Опитування показало, що більшість геймерів не планують збирати новий ПК у найближчі два роки

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

Scoffer: 17.05.2026 20:21Я граю в допотопні ігри. На біса я взяв 4090 - не дуже зрозуміло
Потому что подозреваю что не только в допотопные. Я тоже в стратегии или инди играю больше чем в ААА. Но новинки некоторые все равно хочется играть и играть в нормальном качестве
Scoffer
Member

erkins007
Ну так, не тільки. Але цього року, здається, з свіжака я взагалі нічого ще не грав. Минулого приблизно дві гри.
Nuclear World
Member

Я больше сейчас думаю, есть ли резон обновиться на 7800X3D или 9800X3D. Начитался, что там прямо всё сочно по фпс, особенно по 0.1% и 1% fps и в целом плавность геймплея ощущается на высоте. Мол после 13700К может быть резкий скачок лучшего восприятия. С видеокартами ситуацию пока, что отпустил. К сожалению 5080 не особо впечатляет, чтобы за неё доплачивать 25 тысяч+, типа интересно, но не за такую доплату, а про цены на 5090 вообще и говорить смысла нету, на неё спекулятивные цены по всему миру могут держаться не один год ещё.
Afit
Member

Nuclear World: 17.05.2026 21:01 Я больше сейчас думаю, есть ли резон обновиться на 7800X3D или 9800X3D. Начитался, что там прямо всё сочно по фпс, особенно по 0.1% и 1% fps и в целом плавность геймплея ощущается на высоте. Мол после 13700К может быть резкий скачок лучшего восприятия. С видеокартами ситуацию пока, что отпустил. К сожалению 5080 не особо впечатляет, чтобы за неё доплачивать 25 тысяч+, типа интересно, но не за такую доплату, а про цены на 5090 вообще и говорить смысла нету, на неё спекулятивные цены по всему миру могут держаться не один год ещё.
Лично я бы седел с твоим профильным железом на попе ровно и вполне получал удовольствие. Конечно каждому своё. Может ты CS на результат играешь, то там разница сильная.
Последний раз редактировалось Afit 17.05.2026 22:19, всего редактировалось 1 раз.
Conqistador
Member

Прогресс тоже замедлился, незачем обновлять часто железо, 10 летнего компа хватает почти для всего, только видяху обновить, если в последние игры играть хочется
MVE
Member

Бо GTA VI не вийде в найближчі 2 роки на свинарні, все ж логічно :idea:
tablestikus
Member

Afit: 17.05.2026 22:18
Nuclear World: 17.05.2026 21:01 Я больше сейчас думаю, есть ли резон обновиться на 7800X3D или 9800X3D. Начитался, что там прямо всё сочно по фпс, особенно по 0.1% и 1% fps и в целом плавность геймплея ощущается на высоте. Мол после 13700К может быть резкий скачок лучшего восприятия. С видеокартами ситуацию пока, что отпустил. К сожалению 5080 не особо впечатляет, чтобы за неё доплачивать 25 тысяч+, типа интересно, но не за такую доплату, а про цены на 5090 вообще и говорить смысла нету, на неё спекулятивные цены по всему миру могут держаться не один год ещё.
Лично я бы седел с твоим профильным железом на попе ровно и вполне получал удовольствие. Конечно каждому своё. Может ты CS на результат играешь, то там разница сильная.
Є гроші і є бажання оновитися - то чого ні?
erkins007
Member

Если карта ниже даже 5080, то смысла с 13700 лезть в 9800х3д нет.
Упор будет в видяху почти везде.
9800х3д есть смысл покупать с 5090 когда у вас в 4к 100+ фпс и может быть упор в проц
Sharkoff
Member

Я хоч і фанат ПК, хотів би собі 5070 S Ti, щось із цієї серії, не зважаючи на ціни. Але, на превеликий жаль, ситуація в країні не дозволяє мені, придбати таку карту.
Загалом як і інші комплектуючі, хоча не має в цьому сенсу:
Проц у мене 14600kf, з Алі експрес. Його потужності мені вистачить.
Памʼять 32, від team group, 6400, cl30 - теж нормально.
От хіба - SSD.
Загалом SSD та 5070.
evenmore
Member

dead_rat: 17.05.2026 16:08 Саме так, купувати бу 4090 дорожче нової 5080 має сенс лише під нейронки, але тоді вже сенс взяти 5090.

Це треба бути продажніком від бога
4090 и в играх существенно лучше. И альтернатива только 5090, с большим разрывом цены.
Брать предыдущий топ при выходе нового топа такая же эффективная стратегия +/-.
Kassatka
Member

MVE: 17.05.2026 22:30 Бо GTA VI не вийде в найближчі 2 роки на свинарні, все ж логічно :idea:
Я це лайно навіть на безкоштовній роздачі не взяв би, щоб не псувати вигляд своєї бібліотеки ігор.

Краще вже радіо "Шансон" російською слухати, ніж у GTA грати.
Последний раз редактировалось Kassatka 17.05.2026 23:38, всего редактировалось 1 раз.
KimRomik
Member

Conqistador: 17.05.2026 22:18 Прогресс тоже замедлился, незачем обновлять часто железо, 10 летнего компа хватает почти для всего, только видяху обновить, если в последние игры играть хочется
з власного досвіду знаю, що це не так)
процесор теж треба оновлювати паралельно з відеокартою, на жаль)

Отправлено спустя 5 минут 58 секунд:
в тому і проблема, що якщо ти плануєш оновлювати відеокарту, то ти повинен робити це з процесором)
Kassatka
Member

dead_rat: 17.05.2026 16:08Саме так, купувати бу 4090 дорожче нової 5080 має сенс лише під нейронки, але тоді вже сенс взяти 5090.
От я особисто зіштовхнувся з іншим сценарієм, де стара б/в 4090 з 24 Гб була б просто шикарною, а 5080 з її 16 Гб виглядала б страшенно неповноцінною - ігри на 8K-дисплеї. Мессія он каже, що навіть у 4K для важких режимів 16 Гб може бути дуже замало. А у 8K, як уже переконався, 16 Гб - це взагалі катастрофа й вирок станом на сьогодні. На старті запуску 8K-геймінгу RX 6900 XT ніби успішно бодалася в тестах з першою по-справді 8K-відеокартою тих часів - RTX 3090. Але з того часу багато води втекло і сьогодні у 8K дуже небажано сидіти з відяхою 16 Гб. Бо коли маєш таку розподільчу здатність, то в першу чергу треба ультра-текстури, тим більше вони і так спроєктовані в першу чергу під 4K, а не під 8K. І ці текстури не вимагають потужності чипа, а вимагають в першу чергу VRAM - набагато більше, аніж у 4K режимі. А якщо 8K не на ультра-текстурах, то це якийсь дуже неповноцінний 8K.

Ну і навіть коли купуєш дуже дорогу річ, то це може бути важливе хоббі, де відкладаєш гроші подовгу і де кожні 10 тис. грн. переплати багато важать. А 4090 - це не заюзані карти періоду майнінг буму, особливо коли продаєш через 2 роки з залишковою гарантією.
Conqistador
Member

KimRomik

Это зависит от запросов к быстродействию, для фуллхд мониторов достаточно бюджетной современной видеокарты и процессор i7 7gen или райзен zen2
Kassatka
Member

dead_rat: 17.05.2026 16:08Саме так, купувати бу 4090 дорожче нової 5080 має сенс лише під нейронки, але тоді вже сенс взяти 5090.
У 5000 покоління особливої перебухи в енергоефективності нема перед 4000 серією, навіть навпаки ще й Фізікс зажлобились. Мультифреймген мало кому потрібен, от гарна продуктивність в DLSS 4.5 - це вже набагато більш вагомо. Ну а головна перебуха GDDR7 - дуже корисна на молодших відяхах у режимах з високою розподільчою здатністю, бо компенсує вузьку шину 128-192 біт. А на топах це вже не грає такого значення, у 4090 є 384 біт і вона не страждає від низької пропускної здатності пам'яті GDDR6(X).
Lukash
Member

Купив малому PS5 і річну підписку.
Остання консоль у мене була ще PS1, буду тепер грати в усі ігри. :gigi:
Shaolin_Style
Member

Soulwatcher: 17.05.2026 14:09 Не может входной мидл для "поиграть" два года стоить больше 200 уе, со всеми наценками, стоимостью рассыпухи и прочего. Просто не может.
Этого уже не будет никогда, последний мидл-энд который я покупал за те самые 200$ была 7600GT ровно 20 лет назад.
Kassatka
Member

Scoffer: 17.05.2026 14:56і в січні 28 президентські. В обох попередньо виграє гоміндан, очільниця котрого вже до піня з'їздила і про щось домовилась. Про щось це звісно про об'єднання на поки невідомих умовах.
Будуть як у нас голосувати по принципу "давайте домовимось десь посередині" і сміятися над мемами "голосуй за Лая Цінде, бо блін Пінь нападе", а потім корити себе за те, що будували торгівельні кораблі замість того, щоб озброювати армію й розмінували Тайванську протоку. :dontknow:
Hiden
Member

Shaolin_Style: 18.05.2026 00:11
Soulwatcher: 17.05.2026 14:09 Не может входной мидл для "поиграть" два года стоить больше 200 уе, со всеми наценками, стоимостью рассыпухи и прочего. Просто не может.
Этого уже не будет никогда, последний мидл-энд который я покупал за те самые 200$ была 7600GT ровно 20 лет назад.
брал GTX 660 за 190 в Украине, когда вышла в 2012 или в 13, уже точно не припомню
Последний раз редактировалось Hiden 18.05.2026 00:37, всего редактировалось 1 раз.
Scoffer
Member

Kassatka: 18.05.2026 00:13Будуть як у нас
Ні, там не як у нас. Не треба натягувати нашу ситуацію на інших. Там і ті китайці народності хань, і ті китайці народності хань. І ті розмовляють на мандаринському діалекті китайської, і ті. І ті, і ті претендують на територію всього китаю. А тайвань до того ж не просто на територію китаю, а на територію історичного китаю, включно з монголією наприклад, хоча кнр начебто на монголію вже не претендує. Принципово не сходяться лише в тому який саме з вождів правитиме. Відчуваєш різницю?

Відправлено через 3 хвилини 45 секунд:
Це більше схоже УНР і ЗУНР. Вони все одно рано чи пізно порішають кого куди депутатом, а кого вождем, і об'єднаються. І судячи з темпів переговорів, скоріше рано ніж пізно.

Відправлено через 11 хвилин 43 секунди:
Треба розуміти що на Тайвані мешкають нащадки пекінців і околиць. Місцеве автентичне населення здебільшого було випилене років 150 тому ще за часів імператора. Їх там зараз не більше 3% залишилось. А 97% це просто була евакуація китайської армії з сім'ями коли програли громадянську війну. Це не той випадок коли типу якийсь народ отуто споконвіку живе і на його територію зазіхають, ніфіга подібного. Тайванці на 97% - самі понаїхавші.
Ответить