Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Відповісти
Автор
Повідомлення
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Grava: 08.03.2026 19:09Погугліть, тредріпера у ноутах немає. І не тому що це х86. Чи це теж пояснювати чому?
тобто ви визнаєте що АРМ і в ноутах перший, і в десктопі - перший - згідно самого популярного індустріального бенча який використовують в тому числі АМД та Інтел у своїх презентаціях

Відправлено через 1 хвилину 54 секунди:

Відправлено через 44 хвилини 51 секунду:
Grava: 08.03.2026 19:09Погугліть, тредріпера у ноутах немає. І не тому що це х86. Чи це теж пояснювати чому?
ви в курсі що в багато-потоці у самих потужних х86 проців 285К та 9950Х в ГБ - результат порядку до 23к, а у М5 Мах - більше 29к. Це на 26% швидше.
нема жодного десктопного проца який скоріший за М5. Нова версія х86 може зяватись пізніше ніж буде М6
пікніть коли ви усвідомите цей факт
LVladislavchik
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 06.03.2026 23:57ще й розмовляти людською мовою не вмієте
І це каже мешканець Львова і по сумісництву доволі активний користувач іхбт з двома акаунтами, який цікавий сюжетний зворот :rotate:
Витратив 5хв, підключив ші щоб продивився усі повідомлення на 4пда в темах про poco f1 та poco f5 і знайшов спільних користувачів, далі попросив ші перевірити чи ці користувачі відписувалися в епл темах ну і в кінці попросив щоб порівняв стиль письма з оверами, збіг 99%:
1. Великий любитель сяомі та маловідомого китаю, окрім цього з брендових пристроїв ші знайшов lg g3s, lg g5 та нексус 5.
2. На 4пда нема жодної відповіді в темі про самсунг, звідки тобі знати як самсунг працює? Починаючи з а54 бюджетки в самсунга літають на протязі 3 років вже, а S-серія то в друзів с9 та с10 лайт ще є і в них все літає на рідній прошивці. Те ж саме про стилус, Note серію фактично в Ultra перейменували і стилус нікуди не дівся зі всіма тими ж функціями.
3. Пердолінг з зарядкою xiaomi redmi note 2 pro блочком самсунг 0,7а виліз боком, бо тел недозаряджався, який великий спеціаліст :rotate:
4. На поко ф5 пердолінг з гугл пеєм та гкам, а також:
CrDroid 9.13
что мне важно от телефона - что бы он не выгружал программы с памяти
купил специально версию на 12 Гб
запустил ролик на ютюб
через ночь - ютюб выгрузился - и мне надо опять делать много действий что бы продолжить просмотр
как такое исправить?
5. Знамените "ігри не цікавлять, вони для тупих" від автора "мак для роботи, для ігор консолі", тут юра хоче встановити war robots на ейр м1:
купил Macbook с M1 - а установить игру не дает - печаль

может кто знает как можно установить?

если вариант через Андроид эмулятор - то так будет даже лучше
6. Крім того, юра ще й донатив як мінімум 1 раз в цю кацапську гру, хоча на іхбт доволі активно крім регулярних срачів арм&х86 виступає в політичних батлах за Україну:
мне тоже дали - 20 дней према за 29.99 грн - около $1.05

Добавлено 03.11.2020, 23:09:

а потом сразу 500 золота за покупку
І це тільки вершина айсбергу :rotate:
Не треба розказувати казочки що поко ф1 скрізь вистачало і не було часу перенести все, але розбив дисплей і тому дістав з кладовки куплений завчасно поко ф5, бо активність на 4пда вказує що ф5 в активному використанні з січня 2024, кастоми шиються доволі часто, а між ф5 та ф1 було ще декілька девайсів. Також коли юра купив ейр м1, то доволі активно постив різні особисті тести, а ось з м4 пристоями зазвичай посилання на інших тестувальників, нестиковочка виходить :rotate:
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

А як він дихав, як дихав... тьху!
Grava
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 08.03.2026 23:19тобто ви визнаєте що АРМ і в ноутах перший
Як це перший? Який відсоток арм у ноутах? Як на мене це показник.
yuriy_dd: 08.03.2026 23:19пікніть коли ви усвідомите цей факт
Ви навіть загуглити результати свого улюбленого тесту не можете? Так би побачили більше 37к у х86. При цьому навіть всі потоки не використовуються. Цікаво який був би результат якби додали нормальну підтримку багатопотоку. На офіційній сторінці бенчу є лише результат м5 у конфі з 10 ядрами, незрозуміло звідки 29к.
waryag
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 08.03.2026 23:19згідно самого популярного індустріального бенча який використовують в тому числі АМД та Інтел у своїх презентаціях
Це якого? :popcorn:

І з яких пір популярність стала вирішальним критерієм якості?

LVladislavchik

:lol:

Відправлено через 3 хвилини 8 секунд:
LVladislavchik: 08.03.2026 23:25Знамените "ігри не цікавлять, вони для тупих" від автора "мак для роботи, для ігор консолі", тут юра хоче встановити war robots на ейр м1:
Причому навіть у вкрай обмеженому пулі ігор на маках можна знайт щось набагато краще
pelia
Member

Повідомлення

LVladislavchik
блін, з вами страшно мати справи :lol:
yuriy_dd
Member

Повідомлення

LVladislavchik: 08.03.2026 23:25звідки тобі знати як самсунг працює? Починаючи з а54 бюджетки в самсунга літають на протязі 3 років вже, а S-серія то в друзів с9 та с10 лайт ще є і в них все літає на рідній прошивці
може для них вони й літають. Ви ж теж були впевнені що ваш Еліте - швидко працює. Але він лише на рівні з значно слабшим 7 Ген 2. І все через прошивку (я так думаю). Адже ж як їй літати - якщо по розміру вона в ТРИ рази більша за прошивку на основі чистого андроїду. Це ж скільки лайна туди Самсунг запхав. Але ж ви горою проти спільноти людей які мають наглість перепрошити свій смарт.
А що скажете про сенсори камер у Самсунг Ультра починаючи з 23. Дуже багато прогресу Самсунг запропонував з 23 року? Вам подобається що він продає одне й теж стільки років?
А може у Самсунг хоч проци свої хороші?
пс: ви і досі не дали результати тесту, підозрюю що діло зовсем не в енерго-ефективному режимі
пс2: а навіщо включати енерго-ефективному режим? що батарейка навіть до вечора не вивозить?

і скільки зусиль ви потратили якогось лайна нашукати на мене, але запустити тест, чи зробити свій - ви просто не в стані
просто вам не подобається що я кажу правду, а ви нічого сказати не можете, тому й можете це робити якісь підлі дії, які трактуються виключно як перехід на особистості
Grava: 09.03.2026 05:24Як це перший? Який відсоток арм у ноутах? Як на мене це показник.
десь такий як у АМД. Це для вас показник що популярність АРМ та АМД - та сама? Ви будете бігати по форумах і питати який відсоток АМД у ноутах? Чи ви таке можете робити виключно проти АРМ? А яка причина такої вашої поведінки? Заздрість? Біль? Епл?
Grava: 09.03.2026 05:24Ви навіть загуглити результати свого улюбленого тесту не можете? Так би побачили більше 37к у х86
дескопний проц? яка модель? результати найшвидших дескопних я навів. В розгоні я не враховую.
waryag: 09.03.2026 09:31 І з яких пір популярність стала вирішальним критерієм якості?
якщо є тест, яким користуються всі, і Інтел та АМД також - то це показник? Може у вас є подібний інший тест?
До речі результати в Cinebench 2024+ - корелюють
Grava
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 09.03.2026 15:30десь такий як у АМД
До чого тут це? Знову намагаєтеся змінити напрямок розмови коли вам не подобається відповідь
yuriy_dd: 09.03.2026 15:30результати найшвидших дескопних я навів
Можете зайти на сайт гікбенчу і глянути самі.
https://browser.geekbench.com/v6/cpu/multicore
https://www.amd.com/en/products/process ... 985wx.html
Якщо вже своєму бенчмарку не вірите то я навіть не знаю що тут казати. Може знайдете там валідний результат м5 про який казали.
waryag
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 09.03.2026 15:30якщо є тест, яким користуються всі, і Інтел та АМД також - то це показник? Може у вас є подібний інший тест?
До речі результати в Cinebench 2024+ - корелюють
:facepalm:
Це не показник через очевидні проблеми тесту:
- він симулює специфічне для типового юзера навантаження.
- причому робить це не дуже добре - у тесту є проблеми з топовими багатопоточними процесорами.
- причому це унікальний випадок, коли в синтетичному тесті вони більші, ніж у реальних робочих програмах.
- і, що додає підозрілості - вони навіть більші, чим були в попередніх версіях бенчмарка. Що дивним чином збіглося з оптимізацією тесту під продукцію однієї маленької компанії з Купертіно. :lol:
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Grava: 09.03.2026 15:48 десь такий як у АМД
До чого тут це? Знову намагаєтеся змінити напрямок розмови коли вам не подобається відповідь
це ви так думаєте. Популярність АРМ - на рівні з іншим конкурентом. Чому вас питання лише до АМД? Чи ви демонструєте яскравий приклад приказки про «Бачити скалку в чужому оці, а в своєму не бачити колоди»?
Grava: 09.03.2026 15:48 Можете зайти на сайт гікбенчу і глянути самі.
результати опубліковані ресурсом, посилання на першоджерело я дав. Я розумію що на ГБ є результати з розігнаних проців - я такі до уваги не беру.
9985WX - це проц з категорії проц для робочих станцій. Я звичайно дуже сумніваюсь що ви про це знаєте - враховуючи брак знань у фанатів х86. І не знаєте що епл позиціонує конкурентом йому. Вас зачіпає що навіть проци для ноутів виступають краще. Ви проти рівних умов. Ви лише за підтусовування щоб х86 були кращі
Так само ГПУ у М5 - в робочих задачах часто краще за 5090
waryag: 09.03.2026 16:31Це не показник через очевидні проблеми тесту:
- він симулює специфічне для типового юзера навантаження.
давайте розвинемо цю думку - ви можете вказати деталі? ви зможете аргументувати свою позицію?
waryag: 09.03.2026 16:31 - причому робить це не дуже добре - у тесту є проблеми з топовими багатопоточними процесорами.
а у задач для простого користувача - нема проблем з багато-потоком? Наприклад у Word, чи у браузера? Може проблема не в бенчі, а у самій суті що деякі алгоритми погано розлалелюються. Наприклад ви знаєте чому AutoCAD - однопоточний?
waryag: 09.03.2026 16:31і, що додає підозрілості - вони навіть більші, чим були в попередніх версіях бенчмарка. Що дивним чином збіглося з оптимізацією тесту під продукцію однієї маленької компанії з Купертіно
тобто що АРМ проци реально швидкі - ви навіть і не припускаєте, і лише шукаєте як виправдати тотальний програш х86?
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Аби відчувати цю швидкість арм - треба нести гроші в одну маленьку конторку в купертіно.
Аби відчувати швидкість х86 - можна нести гроші в різні фірми або взагалі збирати б/в і не скиглити що воно все не паяне, навіть якщо від цього менше цифри в папугометрі. Здається що місцевий дурень досі не може це усвідомити і вперто намагається ігнорувати. :gigi:

Відправлено через 2 хвилини 48 секунд:
Швидкий легкий суперкар не може виконувати повноцінно задачі , наприклад, того ж універсала. Так, вони обидва возять, швидкий суперкар навіть швидко возить але набагато менше ніж універсал. Робота виконується однакова але є нюанси. ;)
Grava
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 09.03.2026 17:35Популярність АРМ - на рівні з іншим конкурентом.
Як архітектура може конкурувати з виробником?
yuriy_dd: 09.03.2026 17:35це проц з категорії проц для робочих станцій.
AMD Ryzen™ Threadripper™ Processors for Workstations and High End Desktops
High End Desktops
Я звичайно дуже сумніваюсь що ви про це знаєте - враховуючи брак знань у фанатів арм.
yuriy_dd: 09.03.2026 17:35тобто що АРМ проци реально швидкі - ви навіть і не припускаєте
Я, наприклад, не кажу що той самий м5 повільний чи поганий. Це чудовий проц. Але Ви перекручуєте інфу так як вам заманеться, намагаєтеся змінити теми тупими порівняннями коли вам вказують на помилки, ігноруєте незручні питання, не сприймаєте аргументи інших, і нічого крім сліпого фанатства від вас немає.
Востаннє редагувалось 09.03.2026 17:57 користувачем Grava, всього редагувалось 1 раз.
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Grava: 09.03.2026 17:51High End Desktops
Магічне заклинання яке призиває злив " ми тут ноути без вентиляторів тестуємо а ви зі своїми хедт камінцями! А от ютуб 28 годин " і погнали все по колу :rotate:
Grava
Member

Повідомлення

AntonyKandaurov
Так просто ця фраза білим по чорному написана на сайті амд, він тепер може що завгодно собі придумувати.
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Grava
То сліпошаре, бачить лише те що бачить. А фактажи та скріншоти з цим я перестав робити бо цей все одно ігнорує але тягне сюди якісь посилання на ютуби які все одно ніхто не буде дивитись як хтось там знову апєль облизує :)

Відправлено через 2 хвилини 57 секунд:
Grava: 09.03.2026 17:51Я, наприклад, не кажу що той самий м5 повільний чи поганий. Це чудовий проц.
Який доступний лише в одній екосистемі. Виявити який він чудовий під управлінням іншої ОС немає зовсім змоги. А підтримувати купюрою пропрієтарщину не дуже далекоглядно, як на мене.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Grava: 09.03.2026 17:51 Як архітектура може конкурувати з виробником?
ну проци на цій архітектурі. Наприклад якщо я скомпілюю під АРМ під Лінукс. Воно запуститься у віртуальній машині з Лінукс на М проці на МакОС?
Grava: 09.03.2026 17:51High End Desktops
це ну дуже натягнуто. Я не зустрічав щоб хтось просував ці проци як High End Desktop
але хай буде як нова категорія, але тоді М5 - це явно не High End Desktop - ні по ціні, ні по споживанню, і тд
Grava: 09.03.2026 17:51ігноруєте незручні питання
приклад? але якщо у вас є притензія до АРМ - в першу чергу ви таке саме маєте спитати до х86
Grava: 09.03.2026 17:51не сприймаєте аргументи інших
приклад?

Відправлено через 2 години 3 хвилини 40 секунд:
Apple M5 Max vs Apple M5 Pro 18-Core - Benchmarks and Specs:
https://www.notebookcheck.net/Apple-M5- ... 918.0.html

повільних низько частотних ядер нема, лише чесні потужні ядра. Готові до гідного протистояння до х86.

Відправлено через 8 хвилин 19 секунд:
Apple MacBook Air 15 M5 Review - Very powerful, fanless and without competition
https://www.notebookcheck.net/Apple-Mac ... 905.0.html

There is just nothing comparable in the Windows world

образливо що х86 - за стільки років не мають що запропонувати - швидке, автономне, без активного охолодження :weep:
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 09.03.2026 21:01швидке, автономне, без активного охолодження
Щось одне треба вибрати. Швидке перегріється і зжере акумулятора. Автономне швидко не зробить бо дивись вище. Без активного охолодження перегріється і перестане бути швидким.
Одним словом - утопія.

Відправлено через 2 хвилини 14 секунд:
Практически отсутствуют возможности для обслуживания (оперативная память и SSD припаяны).
-
60 Гц
-
Гарантия всего 1 год.
-
Веб-камера без Face ID, низкое разрешение для фото/видео.
Від 1300 доларів. Сумнівне придбання, хоча вайбокодерки вигрібуть бо м4 вже не солідно.

Відправлено через 15 хвилин 22 секунди:
yuriy_dd: 09.03.2026 21:01повільних низько частотних ядер нема, лише чесні потужні ядра. Готові до гідного протистояння до х86.
Накинули минулим ядрам 200 мгц - ядра стали суперами. Дуже цікаво :D
denon312
Member

Повідомлення

LVladislavchik
феноменальна робота, знімаю берет!
одразу знайшов нашого півня по стилю повідомлень
Зображення
спойлер
https://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=8:26234:7388#7388
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Боже, воно ще й на 3.14ському хоботі сидить. :facepalm:
LVladislavchik
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 09.03.2026 15:30може для них вони й літають. Ви ж теж були впевнені що ваш Еліте - швидко працює. Але він лише на рівні з значно слабшим 7 Ген 2. І все через прошивку (я так думаю). Адже ж як їй літати - якщо по розміру вона в ТРИ рази більша за прошивку на основі чистого андроїду. Це ж скільки лайна туди Самсунг запхав. Але ж ви горою проти спільноти людей які мають наглість перепрошити свій смарт.
Так мій еліт і працює швидко і не вигружає ютуби з 12гб озу без пердолінгу :rotate: на рахунок octane бенчмарку то вважаю його максимально кривим, умовно от ейр мій взяти, ребут зробив щоб нічого не заважало та без енергозбереження, відкрив сафарі з 1 вкладкою прям як в твоїй методичці і зробив 10 тестів підряд з проміжком в декілька хвилин, в однопотоці результат 120-130к коливається і в багатопотоці 520-560к, після цьому в хромі з купою вкладок декілька разів прогнав і результат 125-135к і 620-660к, велика похибка виходить, я не здивуюся якщо ти пердолився вічність міняючи прошивки з ядрами і на кожній прошивці бенч цей ганяв разів по 10 і це просто найкращий результат з тисяч прогонів бенча. На рахунок швидкості роботи самсунга то це не сяомі, де роздуття прошивки залежить від реклами, там своя екосистема як в епла з купою софту, звичайно, купа лишнього як на мене, але не більше як в епла і телефони працюють справді швидко та без фрізів. На рахунок прошивання смартів то ший собі на здоров'я, але не треба оце розказувати що все працює без пердолінгу краще як в флагманів з магазину, я сам дуже багато бавився раніше з кастомами, свої форки пробував робити і досвіду маю точно не менше за тебе в цій справі, достатньо глянути твою історію пердолінгу на 4пда щоб розвіяти оці твої вологі фантазії, а заодно впевнитися в доволі низькій компетенції.
yuriy_dd: 09.03.2026 15:30А що скажете про сенсори камер у Самсунг Ультра починаючи з 23. Дуже багато прогресу Самсунг запропонував з 23 року? Вам подобається що він продає одне й теж стільки років?
А може у Самсунг хоч проци свої хороші?
За камери згідний, в флагманах там застій був, в с26 ніби реабілітувалися, це одна з причин чому я обрав 1+13, на рахунок проців то в них були нарікання на нагрів, енергоспоживання, продуктивність та модеми в різних моделях, але здається це було ще в прошлому десятилітті, я не прям сильний в їхніх процах і не буду щось стверджувати.
yuriy_dd: 09.03.2026 15:30пс: ви і досі не дали результати тесту, підозрюю що діло зовсем не в енерго-ефективному режимі
пс2: а навіщо включати енерго-ефективному режим? що батарейка навіть до вечора не вивозить?
1. Не бачу змісту з такою дельтою результатів, без енергозбереження +- ті ж результати однопотоку і від тесту до тесту різниця до 10% доходить легко, в багатопотоці без енергозберігаючого в 1.2-1.5 раза більший результат.
2. Я спеціально робив в енергозберігаючому просто щоб ти не заганявся і попустився, батерейка на 4г вивозить 6-9 годин екрану і на вайфаї 8-12 і це 100-20%, енергозберігаючий автоматом з 10% вмикається, але це рідкість і тел завжди за 40хв можна зарядити 0-100, і нагадаю, це без пердолінгу :rotate:
yuriy_dd: 09.03.2026 15:30і скільки зусиль ви потратили якогось лайна нашукати на мене, але запустити тест, чи зробити свій - ви просто не в стані
просто вам не подобається що я кажу правду, а ви нічого сказати не можете, тому й можете це робити якісь підлі дії, які трактуються виключно як перехід на особистості
Я витратив 5хв на гпт щоб вказати йому напрямок що шукати і хвилин 10 щоб переглянути чи достовірна ця інформація, це всього третина від того скільки ти часу в день в середньому проводиш на ixbt :rotate: доцільність запуску конкретно цього тесту розписав вище, до тебе те ж питання, ти як купив ейр м1 то тестів багато сам робив і викладав, а зараз ось м4 маєш і тести десь з нету тягнеш, може ти просто балабол і не купив ейр м4? Те ж саме на рахунок мак міні м4, є велика підозра що це не твій особистий девайс, а робочий, докажи зворотнє :rotate:
Мені не подобається як ти маніпулюєш та пригаєш з теми на тему, як тільки незручне питання то ігноруєш чи міняєш тему або починаєш свої давні пісні типу "так зато мій ейр може 28 годин ютубу з мінімальною яскравістю, а ваш так може?", та й якби було так все райдужно то ти б давно продав свої х86, а так досі маєш мінімум 4 девайси на х86 судячи по опитуванню на іхбт, може розкажеш нам чого досі тримаєш парк х86 динозаврів? Чи це музей може хоч відкрити для нащадків? Хоча я думаю що там причина проста, епл з купою озу та потоків дуже дорого виходить і ти зібрав в рази дешевше на райзені :rotate:

Відправлено через 20 хвилин 17 секунд:
AntonyKandaurov
Та ще й донатить їм в іграх, безсоромний.
denon312
Там є ще один акаунт з нікнеймом як на 4пда, але давно вже не використовується :rotate:

Відправлено через 4 хвилини 53 секунди:
pelia
Епоха нейронок не тільки тіктоки вміє генерувати :rotate:
Відповісти