Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Ответить
Автор
Member

leif: 29.05.2026 16:05давно я не юзав сухі світчі, але захотілось і собі спробувати
панове, такі маю вам сказати, що сухі черрі блеки мх2а (F+SS) поза сумнівом мають свій шарм і в правильній збірці вони відчуваються і звучать дуууже добре, я не дооцінював. оця сирість і трохи неідеальність звуку при більш агресивній атаці в звуці і більш легкому-повітряному відчутті від тайпінгу може бути справді по кайфу у випадку черрі в актуальній ревізії (більш допиляній і рафінованій ніж попередні). але треба підбирати ретельно і дошку і плейт і пружини міняти обов'язково і філмити також :yes:

але круто. сильно перевершило мої очікування

Відправлено через 1 хвилину 8 секунд:
шо особливо прикольно так це відчуття тотальної консистентності від світча до світча. коли змащуєш, як би ти не старався, все одно десь вийде не так як і сусідньому світчі, що дає відчуття певної розбіжності між ними. а без мастила прямо пісня)
StTechnik
Member

leif
У меня все как то более прозаично. Меня начал подубивать черезчур жесткий тайпинг на CF плейте... и я решил попробовать... РР плейт - единственный который я еще не пробовал на своем боарде. Ну скажем так - все стало мягче и более комфортнее. По звуку - ну все таки уступает и CF и что особо понятно - PEI. До приезда ХаммерХеда посижу на нем, а потом все таки вернусь на PEI - он пока в моем списке наиболее приятен и уху и рукам по ощущениям. )
И я таки закажу оте X 80 RETROS KD400. Интересные свичи.
karokum
Member

Вітаю
Що можна придумати по такому запиту?
TKL\80%, і лейаут як повнорозмірна тільки без нампаду, а не схлопнуті стрілки і дел\хоум\енд і тд до купи - це основна вимога
Взагалі є думка взяти barebone або щось уже готове але з можливістю хотсвапу щоб експериментувати якщо щось набридне
Ігри граю, тексту багато набираю, потрібен універсальний боєць
На все про все до 300$
Світчі щоб не сильно гучні, мабуть лінійні так як щось регулярно граю
Більше не знаю що додати, бо я сам не знаю що хочу, але в моїй хатор вже деякі клавіші працюють через раз, тож треба з чогось починати :think:
На Алі якраз розпродаж, купони заклеймив, то думаю там і буду таритися
Дякую
StTechnik
Member

karokum
На все про все до 300$
Ну жирно. Тут много вариантов помещается.
Evo80/Neo80cu. Первое - пребилд, второе полный кастом. Тяжелый, очень хорош.
Щас еще варианты накидают. )
leif
Member

StTechnik: 03.06.2026 19:44РР плейт - единственный который я еще не пробовал на своем боарде
а як же:
1)
StTechnik: 29.01.2026 21:49Сначала потестил на РР плейте
:spy:
2)
StTechnik: 06.03.2026 18:32расставлю по степени любимости так (для клаки варианта) - 1.PEI 2.Alu, 3.PP 4.CF
:spy:
StTechnik: 03.06.2026 19:44И я таки закажу оте X 80 RETROS KD400. Интересные свичи.
чекатиму відгуку, як тобі у порівнянні з клаудами будуть

Відправлено через 4 хвилини 26 секунд:
karokum: 03.06.2026 21:51Ігри граю, тексту багато набираю, потрібен універсальний боєць
треба вирішити насамперед, чи хочете ви придбати клавіатуру на магнітних світчах чи на механічних.

магнітні краще підходять для іграшок і мають мінімальний ризик механічних проблем, які призводять до неспрацювання/подвійних введень і тп на класичних світчах на металевому контакті. (в цілому майже завжди ці проблеми можна вирішити банальною чисткою світча спиртіком, але якщо ви не хочете цим займатись, то магнітні світчі -- ваш вибір)

в той же час механічні світчі на металевому контакті (а.к.а МХ) забезпечують кращі відчуття і звучання.

спочатку прикиньте, що з цього вас цікавить більше, потім можна звузити вибір
StTechnik
Member

А вот так )) На свой борд я его поставил всего разик и всего с 4 свичами. Что бы просто понять что не ошибся с заказом такого плейта для Нео98. А так что бы я прям его поставил, воткнул все свичи и сидел на нем более 20 минут - еще не было. Ну и на НЕО98 при сборке я на нем игрался. Но там другой опыт - как минимум там еще шумка была установлена. Мой борд по прежнему фоамлес. Вот сейчас этот момент наверстываю. По отклику при наборе он мне нравится. По звуку - не такой яркий как пэи. Пеи - ван лав :D
leif: 04.06.2026 16:481.PEI 2.Alu, 3.PP 4.CF
Ну вот сейчас я думаю что 2 и 3 место можно поменять местами. Может просто для жестких плейтов надо будет как то попробовать другой маунт. Типа вот тех силиконовых прокладок. Если станет мягче - откроется по другому :-)
leif: 04.06.2026 16:48чекатиму відгуку, як тобі у порівнянні з клаудами будуть
Обязательно поделюсь. А клауды можно будет как раз на смазку пустить. Им как раз полгодика стукнет.
karokum
Member

leif
Працюю більше ніж граю, тому поки приціл на механічні
+ в мене є магнітка з алі за 30$, колись брав спробувати що воно - поки для себе плюсів не побачив, тригер раз погрався і більше не чіпав, клік легкий пустий, набирати текст не в задоволення, навіть рипляча пісочна хатор краще імхо
Ще маю ось такий набір, теж колись замовляв потикати різні. Ось щойно їх перемацав всіх, і з того зоопарку що китайці поклали найбільше подобається Akko V3 Creamy Purple Pro - в міру тугий клік і не дзвінке клацання
leif
Member

karokum
отже, з цим вирішили, наступне питання: ви хочете самостійно зібрати клавіатуру, підібравши окремо світчі, бербоун і капи, чи хочете дістати з коробки і почати користуватись (максимум стаби підтюнити)?

збірка механічної клавіатури це, звісно, дуже просто, але у вас може не бути ніякого бажання цим займатись, і це абслютно валідний аргумент.
karokum
Member

leif
я не проти сам зібрати, думаю так навіть краще буде
leif
Member

karokum
тоді ще пару питань:
- купувати де вам байдуже?
- скільки готові чекати доставки? місяць-два норм чи хочеться до двох трьох тижнів вкластись?

бюджет 300 це з урахуванням доставок?
karokum
Member

leif
По великому рахунку так, байдуже. Якщо очікування варте того я не проти

Планував вкластися до 300 зі всім разом. Докинути не проблема, але це ж така підступна річ що де 350 там і 400 і тд :rolleyes:
Можемо рахувати що це без доставок, якщо з цього можна щось виграти
leif
Member

karokum: 04.06.2026 22:43Akko V3 Creamy Purple Pro
враховуючи, що вам сподобався саме Akko V3 Creamy Purple Pro (з нейлоновим стемом, який трапляється нечасто) і ви в руслі цього вподобання озвучили запит на "не дуже гучну" клавіатуру, яка використовується в першу чергу для набору тексту, можна розглянути QK80 Mk2

за умови, що вам подобається такий стиль і дизайн. це тут важливий момент, бо таке може не кожному зайти.

огляд цієї клавіатури є тут а також практично у кожного клавіатурного блогера:
https://www.sacredkeebs.com/blog/qk80-mk-2

якщо клавіатура не подобається по стилю, або ж хочеться мати більше простору для експериментів з фоамлесс білдами, можна розглянути лінійку нео від тієї ж компанії qwertykeys, це буде вищезгаданий neo80cu, але в оф магазині вони зараз солд аут, можна спробувати замовити у вендорів, вони ніби приймають замовлення, але це до 12 тижнів до отримання у них і потім поки доїде в Україну.

хоча з QK80 Mk2 також запара з солдаутом 1.6мм пцб, яку особисто я б рекомендував взяти в будь-якому випадку для неї, так що тут трохи під питанням. але серед усіх альтернатив які доступні плюс-мінус інсток в цьому бюджеті це однозначно найкращий вибір. усілякі zoom tkl і т.д я б особисто не дивився
karokum
Member

leif
Дизайн окей, мені подобається. Я не те щоб екранчики всякі любив але не принципово

Чому саме 1.6? Хіба вона не більш клікаюча?
leif
Member

karokum: 05.06.2026 16:52Чому саме 1.6? Хіба вона не більш клікаюча?
я раджу її взяти не з точки зору звуку, а з точки зору відчуттів від тайпінгу. клавіатура має ліф-спрінг маунт, який вже сам по собі доволі м'який, якщо до нього додати 1.2мм пцб з флекскатами, то як на мене це вже занадто, масло масляне. але, якщо вам хочеться дуже м'який (на межі з желейно-батутним) тайпінг, то можна і 1.2мм взяти. в принципі в напакованій фоамами клавіатурі вам воно може бути взагалі норм. але я все таки б радив 1.6мм без флекскатів заради м'якого але не розваленого тайпінгу.

щодо звуку в цілому, то і на 1.6мм це підберете світчами і плейтом без проблем
karokum
Member

leif
Тепер зрозумів
Ну це вірно, желейного тайпінгу не хочеться

Тоді залишається чекати? Чи шукати перекупів або дистриб'юторів по інших країнах?
leif
Member

karokum: 05.06.2026 17:49Ну це вірно, желейного тайпінгу не хочеться
от тому 1.6мм пцб і розкупили всюди) хоча серед китайців чимало народу полюбляють оцю дичину з 1.2мм + флекскати, але у них там взагалі своя атмосфера
karokum: 05.06.2026 17:49Тоді залишається чекати? Чи шукати перекупів або дистриб'юторів по інших країнах?
отут вже дивіться, що саме вас влаштує по термінах/цінах і тд. я не можу підказати, коли вони рестокнуть 1.6мм пцбшку у себе, де ще її можна знайти, як саме бути в такому випадку. але клавіатура вартує того, щоб почекати, реальних класних альтернатив у неї не існує на мій погляд
karokum
Member

leif
Гаразд, тоді поресьорчу\почекаю

А що на рахунок світчів\кейкапів? Є певні рекомендації\направлення? Я поклікав більше те що в мене є, Akko V3 Creamy Blue Pro теж непогано
Тактильні хочу точно, це щось нове цікаве для мене. Щоб в міру тугі та не дуже клацали, більше глухий звук імпонує. Я би з такого набору характеристик почав, крива натискання поки не в пріоритеті, то може колись коли вже якийсь смак сформується

І чи ще щось потрібно для збірки?

Відправлено через 2 години 13 хвилин 22 секунди:
І я правильно розумію, якщо замовляти з їх оф сайту це 210$ + доставка - якщо в США то від 20$, якщо Гонгконг то від 6$ + доставка в Україну + мито це буде приблизно ті ж 250$ за які в їх в нас продає автор огляду на який ви посилання скидали
Це при тому що на сакред кібс 1.6мм ще є в наявності одненька :rotate: хммммм :rolleyes:
leif
Member

karokum: 05.06.2026 19:12А що на рахунок світчів
я б якісь гатерони би мабуть дивився, їх там не так багато тактильних з тим звуковим профілем, який вас цікавить (GATERON Root Beer Float, milky tactile, mini-i, oil king tactile і так далі), подивіться огляди, може щось сподобається. але можете і акко ці взяти, не думаю, що будете шкодувати.

по кейкапах, я звісно рекомендую взяти гмк, якщо це влізає в бюджет. якщо не влізає, або лякає шайн, тоді щось з пбт, типу nicepbt, але дай саб.

Відправлено через 39 секунд:
karokum: 05.06.2026 21:25І я правильно розумію, якщо замовляти з їх оф сайту це 210$ + доставка - якщо в США то від 20$, якщо Гонгконг то від 6$ + доставка в Україну + мито це буде приблизно ті ж 250$ за які в їх в нас продає автор огляду на який ви посилання скидали
Це при тому що на сакред кібс 1.6мм ще є в наявності одненька
тю, так шо там думати, звісно беріть у Дмитра

Відправлено через 27 секунд:
я глянув швидко, думав у нього лише 1.2 залишились
Ответить