
Member
якби не боявся отримати цеглину вже б оновивwaryag: ↑ 01.04.2026 16:25 Це пише людина, що викинула масу часу на пердолінг з прошивками старого поко. Вірю, я повірив!
мабуть Gateway таким чином і пішов в кращий світ
пазл складається
-
waryag
Member
Здається, він мені ще й розповідав, що остання прошивка не така глючна, як пише багато людей, жити можна.
-
kabostebeztak
Member
людина бог зна щоwaryag: ↑ 01.04.2026 16:44Здається, він мені ще й розповідав, що остання прошивка не така глючна, як пише багато людей, жити можна.