Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Відповісти
Автор
Повідомлення
RoMiLiUs
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 11.01.2026 19:23так я взагалі не розумію хто купує дорогі макбук про - краще купити 2 пристрої - макбук ейр + мак студіо - і дешевше буде і більше потужно і без тротлінгу.
Це що за поток брєда? Як ваші тези взагалі стикуються, до чого тут тротлінг? Ви вимірюєте кінцеву потужність сумою потужностей девайсів? :facepalm:
Яке відношення ціна девайса має до кількості та типу девайса? Як це корелюється?

Ейр - це Ейр, Про - це Про, Студіо - це Студіо.
Востаннє редагувалось 11.01.2026 20:04 користувачем RoMiLiUs, всього редагувалось 1 раз.
0F
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 11.01.2026 19:23 мене цікавить лише прогрес і енергоефективність. Був би просто на лінукс - мені би було краще
В чому проблема взяти ноутбук/мініПК на снапдрагоні і встановити на нього лінукс?
bes
Member

Повідомлення

0F: 11.01.2026 20:46
yuriy_dd: 11.01.2026 19:23 мене цікавить лише прогрес і енергоефективність. Був би просто на лінукс - мені би було краще
В чому проблема взяти ноутбук/мініПК на снапдрагоні і встановити на нього лінукс?
Он не поддерживает пока арм
Z440_User
Member

Повідомлення

bes: 11.01.2026 21:55
0F: 11.01.2026 20:46
Он не поддерживает пока арм
Підтримує, aarch64, але не все, і не "ізкаропкі", і дохле, а що не дохле і все підтримує - до ціни мака треба нуль домалювати. І жерти воно буде як workstation на тредріпері чи зіоні. І мати дуже, дуже поганий однопотік. :gigi:
0F
Member

Повідомлення

bes: 11.01.2026 21:55 Он не поддерживает пока арм
По-перше, є як мінімум Debian під AArch64, по-друге, давай дамо слово пацієнту, почитаємо його невиразні відмовки з приводу того що заважає. Але не факт, бо може бути що "пропагандист ARM не має часу на його впровадження, бо немає часу: треба парсити текст на Apple M4".
yuriy_dd
Member

Повідомлення

0F: 11.01.2026 20:46 В чому проблема взяти ноутбук/мініПК на снапдрагоні і встановити на нього лінукс?
поки нема, М4 мусить відгрібати за всі АРМ :shuffle:
Z440_User
Member

Повідомлення

yuriy_dd, а якже червоно-чорний ящик на ампері?
А снапдрагон то вже не арм, раз ви пишете що немає... :eek:
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Z440_User: 11.01.2026 22:51а якже червоно-чорний ящик на ампері?
якщо вам потрібен багато-потік - то вибір є. Мені - наразі так багато повільних ядер - не потрібно.
Z440_User
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 11.01.2026 22:48 поки нема, М4 мусить відгрібати за всі АРМ :shuffle:
Ну це ж ваші слова?
0F
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 11.01.2026 22:48 поки нема, М4 мусить відгрібати за всі АРМ :shuffle:
То що ж ти за євангеліст ARM такий, що не купляєш собі ноутбук/мініПК на снапі, не ставиш на нього лінукс і не показуєш всім, як це круто - мати енергоефективний, швидкий і безшумний девайс на лінуксі, який дрючить х86?
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

0F: 11.01.2026 23:04То що ж ти за євангеліст ARM такий, що не купляєш собі ноутбук/мініПК на снапі, не ставиш на нього лінукс і не показуєш всім, як це круто - мати енергоефективний, швидкий і безшумний девайс на лінуксі, який дрючить х86?
Бо це євангеліст епла ;)
yuriy_dd
Member

Повідомлення

0F: 11.01.2026 23:04що не купляєш собі ноутбук/мініПК на снапі, не ставиш на нього лінукс і не показуєш всім, як це круто - мати енергоефективний, швидкий і безшумний девайс на лінуксі, який дрючить х86?
ну якщо ви фанат х86 - я ж вас не заставляю купувати якийсь конкретний Інтел чи АМД, чи не так? Ви собі щось купили, я собі щось купив - свобода

Відправлено через 17 хвилин 38 секунд:
зробив тести споживання

в стані спокою коли підєднаний монітор - 1.4 Вт
спойлер
1.4W.jpg
Відправлено через 2 хвилини 51 секунду:
перегляд Youtube 4K 60FPS HDR - 2.8 Вт
спойлер
Youtube4K.jpg
Відправлено через 1 хвилину 19 секунд:
тест Speedometer 3.1 - макс споживання під час проходження тесту - 11.2 Вт
спойлер
SpeedometerMax.jpg
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 12.01.2026 00:41в стані спокою коли підєднаний монітор - 1.4 Вт
Таких фоток можна наробити пачку, бо взагалі не видно що і куди під'єднано. Чергова маніпуляція.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

коли без монітора, підєднаний через ssh, запущений і постійно працює htop - 0.8 Вт
спойлер
Idle.jpg
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Класні фотки але не зрозуміло що показує оця штуковина зліва.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

тест 7zip - макс споживання під час тесту - 25 Вт
спойлер
7z.jpg
Відправлено через 5 хвилин 21 секунду:
не соромимось - хто має необхідні знання і пристрій для вимірювання - прошу давайте свої результати. Наголошую - це споживання всього компа, а не лише проца

можете ті самі тести проходити
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Ля, ну має людина поко ф5, розказує про топові сенсори і камери а фотки наробив неначе фоткав на мильницю 2010 року :laugh:

Відправлено через 4 хвилини 4 секунди:
Аби мене не чіпали я би сфоткав, а краще б зняв відео і залив на ютуб шортси і показав що ось коробка, ось ваттметр, ось воно ввімкнено і має такий результат при таких то діях. А оце не доказ, це чергова маніпуляція типу "дивіться, я менше наміряв ніж епл заявляє і переміг закони фізики, я молодець".
Alexsandr
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 11.01.2026 08:19 безумовно ви знаєте інші тести енергоефективності, і з радістю ними поділитесь, хоча б для того щоб не виглядати балаболом який може лише тріпатись і нічого не може довести
Вот интересно. такие тесты я уже приводил в этой теме. Я так понимаю вы все что вам не выгодно забываете?

Кстати, как там результаты в Cinebench 2026?
yuriy_dd: 11.01.2026 08:19 а як ви тоді бачите погрес х86 коли в них +6% ? :spy:
а навіщо взагалі тести?
Это называют застоем и потому интел 2ххх версия очень долго была актуальна у пользователей.
0F
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 12.01.2026 00:45 ну якщо ви фанат х86 - я ж вас не заставляю купувати якийсь конкретний Інтел чи АМД, чи не так? Ви собі щось купили, я собі щось купив - свобода
Я задав конкретне питання "в чому проблема?", а ти починаєш як вуж на пательні "поки нема", "якщо ви фанат". Інакше кажучи, ти брехун, який не здатний в прямі відповіді на прямі питання. Бувай, відправляєшся в ЧС. P.S. Якщо твій код парсить текст в один потік - ти лайно, а не програміст.
Евгений King
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 12.01.2026 01:07 тест 7zip - макс споживання під час тесту - 25 Вт
спойлер
7z.jpg
Відправлено через 5 хвилин 21 секунду:
не соромимось - хто має необхідні знання і пристрій для вимірювання - прошу давайте свої результати. Наголошую - це споживання всього компа, а не лише проца

можете ті самі тести проходити
35Вт:
спойлер
88.png
Відповісти