► То цей Самсунг ще й з радіатором в комплекті?!
- спойлер
- От, ...л-ля! (А нашвидкоруч-огляді, ніби, не було в комплекті радіатора...) Ще з середини 2000-х зарікся купувати готові продукти для ПК від Самсунга: те, що 3bit-MLC це TLC - не задумувався, хоча це логічно, про даний маркетинг від Самсунга, зізнаюсь, не знав... але не здивований.
► Чесно кажучи - не заморачувався з вибором: потрібно було щось замовити, щоб закрити питання з того, що було на вибір - по приблизно тій же ціні або трохи дешевше з подібних були моделі від MSI, HP, Apacer і WD (останній навіть дорожчий): з цього блудняка будь-який з екземплярів - для мене - міг виявитись оверпрайсом, недоробкою, "повторним наступанням на граблі" (привіт! WD) і т.п.. Але як я вже писав раніше - ще в самому першому пості по конфігурації: аби воно було і TLC. (за гроші трохи прикро в даному випадку - на відміну від ситуації з "материнкою"! - що виліз з бюджета і втретє "наколовся" Самсунгом,
як відчував, що треба було Апасер брати - він самий дешевий з перелічених був!
)
► Хлопці, М.2-ССД - не проблема на даний момент для мене, для цієї збірки в плані підбору, щоб стільки часу йому приділяти. Я вас всіх почув - в майбутньому буду вивчати дане питання ретельно. А нині, от чесно - байдуже: встане під радіатор, відпетляє свої 5 років - все, що треба від нього.
lewerlin: ↑
05.07.2025 02:08
Це ви даремно. В них нині чи не кращі бюджетні NVME на ринку. Окрім того, WD безпосередні виробник NAND і його споживчі моделі - фактично великосерійний OEM з іншою наклейкою, що виключає лотерею з начинкою(бо вона йде по "довгих" корпоративних контрактах).
► Абсолютно не сперечаюсь.
- спойлер
- Напевно, так і є... "Напевно" - тут вжив тому, що після першого і єдиного вкрай негативного досвіду (в т.ч. і по гарантії), десь через рік-півтора, коли WD тільки зайшла в ССД... просто не бажаю давати другий шанс, на даний час, об'єктивно, вже якісному продукту, бо у мене тоді солідний "зальот" з тим ССД-WD трапився і чисто суб'єктивно - дану "пляму" з репутації WD вже не відтерти до кінця часів (може і добре, що як бренд безпосередньо WD, ніби, зараз виходить з ринку ССД).
acm_fan: ↑
05.07.2025 01:36
Маркетологи не зря свой хлебушек кушают. Видимо где-то так платежеспособный Джон за океанами и рассуждает, а то что мама за такой прайс это чисто фарш абы накидать чтобы заполнить (вверх) линейку - то уже мелочи (фигурально выражаясь).
...
...Плата выбирается под нужды и запросы...
►

Я - точно не платоспроможний,
- спойлер
- інакше запросто вписувався би в загальноприйнятну тут картину (чи життєву позицію?) - і збирав би нові системи раз на 3-5 років, продаючи старі.
Але - так, за "материнки" я чомусь схильний переплачувати, в той же самий час, коли за ССД удавлюся за гроші - хоча тут мене можна переконати, як видно з цим злощасним Самсунгом
...
► Але це все - лірика, куди важливіше те, що я не можу достаменно вказати ні Вам, ні собі, які потреби та запроси на технічному рівні реалізації елементної бази тої чи іншої "материнки" мені можуть знадобитися через 2 роки, а тим більше через 8. Ви зі своїм досвідом резонно бачите, що:
На 600-е как раз прошивок уже вагон: подобрать нормальную, настроить и забыть - ноль проблем. А 800-е пилят в процессе (как и всё свежевыходящее). Для таких апологетов вдумчивых сборок как раз свежаки и не рекомендованы, а то вдруг (с) через полгода вылезет какая-то проблема, которую придётся срочно обновкой закрывать? А уже всё настроено, что же делать
- і це логічно і вірно, але тут є кілька моментів, які я не виносив ще на обговорення, бо просив конкретну "технічку" по зборці - свою ж "філософію" на це все видав скоріше по звичці, бо в плані ПК-"заліза", термінів і т.д. у мене не стандартний підхід. Взагалі, я тепер бачу, що даремно я почав детально розжовувати все це, відповідаючи на коментарі, замість того, щоб мовчки зібрати "технічку" - хто що таки спромігся мені підказати і "не відсвічувати", бо онде камрад пише, що схоже на те, що я так пробую тут комусь якусь свою правоту нав'язати
...
► Я - відійшов від теми, то ж:
• 1. ОК. Взяли 600-у "логіку" під "проц", під який спєцом випускали 800-у "логіку" (да-да-да: все те саме, легкий ребрендінг і т.д. просто дорого і не потрібно - все вірно!) - в подальшому мені з цією 600-кою на цьому "проці" колупатись", а я - майже не знаю платформу як таку, а бігати за кожною "галочкою" в БІОС-і на форум і читати щось типу: "... та у мене просто 670-а, я поки Біос не оновив, то не пішло..." - "... а в мене на 870-й все працює... правда в от цьому місці косяк..." - "... хм, а на 670-й все нормально - спробуй відкотити в в такому місці..." - "... пробував - не працює, система взагалі в циклічний ребут виходить..." - "...хм, ну - не знаю..." - "... та - ясно, що не знаєш: у тебе, напевно, ця функція просто залочена, а я ж можу її регулювати в більшому діапазоні... колись, в майбутньому, напевно..." - "...А!, Ну, мої "щирі вітання" з переходом на 800-у "логіку!.." - "...та - пішов ти!.." - "...взаємно!.."...
В гробу я бачив одразу по двох поколіннях "шнурки вчитися в'язати".
• 2. Питання практичної збірки нового компа повним ходом йшло вже з квітня цього року - у мене були власні візії, як Ви їх назвали, і мені в першу чергу потрібно було переконатися чи я десь чистого тупняка не видав, коли зводив ці конфігурації - на ТЕХНІЧНОМУ рівні, не на ФІЛОСОФСЬКОМУ (чому "повітря", а не "вода"; чому 10 років, а не 3-5; чому М.2 - "розхідник", а не чи не найголовніший елемент в системі на рівні з процессором і т.д.). Дана система планувалася до закупки, починаючи десь з жовтня-листопада поточного року, тобто тоді, коли 800-а "логіка" вже рік, як відбулася і більшість критичних обнов на неї - пройшло б. Розглядати 600-у "логіку" з цієї точки зору не в контексті "проца" попереднього покоління і враховуючи пункт №1 вище - було би дивним. Гроші на виконання бюжету по збірці планувалося в повній сумі роздобути якраз на другу половину осені. Але - стався пункт №3.
• 3. По-перше, відбулося приємне зниження цін, а по-друге - зовсім неочікувано, кошти, які були зарезервовані для однієї дуже важливої справи, раптово вивільнилися: даний резерв потрібно було, знову ж- як Ви виразились, кудись інвестувати (банально - хоча б у валюту, це швидше всього, хоча й тупо). Саме тому деякі складники нової системи довелося закупити вже зараз. В першу чергу потрібен був "проц", щоб далі відштовхуватись від нього - з цим ми успішно визначились тут пару днів назад. А "материнка" вже пішла "прицепом", після того, як я ознайомився з потенційними кандидатами, враховуючи бюджет під неї, а також - відсутність молодших моделей 800-ї логіки в прайсі моїх постачальників. Чисто випадково "прицепом" пішов процесорний охлад... але дуже швидко застопорився, то ж на його бюджет було вибрано блок живлення...
►
Я можу ще детально розповісти, чому так принципово беру комплектуючі виключно через місцевих постачальників, навіть, якщо вони не весь потрібний мені асортимент можеть на сьогодні мені пред'явити, але це займе ще додаткове "простирадло" і підтягне ще більше комп'ютерних філософів, відкривши нову тему для розмови: "А в смислі - ти не купуєш "залізо" на онлайн-платформах або б/у з рук??? Ти що - з Марса???" чи щось подібне, але, думаю, не варто, бо крім того, що вже і так шалений офф-топ, якого я не хотів, то ще й час на всі ці безглузді філософські переписки більше тратити не хочеться (це не до Вас - це в принципі, бо підключилися камради, які по запросу збірки нічого не підказали, але у філософію радо включилися). Виключно ТЕХНІЧКА.
► Моя Ноктуа зараз стала на паузу - чекають "відмашки" на складі від виробника (під завоз), то ж радо зменшу бюджет на охлад з 8000 до 5000-6000грн..
Є якісь кандидати на заміну Нокти? З того, що я знаходив, як мінімум, БіКвайти ведуть себе не дуже адекватно з новими процами і, ніби, Арктік адекватно себе показує (хоча - це не точно, я поки не дуже щільно тему промоніторив - в процесі. За одну Нокту другої генерації точно був спокійний).
Я вообще не понимаю как у Вас концепт корпусных потоков снизу вверх будет работать с выбранной Noctua
(никак не будет работать).
► Не знизу-вверх (знизу-вверх-спереду-назад - саме в такому варіанті, а не чисто знизу-вверх):
- спойлер

► Сама стандартна схема, з тим лиш уточненням, що бокові стінки - глухі. Перед, низ, верх, зад - перфоровані. В базі - 3 на вдув, 2 на видув (+1 потенційно на видув). Напрямки повітря за межами корпуса - з переду на зад і частково - розсіювання поверх корпусу + винос наверх в задній частині верхньої панелі корпусу у вентиляційний отвір.
► Да, дякую, вже встиг почитати...
=========================================
waryag: ↑
05.07.2025 21:48
А через 5-10 років це буде неактуальний хлам, що зливається за смішні гроші чи роками висить на лох.юа з неадекватним прайсом.
► А що тут дивного?
- спойлер
- Так і є - це моє повсякдення в комп'ютерному житті, якщо так можна виразитись. Я складаю собі системи, щоб на них працювати і якщо вони працюють і роблять свою роботу, задовільняючи мене - то для чого перезбирати систему кожні кілька років? Я Вам більше скажу - я навіть ніколи і не пробував намагатися продати хоч один із своїх б/у (хоча всі вони в робочому стані, починаючи з "кори дуба" 2008-го року), оскільки сам ненавиджу б/у-деталі, навіть, якщо вони робочі - виключно по домовленості з людиною, яка добре знає мене або яку добре знаю я, бо "впарювати" я не вмію і не хочу - немає у мене таланту комерційного, вибачте, так що ж - тепер я не маю права зробити запит до більш знаючих в збірках людей на допомогу, бо збираю машину на 10 років і значить автоматично випадаю з клану "шустрих і прошарених" ПК-ділків і тим самим "не достоїн честі"?
=========================================
► В якому місці?
- спойлер
-
Та - в жодному разі! Просто людей дивує, а як це так, щоб на багатоядерник "воду" не ставити, а як це так, що чел на 10 років збирає, а як це так, що планує топи-пред-топи "проців", а на ССД - болт кладе... Ну, от і відписую людям, пояснюю, чому так - ну розходиться з їхньою позицією, ну то чим я тут зараджу? Я прийшов з конкретним запитом і видав під запит своє бачення (напевно даремно) деяких моментів, чесно признався, в чому туплю і що з цього хочу поправити, а на що мені - байдуже. Дещо мені підказали, деякі мої тупняки поправили - я подякував, по-суті оцей мій пост був останній, пізніше ще lewerlin та acm_fan корисні теми доповнили та 0kie написав про захист сокета, але так і не уточнив, що саме він мав на увазі (бо я ці моменти також для себе продумував, коли ще на Інтел вішав "баняк" на охлад), а все інше - офф-топ (в т.ч. і мої пояснення).
► Ну, от lordep підібрав
- коротко і ясно (я ж не тільки по суті - я ще й моделі конкретні шукаю). lewerlin та acm_fan зробили практичні зауваження (кожен з них при цьому висловив своє бачення і запропонував варанти - обговорили трохи, щось мені підійшло, щось - ні).
► Все
, я затикаюсь.