Шум підшипників корпусних кулерів Arctic F14 PWM PST CO

Все связанное с охлаждением и шумопонижением
Ответить
Автор
Member

Вітаю! Хочу придбати цей кулер для видування гарячого повітря з корпусу ПК. Читав, що користувачі скаржаться на шум підшипників навіть на 800 обертах. Дехто каже, що в четвертій ревізії цю проблему вирішили. Допоможіть розібратися: це поодинокі випадки чи масова проблема? І чи справді у IV ревізії виробник усунув цей недолік?
MAKKACIN
Member

Серйозно? Створити тему про куллер за 300 грн? :laugh:
:shuffle: Просто купи інший і все. Потрібна тиша бери noctua. Я не зустрічав проблем з arctic ніколи, але і вухо не підставляв і не прислухався черезчур :-/
Grava
Member

SAV: 02.04.2025 14:26масова проблема
Массова, що на 1400мм, що на 120мм. Але оберти у кожного свої, в мене посторонній шум був лише на обертах 700 - 900.
Про 4 ревізію теж бачив інфу що усунули, але після цього арктік не беру.
l-m
Member

Всі кулькові підшипники шумлять, не морочте голову та беріть з гідродинамічними.
SAV
Member

Grava: 02.04.2025 14:43
SAV: 02.04.2025 14:26масова проблема
Массова, що на 1400мм, що на 120мм. Але оберти у кожного свої, в мене посторонній шум був лише на обертах 700 - 900.
Про 4 ревізію теж бачив інфу що усунули, але після цього арктік не беру.
Дякую за конструктив.
diplo
Member

Блин, почитал тему, думаю что это за кулер такой у арктика за 300 грн. Оказывается это вентилятор.
Donate
Member

SAV: 02.04.2025 14:26 Вітаю! Хочу придбати цей кулер для видування гарячого повітря з корпусу ПК. Читав, що користувачі скаржаться на шум підшипників навіть на 800 обертах. Дехто каже, що в четвертій ревізії цю проблему вирішили. Допоможіть розібратися: це поодинокі випадки чи масова проблема? І чи справді у IV ревізії виробник усунув цей недолік?
База будь яких вентиляторів початкового рівня. Щось безшумне потрібно шукати у вентиляторів рівня топу, я для себе давно вже обрав BQ SilentWings їх роботу не чутно взагалі і вони дійсно безшумні. Не було хваленої ноктуа на руках тому нічого не скажу. А ось типу арктиків і т.п. вони мають свій паразитний шум в роботі, і тут залежить від рівня твого слухового комфорту, деяким "норм", а деякі хочуть щоб ПК був тихий :rolleyes: Основна проблема тихого ПК це насправді відеокарта, там такі собі кульки стоять :rotate:
LVladislavchik
Member

SAV
Арктіки 140мм тільки ARGB брати, бо макси не вміють в оберти нижче 900, якщо цей момент не критичний, то можна розглянути макси, а звичайні PWM PST що на гідродинаміку, що на підшипнику противно виють крильчаткою майже у всьому діапазоні обертів.

Зі 120 ситуація зовсім інша, в PWM PST там крильчатка в 4 ревізії виє сильно тихіше і зазвичай на якихось певних обертах в діапазоні 900-1100 залежно від екземпляру тому змісту від максів та аргб вже небагато, а підшипник незалежно від ревізії буде чути, на те він і підшипник.

Відправлено через 6 хвилин 58 секунд:
Donate
Біквайти Silent Wings 3 не вміють в шум/продуктивність, хоча реально дуже тихі та витривалі, як корпусні ідеально, вони можуть хіба конкурувати з Noctua F12 та Noctua A14, які в силу конструктивних особистостей теж не можуть в шум/продуктивність, а це доволі старі вертушки, на свій час вони всі були хорошим вибором, але зараз треба дивитися на Silent Wings 4, A12x25, A14x25 g2, ті ж арктіки та аналоги зі схожою формою лопастей.
VladimirV
Member

SAV: 02.04.2025 14:26Arctic F14 PWM PST CO
Ну так він на подвійному шарику Dual ball bearing. Може бути шумним, теоретично. https://www.arctic.de/en/F14-PWM-PST-CO/ACFAN00220A
Хтось юзає корпусні вентилятори вище 1200 обертів? Навіщо? Може там проблема, що люди досі не можуть настроїти оберти. Також, чим ближче лопасті вентилятора до всілякої металевої решітки (корпусу) прилягають в корпусі, тим більше паразитного шуму, не від самого підшипника.
Так, арктіки це нехай будуть "початкові", ставив P14 PWM багато гідродинамічні - в діапазоні 400-999 більш менш нормально вони працюють прийнятно по шуму. В діапазоні 300-600 я нечую іх. А це режим ігор в мене. 1000+ це режим бенчмарків (багато ж фанатів все бенчити по 5 разів на добу).
Абсолютній більшості вистачить P14.
GreenMile
Member

SAV: 02.04.2025 14:26 Вітаю! Хочу придбати цей кулер для видування гарячого повітря з корпусу ПК. Читав, що користувачі скаржаться на шум підшипників навіть на 800 обертах. Дехто каже, що в четвертій ревізії цю проблему вирішили. Допоможіть розібратися: це поодинокі випадки чи масова проблема? І чи справді у IV ревізії виробник усунув цей недолік?
Я іноді не можу збагнути, чи то я уже з глузду з'їхав, чи всі навколо :D
Купляв три таких, прикручені на арктік фрізер 2 - 420, робив пуш-пул систему, радіатор стоїть на передній панелі корпусу. Шо ви там хочете почути від нього одного аж на задній стінці я навіть не знаю :think:
Ответить