100% погоджусь, все життя користувався мишами вагою біля 80грам, перейшов на 55грам і більше назад не повернусь. Здається що залегка/різниці не буде доки не спробуєш сам покористуватись.funkwish: ↑ 30.07.2025 14:48Теж так думав, поки не замінив свій старенький razer basilisk на razer deathadder v3, який в 2 рази легше. Думка швидко змінюється і тепер повертатись до гризунів вагою з цеглу я точно не буду.Geinz21: ↑ 30.07.2025 14:32 я цю нинішню шизофренію з легкими мишами не розумію....
Новини
Останні статті і огляди
Огляд ігрових мишей Lamzu: Atlantis Pro, Maya X Aimlabs та Inca
-
daesz
Member
-
Devijack
Member
+100 ергономіка це перше місце, якщо лодоні зручно то все інше не помітнеRage86: ↑ 30.07.2025 18:58Для меня basilisk благодаря своей форме просто идеальнейшая мышь, лучше всего что я перепробывал.
-
den888
Member
Що це за … черговий китайський клон? Дешева підробка на логітек g pro …
-
dead_rat
Member
Ви ціну бачили? G pro дешевшеden888: ↑ 30.07.2025 21:56 Що це за … черговий китайський клон? Дешева підробка на логітек g pro …
-
den888
Member
В темі написано. 4000-5000 гривень. І шо? Скільки там оригінал коштує з якого «невідомі професійні гравці» вкрали форму та дизайн?dead_rat: ↑ 30.07.2025 22:10Ви ціну бачили? G pro дешевшеden888: ↑ 30.07.2025 21:56 Що це за … черговий китайський клон? Дешева підробка на логітек g pro …![]()
Такий приходиш в магазин, і от вам 5000 гривень, не треба мені ваш Logitech/Razer, дайте мені LAMZU
он китайці продають чудо продукт AYANEO, ціни на голову не налізуть. Багато вони ринку взяли в порівняні зі steam deck чи всякими asus/lenovo/msi?
-
MqM
Member
В дешевій китайській реалізації звісно не зайде, я настільки замучився обирати миші серед того малого вибору.Ostin: ↑ 30.07.2025 15:56Я таке пробував в дешевій реалізації. І не зайшло) Можливо, варто було б спробувати дорогу брендову)MqM: ↑ 30.07.2025 15:54треба вертикальна миша
Спробуйте Логітек вертікал ліфт
Відправлено через 1 хвилину 43 секунди:
Це лише буде відтерміновувати, а не вирішує проблему.Telcontar: ↑ 30.07.2025 15:57Звісно треба, треба регулярно робити розминку, давати фізичні навантаження і т.д. Але ж ми живемо не в ідеальному світі і більшість людей не переймаються своїм здоров'ямMqM: ↑ 30.07.2025 15:54 Щоб його не було, треба змінити положення руки, а для цього треба вертикальна миша![]()
![]()
Анатомічно звичайні миші людям не підходять, перетискаються нерви
-
cspp
Member
Передние ножки лично мне нравятся пошире, как тефлон вот сзади налепили норм. Просто кажется мусора больше липнуть будет, а эргономика меня не интересует потому что разминка за фортепиано решает все туннельные синдромы.
-
Ostin
Member
Там написано 125 грамMqM: ↑ 31.07.2025 02:35Спробуйте Логітек вертікал ліфт
-
leif
Member
Якщо працювати, а не грати, то це байдужеOstin: ↑ 31.07.2025 08:18Там написано 125 грамMqM: ↑ 31.07.2025 02:35Спробуйте Логітек вертікал ліфт![]()
Ну, добре, майже байдуже
Востаннє редагувалось 31.07.2025 09:57 користувачем leif, всього редагувалось 1 раз.
-
Artem_M
Member
Я колись чисто по приколу взяв б.у. за 1000 грн ASUS ROG Spatha X.Ostin: ↑ 31.07.2025 08:18Там написано 125 грамMqM: ↑ 31.07.2025 02:35Спробуйте Логітек вертікал ліфт![]()
168 грам і 137x89x45 таке собі задоволення, але багато кнопок)
-
Ostin
Member
Та то я жартую, бо в темі зараз в топі "надлегкі" миші) Колись мав досвід з асус якоюсь, до неї йшли ще грузила (набір). І вона сама по собі важила десь як вказаний логітеч, чи +\-. То в неігровому використанні воно мені навіть подобалось. А, ще згадав, в контрі автоматичною снайперкою мені подобалось з неї пуляти) Бо воно нерухоме, зафіксив приціл і жмакаєш собі) Все, як у житті)leif: ↑ 31.07.2025 09:53Якщо працювати, а не грати, то це байдуже
-
Input_Lag
Member
Чим миша легше - тим вона краще.
Доведено кращими кіберспортсменами.
Доведено кращими кіберспортсменами.
-
anyname
Member
Кіберспортсмени доведуть що найкращий ігровий маніпулятор - граблі.звісно якщо їм за це заплатять.колись доказували що надо багато dpi , потім що потрібно витримувати божевільні прискорення , зараз в тренді - мала вага. можливо в майбутньому почнуть доводити що навпаки - вага це добре , вага це надійно (й далі по Г.Річі)
-
leif
Member
якщо ви не вірити в відгуки кіборспорстменів та пересічних юзерів про вагу, то найкращим варіантом буде взяти і перевірити самому, як воно -- маркетинговий скам чи реально крутоanyname: ↑ 31.07.2025 14:40Кіберспортсмени доведуть що найкращий ігровий маніпулятор - граблі.звісно якщо їм за це заплатять.колись доказували що надо багато dpi , потім що потрібно витримувати божевільні прискорення , зараз в тренді - мала вага. можливо в майбутньому почнуть доводити що навпаки - вага це добре , вага це надійно (й далі по Г.Річі)
-
Avenger80
Member
Та то понятно, но почему раньше вот такая мода была:
-
leif
Member
тут десь хтось вже писав, що були інші, менш досконалі сенсори, яким пасував інший стиль управління, тобто гравці б і раді були перейти на легші миші ще 20 років тому, але їх не було на основі чого робити, щоб це все адекватно працювало, тому виходили з того, що мали. як тільки можливість робити легші миші реально з'явилась, так одразу і понеслось.Avenger80: ↑ 31.07.2025 14:49но почему раньше вот такая мода была:
-
Melofon
Member
Прошлый век, вот что сказали бы, да и не все производители ещё и отказались от мышек с доп грузиками для ценителей кирпичейGeinz21: ↑ 30.07.2025 14:32Цікаво, щоб зараз сказали про Logitech g5/g9x з можливістю міняти вагу за допомогою обтяжувачів
Отправлено спустя 5 минут :
Мне так же само, легкая мышь везде удобна, но для игр особенно, этого не понимают только те кто их не пробовал и сидят на 100+ граммовых мышках доказывая что легкий вес в мышке абсолютно не нужен и это всё только маркетингleif: ↑ 31.07.2025 09:53 скажімо, для будь яких тасків за компом подобається легша миша. Але вага зовсім не настільки принципово змінює ікспірєнс в "повільних" робочих тасках ніж в іграшках
-
Geinz21
Member
Ну тут уже как сказать. Махины, типа как Razer Naga для шутеров уж точно не удобныMelofon: ↑ 01.08.2025 14:36 Мне так же само, легкая мышь везде удобна, но для игр особенно, этого не понимают только те кто их не пробовал и сидят на 100+ граммовых мышках доказывая что легкий вес в мышке абсолютно не нужен и это всё только маркетинг![]()
-
Melofon
Member
Geinz21
Ага, второстепенная сразу после формы, тоесть одна из важнейших, удобная но тяжелая будет куда менее приятной и сейчас учитывая рынок мало кто будет смотреть на тяжелый вариант когда есть куча полегче, вес это один из важнейших критериев, понятно что там ещё важны сенсор, переключатели, но учитывая что в среднем сегменте там уже давно топовые сенсоры и нормальные переключатели и энкодеры то приходится выбирать только форму и вес, а поверхность то уже явно второстепенное т.к. покупается отдельно, любая понравившаяся поверхность подойдёт к любой современной мышке на современном сенсоре, современным топовым сенсорам пофиг на поверхность, они работают на любой.
Отправлено спустя 8 минут 26 секунд:
У меня опыт не меньше т.к. мне 41 а с компами я на ты ещё с лет 14-ти.
Ага, второстепенная сразу после формы, тоесть одна из важнейших, удобная но тяжелая будет куда менее приятной и сейчас учитывая рынок мало кто будет смотреть на тяжелый вариант когда есть куча полегче, вес это один из важнейших критериев, понятно что там ещё важны сенсор, переключатели, но учитывая что в среднем сегменте там уже давно топовые сенсоры и нормальные переключатели и энкодеры то приходится выбирать только форму и вес, а поверхность то уже явно второстепенное т.к. покупается отдельно, любая понравившаяся поверхность подойдёт к любой современной мышке на современном сенсоре, современным топовым сенсорам пофиг на поверхность, они работают на любой.
Отправлено спустя 8 минут 26 секунд:
Geinz21: ↑ 01.08.2025 14:51 Исходя из его своего 20-летнего опыта замесов по сетевым играм
У меня опыт не меньше т.к. мне 41 а с компами я на ты ещё с лет 14-ти.
-
Geinz21
Member
Melofon
напомню, что классическая IntelliMouse, которую любили киберкотлеты тех лет и от которой потом большинство производителей мышек начали отплясывать, весила что-то около 110-120 грамм, точно сейчас не вспомню.
Работать-то оно работает, только потом ножки в хлам превратятся после такой эксплуатации, не говоря уже о грохоте, если не сам живешь и не играешь в наушниках. А что касается поверхности, то разница есть и весьма заметная. У меня сейчас обычный тканевый коврик, до этого был с алиэкспресса, с имитацией под стекло (кажется, нитроткань она называется). Так вот более плавного и удобного движения чем на последнем я нигде не испытывал. Единственная проблема - за полгода он стерся в хлам по центру, из-за чего сейчас зарекаюсь что-то подобное покупать. А отдавать 4к за японские Артизаны пока что жаба давит, хотя по отзывам с реддита, их надолго хватает.
напомню, что классическая IntelliMouse, которую любили киберкотлеты тех лет и от которой потом большинство производителей мышек начали отплясывать, весила что-то около 110-120 грамм, точно сейчас не вспомню.
Предлагаю поиграть на столешнице с порамиа поверхность то уже явно второстепенное т.к. покупается отдельно, любая понравившаяся поверхность подойдёт к любой современной мышке на современном сенсоре, современным топовым сенсорам пофиг на поверхность, они работают на любой.