Опитування показало, що більшість геймерів не планують збирати новий ПК у найближчі два роки

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

vil2: 18.05.2026 08:13 Я ще розумію немає змоги емулювати ps3 з її "Г" процессором, але чому немає змоги грати в ps1 та ps2. Потому що є вже такі клаccні емуляції як Duckstation.
Прикол в тому, що станом на 2026 рік ПС3 не проблема емулювати. Одні з найважчих консольних екзів тих часів Demon souls та Silent Hill Downpour граються хоч в 4К та 60 фпс на аналогічному ПС5 залізі. Доказано проектом ps5-linux (там доречі апдейт, воно вже підтримує версії прошивки до 6.02, тож ще більше власників ПС5 можуть поставити собі нормальну ОС та Стім на ПС5). Питання в тому, що Соні в часи копро-демона Райана не вкладали жодної копійки в розробку емулятора, а з нуля таке швидко не напишеш. А ліцензійна несумісність не дозволить Соні юзати відполірований до ідеалу RPCS3, бо він під GPL розповсюджується.

Щодо часів ПС1 - завдання, здавалось би на порядок простіше, бо самі Соні випустили PlayStation Classic. Але, знову ж, то окремий продукт в якому ОС Linux та GPL-ний PCSX ReARMed крутить ігри. Тобто в пропрієтару консоль не поставил, а власні емулятори програмні Соні не писали з часів тієї самої ПС3.
Простіше кажучи - у Соні немає "політичної волі", часу та кваліфікованих людей.

П.С. От при Філі як не крути, але зворотню сумісність зробили на Series для 360 коробки (та навіть першої). Ну і Нінтендо не соромиться доїти гоїв із запуском старих ігор.
KepleR
Member

Devijack: 17.05.2026 14:35 Всі такі оптимістичні, чекають нові відеомапи, тим часом Китай нападе на Тайвань і ловіть на все залізо дефіцит ще десятиліття.
Відеомапа… :lol: :lol:
Zaelot
Member

KepleR: 18.05.2026 09:13
Devijack: 17.05.2026 14:35 Всі такі оптимістичні, чекають нові відеомапи, тим часом Китай нападе на Тайвань і ловіть на все залізо дефіцит ще десятиліття.

які пекельні борошна, чекати нові відеомапи :gigi:
byaka
Member

KepleR: 18.05.2026 09:13
Це застарилий термiн,актуальний зараз - шi зпотужнювач
gast_
Member

Владимир[-+-]: 17.05.2026 14:15 Nuclear World перепродажа это конечно выгодно. Но не все любят общаться с перекупами, надо тратить свое время на написание объявление, ждать, отвечать на вопросы. Еще существует риск поломки, тогда придется сдавать по гарантии, если еще примут. Также надо обслуживать борудование, иметь инструменты и материалы. В добавок не у всех есть стабильность, могут возникать проблемы в семье. Так что стратегия перепродажи не лишена минусов.
Для цього існує опція trade-in у багатьох магазинах які торгують б/в. Якийсь відсоток ти втратиш, але збережеш час і нерви.
der_meister
Member

Відеомапа... какойто дол...б придумал и все подхватили, типа ж модно :gigi:
vil2
Junior

der_meister: 18.05.2026 11:10 Відеомапа... какойто дол...б придумал и все подхватили, типа ж модно :gigi:
це не придумали. це кацапи перекладали зі своєї мови на Українську через перекладач, щоб фейки робити або якесь відео для пропоганди. так це і з'явилося
блок питаная - блок харчування
нет больше мочи терпеть єти пекельньіе муки - немає більше сечі терпіти ці пекельні муки
видео карта - відео мапа
і так далі.
хлопок - бавовна
і ще купа вже не згадати
а для нас це просто сміх з них та і все.
Entar
Member

Nuclear World: 17.05.2026 13:43 На реддите интересный коммент нашёл:

"Я обновляю свою видеокарту каждый год как осознанную стратегию контроля затрат. Мой недавний путь обновлений выглядел так:

580 → 680 → 780Ti → 980Ti → 1080Ti → 2080 Ti → 3090 → 4090 → 5090 → и я намерен купить 6090 тоже.

Ключевой принцип — это ценность при перепродаже. Поскольку я хорошо поддерживаю свои карты, я могу надежно продать предыдущую модель. Если бы я подождал еще один цикл (или дольше), карта, которую я продаю, сильно обесценится, что увеличивает эффективные затраты на обновление. В отличие от этого, продажа предыдущего поколения, пока оно все еще сохраняет стоимость, удерживает затраты на обновление относительно управляемыми.

Например, я купил свою RTX 4090 за £1,900 и продал за £1,700.00. Моя RTX 5090 стоила £2,300.00, так что чистая стоимость обновления составила примерно £600.00. Чтобы профинансировать это, я откладывал £30 в месяц в течение двух лет (£720.00), оставляя примерно £120.00 лишними, которые я перенесу в накопительный фонд для 6090.
Я тоже об этом думал, правда в контексте не самой топовой карты. ИМХО, писатель либо чуть привирает либо живет в другой реальности там чем наша.
Потеря стоимости от самого факта б.у. - имеет место быть серьезнее, и продать за 1700 4090 когда есть 5090 за 2300 это как-то неправдоподобно вообще. Ну либо у них там больше доверия продавцам б.у. и лучше ликвидность намного.
KepleR
Member

vil2: 18.05.2026 12:16
der_meister: 18.05.2026 11:10 Відеомапа... какойто дол...б придумал и все подхватили, типа ж модно :gigi:
це не придумали. це кацапи перекладали зі своєї мови на Українську через перекладач, щоб фейки робити або якесь відео для пропоганди. так це і з'явилося
блок питаная - блок харчування
нет больше мочи терпеть єти пекельньіе муки - немає більше сечі терпіти ці пекельні муки
видео карта - відео мапа
і так далі.
хлопок - бавовна
і ще купа вже не згадати
а для нас це просто сміх з них та і все.
Це в телемарафоні показували? :lol:
KingofgamE
Member

Scoffer: 17.05.2026 19:22
FirstTDM: 17.05.2026 18:37То ли стареем - то ли умнеем
Та ну просто ігри деграднули дуже сильно. Якщо по графонію час від часу ще буває щось красиве, то з сюжетом прям біда.
З останнього, хіба що Метро чекаю. Майже всі частини процшов.

А так, зараз тільки інді щось нове робить :shuffle:

Отправлено спустя 3 минуты 53 секунды:
gast_: 18.05.2026 10:14
Владимир[-+-]: 17.05.2026 14:15 Nuclear World перепродажа это конечно выгодно. Но не все любят общаться с перекупами, надо тратить свое время на написание объявление, ждать, отвечать на вопросы. Еще существует риск поломки, тогда придется сдавать по гарантии, если еще примут. Также надо обслуживать борудование, иметь инструменты и материалы. В добавок не у всех есть стабильность, могут возникать проблемы в семье. Так что стратегия перепродажи не лишена минусов.
Для цього існує опція trade-in у багатьох магазинах які торгують б/в. Якийсь відсоток ти втратиш, але збережеш час і нерви.
На трейд ін йде за копійки, з мого досвіду. Там втрати далеко не декілька %
QFlash
Member

"Опитування показало, що більшість геймерів не планують збирати новий ПК у найближчі два роки"
У найближчі 10 років. :mad:
Kassatka
Member

1234waltz: 18.05.2026 08:49
Kassatka: 18.05.2026 01:48 А це знову повертає нас до того, що це не 8K якість, яка має бути ще більш деталізованою, ніж 4K. Таке замкнене коло. Треба хоча б принаймні 24 Гб VRAM для ультра текстур мати, щоб хоч якось із нього вирватися.
Шлях в нікуди. Саме тому зараз активно розвиваються нові технології стиснення текстур, геометрії та апскейлу.
Ці нові технології можуть врятувати лише від того, щоб вимоги до VRAM не збільшувалися ще більше для майбутніх ігор, а сучасні ігри вже потребують мінімум 24 Гб для 8K та мінімум 16 Гб для 4K і ніхто їх під нові технології оптимізовувати не буде. З урахуванням, що з кожним роком ігри стають все гірші за змістом (нових високобюджетних RTS взагалі майже не випускають, а для найголовнішої класики вже встигли повипускати ремастери), щоб не обмежувати себе у виборі гри для 8K все одно завжди потрібно буде не менше 24 Гб.
А тепер вже великим 8K-екранам для комп'ютерів настав офіційний кінець. Померло, як і 3D-стерео. :weep: :weep: :weep: Натомість залишається нікчемна технологія HDR з погонею за 100500 нітами та нікчемні OLEDи в погоні за 100500 контрастністю. :mad: :mad: :mad:
спойлер
Samsung Neo QLED 2026
Ще одне досить чітке повідомлення: Samsung продовжує відмовлятися від 8K. На 2026 рік, на даний момент, залишається лише одна модель 8K, Samsung QN990H, і, крім того, підтверджено лише 98-дюймовий варіант. Це не випадково. Дослівно Samsung заявляє: «8K – це для тих, хто хоче, щоб телевізор був дуже великим і дуже дорогим, але ми не збираємося роздувати каталог тим, що не продається».
Флагманський телевізор Samsung QN990H (Neo QLED 8K) доступний на європейському ринку під маркуванням QE85QN990H та QE98QN990H. Це топова модель бренду, яка пропонує безкомпромісні технології для домашнього кінотеатру.
Я сподівався, що якщо не буде трьох варіантів моделей різної преміальної й ціни, то хоча б топова залишиться 65 дюймів, раз 55 дюймів вже здохла ще в 2024 році. І таким чином ще на рік продовжиться існування на ринку ідеальних топових моніторів для компа. Натомість у Гнусмаса буде така ж ситуація, як нещодавно була у Соні з їх 75-дюймовими 8K ціною у півквартири.
Про 8К для комп'ютерів на моніторній відстані взагалі ніхто не думає.
Коли мій 8K-телевізор здохне, а майстри кажуть, що самсунги дуже фігові в плані довговічності й ремонтоздатності. То банально не буде на що його замінити, бо й на б/в ринку фіг знайдеш такий нішевий продукт, ще й в бажаній діагоналі. Якщо мені пощастить прожити ще принаймні 30 років, то навряд цього екрану вистачить на весь цей час. А я не можу дозволити собі купити ще один запасний і замкнути в чулані, я й на цей п'ять років поглядав, поки зміг дозволити собі купити.
Последний раз редактировалось Kassatka 18.05.2026 16:33, всего редактировалось 3 раза.
Ostin
Member

Kassatka: 18.05.2026 16:24довговічності й ремонтоздатності
Сучасні речі купуються на термін гарантії, а не те, що ви там собі придумуєте.
Хто не може собі дозволити втратити дорогу річ за межами гарантійного терміну - просто не купуйте її. Просте та дієве правило залишатись +\- спокійним в сучасну епоху маркетингу замість якості.
1234waltz
Member

Kassatka: 18.05.2026 16:24 А тепер вже великим 8K-екранам для комп'ютерів настав офіційний кінець.
Мінусів не бачу, воно по факту нікому не потрібно, навіть для 4К за 14 років існування на ринку контенту досі не так вже й багато.
1. Купу класики з плівки (де роздільна здатність фактична навіть вища) досі не відсканували.
2. Блю-рей метрвий.
3. Купу відносно "сучасного" контенту до останнього часу ліпили в 1080р.
4. Стрімінги пропонують абсолютно жахливу якість стиснення цього 4К. Ютьюб ще жахливішу.
5. З самим просуванням 4К в іграх індустрія собі в штани зробила. Коли пішли монітори та телики все що було запропоновано юзеру - ПС4 Про та Xbox One X з шахматним рендером, і на ПК флагмани відеокарти ледве пережовуючі пару ігор в 4К без дропів. Потім косо-криво до несправжнього 4К с пісочним ФСР некст-ген консолі і нарешті 3000 серія Кожана, яка щось справді змогла.
Kassatka: 18.05.2026 16:24Померло, як і 3D-стерео.
Абсолютно ракова технологія була, ще б перестали для кінотеатрів фільми в 3д робити, і буде щастя. В цілому таке ж еталонне "нінужно", як VR від якого ригати через 40 хвилин хочеться.

Відправлено через 2 хвилини 39 секунд:
Нічого не маю проти hiDPI, але воно для комфортної роботи здебільшого треба. А з розвагами вийшло так, що все інше залізо не дотягувало достатньо довго до розваг у таких роздільних здатностях.
FirstTDM
Member

1234waltz: 18.05.2026 16:42навіть для 4К за 14 років існування на ринку контенту досі не так вже й багато.
1234waltz: 18.05.2026 16:42Купу відносно "сучасного" контенту до останнього часу ліпили в 1080р.
Да ну - последние 3-5 лет фильмы/сериалы в 4К стали самым массовым стандартом... все хорошее/качественное выходит именно в 4К...
1234waltz: 18.05.2026 16:42Блю-рей метрвий.
Это DVD и ранний тип BD мертвые, а 4К на высоте.

По итогам 2025 года продажи 4K-дисков в США выросли на 12% - речь именно про 4K UHD Blu-ray. Тут интересно получилось - эти BD 4K стали типа "новым винилом", а так как место на SSD быстро заканчивается, то популярность коллекций BD 4K только растет
1234waltz: 18.05.2026 16:42Стрімінги пропонують абсолютно жахливу якість стиснення цього 4К. Ютьюб ще жахливішу.
Согласен. Бессмысленно пытаться добиться качества от стриминговых сервисов - только самому качать образы 4K UHD Blu-ray или покупать диски.
1234waltz: 18.05.2026 16:42З самим просуванням 4К в іграх індустрія собі в штани зробила.
В играх 4К последние годы всё более/менее хорошо - куча настроек позволяет без проблем играть в 4К
МОНАХ
Member

► Пощастило, що встиг зібрати влітку минулого року нову систему за відносно майже мінімальним прайсом на "залізо" (який мені був доступний), бо примірявся ще з 2019-го і все ніяк - було б неабияк прикро (просто не те слово!) ще років 2-3 сидіти на "залізі" 2013-го (а по факту 2012-го) року. "Пролетів" з відеокартою, але в даному моменті я б пролітав так чи інакше, бо нова відеокарта в 2025-му для мене обійшлася б чисто на кредитах, причому не офіційних, які я б не знаю коли б зміг віддати. Відеокарта планувалася взимку-весною 2026-го під часткові кредити... :-/ В зв'язку із теперішньою сукупністю факторів - є надія, що карту можливо все ще прикуплю в цьому році і в такому разі до 2031/32-го року не буде потреби згадувати за якийсь апгрейд.
tornadox
Member

vil2: 18.05.2026 08:13 Те саме і я зробив. Був купон на aliexpress на 50$ і я купив ps5 slim за 350. І купив платну підписку.
На алішці продають PS5? :eek:
vil2: 18.05.2026 08:13Але у Sony дійсно погано що немає зворотньої сумісності. Я ще розумію немає змоги емулювати ps3 з її "Г" процессором, але чому немає змоги грати в ps1 та ps2. Потому що є вже такі клаccні емуляції як Duckstation.
В PS3 архітектура процесора Cell була специфічною - там було лише одне загальне ядро PPE і аж 8 співпроцесорів SPE, під які розробникам було неймовірно важко писати код. Процесор був потужним, але нікому не зрозумілим. Команда RPCS3 провела титанічну роботу, щоб це емулювати.

В Соні раніше досягали зворотної сумісності тупим додаванням заліза попередньої консолі на плату нової. Так було в PS2 і в перших релізах PS3 FAT (американських/японських на 20 і 60 Гб, де стояли чипи від PS2). Але це сильно здорожчувало консоль, тому в європейських FAT і тим більше в PS3 Slim залізо PS2 прибрали, залишивши лише софтову емуляцію - PS Classics.

В PS4 зворотну сумісність з PS3 зробити було нереально: перейшли на архітектуру х86, а процесор Jaguar там був занадто слабким, щоб потягнути емуляцію складного Cell. А от PS5 має ідеальну сумісність з PS4 саме завдяки однаковій архітектурі та одному виробнику відяхи.

Технічно PS5 могла б емулювати і PS3 але нема власного емулятора. Вони надають можливість пограти в ігри PS3 через преміальну підписку, але там фізично крутяться блейди з Cell (по 8 шт на блейд здається), відео вихід одразу попадає в мережу через декодери.

Відправлено через 11 хвилин 57 секунд:
Nuclear World: 17.05.2026 13:43Я обновляю свою видеокарту каждый год как осознанную стратегию контроля затрат. Мой недавний путь обновлений выглядел так:

580 → 680 → 780Ti → 980Ti → 1080Ti → 2080 Ti → 3090 → 4090 → 5090 → и я намерен купить 6090 тоже.

Ключевой принцип — это ценность при перепродаже.
в ЄС, США і ще багато де якщо ти приватний підприємець то цілком реальний варіант списувати частину затрат на покупку заліза в податки. Вдень ВК зайнята професійними бізнес задачами, ввечері іграми. Потім ВК продається через Facebook Marketplace.
Нас не стосується.
Timedemo
Member

Soulwatcher: 18.05.2026 08:17
Timedemo: 18.05.2026 07:38 А теперь рассмотрите другую ситуацию. Вы производите что-то тоовар или предоставляете услугу. К примеру производите девайс за 100 долларов. Вы можете произвести своими силами 10 девайсов в день. Этот девайс всем нравиться.
Из-за описанного, в США одна фирма поглощает другую, потому что может сделать и 100, и 1000 девайсов в день, удовлетворить рынок. Вопрос в правах на изделие и он как-то решается. А тут - монополия, отсюда и цены.

Вторая проблема этого примера - у компаний есть фин. возможности изготавливать 100 и 1000, просто купив больше оборудования, своего, а не делать заказ там, откуда покупают все.

Третья проблема - устаревание. Будь это даже 10 девайсов в день, но если через год нужен новый аппарат, то этот девайс завышен по надобности, и ценник сильно высок.
Пример можно с коллекционным вином сравнить - могут делать n-количество бочек, уходит товар по завышенной, но никто не жалуется, так как товар не первой необходимости. Железо в 21ом веке уже относится к первой ))

Четвёртая проблема, и она же самая важная - в примере нагло закрываются глаза на факт формирования ценника, который формируется не от количества рук и кол-ва изделий в день. Ведь тогда домик, склеенный из спичек (как на ОБЖ в пятых классах) будет стоить тысячи долларов.
И кстати, если взглянуть назад, то рынок насытился за 200уе за процессор, и хватало всем, и это были времена тех самых +5%. Забавная ситуация :D
Это догадки и предположения. Вы не можете знать какие у них реальные возможности, и есть ли ограничения у этих возможностей. Про монополию не совсем понял, каждому дана возможность создать видеокарту, но никто не хочет или не может этого сделать. Нвидия никому не запрещает сделать продукт лучше их и дешевле их, даже нам с Вами. С уважением.
MqM
Member

tablestikus: 18.05.2026 09:01
MqM: 18.05.2026 03:07

Ще по татарину, який купляє найдорожче на Землі житло посуди :weep:
Думаєш у нього немає грошей на новиий ПК?
я про те, що по ньому міряти рівень життя пересічних українців) Я так зрозумів ви тут суто для дотепних коментів пишете)
Kassatka
Member

Ostin: 18.05.2026 16:30 Сучасні речі купуються на термін гарантії, а не те, що ви там собі придумуєте.
Хто не може собі дозволити втратити дорогу річ за межами гарантійного терміну - просто не купуйте її. Просте та дієве правило залишатись +\- спокійним в сучасну епоху маркетингу замість якості.
спойлер
Зазвичай коли втратив дорогу річ за межами гарантійного терміну, то можна піти й купити аналогічну або же кращу оновлену їй заміну. Питання впирається лише в кошти й якщо їх у наявності не опиниться, то можна певний час перекантуватися на недорогій речі, раз вже трапилась неприємна ситуація. У мене ж ситуація, що якщо я втрачу 8K-дисплей для комп'ютера за межами наступних трьох років, то вже банально не зможу знайти заміну серед нового товару, і дуже ймовірно, що на б/в ринку такий рідкісний товар також не знайду. А купувати собі про запас кілька дорогих речей, щоб точно вистачило до кінця життя, якщо будуть ламатися - це не нормальна ситуація, навіть якби було достатньо грошей.
1234waltz: 18.05.2026 16:42 Мінусів не бачу, воно по факту нікому не потрібно, навіть для 4К за 14 років існування на ринку контенту досі не так вже й багато.
1234waltz: 18.05.2026 16:42 Нічого не маю проти hiDPI, але воно для комфортної роботи здебільшого треба. А з розвагами вийшло так, що все інше залізо не дотягувало достатньо довго до розваг у таких роздільних здатностях.
спойлер
Ну якщо сидіти за нікчемними 27-32-дюймами задля того, щоб бачити весь екран одночасно в щутерах, то так більше 4K не треба. І якщо дивитися телевізор з дивану то теж те 8K по суті нафіг потрібне. Але ідеальний розмір екрану, що закриває все поле зору, створює вау ефект в розвагах та максимальну корисну площу в роботі - це 43-50 дюймів. І там для високої чіткості потрібен уже 8K - як для роботи, так і для розваг.
4K можна повноцінно насолоджуватися вже з відеокартою класу RX 6800 16 Гб чи RTX 5060 Ti 16 Гб, в ідеалі RTX 5070 Ti тобто від 13 тис. грн. ціна питання. Для 8K треба мінімум RTX 3090/RX 7900 XTX, в ідеалі RTX 4090/5090, тобто від 40 тис. грн. ціна питання.
1234waltz: 18.05.2026 16:421. Купу класики з плівки (де роздільна здатність фактична навіть вища) досі не відсканували.
спойлер
Там де є економічний зиск перевипускати на Blue-Ray, то сканують і досить активно. Досить багато класики зараз доступно у 4K тієї, що понад 10 років назад максимум у Full HD була.
1234waltz: 18.05.2026 16:423. Купу відносно "сучасного" контенту до останнього часу ліпили в 1080р.
спойлер
Ну а зараз вже нові американські та європейські фільми та серіали виходять зразу в 4K. І на Ютуб все більше каналів випускають ролики в 4K, окрім стрімів, бо там ще пряму трансляцію 4K не пустили в маси.
1234waltz: 18.05.2026 16:424. Стрімінги пропонують абсолютно жахливу якість стиснення цього 4К. Ютьюб ще жахливішу.
спойлер
Ну і шо? При цьому 1440p та 1080p на цьому ж Ютубі все одно виглядатиме куди гірше. Краще вже дивитися жахливе 4K з Ютубу, аніж ще більш жахливе 1080p. Дехто навіть навіть на Full HD моніторі дивиться даунскейл Ютуб з 1440p/2160p, щоб отримати кращу якість, аніж жахливо стиснені 1080p.
1234waltz: 18.05.2026 16:42Абсолютно ракова технологія була, ще б перестали для кінотеатрів фільми в 3д робити, і буде щастя. В цілому таке ж еталонне "нінужно", як VR від якого ригати через 40 хвилин хочеться.
спойлер
Пасивне 3D-стерео (саме через окуляри з поляризаційними фільтрами, а не активне через окуляри, що клацають/мерехтять і пропускають лише 60 кадрів зі 120.), а також 8K-резолюшен це найкраще, що трапилося в індустрії дисплеїв. І все просрали... А найгірше, що трапилося - це Black Frame Insert та OLED - стільки років прогресу з LED-дисплеями та технологіями типу Flicker Free, щоб прийти туди ж, звідки вийшли - до рівня кінескопних CRT/EПТ-дисплеїв, які мерехтять з низькою частотою та вигорають від статичного зображення. І що прийшло на заміну 3D-стерео - в десять раз менш ефектніший HDR, який по суті просто дивитися зображення зі скажено високою яскравістю й радіти від того, що в темряві відчуваєш яскравість сонячного дня, чи яскравість вогню чи ліхтарів. Це як правильно розраховане відображення в калюжах просувати як пік технологій. При цьому HDR жере в рази більше електрики й у тому числі через нього крутять нос від 8K-дисплеїв, бо при однаковому обмеженні на споживання електрики 8K буде з меншою піковою яскравістю, аніж 4K. Я маю освіту енергоменеджера (енергозберігаючі технології) і тим більше бачу, що це дуже неекологічно дивитися мегажеручий HDR та заміняти OLED через кілька років після вигорання на нові.
3D-фільми в кінотеатрі - це якраз найголовніший на сьогодні привід туди піти, бо майже нереально, що фільм, який показують в кінотеатрі в 3D випустять потім на Blue-Ray 3D.
А так коли маєш удома 65-дюймовий екран на відстані 2 метрів від дивану, то нащо б іти в кінотеатр, коли вдома теж видовищно і ще й можна дивитися з паузами та перемотками назад у будь-який зручний час.
А постійна об'ємність зображення у фільмі - це не якісь окремі яскраві спалахи чи відображення в калюжах. Часом взагалі створюється враження, що об'єкти не лише позаду екрана, а й вилазять з нього спереду.
Для VR проблема, що банально нема ігор для нього. Я окрім автогонок F1 взагалі і не запам'ятав жодної гри, яку б мені хотілося зіграти й при цьому вона була б доступна у VR. От вийшов би хоча б один Total War у VR - це був би привід поставити в чергу покупок VR-шлем. Я так і не знаю поки жодної стратегії з підтримкою VR. Літати над полем бою у VR - це було б неймовірно, а гоночки - це фігня.
FirstTDM: 18.05.2026 16:58а так как место на SSD быстро заканчивается, то популярность коллекций BD 4K только растет
спойлер
До чого тут SSD? Це як забивати цвяхи мікроскопом - зберігати багатогігове відео на SSD. Для цього є вінчестери 3,5 дюймів великого обсягу.
FirstTDM: 18.05.2026 16:58Согласен. Бессмысленно пытаться добиться качества от стриминговых сервисов - только самому качать образы 4K UHD Blu-ray или покупать диски.
спойлер
Саме так, я на фільми на стрімінгових сервісах чи в онлайн доступі як правило й плюнути в той бік не хотів. Що в 2008, що зараз. Але для звичайних відео - науково-пізнавальне, гумористичні шоу, політика чи стріми/огляди ігор якість Ютуб/Твіч цілком зійде за відсутністю кращих альтернатив. А я звичайні відео з Ютубу дивлюся в десятки разів більше, аніж фільми чи серіали, наприклад.
Ответить