ні, в мене вмикався просто вночі, лежачі на столі. windows 11 так налаштовує себе, ставити апдейти коли типу ноут непотрібен користувачу. (а він потім вранці лається, що всі програми позакривалисяbig_bang: ↑ 31.03.2026 09:52а, коли в рюкзаку вмикається ?
Новости
Последние статьи и обзоры
Прогрес ARM процесорів
-
artko
Member
-
beeeeeeee
Member
Подозреваю, что и макбук так делает. Я особо не проверял, но видел в TeamViewer, что макбук с закрытой крышкой, на котором он усановлен, выходил на связь, а потом пропадал через время.artko: ↑ 31.03.2026 09:50ну, справедливості заради - теж таке спостерігав. коли ноут з закритою кришкою (сон) самостійно просипався вночі та починав ставити апдейти windows 11
-
kabostebeztak
Member
Вимикався*AntonyKandaurov: ↑ 31.03.2026 09:08Стандартна практика, відкриваєш кришку - ноут виходить зі сплячки. Просто він жаліється що ноут із закритою кришкою виходить зі сну, це якісь фантастичні розповіді. Наскільки я знаю, якщо не намудрити, не напхати якихось скриптів які можуть ввімкнути ноут із закритою кришкою то все працює бездоганно. Для більшої впевненості що ноут не ввімкнеться можна налаштувати перехід в гібернацію . Так, трошки довше ноут вимикається але виходить із гібернації з тією ж швидкістю.kabostebeztak: ↑ 31.03.2026 00:13Як він його так налаштував щоб він ВМИКАВСЯ при відкритті кришки? Як він це нахрін зробив?
На вище наведені тези мені Юра сказав що це маячня, що так тільки я роблю і взагалі це все не те. Шкода що він ще не почав казати що екран однією рукою можна відкрити, колись завзяті яблучники ставили це в перевагу, типу а ваш так може?Виявляється мій також так може.
В такому шоці був що аж переплутав
-
kabostebeztak
Member
воно тротлить бтвAntonyKandaurov: ↑ 31.03.2026 09:47Тут один каже що ця друкарська машинка при споживанні від акума 5вт працює швидше ніж будь який інтел/амд з розетки тягнучи 200-300 вт. Це звісно просто чудо якесь, навіщо досі люди сидять на інтелах/амд коли є божественний ніо який має таку феноменальну продуктивність - я не маю відповіді на це питання, реально бракує знань. Може ви маєте відповідь?big_bang: ↑ 31.03.2026 09:29друкарська машинка
-
yuriy_dd
Member
хай роблять. А потім в магазині покажуть покупцеві дороге пластикове лайно і Ніо - і що він обере?Filabatya: ↑ 31.03.2026 01:37Мені щось здається, що то був сарказм від Асуса, як вони зі своїми цінами завжди роблять
невже - зявилась людина яка має практичний досвід використання сучасних Віндовс нуотів, бравоartko: ↑ 31.03.2026 09:50 Стандартна практика, відкриваєш кришку - ноут виходить зі сплячки. Просто він жаліється що ноут із закритою кришкою виходить зі сну, це якісь фантастичні розповіді.
ну, справедливості заради - теж таке спостерігав. коли ноут з закритою кришкою (сон) самостійно просипався вночі та починав ставити апдейти windows 11
бо враження що місцеві сидять на старому лайні, ще й від розетки
навіть посилання що величезна к-ть людей має цю проблему - на них не діють, бо фанати Віндовс, і мізків вистачає лише щоб пограти
пройде трохи часу - і інші речі що я казав і на які на мене тут кидались - переконаються що я був прав.
це не правда. Всі мої і я використовують ноут від батареї. Особливо дружина.GreenMile: ↑ 31.03.2026 09:54Правда в тому, що більшості це не потрібно. 95% макбуків працюють на зарядці вдома, чи в офісі, ніхто не вайбкодить і не компілює в xcode в парку на галявинці від акумулятора, як це показюють у кіно
маки на М процах - дійсно повільно набирають цикли. Мені здається що мій М1 за 4 роки використання кожного дня десь 300 циклів мав. Хоч можу помилятись.GreenMile: ↑ 31.03.2026 09:54Погляньте на б/в макбуки, майже у всіх в об'явах написано аля "10-50 циклів" за кілька років
а на Віндовс ext4 записати? а APFS?0F: ↑ 31.03.2026 09:59 Без бубна підключити і записати Type-A флешку, відформатовану в NTFS.
просто у вас мізки працюють в одну сторону лише, і ви навіть і не уявляєте що те саме можна запитати і вас. Це є частина критичного мислення - яка відсутня у фанатів.
-
GreenMile
Member
Не верзіть дурниць. Ви і ваша дружина - не показник, бо триндіти - не мішки ворочати, дубль два: ідемо в об'яви з продажу макбуків і бачимо мізерну кількість циклів при продажу. Оце і є реальний сценарій вашого ноута.yuriy_dd: ↑ 31.03.2026 12:25це не правда. Всі мої і я використовують ноут від батареї. Особливо дружина.GreenMile: ↑ 31.03.2026 09:54Правда в тому, що більшості це не потрібно. 95% макбуків працюють на зарядці вдома, чи в офісі, ніхто не вайбкодить і не компілює в xcode в парку на галявинці від акумулятора, як це показюють у кіно
У нас, і не тільки у нас, в офісі всі працюють з ноутами на зарядках, уявляєте? Ніхто не працює від батарей, бо... навіщо?
Не можна повільно чи швидко "набрати цикл", цикл - це відношення використаної енергії до ємності батареї, все.yuriy_dd: ↑ 31.03.2026 12:25маки на М процах - дійсно повільно набирають цикли. Мені здається що мій М1 за 4 роки використання кожного дня десь 300 циклів мав. Хоч можу помилятись.GreenMile: ↑ 31.03.2026 09:54Погляньте на б/в макбуки, майже у всіх в об'явах написано аля "10-50 циклів" за кілька років
-
pelia
Member
Не туди відправив 
-
yuriy_dd
Member
йдемо на вулицю, в кафе, до студентів - і бачимо що вони від батареїGreenMile: ↑ 31.03.2026 12:33дубль два: ідемо в об'яви з продажу макбуків і бачимо мізерну кількість циклів при продажу. Оце і є реальний сценарій вашого ноута
навіщо тоді ноут? купіть десктоп - там і екран буде більший, і скоріший і тдGreenMile: ↑ 31.03.2026 12:33 У нас, і не тільки у нас, в офісі всі працюють з ноутами на зарядках, уявляєте? Ніхто не працює від батарей, бо... навіщо?![]()
пс: я з ноутом навіть якщо з офісу - працюю від батареї, а зарядку навіть і витягати не хочу. І постійно вона в мене не лежить на робочому місці.
навіть якщо макбук за добу лише 25% розходує?GreenMile: ↑ 31.03.2026 12:33Не можна повільно чи швидко "набрати цикл", цикл - це відношення використаної енергії до ємності батареї, все.
пс: чекаю на коментарі фанатів як там Віндовс сама просинається і оновлення ставить.
-
GreenMile
Member
Студенти з макбуками в кафе зі стипендію 4к грн? Чи це ви в якомусь фільмі бачили, чи вам наснилось? Дубль три: беремо об'яви з продажу макбуків - у більшості циклів майже нема, бо вони працювали на зарядці.yuriy_dd: ↑ 31.03.2026 12:56йдемо на вулицю, в кафе, до студентів - і бачимо що вони від батареїGreenMile: ↑ 31.03.2026 12:33дубль два: ідемо в об'яви з продажу макбуків і бачимо мізерну кількість циклів при продажу. Оце і є реальний сценарій вашого ноута
Як це навіщо? Прийшов з ноутом - пішов з ноутом, вся робота, листування і так далі з собою завжди, працюй хоч з дому, хоч з офісу, хоч з відрядження, коли треба. В офісі стоїть монітор подключив до макбука і він ОТ ХАЛЕПА живится від монітора, паразит такийyuriy_dd: ↑ 31.03.2026 12:56навіщо тоді ноут? купіть десктоп - там і екран буде більший, і скоріший і тдGreenMile: ↑ 31.03.2026 12:33 У нас, і не тільки у нас, в офісі всі працюють з ноутами на зарядках, уявляєте? Ніхто не працює від батарей, бо... навіщо?![]()
пс: я з ноутом навіть якщо з офісу - працюю від батареї, а зарядку навіть і витягати не хочу. І постійно вона в мене не лежить на робочому місці.
Ноути простіше обслуговувати, швидше замінити, нема проблем з переїздом в інший офіс, тому компанії, де офісна робота, десктопами не паряться.
Ваш особисті збочення нікому не цікаві, бо ви трохи альтернативно обдарований, щоб сидіти за столом офісі при наявності електрики від батареї, незрозуміло навіщо. Я вам розказую як працює більшість на макбуках: або підключені до зарядок, або до моніторів, отримуючи зовнішнє живлення.
Так, 25% - це чверть цикла, 100% - 1 цикл, результат розраховується від цього + там є певні коефіцієнти які враховують деградацію.yuriy_dd: ↑ 31.03.2026 12:56навіть якщо макбук за добу лише 25% розходує?GreenMile: ↑ 31.03.2026 12:33Не можна повільно чи швидко "набрати цикл", цикл - це відношення використаної енергії до ємності батареї, все.
-
kabostebeztak
Member
Те, що запустить танки і контр страйк після роботи/навчання, те, до ОС чого ти звик, те, що можна на ізі проапгрейдити без паяльної станції, те, на що після кінця підтримки вінслопом можна поставити лінуксyuriy_dd: ↑ 31.03.2026 12:25хай роблять. А потім в магазині покажуть покупцеві дороге пластикове лайно і Ніо - і що він обере?Filabatya: ↑ 31.03.2026 01:37Мені щось здається, що то був сарказм від Асуса, як вони зі своїми цінами завжди роблять
-
kabostebeztak
Member
Постав лінукс і проблема зникнеyuriy_dd: ↑ 31.03.2026 12:25невже - зявилась людина яка має практичний досвід використання сучасних Віндовс нуотів, бравоartko: ↑ 31.03.2026 09:50 Стандартна практика, відкриваєш кришку - ноут виходить зі сплячки. Просто він жаліється що ноут із закритою кришкою виходить зі сну, це якісь фантастичні розповіді.
ну, справедливості заради - теж таке спостерігав. коли ноут з закритою кришкою (сон) самостійно просипався вночі та починав ставити апдейти windows 11
бо враження що місцеві сидять на старому лайні, ще й від розетки
навіть посилання що величезна к-ть людей має цю проблему - на них не діють, бо фанати Віндовс, і мізків вистачає лише щоб пограти
пройде трохи часу - і інші речі що я казав і на які на мене тут кидались - переконаються що я був прав.
Не подобається вінслоп - ставиш лінукс, не подобається лінукс ставиш бсд чи хайку
-
AntonyKandaurov
Member
Які майже всі на віддаленному а у нас в прифронтовому саме поняття "студент" вимерло.GreenMile: ↑ 31.03.2026 13:14Студенти
Працювати від акума коли гніздо 220 в метрі від тебе - це точно якась обдарованість або фанатизм.yuriy_dd: ↑ 31.03.2026 12:56я з ноутом навіть якщо з офісу - працюю від батареї, а зарядку навіть і витягати не хочу. І постійно вона в мене не лежить на робочому місці.
-
kabostebeztak
Member
Скажіть йому хтось що цей срач про арм і що вінслоп на арм також само хріново працює як і на х86AntonyKandaurov: ↑ 31.03.2026 15:15Які майже всі на віддаленному а у нас в прифронтовому саме поняття "студент" вимерло.GreenMile: ↑ 31.03.2026 13:14СтудентиПрацювати від акума коли гніздо 220 в метрі від тебе - це точно якась обдарованість або фанатизм.yuriy_dd: ↑ 31.03.2026 12:56я з ноутом навіть якщо з офісу - працюю від батареї, а зарядку навіть і витягати не хочу. І постійно вона в мене не лежить на робочому місці.
едіт: йому це юрі
-
kabostebeztak
Member
Клінікаyuriy_dd: ↑ 31.03.2026 12:56навіщо тоді ноут? купіть десктоп - там і екран буде більший, і скоріший і тдGreenMile: ↑ 31.03.2026 12:33 У нас, і не тільки у нас, в офісі всі працюють з ноутами на зарядках, уявляєте? Ніхто не працює від батарей, бо... навіщо?![]()
-
kabostebeztak
Member
Став лінуксartko: ↑ 31.03.2026 10:01ні, в мене вмикався просто вночі, лежачі на столі. windows 11 так налаштовує себе, ставити апдейти коли типу ноут непотрібен користувачу. (а він потім вранці лається, що всі програми позакривалисяbig_bang: ↑ 31.03.2026 09:52а, коли в рюкзаку вмикається ?)
-
yuriy_dd
Member
ви ж взагалі не в курсі що сучасні студенти використовуютьGreenMile: ↑ 31.03.2026 13:14Студенти з макбуками в кафе зі стипендію 4к грн?
ви тягнете свій досвід з старих х86 віндовс ноутів які дуже мало працювали від батареїGreenMile: ↑ 31.03.2026 13:14Я вам розказую як працює більшість на макбуках: або підключені до зарядок, або до моніторів, отримуючи зовнішнє живлення
ноут він для того і ноут - щоб можна було з нього мобільно працювати
пс: сучасні макбуки ейр від батареї працюють скоріше ніж від мережі, чому так в силу браку знань вам не зрозуміти, просто повірте. Провірити у вас також знань нема.
-
AntonyKandaurov
Member
Ні, ну я все розумію, але оце вже переходить будь які межі адекватності. Заявляти що ноут від батарейки працює скоріше ніж від мережі.. ну я не знаю, хлопці, як це коментувати. Давайте без мене, бо я зірвусь на матюки і піду в бан.yuriy_dd: ↑ 31.03.2026 15:40сучасні макбуки ейр від батареї працюють скоріше ніж від мережі
-
isusik63
Member
Это в ваших влажных мечтах , пользователь не значет фанат , вы как всегда перекручиваете , а вот мега адепт своего мира епл-арм только с клона может жаловаться на малолетку которому угрожает увечиямиyuriy_dd: ↑ 31.03.2026 01:25ну на що здатен типовий х86 фанат? та ні на щоisusik63: ↑ 31.03.2026 00:36тоже не дотягует![]()
![]()
але мене все таки за сьогодні вразило - що самий дешевий макбук - працює з важкими офісними файлами швидше за самий потужний х86
я підозрював це
і ніо - це просто прихована бомба - бо люди що спробують його не захочуть дешеві ноути на Віндовс, а захочуть і ейр, і айфон, і тд
це катастрофа для всієї індустрії Віндовс, і керівник Асус далекоглядно про це сказав
-
kabostebeztak
Member
isusik63: ↑ 31.03.2026 16:01Это в ваших влажных мечтах , пользователь не значет фанат , вы как всегда перекручиваете , а вот мега адепт своего мира епл-арм только с клона может жаловаться на малолетку которому угрожает увечиямиyuriy_dd: ↑ 31.03.2026 01:25
ну на що здатен типовий х86 фанат? та ні на що![]()
![]()
але мене все таки за сьогодні вразило - що самий дешевий макбук - працює з важкими офісними файлами швидше за самий потужний х86
я підозрював це
і ніо - це просто прихована бомба - бо люди що спробують його не захочуть дешеві ноути на Віндовс, а захочуть і ейр, і айфон, і тд
це катастрофа для всієї індустрії Віндовс, і керівник Асус далекоглядно про це сказавЮрий но это дно уже ...
![]()
-
kabostebeztak
Member
У мене в школі видають HP якісь нетбуки з засраним вінслоп 11yuriy_dd: ↑ 31.03.2026 15:40ви ж взагалі не в курсі що сучасні студенти використовуютьGreenMile: ↑ 31.03.2026 13:14Студенти з макбуками в кафе зі стипендію 4к грн?