Якщо виникають сумніви - завжди краще першоджерелаFilabatya: ↑ 28.09.2026 15:53ви кажете, що я свій км3 ніколи не поміняю
Новости
Последние статьи и обзоры
Зниження ліміту енергоспоживання до 80% не убезпечило GeForce RTX 4090 від проблем із кабелем живлення
-
zalizo_org
Member
-
kairo
Member
Десять років так, далі це вже рулетка. Та й хто купував собі кіловатний блок в 2016-му?zalizo_org: ↑ 28.09.2026 15:28А якісні БЖ спокійно працюють десятиліттями.
-
oversteve
Member
свідки 50%+ запасуkairo: ↑ 28.09.2026 16:08 Та й хто купував собі кіловатний блок в 2016-му?
-
leif
Member
я купував в 2017 бо в телемарті титанові суперквітки віддавали щось за якісь зовсім невеликі гроші відносно 750-850вт варіантів, не знаю що це була за партія, але підвоху ніякого не виявилось. ну і я вирішив, ок, докину трохи, нехай буде. уявити, що через 4 роки у мене буде 440вт карта, а через 8 років -- 600вт карта, я, звісно тоді не міг 
Відправлено через 5 хвилин 15 секунд:
глянув в історії замволень телемарту, купив я його за 5999 грн або за ~225 доларів на той час з оф. гарантією і оцим от всім. не пам'ятаю скільки тоді коштувала 850вт титанова суперквітка на яку я цілився насамперед, але пам'ятаю, що докинути треба було ну зовсім трошки за кіловат
глянув в історії замволень телемарту, купив я його за 5999 грн або за ~225 доларів на той час з оф. гарантією і оцим от всім. не пам'ятаю скільки тоді коштувала 850вт титанова суперквітка на яку я цілився насамперед, але пам'ятаю, що докинути треба було ну зовсім трошки за кіловат
-
kairo
Member
Через пару років будемо читати пости Месії, що АТХ3.1 це кал, він собі взяв 5кВт АТХ4.0.
-
S0N1C
Member
майнери мабуть, бо я на олх без проблем знаходив БЖ приблизно тих років під SLI ретро збірку, якраз десь після майнінг бумуkairo: ↑ 28.09.2026 16:08Десять років так, далі це вже рулетка. Та й хто купував собі кіловатний блок в 2016-му?zalizo_org: ↑ 28.09.2026 15:28А якісні БЖ спокійно працюють десятиліттями.
Відправлено через 2 хвилини 51 секунду:
ну або хто собі купляв пару 780Ті або 980Ti в SLI для ігор
-
erkins007
Member
Может кто-то поступает так же, поясните пожалуйста логику подобную.За живлення в цьому ПК відповідав блок Corsair RM1000X, який не має власного кабелю з роз’ємом 12VHPWR
Ну типа "да пусть лучше сгорит карта за несколько тысяч баксов, чем я потрачу 200$ на новый БП", или как?
-
MessiaH
Member
кабеля там всратые, вот и погорелиdead_rat: ↑ 28.09.2026 12:19Ти просто гониш, БП абсолютно топ, з 1000Вт по паспорту спроможний віддати усю тисячу по 12 Вольт.
Ну і пригорів як раз не БП
Отправлено спустя 1 минуту 31 секунду:
там кабеля всратые в таких блоках, либо всратый переходник попался и погорел, но надо быть реально дибилом чтобы к такой карте не поменять БПAlexsandr: ↑ 28.09.2026 12:27не был бы рассчитан, вырубила бы автоматика, там она есть и работает. А раз не вырубает, получается рассчитан на такую нагрузку.
-
leif
Member
які кабеля?MessiaH: ↑ 28.09.2026 20:32кабеля там всратые, вот и погорели
Відправлено через 3 хвилини 11 секунд:
а тут ще й ПЛ зажатий, точно
-
dead_rat
Member
Нічого зі сторони БП не погоріло, згорів перехідник котрий виробник поклав до карти.MessiaH: ↑ 28.09.2026 20:32кабеля там всратые, вот и погорелиdead_rat: ↑ 28.09.2026 12:19Ти просто гониш, БП абсолютно топ, з 1000Вт по паспорту спроможний віддати усю тисячу по 12 Вольт.
Ну я розумію, що читати новину не камільфо, але є ж ліміт
-
AlexWest
Member
То коли ж ті генії здогадаються зробити роз'єм знизу, або щоб дивився вниз?leif: ↑ 28.09.2026 11:02тут юзер з імовірністью 99.9% просто перестарався з вигином перехідника, який гнути потрібно вкрай акуратно (про що попереджає інструкція). я десь тиждень живив свою карту через перехідник і виглядало це ось так: так, можна було б трохи загнути, але все одно не так, щоб кришка закрилась.MAKKACIN: ↑ 28.09.2026 10:53пошкодити бо недощолкнув рохєм або не такий бж
тому не уявляю що це у юзерів за кейси щоб цього кальмара можна було загнути згідно інструкції![]()
фоток системи "до" ми в черговий раз не побачили![]()
-
Alexsandr
Member
так это говорит про то, что БП не важен? или видеокарты страдают куда реже чем кабель.oversteve: ↑ 28.09.2026 15:55 так є статистика по рма на майдфекторі, там чогось страшного немає, досить часто у зелених карт рма меньше за червоні![]()
-
oversteve
Member
це говорить про те, що немає масової проблеми, щоб над нею сильно заморочуватись, і приділяти їй багато уваги, більше хайпу і намагань здоїти бабла з хом'яків, які готові купувати чудо-приблуди і чудо-кабелі.Alexsandr: ↑ 28.09.2026 22:28так это говорит про то, что БП не важен? или видеокарты страдают куда реже чем кабель.oversteve: ↑ 28.09.2026 15:55 так є статистика по рма на майдфекторі, там чогось страшного немає, досить часто у зелених карт рма меньше за червоні![]()
-
Аціо
Member
Було таке там різниці баксів 15 було, та у Квіточок це часто буває що між 850-1000вт та голд/платина/титан дуже мала розбіжність ціни, адже на 99% однакові компоненти в середині, як приклад голд та платина останні Ліди взагалі однакові за начинкою, і тільки розрізняються тим що у платини нові 9пін універсальні роз'єми, і обидва по тестах мають ККД 94-93% що голда, що платина тому. Та взагалі Квіточки кращі на мій погляд БЖ хоч голда там чи платина або титан, сподіваюсь вони збережуть свій підхід і надалі.leif: ↑ 28.09.2026 16:42 я купував в 2017 бо в телемарті титанові суперквітки віддавали щось за якісь зовсім невеликі гроші відносно 750-850вт варіантів, не знаю що це була за партія, але підвоху ніякого не виявилось. ну і я вирішив, ок, докину трохи, нехай буде. уявити, що через 4 роки у мене буде 440вт карта, а через 8 років -- 600вт карта, я, звісно тоді не міг
Читати і заздрити, так ми такі!kairo: ↑ 28.09.2026 16:46 Через пару років будемо читати пости Месії, що АТХ3.1 це кал, він собі взяв 5кВт АТХ4.0.
-
kabostebeztak
Member
до речі а чи є випадки коли горіло в "ідеальних умовах"?MessiaH: ↑ 28.09.2026 20:32кабеля там всратые, вот и погорелиdead_rat: ↑ 28.09.2026 12:19Ти просто гониш, БП абсолютно топ, з 1000Вт по паспорту спроможний віддати усю тисячу по 12 Вольт.
Отправлено спустя 1 минуту 31 секунду:там кабеля всратые в таких блоках, либо всратый переходник попался и погорел, но надо быть реально дибилом чтобы к такой карте не поменять БПAlexsandr: ↑ 28.09.2026 12:27не был бы рассчитан, вырубила бы автоматика, там она есть и работает. А раз не вырубает, получается рассчитан на такую нагрузку.
-
Intel74320ASuperFin+
Member
Да забей. Хуанг и его партнеры вендоры доят лохов как могут. PNY своего горе-покупателя послала даже из-за использования блока Асрока вместо использования комплектного адаптера осьминога, сделанного в подвале дяди Ляо в Шеньжене. Такой же костыль, как и адаптеры псие на молекс, сата на молекс и прочие. Будет работать, но не факт что без нюансов и сюрпризов. Что-то не видел поголовно в прошлом юзеров, которые использовали псие на молекс для своих 8800, 280, 480, 580 карт. Адаптеры клали, но мало кто их использовал в здравом уме.Zealoth: ↑ 28.09.2026 11:29 Я новость прочел довольно внимательно. Поэтому у меня и возник вопрос к человеку, у которого сгорел ШТАТНЫЙ переходник из комплекта, и он после этого вместого того, что бы найти решение и подключить видеокарту к БП напрямую, будет заказывать НЕСЕРТИФИЦИРОВАННЫЙ переходник.
Тупо жадность сгубила фраеров. Нет бы взять нормальный и современный бп аля Сисоник Прайм РХ-1200/1600 с 12 летней гарантией от нормального ОЕМ. Надо же обязательно использовать свой старый блок прошлого стандарта или бп от вендоров наклеек аля Асус, Корсар, Мси, Би квает.
Хуанг виноват в полной мере из-за своего эмэйзинг дизайна фаундерс эдишн. Вендоры скопировали этот дизайн с укороченной платой и 1 16пин коннектором, но почему-то решили присобачить 4 слотовый охлад. Хотите компактную и холодную 5090 - ставьте кастомную воду. Не хотите обмочиться - 4 слотовый нереф.
-
oversteve
Member
якщо вони посилають покупців, а це перший озвучений в неті подібний випадок з відмовою гарантії, хоча карті вже півтора+ роки, то виходить їх там мало що погорілоIntel74320ASuperFin+: ↑ 29.09.2026 08:43 PNY своего горе-покупателя послала
-
Intel74320ASuperFin+
Member
Какие-нибудь девки-гуманитарши сидят в саппорте и отвечают по методичке. Еще бы сказали вообще не включать карту после покупки. Все равно сгорит жеoversteve: ↑ 29.09.2026 10:06 якщо вони посилають покупців, а це перший озвучений в неті подібний випадок з відмовою гарантії, хоча карті вже півтора+ роки, то виходить їх там мало що погоріло![]()
-
zalizo_org
Member