Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Ответить
Автор
Member

yuriy_dd
Це жарт? Я ж написав вище. І що значить "все в сторону"?
yuriy_dd
Member

leif: 23.06.2026 16:44а підтягнутись скільки раз чистими можеш?
які інтимні питання, достатньо
leif: 23.06.2026 16:44 це їхня особиста справа :dontknow:
ото я з ними
leif: 23.06.2026 16:44 ну так а автономність це ж головне у цьому прогресі? а навіщо автономність, якщо не працювати за ноутом? все пов'язано між собою.
саме так, щоб не турбуватись про зарядку, про проводи, БЖ не брати. Ноут собі лежить і чекає - макбук вмикається і готовий до роботи достатньо кришку привідкрити на 20 град. Пів секунди і вже працюєш. Навіть якщо він довго лежав закритий.

Відправлено через 2 хвилини 39 секунд:
Ekz0rcyst: 23.06.2026 16:45 Це жарт? Я ж написав вище.
тут є місцева мафія яка забороняє працювати за ноутом. Вони мені погрожують. Лякають страшними наслідками здоровю.
Вони і на вас можуть кинутись.
Ekz0rcyst: 23.06.2026 16:45 І що значить "все в сторону"?
забути про перед цим сказане

а як ви працюєте? де? скільки часу на добу? чому не за великим монітором, зручним столом і кріслом?
leif
Member

yuriy_dd: 23.06.2026 16:54які інтимні питання, достатньо
так зазвичай відповідають, коли жодного разу не можуть. ти теж такий?

але нічого, час прийде, анатомію+фізіологію не надуриш і "каса попереду", як казав Ігорвалєріч ;)
yuriy_dd: 23.06.2026 16:54Ноут собі лежить і чекає - макбук вмикається і готовий до роботи достатньо кришку привідкрити на 20 град. Пів секунди і вже працюєш. Навіть якщо він довго лежав закритий.
ух, фантастика просто. так і працюй, Юра, бігай і працюй. мобільно, в будь-якому місці, в машині, на дивані, в кафе, без дод. монітору, без периферії. це і є прогрес :super:
Ekz0rcyst
Member

yuriy_dd
Ну в мене в профілі вказано чим я користуюсь.
"Забути про перед цим сказане" не вийде.
dext
Member

yuriy_dd: 19.06.2026 15:56 так точно як побудувати будинок під себе, і коли купити готовий, і там мінімальні зміни типу меблі свої поставити
з точки зору розробників ПЗ на С/C++ - повна маячня, наведіть приклад такого коду, бо здається що ви вже не знаєте що вигадати, аби виправдати незручні вам результати ARM
може у вас у ноутах чи смартах - екрани не тріскали?
китайські поробки - тріскались та деградували, зсередини, всі інші "самі по собі незрозуміло чому" - ні
прямо на проці такі ШІ запускаєте, чи на ВК?
і на ЦП, і на ВК, і з офлоадом, і без офлоаду, 30-35 мільярдів параметрів досяжні з різними опціями завдяки адекватним цінам на RAM/GPU, можна самому квантувати як заманеться.
наприклад, на своєму NUC 13 Pro за ~$1K я можу запустити Gemma-4-26B-A4B з повним 256k контекстом на iGPU - вай емейзінг за скількі кілобаксів/нирок таке потягне? питання риторичне :rotate:
не займались лінпак на ніч?
звичайно ні: я тестую в програмах яких працюю, та іграх
yuriy_dd
Member

leif: 23.06.2026 16:44а підтягнутись скільки раз чистими можеш?
ви спробуйте робити як я - кажу про тест і викладаю свої результати
тому - спочатку ви вага, і скільки раз. Ріст можете не писати

Відправлено через 13 хвилин 48 секунд:
Ekz0rcyst: 23.06.2026 17:15 Ну в мене в профілі вказано чим я користуюсь.
все одно цікавить більше інфо - як ви в основному ноутом користуєтесь - з зовнішнім монітором чи без?
автономність - важлива чи ні. І яка у вас вона?
dext: 23.06.2026 18:55з точки зору розробників ПЗ на С/C++ - повна маячня, наведіть приклад такого коду, бо здається що ви вже не знаєте що вигадати, аби виправдати незручні вам результати ARM
гра не розроблялась і тестувалась під мак. А була адаптована. Ви свій код пишите під що - ОС та архітектура?
dext: 23.06.2026 18:55 може у вас у ноутах чи смартах - екрани не тріскали?
китайські поробки - тріскались та деградували, зсередини, всі інші "самі по собі незрозуміло чому" - ні
спитайте у гемінай: чи може тріснути екран на макбуку якщо відкривати кришку збоку?
dext: 23.06.2026 18:55наприклад, на своєму NUC 13 Pro за ~$1K я можу запустити Gemma-4-26B-A4B з повним 256k контекстом на iGPU - вай емейзінг за скількі кілобаксів/нирок таке потягне? питання риторичне
а що тут риторичного - мак міні 24 Гб $700
dext: 23.06.2026 18:55 не займались лінпак на ніч?
звичайно ні: я тестую в програмах яких працюю, та іграх
ну то вам повезло, бо це було дуже популярно - недарма тут на форумі проців перша тема закріплена

Відправлено через 20 хвилин 29 секунд:
dext: 23.06.2026 18:55наприклад, на своєму NUC 13 Pro за ~$1K
а можна посилання на модель про яку ви кажете?
denon312
Member

yuriy_dd: 23.06.2026 16:43ASUS представила в Україні двоекранний ноутбук Zenbook Duo з процесорами Intel Panther Lake

https://www.overclockers.ua/ua/news/asu ... ne-launch/

оце звичайно прогресс :lol: :lol:
По темі звісно нічого не можеш сказати, але я би на твоєму місці не переживав, вживаний мак міні за $300 і уцінений поко з вітрини це твій максимум.
orange_deer
Member

yuriy_dd: 23.06.2026 21:29 мак міні 24 Гб $700
є 3 речі, які Юрій ніколи не втомиться робити:
1) ганяти безглузді бенчмарки і вимагати всіх інших робити те саме
2) спілкуватись з руснею на ixbt та дивитись русняві огляди на ноутбуки
3) брехати, і ще раз брехати

заходим на оф сайт apple, і бачимо: https://www.apple.com/shop/buy-mac/mac- ... gb-storage
конфігурація базовий М4, 24ГБ РАМ, 512ГБ ССД - 999$

Відправлено через 7 хвилин 48 секунд:
тим часом nuc 14 pro на 50 доларів дорожче: https://shop.asus.com/us/asus-nuc-14-pro.html
конфігурація Intel Core Ultra 7 155H, 32GB RAM, 1TB SSD - 1049$
Filabatya
Member

тому він до москалів і лізе рідненьких, ті 3,14дять, як дихають :lol:
yuriy_dd
Member

orange_deer: 23.06.2026 21:44є 3 речі, які Юрій ніколи не втомиться робити:
1) ганяти безглузді бенчмарки і вимагати всіх інших робити те саме
а чому сайти з оглядами - ганяють ці самі бенчі? і навіть ваші кохані виробники х86 Інтел та АМД - також?
вирішили свою відсутність знань та критичного мислення - ще раз всім продемонструвати?
orange_deer: 23.06.2026 21:443) брехати, і ще раз брехати
заходим на оф сайт apple, і бачимо: https://www.apple.com/shop/buy-mac/mac- ... gb-storage
конфігурація базовий М4, 24ГБ РАМ, 512ГБ ССД - 999$
я в курсі що ціни зросли, базові версії не продаються. В продажу залишились тільки дорожчі. Коли я купував свій новий мак міні базовий за 500, + 8Гб РАМ коштувало + $200
orange_deer: 23.06.2026 21:44тим часом nuc 14 pro на 50 доларів дорожче: https://shop.asus.com/us/asus-nuc-14-pro.html
а те що пише "Out of stock" внизу в кутику - ви звичайно не побачили? ну буває, що ж мені вас брехуном називати?
orange_deer
Member

yuriy_dd: 23.06.2026 22:22
orange_deer: 23.06.2026 21:44тим часом nuc 14 pro на 50 доларів дорожче: https://shop.asus.com/us/asus-nuc-14-pro.html
а те що пише "Out of stock" внизу в кутику - ви звичайно не побачили? ну буває, що ж мені вас брехуном називати?
та сама конфігурація на амазоні, за ту саму ціну ;)
https://www.amazon.com/NUC14RVH-Canyon- ... r=8-1&th=1
yuriy_dd
Member

orange_deer: 23.06.2026 23:02 та сама конфігурація на амазоні, за ту саму ціну ;)
круто що це й кусок лайна нікому не треба то у вільному доступі
а мак міні - розібрали

ви його спробуйте продати за рік. Мому вже рік - можу продати дорожче ніж купив
kabostebeztak
Member

leif: 23.06.2026 17:01
yuriy_dd: 23.06.2026 16:54які інтимні питання, достатньо
так зазвичай відповідають, коли жодного разу не можуть. ти теж такий?

але нічого, час прийде, анатомію+фізіологію не надуриш і "каса попереду", як казав Ігорвалєріч ;)
yuriy_dd: 23.06.2026 16:54Ноут собі лежить і чекає - макбук вмикається і готовий до роботи достатньо кришку привідкрити на 20 град. Пів секунди і вже працюєш. Навіть якщо він довго лежав закритий.
ух, фантастика просто. так і працюй, Юра, бігай і працюй. мобільно, в будь-якому місці, в машині, на дивані, в кафе, без дод. монітору, без периферії. це і є прогрес :super:
Лмао
Я ні разу не можу підтягнутись
І, тіпа, це погано звісно але який сенс то ховати?

Відправлено через 43 секунди:
Reinmar: 23.06.2026 15:27
yuriy_dd: 23.06.2026 09:14людям навіть 15" забагато і купують 13"
Люди,це ж просто тролінг якийсь жирнючий :insane:
Мені і 15 мало. Хай епл повертають 17 дюймів!

Відправлено через 1 хвилину 6 секунд:
yuriy_dd: 23.06.2026 15:52
Ekz0rcyst: 23.06.2026 15:40 принципово не розглядаю до купівля лептопи більші за 14", бо більшість подібних лептопів громіздке одоробло
просто візьміть в руки макбук ейр 15 - витвір мистецтва на фоні лайна від х86
Мій 2015 15-дюймовий ретіна теж витвір мистецтва.
І що?
yuriy_dd
Member

AMD Sound Wave :eek: :eek:
kabostebeztak
Member

Що він в біса несе?

Знайшов про парсинг дещо
Швидке порівняння одно- та багатопоточного парсингу json та парсингу на відеокарті.
Щас почне правда заливати що це перемога арм бо тести ганяли на дгх спарк

Відправлено через :
Що він в біса несе?

Знайшов про парсинг дещо
Швидке порівняння одно- та багатопоточного парсингу json та парсингу на відеокарті.
kabostebeztak
Member

Що він в біса несе?

Знайшов про парсинг дещо
dext
Member

yuriy_dd: 23.06.2026 21:29 гра не розроблялась і тестувалась під мак. А була адаптована. Ви свій код пишите під що - ОС та архітектура?
пусті балачки, як я вже казав, наведіть приклад C/C++ коду гри, який потрібно портувати саме на ARM (tldr: не наведете, гарантовано B-))

щодо маків безпосередньо: хто яблуку лікар, що вони замість індустріального стандарту Vulkan (в розробці якого приймають участь десятки компаній, в т.ч. ARM, для оптимізацій під власне залізо) протягнули закриту пропрієтарну поробку Metal, яку контролює виключно яблуко, яке відомо своєю неадекватністью з точки зору сумісності та ін.?
спитайте у гемінай: чи може тріснути екран на макбуку якщо відкривати кришку збоку?
тобто тріснув не "сам по собі", а через механічний стрес, про що питати? гарна легедна для виправдання апгрейду, не маю нічого проти
а що тут риторичного - мак міні 24 Гб $700
на моїх 64ГБ можна не тільки LLM запустити, а ще і VS code з агентом, який буде писати код, що залишиться від 24ГБ, і скільки там SSD за таку ціну? :rotate:
ну то вам повезло, бо це було дуже популярно - недарма тут на форумі проців перша тема закріплена
в чому пощастило? можна влітку обігрівач на ніч увімкнути, з таким самим ефектом.
лінпак дуже обмежено можна пов'язати з ефективністю кодування x264/x265, чим зараз на ЦП майже ніхто не займається, тому IDE, веб-сервери, віртуалки, компілятори, тест-ферми, ігри - це і є практично корисним бенчмарком
а можна посилання на модель про яку ви кажете?
NUC13ANHi7

Відправлено через 4 хвилини 50 секунд:
kabostebeztak: 24.06.2026 04:12
Що він в біса несе?

Знайшов про парсинг дещо
спільна проблема таких тестів:
Tbh if you have a 300 Gb JSON to parse, the first question is who the fuсk fuсked up so badly that they settled for a JSON to store 300 Gb of data.
:rotate:
yuriy_dd
Member

dext: 24.06.2026 10:05 пусті балачки, як я вже казав, наведіть приклад C/C++ коду гри, який потрібно портувати саме на ARM (tldr: не наведете, гарантовано B-))
я вам задав просте питання - на чоми ви пишите - ОС та архітектура, ви не змогли відповісти (можливо мало знань), добре допустимо Віндовс х64
тепер вам потрібно портувати код на МакОС АРМ
ви будете потрошки виправляти місце де не працює доки все не запрацює
ті місця які відразу запрацювали - ви навіть і дивитись не будете чи якось особливо тестувати / оптимізовувати
dext: 24.06.2026 10:05тобто тріснув не "сам по собі", а через механічний стрес, про що питати?
він тріс, я почав думати чого, побачив що вона постійно так екран нахиляє - висловив припущення
dext: 24.06.2026 10:05гарна легедна для виправдання апгрейду, не маю нічого проти
я щось вашу маячню не розумію - ви кажете що ми спеціально пошкодили екран, щоб купити новий ноут?
dext: 24.06.2026 10:05на моїх 64ГБ можна не тільки LLM запустити, а ще і VS code з агентом, який буде писати код, що залишиться від 24ГБ, і скільки там SSD за таку ціну? :rotate:
круто, у вас багато повільної памяті. Тут місцеві сидать на дуже древніх зеонах - там ще більше памяті може бути
але швидка память коштує дорого
dext: 24.06.2026 10:05в чому пощастило? можна влітку обігрівач на ніч увімкнути, з таким самим ефектом.
треба було їм тоді сказати

Відправлено через 7 хвилин 57 секунд:
Огляд OPPO A6: смартфон для тих, хто втомився від заряджання

місцеві фанати х86 - не втомились від заряджання, автономності більше пару годин - їм не треба, їх смарти всі на шнурках біля столу :lol: :lol:
перекличка - правду я кажу? поставте мінус відмідьтесь

https://itc.ua/ua/articles/oglyad-smartfona-oppo-a6/

пс: там смарт явно дуже тупий - ядра A73 16 року. Хоча місцеві мають проци ще старіші, і їм все ок.
LVladislavchik
Member

yuriy_dd: 23.06.2026 21:29спитайте у гемінай: чи може тріснути екран на макбуку якщо відкривати кришку збоку?
Товстолобе, якщо в тебе макбук закритий і кришку магніти тримають, то щоб його відкрити збоку треба чимось підважувати, нігтями підковирювати і тд, по іншому не відкриєш збоку :rotate:
А якщо макбук відкритий, то якісні шарніри дозволяють регулювати екран в будь-якому місці :rotate:
Я б ще зрозумів в бюджетних ноутах, де петлі тугі і справді тільки за верх кришки можна регулювати без значного зусилля, при чому коли регулюєш то аж видно як екран вигинається, але це точно навряд відноситься до макбуків та й багатьох інших ноутів, які можна відкрити однією рукою :rotate:

Відправлено через 4 хвилини 17 секунд:
yuriy_dd: 24.06.2026 11:19Огляд OPPO A6: смартфон для тих, хто втомився від заряджання

місцеві фанати х86 - не втомились від заряджання, автономності більше пару годин - їм не треба, їх смарти всі на шнурках біля столу

пс: там смарт явно дуже тупий - ядра A73 16 року. Хоча місцеві мають проци ще старіші, і їм все ок.
Тугенький, а чи є зараз смартфони на х86 щоб порівняти? :rotate:
І може розкажеш яку роль тут грає батерея на 7000мАг? :rotate:
isusik63
Member

yuriy_dd: 24.06.2026 11:19
dext: 24.06.2026 10:05 пусті балачки, як я вже казав, наведіть приклад C/C++ коду гри, який потрібно портувати саме на ARM (tldr: не наведете, гарантовано B-))
я вам задав просте питання - на чоми ви пишите - ОС та архітектура, ви не змогли відповісти (можливо мало знань), добре допустимо Віндовс х64
тепер вам потрібно портувати код на МакОС АРМ
ви будете потрошки виправляти місце де не працює доки все не запрацює
ті місця які відразу запрацювали - ви навіть і дивитись не будете чи якось особливо тестувати / оптимізовувати
dext: 24.06.2026 10:05тобто тріснув не "сам по собі", а через механічний стрес, про що питати?
він тріс, я почав думати чого, побачив що вона постійно так екран нахиляє - висловив припущення
dext: 24.06.2026 10:05гарна легедна для виправдання апгрейду, не маю нічого проти
я щось вашу маячню не розумію - ви кажете що ми спеціально пошкодили екран, щоб купити новий ноут?
dext: 24.06.2026 10:05на моїх 64ГБ можна не тільки LLM запустити, а ще і VS code з агентом, який буде писати код, що залишиться від 24ГБ, і скільки там SSD за таку ціну? :rotate:
круто, у вас багато повільної памяті. Тут місцеві сидать на дуже древніх зеонах - там ще більше памяті може бути
але швидка память коштує дорого
dext: 24.06.2026 10:05в чому пощастило? можна влітку обігрівач на ніч увімкнути, з таким самим ефектом.
треба було їм тоді сказати

Відправлено через 7 хвилин 57 секунд:
Огляд OPPO A6: смартфон для тих, хто втомився від заряджання

місцеві фанати х86 - не втомились від заряджання, автономності більше пару годин - їм не треба, їх смарти всі на шнурках біля столу :lol: :lol:

Мне кажется вы подбухуете :gigi:
С вашей же статьи :OPPO A6 HD+ роздільна здатність екрана вже виглядає застарілою; IPS-матриця поступається AMOLED-конкурентам; Snapdragon 685 відчутно програє сучасним рішенням у продуктивності; відсутність підтримки 5G; запис відео обмежений Full HD 30 FPS; відчутна вага 215 грамів; нічна зйомка швидко демонструє обмеження камери; у ціновому сегменті вистачає конкурентів із кращими дисплеями та продуктивністю.
Адепт арм-епл Юрій Дудчак вам бы с вашим онлайном на кацапский форумах срачь разводить а не либезить перед кацапам .
Ответить