Мінус за слопГедоніст: ↑ 14.06.2026 20:10До мене дійшло, чому дудчак ігнорує це питання. Він просто не розуміє що то таке той "юзеркейс" собою являє. Може він собі це уявляє як користувача з чумаданом або дипломатомleif: ↑ 14.06.2026 19:58так ти опиши свій юзеркейс
df67a105-35a3-47c1-b0d8-e3a637609de2.jpeg
Новости
Последние статьи и обзоры
Прогрес ARM процесорів
-
kabostebeztak
Member
-
Барбарис
Member
yuriy_dd: ↑ 14.06.2026 21:15все може бути, я не дуже добре знаю МакОС - але там явно інша філософія та підхід до всього. Там наприклад є багато швидких клавіш.Барбарис: ↑ 14.06.2026 20:57Причина лише в екосистемі яблука та недоступності деяких специфічних функцій
Наприклад у їх провіднику є можливість швидкого переходу між директоріями з пошуков в списку цих директорій - прямо як в Far яким я користуюсь не знаю скільки років
ви хоч приблизно подібне бачили у провіднику Віндовс?
виглядає що МакОС - це для професіоналів, а Віндовс - це для тупих людей що вміють лише мишкою клікати
Чергове смішне виправдання та чергова недолуга спроба перевести стрілки.
Востаннє недолуга поробка(фар) московита знадобилась на 98 вінді для перекидання програм на древні станки. Аналогічні додатки на смартах теж не дуже популярні. Не бачу проблеми поклацати мишкою.
-
Гедоніст
Member
Тримай в курсі.kabostebeztak: ↑ 14.06.2026 21:21Мінус за слоп
-
yuriy_dd
Member
дуже професійна програма для швидкої роботи без клавиБарбарис: ↑ 14.06.2026 21:23Востаннє недолуга поробка(фар)
на Лінукс використовую mc
ви не зможете швидко працювати якщо робите роботу мишкоюБарбарис: ↑ 14.06.2026 21:23Не бачу проблеми поклацати мишкою.
Відправлено через 2 хвилини 14 секунд:
7zip & Rar - теж напевне погані ..Барбарис: ↑ 14.06.2026 21:23поробка(фар) московита
Nginx - ?
-
Z440_User
Member
OS X 10.x.x після віндовсів, лінуксів, free/open/netBSD була як система для даунів, яким навіть мишом складно тицяти, не те що з клавіатури працювати.yuriy_dd: ↑ 14.06.2026 21:15 виглядає що МакОС - це для професіоналів, а Віндовс - це для тупих людей що вміють лише мишкою клікати
Тому через місяць користування була замінена на BeOS, потім через півроку переліз на QNX, через декілька місяців на Solaris, потім знову поставив OS X версією по новіше, через пару тижнів завдяки macports в OS X лінуксового софту було більше ніж рідного і через пару місяців OS X було замінено на Gentoo
А потім з'явився у мене MacPro G5 на який я загнав Gentoo і нормально користувався десь рік-півтори поки не продав його (оригінальну MacOS на ньому я зберіг, не зносив, був dual boot з Gentoo на ньому у мене)
І да, використання всього того добра суто в сценарії мультимедіа десктопу.
що ви знаєте про збочення?
Последний раз редактировалось Z440_User 14.06.2026 21:41, всего редактировалось 1 раз.
-
Барбарис
Member
yuriy_dd: ↑ 14.06.2026 21:33 ви не зможете швидко працювати якщо робите роботу мишкою
Смішне та не здатне навіть скористатись пошуком.
-
yuriy_dd
Member
Генту - хотів би, але ще не доходять руки. Ви ставили компоненти - і щоб самому вибирати що має бути наприклад в Apache?Z440_User: ↑ 14.06.2026 21:37що ви знаєте про збочення?
щось не зрозумів, чи це ви мене образити хочете?Барбарис: ↑ 14.06.2026 21:39Смішне та не здатне навіть скористатись пошуком.
-
Барбарис
Member
Та тут і ображати не треба.yuriy_dd: ↑ 14.06.2026 21:51 щось не зрозумів, чи це ви мене образити хочете?
-
yuriy_dd
Member
інакше не вмієте?Барбарис: ↑ 14.06.2026 21:57Та тут і ображати не треба.
-
Барбарис
Member
yuriy_dd, як інакше? Що поганого в правді? Не можу брехати чи лицемірити 0 якщо воно так і є, то кажу в лице.
-
kabostebeztak
Member
Не згоденZ440_User: ↑ 14.06.2026 21:37OS X 10.x.x після віндовсів, лінуксів, free/open/netBSD була як система для даунів, яким навіть мишом складно тицяти, не те що з клавіатури працювати.yuriy_dd: ↑ 14.06.2026 21:15 виглядає що МакОС - це для професіоналів, а Віндовс - це для тупих людей що вміють лише мишкою клікати
Тому через місяць користування була замінена на BeOS, потім через півроку переліз на QNX, через декілька місяців на Solaris, потім знову поставив OS X версією по новіше, через пару тижнів завдяки macports в OS X лінуксового софту було більше ніж рідного і через пару місяців OS X було замінено на Gentoo![]()
А потім з'явився у мене MacPro G5 на який я загнав Gentoo і нормально користувався десь рік-півтори поки не продав його (оригінальну MacOS на ньому я зберіг, не зносив, був dual boot з Gentoo на ньому у мене)
І да, використання всього того добра суто в сценарії мультимедіа десктопу.
що ви знаєте про збочення?![]()
Це система для генієв
Скажи непідготовленій людині встановити якусь програму
Або зайти в системні файли
-
denon312
Member
Dudchak#Life
4.19
4.19
4.20yuriy_dd: ↑ 14.06.2026 21:15 виглядає що МакОС - це для професіоналів, а Віндовс - це для тупих людей що вміють лише мишкою клікати
yuriy_dd: ↑ 24.12.2025 08:48я користуюся одночасно windows 7, 10 і 11
-
yuriy_dd
Member
що означає тоді -Барбарис: ↑ 14.06.2026 22:08Що поганого в правді? Не можу брехати чи лицемірити 0 якщо воно так і є, то кажу в лице.
в контексті використання мишки?скористатись пошуком
-
Барбарис
Member
yuriy_dd, тобто ти знову визнаєш, що не розумієш прочитаного та втрачаєш причинно-наслідковий зв'язок? Це ж було про США та епл, їх агресивний маркетинг та просування\програмування майбутніх користувачів на використання лише їх продукту. Важко тобі мабуть живеться.
-
yuriy_dd
Member
ну спробуйте подивитись - а потім сказати хто втрачаєБарбарис: ↑ 14.06.2026 22:35тобто ти знову визнаєш, що не розумієш прочитаного та втрачаєш причинно-наслідковий зв'язок? Це ж було про США та епл
-
Барбарис
Member
yuriy_dd,
Ти ж про мишку став писати, щоб перевести тему з агресивного яблучного маркетингу. Те, що не здатен скористатись пошуком випливає з цього
Ти ж про мишку став писати, щоб перевести тему з агресивного яблучного маркетингу. Те, що не здатен скористатись пошуком випливає з цього
І звісно ж, найважливіше ти просто проігнорив.yuriy_dd: ↑ 14.06.2026 21:15все може бути, я не дуже добре знаю МакОС - але там явно інша філософія та підхід до всього. Там наприклад є багато швидких клавіш.Барбарис: ↑ 14.06.2026 20:57Причина лише в екосистемі яблука та недоступності деяких специфічних функцій
-
yuriy_dd
Member
мені все одно на булінг андроїда, я теж негативно ставлюсь до прошивок від вендорів, лише кастомБарбарис: ↑ 14.06.2026 22:50звісно ж, найважливіше ти просто проігнорив.
айфонлм не еористуюсь
-
Барбарис
Member
yuriy_dd,
треба тільки з ногою замість руки. Ну й кадр 
-
Z440_User
Member
У мене домашній ПК це суто мультимедіа десктоп для кіно-ігор-музики.yuriy_dd: ↑ 14.06.2026 21:51Генту - хотів би, але ще не доходять руки. Ви ставили компоненти - і щоб самому вибирати що має бути наприклад в Apache?Z440_User: ↑ 14.06.2026 21:37що ви знаєте про збочення?
З серверного ПЗ лише proftpd, samba, minidlna з використанням "злити/закачати щось на файлосховище та доступ до мультимедіа архіву всяким фоторамкам-телевізорам засобами прошивок по внутрішній домашній локалці".
Звісно що USE флагами користуюся. У мене вимкнено усе, активую лише тільки те що мені потрібно+якщо вимагають щось залежності.
На скріні як раз мої proftpd+samba+minidlna і бонусом офіс.
- спойлер
- ось, навіть подивитися можна що означає той чи інший USE-flag і для чого він
Як давно то було, OS X...
- мій тогочасний Pentium4 (Prescott)+AsusP5GD1Pro+2*256MB DDR-400MHZ+ATI Radeon X600Pro
-
yuriy_dd
Member
AMD висміяла MacBook Neo за те, що він не запускає 75% популярних ігор для ПК
https://mezha.ua/news/amd-vismiyala-igr ... eo-312274/
У повідомленні AMD наголошується, що лише 5 із 20 топових ПК-ігор можуть працювати на MacBook Neo нативно, тоді як на системах з процесорами компанії доступна вся бібліотека
як смішно, давайте разом посміємось

https://mezha.ua/news/amd-vismiyala-igr ... eo-312274/
У повідомленні AMD наголошується, що лише 5 із 20 топових ПК-ігор можуть працювати на MacBook Neo нативно, тоді як на системах з процесорами компанії доступна вся бібліотека
як смішно, давайте разом посміємось