Інвертори, БМС, АКБ. Налаштування, тонкощі і т.д. (ділимось досвідом)

Разговоры обо всем
Ответить
Автор
Member

Nic_Roman: 24.08.2026 15:19 1985god
Мав на увазі 5+5 паралельно послідовно + 5+5

Відправлено через 29 секунд:
Поки що відключив і починаю тоді рити варіанту 0 :(
. Повторюсь При такій схемі 5+5 і ще 5+5 весною\літом ви недоотримаєте відсотків ~25% 16+16= 32А видадуть панелі , а ваш інвертор здате перетворити\ використати 26А ( тобто замість 32 ви використаєте 26 у відсотках рахуйте самі :) ) . У вашому випадку в абсолютних цифрах 6А*500В= 3000 Вт\годин втрати з квітня по жовтень в сонячну погоду.
Ви так втартите 3000 , а це більше ніж просто виключити 4 шт, по чому там у вас панелі 620*4= 2480 чи навіть 650*4=2600 )

Відправлено через 36 секунд:
ще раз: або рити траншею і докуповувати панелі автомати кабель , або змиритися з " втратою " 4 шт

Відправлено через 7 хвилин 35 секунд:
Nic_Roman: 24.08.2026 11:24 dimus8210
Зараз закину
по наклейках на інвертор схема 5 в стрінгу і два стрінга паралельно і так на кожен МППТ вхід , тобто 5+5 в паралель і 5+ 5 в паралель виглядає нормально
у вас на інверторі пише 32А ампера тоді 15+15А вписується. У мене чомусь була специфікація де було вказано 26А
спойлер
Screenshot_1.jpg
якщо у вас там 32А тоді схема 5+5 і 5+5 робоча
вам треба буде ось такі штуки
спойлер
Screenshot_3.jpg
або такі різниця лише у формфакрторі зручності
Screenshot_2.jpg
відповідно вам треба 2 таких комплекта .
Якщо вірити вашій наліпці то все буде працювати .
два плюси і окремо два мінуси треба буде звезти в паралель такими конекторами але карще доручіть комусь щоб не закоротити
S0N1C
Member

трубу треба було закопувати :gigi:
1985god
Member

Наприклад, якщо на одному MPPT підключити 2 паралельні стрінги, сумарний струм стрингів може бути до 32 А у робочому режимі.

⚠️ Є різні ревізії цього інвертора. У старішій документації SUN-12K-SG02LP1-EU-AM3 зустрічається 26+26+26 А, тоді як актуальна ревізія ВАША AM3-P має 32+32+32 А. тому можна так зробити

Так, якщо саме версія SUN-12K-SG02LP1-EU-AM3-P, тоді характеристики такі:

3 MPPT
Максимальний робочий струм: 32 А на кожен MPPT
Разом номінально: 32 + 32 + 32 А
Максимальний Isc: 60 А на кожен MPPT
2 стрінги на кожен MPPT: 2+2+2
MPPT: 150–425 В
Максимальна PV-потужність на вході: 19,2 кВт
Максимальна допустима PV access power: 24 кВт.

бо моя попердня відповідь базувалась на старій версії інвертора
Nic_Roman
Member

S0N1C
Чесно? Я ї мав в той час похорон і хотів це зробити і пити

Відправлено через 2 хвилини 26 секунд:
1985god
Ви профі! Я можу зуб вилікувати і все… і не всі! Я тут старожил! Провірений в продажах! Не троль і не барига і хочу щоб хата не горіла і по фешую і гроші не тратити!

Відправлено через 1 хвилину 53 секунди:
Я не тролю! Просто хочу просте рішення без затрат! Сотку дві закину баксів але рити то ні

Відправлено через 29 секунд:
Вибачайте що тупі питання!

Відправлено через 45 секунд:
Шкода чо це не месенджер
BorisBrejcha
Member

1985god: 24.08.2026 14:55 cаме так як ви описуєте але продавець якимось чином вклав туди заповенний гар талон з своєю печаткою та датою продажу :shuffle: хоча все як ви описали
Они вкладывают талон через щель в упаковке :)

На самом деле я так понял что все дилеры являются дропшипперами и отгружает сам завод, из Одессы : )

По крайней мере мере у меня так было. Дилер в Киеве, отгрузили из Одессы из ближайшего к заводу отделения.
Ответить