О, 16к буде підтримувати.
Де там Касатка, його 8к вже застарілі тре оновлюватись
Є такі дивні люди (як наприклад я) хто працює на пк використовуючи монітор а для ігор використовує підключений до цього пк телевізор (котрий в ролі 2гого монітора виступає). Такий собі типу консольний геймінг тільки з продуктивністю і якістю картинки від пк. От там тільки HDMI і доступний. І поточний стандарт без компресії обмежує 120 кадрами, чого впринципі вистачає, але можна б і більше.Барбарис: ↑ 18.06.2026 19:19 Кому той хдмі вперся? Завжди якісь трабли, дп хоч з фіксацією.

І що, з'являться 8K/16К-дисплеї придатної для використання в ролі монітору діагоналі? Це будуть перебушно 4К монітори та телевізори з частотою понад 120 Гц, а також оте кібердр0черське лайно в Full HD на TN, якеSanьka: ↑ 18.06.2026 17:48 Пристрої з підтримкою інтерфейсу HDMI 2.2 з’являться на ринку наступного року
О, 16к буде підтримувати.
Де там Касатка, його 8к вже застарілі тре оновлюватись![]()
LG та TCL припинили випуск 8K-телевізорів, Sony теж припинила, хоча в неї ніколи й не було чогось меншого за 75 дюймів та дешевшого за півквартири. Щодо Samsung, то він останній 55-дюймовий 8K випустив у 2023 році, а щодо 65-дюймів, то висказався, що йому невигідно малим тиражем випускати щось, що не користується попитом, а 8K-телевізор може бути тільки дуже дорогим і великим. У 2026 році Гнусмас випустив єдину преміальну модель QN990H, яка доступна лише в діагоналях 85 та 98 дюймів. Якщо припустити, що у людини є гроші на таке, то все одно 85 дюймів ніяк не підходить для класичного використання в ролі монітору з клавомишею з крісла.aaleksandrenko: ↑ 18.06.2026 18:03 О, нарешті будуть 2000 грц моніки, а то 1000 брати вже не комільфо![]()
За понад 11 років активного досвіду використання HDMI-кабелів ще жодного разу не стикався з випадком, шоб цей кабель вискочив з роз'єму/посунувся/відійшов, там завжди дуже тісний і цупкий контакт. А от коли купив собі кабель DP-DVI і втикнув у відяху, то здуру рік не знав як його вийняти, так міцно він там сидів, потім якимось чудом вийняв, коли потрібно було відяху дістати чи комп транспортувати, а потім до мене нарешті дійшло, що його не випускає вийняти через оті фіксаториБарбарис: ↑ 18.06.2026 19:19Завжди якісь трабли, дп хоч з фіксацією.
Є такі ще дивніші люди (як наприклад я), хто і працює на пк, і грає в ігри, і переглядає фото високої розподільчої здатності, використовуючи підключений до цього пк телевізор (котрий в ролі 1-го і єдиного монітора виступає). Такий собі типу десктопний геймінг тільки розміром екрану і якістю картинки від ТВ. От там тільки HDMI і доступний. І поточний стандарт без компресії обмежує 60 кадрами у 8K, чого в принципі вистачає, але можна б і більше.Hagen: ↑ 18.06.2026 19:47 Є такі дивні люди (як наприклад я) хто працює на пк використовуючи монітор а для ігор використовує підключений до цього пк телевізор (котрий в ролі 2гого монітора виступає). Такий собі типу консольний геймінг тільки з продуктивністю і якістю картинки від пк. От там тільки HDMI і доступний. І поточний стандарт без компресії обмежує 120 кадрами, чого впринципі вистачає, але можна б і більше.
Розглядати вареники у 8к і паралельно наярювати гусака - це потужно. Снімаю шляпу.Kassatka: ↑ 19.06.2026 00:22й з підтримкою кодеку WMV для перегляду колекції мого найулюбленішого прону в цьому форматі.
Це треба бути несповна розуму якраз шоб купувати собі бандуру на 65" в якості монітору.Kassatka: ↑ 19.06.2026 00:22Ну а маючи на це гроші купувати собі в ролі домашнього монітора щось з діагоналлю менше 43 дюйми - це треба себе надзвичайно не любити й не поважати.
З 65-дюймовим 8K-телевізором тут є принаймні nazar-pc, окрім мене. І він теж використовує його в ролі дисплея до ПК.Гедоніст: ↑ 19.06.2026 00:49 Цікаво, чи є тут хтось з 8к монітором.
(Фіга собі, виявляється 8K-топ 2025 року вміє у 8K@120 Гц1x Samsung QE65QN990F (65'', 8k@120Hz)
Щодо колекції 18+ відео у пережатому SD-форматі у WMV-кодеку, то тут моя попередня Сонька 4K 50" була значно кращою. Усі оглядачі визнають, що Сонька набагато краще за Самсунг апскейлить/покращує/відновлює відео SD/низької якості. Та й на 65 дюймах огріхи такого маленького в оригіналі кадру значно доробальніше кидаються в очі.Гедоніст: ↑ 19.06.2026 00:49Розглядати вареники у 8к і паралельно наярювати гусака - це потужно. Снімаю шляпу.Kassatka: ↑ 19.06.2026 00:22й з підтримкою кодеку WMV для перегляду колекції мого найулюбленішого прону в цьому форматі.
Ну так, трохи незручно. Але це все одно значно краще за класичні малесенькі 27-дюймові та 32-дюймові моніторчики. Що робити, якщо 50-дюймових 8K зроду не випускали, а 55-дюймові давно припинили випускати й тому вони відстали по технологіям та й значно важче не бракований екземпляр відшукати.Гедоніст: ↑ 19.06.2026 00:49Це треба бути несповна розуму якраз шоб купувати собі бандуру на 65" в якості монітору.Kassatka: ↑ 19.06.2026 00:22Ну а маючи на це гроші купувати собі в ролі домашнього монітора щось з діагоналлю менше 43 дюйми - це треба себе надзвичайно не любити й не поважати.
Kassatka: ↑ 19.06.2026 01:22Усі оглядачі визнають, що Сонька набагато краще за Самсунг апскейлить/покращує/відновлює відео SD/низької якості.
Групові сеанси перегляду піструнів на Самсунгах та Sony у 8к?Kassatka: ↑ 19.06.2026 01:22(А вареники розглядати я намагаюся уникати, у мене дещо інші смаки. )
Гедоніст: ↑ 19.06.2026 01:31 Групові сеанси перегляду піструнів на Самсунгах та Sony?![]()
![]()
Як сумно я живу.
43 дюйми 4К надзвичайно зручно працювати, коли нема потреби використовувати масштабування, отже водночас можна вмістити на екрані дуже багато корисної інформації чи як завгодно розкидати кілька вікон.Аціо: ↑ 19.06.2026 04:06був 43" 4к цілком зручно з відстані близько метра, і дуже зручно працювати