Valve оголосила дату виходу та ціну ігрового комп’ютера Steam Machine. Опубліковано перші огляди

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Junior

Хто захищає, типу прайс мав би бути не такий. Такі речі за 1 день не робляться, залізяки 100% контрактувалися раніше, ще трохи більше року тому я брав і ОЗП і ссд по адекватним цінам.
taras_cs
Member

warp37: 22.06.2026 23:17Тут цена более мощного ноутбука с RTX 5060, а производительность ниже RTX 3060/5050, а тягаться с RTX 5050
RTX 5060 laptop це і є RTX 5050 desktop
Звідси всі ці 5070 на 8 ГБ та 5070 Ті на 12 ГБ в ноутах
doc-oc
Member

Наркоманы :laugh:
Demedik
Member

Скажем так, это все выстрелит, если цены на оперативу и ссд пойдут еще выше... и другие игроки поднимут цену, а Валв оставит эту. В остальных случаях - только таким как я могу посоветовать детище Валвы. Библиотека за 17 лет в 1500+ игр как бы делает свое дело.
AlexWest
Member

Яка цільова аудиторія цього ящичка-розводнящичка? Якщо HL3 вийде ексклюзивно на ньому, хоча б на пів року (з якою графікою? :shuffle: ), тоді є сенс... В іншому випадку... Ну, або якщо в комплект до нього кластимуть гарну мереживну серветочку з вишитим лицем Гейба.
oversteve
Member

proos: 23.06.2026 00:57
XXXshadyXXX: 22.06.2026 22:57 Так просто напишу:
PS5 - 600$ 10.3 терафлопс
PS5 Pro 2TB - 900$ 16.7 терафлопс
Steam Machine 512gb без геймпада - 1050$ 8.8 терафлопс

У меня всё :)
А игры когда будут на сони и по какой цене?
1.6к грн підписка плюсів на рік і велика база ігор, в яку майже все рано чи пізно попадає, так що цілком можна жити, якщо не гнатися виключно за новинками на релізі
daesz
Member

Говорили ж розпродані будуть в лічені години і доведеться чекати на 2027 рік поки рестокнуть :rolleyes:
Demedik: 23.06.2026 02:15 Скажем так, это все выстрелит, если цены на оперативу и ссд пойдут еще выше... и другие игроки поднимут цену, а Валв оставит эту. В остальных случаях - только таким как я могу посоветовать детище Валвы. Библиотека за 17 лет в 1500+ игр как бы делает свое дело.
Ви думаєте ціна на це чудо застине на одному місці і не буде корегуватись відносно цін на ссд та озп?
Габен? Буде продавати собі в убиток? :lol:
slijay
Junior

Demedik: 23.06.2026 02:15 Скажем так, это все выстрелит, если цены на оперативу и ссд пойдут еще выше... и другие игроки поднимут цену, а Валв оставит эту. В остальных случаях - только таким как я могу посоветовать детище Валвы. Библиотека за 17 лет в 1500+ игр как бы делает свое дело.
Ты имеешь ввиду игры 2000-2017?
Demedik
Member

daesz: 23.06.2026 03:14 Ви думаєте ціна на це чудо застине на одному місці і не буде корегуватись відносно цін на ссд та озп?
Габен? Буде продавати собі в убиток? :lol:
Не, думаю он сделал по Макиавелли - «Обиды нужно наносить разом: чем меньше их распробуют, тем меньше вреда от них». Вот сразу на максимум по прикидкам подняли, а дальше уже просто сидим. Не про какой убыток речи не идет.
daesz
Member

Demedik
не думаю, на деки он минулого місяця коригували (+40% майже), думаю, і тут буде теж саме, якщо ціни на озп/нанд продовжуватиме рости.
Kullerok
Member

Очередное убожество :gigi: просто интересно для кого оно. И для чего, что бы что?
Kullerok
Member

Nehrk: 23.06.2026 00:35 РСмастеррейс кровь износу но 6 ядер и на донышке видеокарты хуже чем всратый арк :gigi:

А ваще грустна :-/ мразеконторы на все уже пойдут лишь бы персонал компьютинг изжить и лутать как за какую-то гугол-хелс/эпплофитнесс по десятке в месяц ни за что собачий
Да хрен им. Я продам хату но куплю пк :gigi:
Fen1xz
Member

Странно что кто-то вообще ждал от габена адекватных цен. Когда они свой геймпад в сотку баксов оценили уже стало понятно что ценник на саму сосноль будет запредельным, особенно учитывая золотую память.
arme
Junior

Зрозуміло, дуже цікаво (ні)
Але що дійсно цікаво то це що там з приводу Стім фрейм?.. Коли ціна і реліз
1234waltz
Member

XXXshadyXXX: 22.06.2026 22:57 Так просто напишу:
PS5 - 600$ 10.3 терафлопс
PS5 Pro 2TB - 900$ 16.7 терафлопс
Steam Machine 512gb без геймпада - 1050$ 8.8 терафлопс

У меня всё :)
1049$ за коробку з огризком Radeon RX 7600M. Гебено-сектанти повинні страждати - це аксіома.
MSiAventador
Member

Дива не трапилось. Краще купити трішки дорожчій ноут.
_clawfinger_
Member

Як власник steam deck. Не бачу сенсу в цій коробочці.
1. 16гб рам як у деска. Хоча б 24 Гб розпаяли, а в ідеалі 32 Гб.
2. Ціна повний неадекват.
Так що це провал. Піде в історію слідом за попередньою спробою steam machines.
Навіть при наявності грошей, я не бачу сенсу в цій коробці, особливо коли на руках є деск.
Повний провал.
Reinmar
Member

Питання одне: скільки тоді буде коштувати Xbox Helix, якщо його будуть продавати без субсидіювання, на що були натяки і буде потужність в 40 терафлопс? 2000 мінімум?)
fantomrulezz
Member

Випробування показали, що з погляду графічної продуктивності в іграх нова система розташувалася між відеокартами Radeon RX 6600 та Radeon RX 7600
Лол, вона ще й слабша навіть виявилась за очікуване :lol:
Продуктивність слабша за RX 7600, слабша за RTX 3060, слабша за пс5.
У новій консолі 2026 року за $1128 (в комплекті з геймпадом) без податків, тобто десь від $1500 у нас.
Огляди обережно ставлять 3/5 (бо потім Гейб ключі на огляд не дасть), але в тексті проміж строк читається "що це за фігня, нафіга воно потрібно і чому так дорого?"
І висновок простий "якщо хочеш грати на дивані - просто купи будь-яку іншу консоль (пс5, пс5 про, xbox та навіть світч), якщо хочеш грати в стімі - просто купи ПК, вийде потужніше і дешевше."

Цікаво, що коли я місяць назад писав про те, що це буде черговий очікуваний апаратний провал Валви, мене дурнуваті фанатики замінусили.
Цікаво, де всі вони зараз, побіжали вже продавати свої ПК та викладати півторушку баксів за продуктивність бюджетки по ціні нормального мідлового сучасного компа?
спойлер
fantomrulezz: 06.05.2026 10:29А тепер уявіть, що не Valve, а Microsoft випускає нову консоль Xbox 2026, яка по продуктивності приблизно як базова консоль конкурента 6-річної давнини і коштує вдвічі дорожче ніж та коштувала на старті.
Ото б срачу було, впевнений що б абсолютно всі СМІ рясніли би новинами про "Microsoft довбанулась", а коменти про "гоніть Шаурму в шию, поверніть Філа".
Любов людей до Valve іноді переходить всі розумні речі.
Не зрозумійте мене неправильно, я теж люблю Valve, як розробника купи шедевральних ігор і як тримача шикарного Стіма.
Але от апаратні рішення в них 50 на 50. Якісь безумовно шикарні (як Steam Deck), якісь круті, але надто дорогі (як Index), якісь повний провал (Steam Machines 2015).
waryag: 22.06.2026 22:02
fantomrulezz: 22.06.2026 22:01Навіть не $1050, а $1128 (бо саме стільки коштує бандл з геймпадом, в базі його немає, а у пс5 є).

Тупо вдвічі дорожче за пс5 аналогічного рівня продуктивності (10 TFLOPS) і втричі дорожче за пс5 на старті, яка вже є у сотні мільйонів людей.
Це абсолютний провал, найгірша і найдорожча консоль в історії, навіть гірше першої стім машини, яка починалась з $450.
Я заскріню цей камент :popcorn:
Ну як там, вивчив скріни вже? Замовив собі це неймовірне диво технологій?
Tetronga
Member

Посоромились б таке показувати... Це ж курям на сміх
Ответить