Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Ответить
Автор
Member

я якось не так давно сів пограти на механічній клавіатурі, грамотно налаштованій під гамінг: 1000гц, asym_eager_defer_pk в qmk і оце от все. і я офігів навіть не від повільності протискання абілок і ультів, а від того наскільки просів ейм одразу. я просто звик робити купу мікро-корекцій рухом перса для ейму і на механіці вони вже просто ватні і воно не робе (sic), це можливо тільки з рапід тригером, актуацією на 0.2-0.3мм та SOCD.

Відправлено через 4 хвилини 32 секунди:
Барбарис: ↑ 07.10.2026 17:33інновації, цікавість
воно має в першу чергу тобі бути приємним як інструмент і як штука з якою ти інтенсивно + регулярно взаємодієш. інноваційність і цікавість це добре, але ці штуки проходять і настає рутинне використання і от саме воно має бути тобі по кайфу. як як вже неодноразово писав, імхо, механіка тут на дві голови вище і саме тому за відсутності онлайн-шутерів (або чогось подібного) в сценарії використання, сенсу у покупці магнітної дошки немає геть зовсім.
karokum
Member

Я щось навіть про взаємозалежність прицілювання та руху не думав, а воно ж дійсно так :idea: У мене була лиш думка про стрейфи і таймінги виходу\заходу за укриття. Має великий сенс насправді
leif: ↑ 07.10.2026 17:40 настає рутинне використання і от саме воно має бути тобі по кайфу
До речі про це, сиджу на Type R досі, з часом мені здається там мастила ще краще розтеклися і тепер майже немає зайвих звуків чи відчуттів (або я просто звик), як і немає бажання на щось змінити (поки що). І славно, бо це ще та кроляча нора, особливо для грошей :gigi:
Єдине що помітив, мозок справді звикає до тактильності то з часом я її перестав так явно відчувати і сприймати, все на автоматизмі. Лиш після певної павзи в пару днів відчуття ненадовго повертається
feniks_tm
Member

karokum: ↑ 07.10.2026 15:48 Думав Su75pro v2 щось цікаве буде, а вони там лиш PCB компоновку переробили. Може тепер не буде проблем з дисконектом? Треба побільше відгуків
За цікавим збігом обставин мені безкоштовно заслали SU75Ultra PCB-шку… і вона іноді страждає на ті ж реконекти, якщо шевелити кабель. Хоча моя SU75PRO сама себе пофіксила якимось чином, можливо одне з останніх оновлень прошивки. Тому фіг зна, що там у них взагалі відбувається, бо розсипуху навколо USB порта вони явно змінили, а проблема мігрує і далі. Але може це мені так пощастило, дарованому коню у зуби не дивляться :rotate:

До речі, про свічі. Unionwell таки викатила свічі із PA12 ботом хаузінгом, які я так довго чекав, але у якості лімітованої серї (200 паків по 70шт), хто хоче і собі пощупати - маякніть у приватні.
спойлер
Изображение
Изображение
Изображение
Барбарис
Member

leif, в синглах просто не так помітно це.
feniks_tm
Member

Барбарис: ↑ 07.10.2026 15:05 Я на 60 не знаю, хіба що десь основу знайти, щоб спробувати різні.
Можна щось на Everglide AE64PRO/MAX зібрати, особливо якщо є уже на горизонті якісь цікаві GH60 кейси. Можна і SU66MAX, якщо хочеться дорохо-бохато зі спліт пробілом. VENOM 60HE RGB теж нікуди не дівався :shuffle: А з 75-ок я все ще притримуюсь думки, що SU75PRO найцікавіше до 200$, але болячка з USB дійсно існує, але це проблема лише тоді, якщо часто тягаєш клавіатуру туди-сюди по столу :rotate:
karokum
Member

feniks_tm: ↑ 07.10.2026 20:02 це проблема лише тоді, якщо часто тягаєш клавіатуру туди-сюди по столу :rotate:
От чорт, це про мене якраз
Залишається тоді Monsgeek M1 V5 лише
feniks_tm
Member

karokum: ↑ 07.10.2026 20:10
feniks_tm: ↑ 07.10.2026 20:02 це проблема лише тоді, якщо часто тягаєш клавіатуру туди-сюди по столу :rotate:
От чорт, це про мене якраз
Залишається тоді Monsgeek M1 V5 лише
Якщо чесно, то не бачу у ній сенсу, коли існує практично те ж саме у вигляді Womier SK75 TMR. Ну хіба енкодер хочеца. Хоча... їх уже не часто так дешево, як раніше, можна зловити :dontknow: Все ще продаю Weikav EG75, теж можеш спробувати :gigi:
Барбарис
Member

feniks_tm, м1 дешевше, якщо брати у вигляді основи. Жаль зараз немає без астроаім.
Не видно щось оголошення.
feniks_tm
Member

Барбарис: ↑ 07.10.2026 21:18 feniks_tm, м1 дешевше, якщо брати у вигляді основи. Жаль зараз немає без астроаім.
Ага, уже побачив, що зрівнялись у ціні. Раніше SK75TMR можна було упіймати за 100-120$.
Барбарис: ↑ 07.10.2026 21:18 Не видно щось оголошення.
Weikav? На форумі пилюкою припало, не став створювати нове. OLX

Відправлено через 27 хвилин 16 секунд:
leif
Слухай, а ти тестив корок замість шумки між плейтом і PCB? Як воно себе показує відносно звичайного сетапу PORON+IXPE? Хоча, я ще достеменно не знаю, навіщо питаю, бо не факт, що зможу дістати для своєї клави :lol:
Барбарис
Member

feniks_tm, щось в повністю білому виглядає бліднувато.
feniks_tm
Member

Барбарис: ↑ 07.10.2026 23:02 feniks_tm, щось в повністю білому виглядає бліднувато.
Ну, кожному не угодиш :rotate: Все ще в рази краще, ніж стокові прозорі PC кепки :lamer: От що дійсно виглядає бліднувати, так це кількість бажаючих... за 4+ місяці так ніхто толком і не писав навіть, тільки один хитродупий обмінятор на борд вдвічі дешевший :lol:
leif
Member

karokum: ↑ 07.10.2026 18:24або я просто звик)
скоріше розтеклись і осіли остаточно в правильних місцях, на це потрібно трохи часу.
karokum: ↑ 07.10.2026 18:24І славно, бо це ще та кроляча нора, особливо для грошей
:apes:
karokum: ↑ 07.10.2026 18:24Єдине що помітив, мозок справді звикає до тактильності то з часом я її перестав так явно відчувати і сприймати, все на автоматизмі. Лиш після певної павзи в пару днів відчуття ненадовго повертається
і це вас засмучує, чи я неправильно зрозумів?

Відправлено через 8 хвилин 3 секунди:
feniks_tm: ↑ 07.10.2026 21:51Слухай, а ти тестив корок замість шумки між плейтом і PCB?
ні, не було таких дошок, де воно б йшло в комплекті, тим паче не шукав де докупити. по відгуках виходить трохи менш dull і muffled, тобто більш живий і менш фоамний (duh) звучок отримується з коркою між плейтом і пцб. але і такого зрізання усіх призвуків і високих-різких частот як з фоамами, очевидно, не вийде, цього всього буде більше, шо для НЕ може бути не найкращим варіантом. мені з того що я "чув" на ютубі (вкотре скажу, що по цьому не можна робити висновків, але це "хоч щось") здається, що магнітним дошкам найбільше підходить силікон. і замість кейс фоаму і коли між плейтом і пцб кладуть.

з.і.
у мене фоами взагалі з усіх клавіатур стоять тільки в тих, де сайлент світчі, всі решта 100% фоамлесс. і то norbaforce я відношу умовно до сайлентів а він без фоамів

Відправлено через 8 хвилин 37 секунд:
Барбарис: ↑ 07.10.2026 19:59leif, в синглах просто не так помітно це.
та в синглах взагалі неважливо який там у тебе ейм, хоч на геймпаді можна грати. це все, про шо я написав, існує тільки в світі змагального мультиплеєру.
karokum
Member

leif: ↑ 08.10.2026 11:00 і це вас засмучує, чи я неправильно зрозумів?
Ні, аюсолютно. Це я до фрази про буденність, що враження на початку і згодом трохи різняться. Я задоволений тим що є зараз. Ба більше, я кожного ранку починаю працювати за нею з думкою "як же ж добре" :kbd:
По тактильності, в мене є бажання спробути щось прям жорстке\туге, але воно не нагальне, почекає гарних знижок :gigi:
Барбарис
Member

feniks_tm, дякую за наводку(сьогодні трапилась знижка на Weikav ніби з ктт Yuehu за 89). Як база піде.
Але з оглядів мені, як не дивно, сподобались фліп кінг і фокус, віспер. diamond cullinan більш менш, але точно не вартий ціни. Гатерон дарк, які хотів спробувати взагалі не сподобались.

Я тут хотів собі вутінг зібрати, бо на них найпростіше знайти кастом(плейти чи стокові корпуси, але інших кольорів, латунні кейси тощо). Але це просто по запитах в гуглі. А це дивився огляди, порівняння з механіками та й вони мені стокові взагалі не сподобались. Звісно це ютуб, але в тих же оглядах чув клави, які вживу траплялись і там звук схожий. І тому не розумію за що такі гроші? За деякі магнітні клави типу MelGeek, що масово рекламують теж аналогічно. Просто китайці тощо вкладають в маркетинг.
feniks_tm
Member

Барбарис: ↑ 08.10.2026 12:23 feniks_tm, дякую за наводку(сьогодні трапилась знижка на Weikav ніби з ктт Yuehu за 89). Як база піде.
Але з оглядів мені, як не дивно, сподобались фліп кінг і фокус, віспер. diamond cullinan більш менш, але точно не вартий ціни. Гатерон дарк, які хотів спробувати взагалі не сподобались.

Я тут хотів собі вутінг зібрати, бо на них найпростіше знайти кастом(плейти чи стокові корпуси, але інших кольорів, латунні кейси тощо). Але це просто по запитах в гуглі. А це дивився огляди, порівняння з механіками та й вони мені стокові взагалі не сподобались. Звісно це ютуб, але в тих же оглядах чув клави, які вживу траплялись і там звук схожий. І тому не розумію за що такі гроші? За деякі магнітні клави типу MelGeek, що масово рекламують теж аналогічно. Просто китайці тощо вкладають в маркетинг.
Ну, єдина перевага вутінга 80ки у моїх очах це дійсно якраз наявність кастомних корпусів. Софт все ще дуже конфліктне питання, те що він краще відполірований у них це однозначно, але чи дає це якусь явну перевагу для звичайного користувача, кому треба просто виставити декілька профілів з різними точками актуації/RT/SOCD - тут уже не знаю. Ще б Sparklink нарешті завезли той сраний режим емуляцій геймпада :rotate:

Єдине, що Weikav схоже забили на оновлення прошивок, тому на якусь aftersale підтримку я від них особливо не розраховував би. А з приводу кастом плейтів, то ось офіційна малювака. Змінити отвори під стендофи (або просто 2мм отвори, або з фаскою під потайні гвинти) і можна різати у китайців з чого хочеш за 5-15 баксів :rotate: Дам наводку, що потестити Unionwell Ice Shine з POM плейтом це мастхев, якщо хочеться помітно прибрати "магнітну" різкість, але при цьому повністю не сідати на сайленти. Ціна питання ~30-35 баксів з тао :shuffle: Шкода, що вони ті нові з PA12 ботомхаузінгом лише по 70 штук продають, бо 140 якось теж не хочеться брати. Ціна насправді доволі приємна, як для лімітки (~24 бакси, але сама посилочка важить під 600 грам через інші приколи у комплекті, тому ще доведеться 10-11 за доставку віддати). Вам, звісно, напарювати не буду, але якщо сподобались Ocean Whisper по відосам, то посмію заявити, що спробувати варто було б. Особливо, враховуючи, що віспери окремо від їх PCB, на жаль, не купити. А Pink Lotus мені якось взагалі не зайшли, хоча по відосам наче і нічого так були :weep: Але це звісно лише гадання на кавовій гущі, які мали б відбуватись зміни відносно Ice Shine завдяки зміні ботом хаузінгу з POM на PA12.
Барбарис
Member

feniks_tm, за креслення дякую. Бачив як раз заготовки. Я цілився поки в ттс все таки, але вже як клава приїде.
Насправді просто не люблю купувати готове, мені саме цікаво обирати, а потім зібрати( і втратити інтерес :gigi: ). Тільки машину я так не готовий брати - занадто багато нюансів :lol:
Просто оригінальний вутінг мені не звучить приємно, в латуні чи з плейтами різними. Але чи варто це в 2 рази більше? Порахував, навіть зібрати із запчастин, кастоного кейса, плейта і рсв дешевше. А якщо на тао в роздріб продається, то за пів ціни.
На оригінал світчі ставлять ледь не в половину відео. Пару років тому обирав клаву і такого засилля не було.
feniks_tm
Member

Барбарис: ↑ 08.10.2026 16:09 такого засилля
Ще б воно все майже однакове не було :gigi: Вучі деруть по 2 бакси за штуку, а досі мають Diamond свічі лише з повністю PC хаузінгом, зато кучу кольорів (нойс, дякую). Кормлять clacky-пошановувачів як тільки можуть, от тільки останні і на крок до магнітного клаку наближатись не хочуть :lol: Хоча, бачу, ті ж Omnitype Heron HE/BSUN Bright Snow багатьом зайшли зрештою. Ще з Gateron Black Lotus носяться, але з відео мені вони якось не дуже, та і загалом віри у магнітні Gateron жодної :shuffle:
leif
Member

Барбарис: ↑ 08.10.2026 12:23дякую за наводку(сьогодні трапилась знижка на Weikav ніби з ктт Yuehu за 89). Як база піде.
так ти його вже купив? і за скільки взяв зі знижкою? це на алі?

Відправлено через 46 секунд:
Барбарис: ↑ 08.10.2026 12:23 латунні кейси тощо
* з латунними вагами. бо бувають клавіатури чисто в латунних кейсах, це дещо інше
Барбарис
Member

feniks_tm, я чомусь думав, що вони будуть приємні, але жодні не сподобались з популярних.
leif, замовив за 89 weikav.
Я розумію за ваги, але для вутінга бачив ще й латунні кейси, і дерев'яні. Найбільше звісно для 60, для 80 рідше трапляються.
А тепер думаю дарма дивився та підбирав. Чогось і не подумав послухати.
leif
Member

Барбарис: ↑ 08.10.2026 16:55для вутінга бачив ще й латунні кейси
нічого собі мені не траплялись. популярні-відомі просто з вагами, бо повністю латунний кейс це таке собі задоволення, на межі зі збоченням. навіть для мх

Відправлено через 30 секунд:
так а модель яка? вона одна у них?
Ответить