Новости
Последние статьи и обзоры
Выбор звуковой карты
-
Filabatya
Member
Флешка в колонку, як в кенвуд в авто це сильно. Атмосферненько тут у вас 
-
Z440_User
Member
Всі питання до романтики знімаються...
А то я тут про "0" клас, RadioBay про дженели та r2r ЦАПи...
Підлогові Ы90 вам теж підійдуть...
-
Hotspur
Member
Filabatya: ↑ 27.03.2026 13:00 Флешка в колонку, як в кенвуд в авто це сильно. Атмосферненько тут у вас![]()
-
QFlash
Member
S-90 не підходять, я їх слухав давно і вони бубнять на НЧ.Z440_User: ↑ 27.03.2026 13:08Підлогові Ы90 вам теж підійдуть...
Романтика для романтиків.
- спойлер
Оце ше для романтиків
До речі цей канал український. Там ще повно всякого лайна є.
- спойлер
-
MSiAventador
Member
Це страшний БабушкаФай а не стереоQFlash: ↑ 27.03.2026 12:54Цілком, кімната L4хW5хH3Z440_User: ↑ 26.03.2026 01:37QFlash, ви впевнені що вам кімната дозволяє підлогові АС?
Колись давно, хотів брати такі:
- спойлер
Відправлено через 6 хвилин 11 секунд:
QFlash
Ось ці колонки кубіки Маяк 15ас на заставці відео ... спричинили мою дитячу травму відсутності в.ч..
З того часу я і пійшов по наклонній : Айва з 2а!!! твітерами (супертвитер з кераміки), Далі Ікон з ленточним супертвітером, Емотіва з гармошкою Хейла , МоніторАудіо Сільвери з чіткою в.ч.
До катарсиса залишилось перейти на Сонус Фабер
-
QFlash
Member
Кубики також слухав, вони ніякі.MSiAventador: ↑ 27.03.2026 14:03Ось ці колонки кубіки Маяк 15ас на заставці відео ... спричинили мою дитячу травму відсутності в.ч..
З такого, що можна ще брати, я б взяв це.
- спойлер
-
lewerlin
Member
І шо?Filabatya: ↑ 27.03.2026 13:00Флешка в колонку, як в кенвуд в авто це сильно.
-
Z440_User
Member
А що ви хотіли від 10ГДШ? 20кГц? є впевнені 10кГц ото і радійте, якщо пощастить з якістю, можна щось схоже на 15кГц розчути.MSiAventador: ↑ 27.03.2026 14:03 спричинили мою дитячу травму відсутності в.ч..
Вони грають рівно так, як грає 10ГДШ. Ваша романтика грає в НЧ діапазоні краще за рахунок корпусу і все. Нормальним ВЧ взятися там немає де. Середину коментувати я не буду.QFlash: ↑ 27.03.2026 15:09 Кубики також слухав, вони ніякі.
Єдиний притомний нормальний широкополосник, який спромігся випустити совок, це 4А-28 ЛОМО. От він грає як має грати широкополосник.
Непоганий варіант, але:QFlash: ↑ 27.03.2026 15:09 З такого, що можна ще брати, я б взяв це.
ВЧ - якщо згорів то треба розколупувати весь динамік щоб змінити мембрану з котушкою на noname ремкомплект невідомої якості в продажу, або колхозити щось інше. Декоративний корпус = корзина динаміка.
СЧ - гівно як всі 20ГДС що випускав совок + ППУ підвіс який не те що висипається, він може навіть клійкими шмарклями потекти по корпусу. Окрім того що стоїть в Естонія 35АС-021 та Електроніка 100/75/50АС-060/065/061.
НЧ - цінність цих АС в ППУ (який висипається) подвісі динаміка, довгий хід, м'який та дуже низький бас, бархатний такий. Нижче 30Гц динамік може гнати повітря з такою силою, що воно свистить у фазоінверторі, а квартира трясеться наче землетрус. Ну на цьому і все. Швидкий та пружний бас вони не грають, динамік не встигає його відіграти з причин свого м'якого підвісу та довгого ходу. Проте завернути слухача в наднизький бархатний повільний лінивий бас - ото да. Переклейка підвісу на резину - зрізає бас нижче 50-40Гц (вони перестають його грати), проте бас стає пружнім та луплячим і швидким, аля дискотека в клюбі і ніякого м'якого бархатного гіпнотичного амбієнтного басу.
У мене були ранні 50АС-022 та пізніші 100АС-022, Ті що ранні - більш якісні, але все одно треба дивитися коли їх робили (кінець місяця/кварталу/піврічча/року), ну там план треба виконати, премія горить, річний план вчора треба було закрити з перевиконанням... Ну або бути готовим до прикладання рук (до всього, разом із ящиком).
50АС-022 з переклеєною резиною та мертвими ВЧ досі є і чекають свого часу. В планах вернути ВЧ та переклеїти підвіси на сучасні ППУ, або дуже м'яку сучасну імпортну резину. Бо зараз резина як на звичайному 75ГДН. Ззовні мені вони подобаються, у мене з білою бумагою НЧ дифузора та чорний "чорний" дифузор СЧ без хромованого ковпачка в центрі (він теж чорний), цілий та рівний корпус, декоративний пластик та написи теж в ідеалі.
-
QFlash
Member
Z440_User
Совок я також матюкаю. Але Ромашка моя 1993 року Харків, Україна.
Я точно вже не памятаю, але можливо я у того чувака брав 10ГДШ з новими ППУ підвісами, ще скоріше.
Тут варіантів нема, брати "гівно і палки" за безцінь і робити нормальний Hi-Fi/ щоб совок з коробки співав, то скорше всього в лісі мало б поздихати все.
Во ще
Схему вже скачав на NJW1194V
Відправлено через 6 хвилин 38 секунд:
Відправлено через 3 хвилини 8 секунд:
Я точно вже не памятаю, але можливо я у того чувака брав 10ГДШ з новими ППУ підвісами, ще скоріше.
Тут варіантів нема, брати "гівно і палки" за безцінь і робити нормальний Hi-Fi/ щоб совок з коробки співав, то скорше всього в лісі мало б поздихати все.
Во ще
- спойлер
Схему вже скачав на NJW1194V
Відправлено через 6 хвилин 38 секунд:
Згоден.Z440_User: ↑ 27.03.2026 16:21НЧ - цінність цих АС в ППУ (який висипається) подвісі динаміка, довгий хід, м'який та дуже низький бас, бархатний такий. Нижче 30Гц динамік може гнати повітря з такою силою, що воно свистить у фазоінверторі, а квартира трясеться наче землетрус. Ну на цьому і все. Швидкий та пружний бас вони не грають, динамік не встигає його відіграти з причин свого м'якого підвісу та довгого ходу. Проте завернути слухача в наднизький бархатний повільний лінивий бас - ото да. Переклейка підвісу на резину - зрізає бас нижче 50-40Гц (вони перестають його грати), проте бас стає пружнім та луплячим і швидким, аля дискотека в клюбі і ніякого м'якого бархатного гіпнотичного амбієнтного басу.
Відправлено через 3 хвилини 8 секунд:
Пофігу, де в цьому часі знайдеш активні АС без флєшки.Filabatya: ↑ 27.03.2026 13:00Флешка в колонку, як в кенвуд в авто це сильно. Атмосферненько тут у вас
-
Z440_User
Member
І шо? Те що його в 1993році зліпили із залишків того що валялося на складі - не робить її більш сучасною.QFlash: ↑ 27.03.2026 16:59 Z440_User
А якщо виробництво Україна, то:
- Моя Електроніка ЕП-060 з Одеси (одеський завод прецизійних резисторів), доречі більш якісні ніж ті що впускала москва.
- в проданому кацапському Корветі 35АС-008 стояли луганські динаміки з Красного Луча, але вони і поряд не стоять (навіть не пролітають) з фішером. Та навіть Естонії 35АС-021 програють (окрім НЧ, але то об'єктивна фізика).
- в Амфітоні 50АС-022 теж луганські динаміки.
І шо?
Я вже писав, все має фізичну межу.Тут варіантів нема, брати "гівно і палки" за безцінь і робити нормальний Hi-Fi/ щоб совок з коробки співав, то скорше всього в лісі мало б поздихати все.![]()
-
Radio Bay
Member
- Flea пійшов у розколбас із сольним альбомом Honora (2026) Розколбас не слабий )
-
Запахло Морісоном )
-
Z440_User
Member
QFlash, вам, як любителю басу "dolby't normalno".
Ось 2 трека з клубного вінілу, цифронув для вас
Якраз там послухати швидкий бас. Амфітон 100АС-022 на ППУ підвісах захлинався на цьому треці. Корвет 35АС-008 на резиновому підвісі провалювався не так сильно, але то завдяки закритому ящику, фазоінверторні Естонія 35АС-021 теж більш-менш справляються, завдяки тому що вони трохи тугі, Fisher STE-1150 краще за амфітон, але гірше за корвети та естонію з ним справляються.
2.) Electrixx - Phrenetic
Цей трек можна затестити на ВЧ. Там періодично з'являється писк який плаває між каналами та наче свердлить мозок. Ну і баса тут достатньо. Fisher та Естонія з ним найкраще з мого зоопарку справляються на ВЧ.
Обидва файли 24/96 flac, так що можна тягнути та слухати offline, а не з браузера.
П.С. LineIn тракт з АЦП у X-Fi слабенькі на фоні більш древніх Terratec Producer та Focurite Saffire Pro 14
Ось 2 трека з клубного вінілу, цифронув для вас
- спойлер
- Програвач Estonia ЭП-010, картридж Goldring E4, PreAmp Optonica SO-9100, АЦП Creative X-FI Titanium
Якраз там послухати швидкий бас. Амфітон 100АС-022 на ППУ підвісах захлинався на цьому треці. Корвет 35АС-008 на резиновому підвісі провалювався не так сильно, але то завдяки закритому ящику, фазоінверторні Естонія 35АС-021 теж більш-менш справляються, завдяки тому що вони трохи тугі, Fisher STE-1150 краще за амфітон, але гірше за корвети та естонію з ним справляються.
2.) Electrixx - Phrenetic
Цей трек можна затестити на ВЧ. Там періодично з'являється писк який плаває між каналами та наче свердлить мозок. Ну і баса тут достатньо. Fisher та Естонія з ним найкраще з мого зоопарку справляються на ВЧ.
Обидва файли 24/96 flac, так що можна тягнути та слухати offline, а не з браузера.
П.С. LineIn тракт з АЦП у X-Fi слабенькі на фоні більш древніх Terratec Producer та Focurite Saffire Pro 14
-
QFlash
Member
Z440_User
Дякую. Гяну що там, якось.
Якщо чесно я не любитель клубняку і металу. Я слухаю переважно спокійне чи посереднє (new age, electronic, ambient, modern jazz...) але з басом.
Колись в молодості scooter слухав і rammstein з такого.
Якось, може то було давно і неправда, сидів у клюбі біля колонки, кортче через пів години мені хриново стало, стошнило саме від басу
Але той бас хриновий був, там ніякого "бархату" і музикальності не було. Пародія на музику. Тільки бум-бум і цик-цик на 100W
Дякую. Гяну що там, якось.
Якщо чесно я не любитель клубняку і металу. Я слухаю переважно спокійне чи посереднє (new age, electronic, ambient, modern jazz...) але з басом.
Колись в молодості scooter слухав і rammstein з такого.
Якось, може то було давно і неправда, сидів у клюбі біля колонки, кортче через пів години мені хриново стало, стошнило саме від басу
Але той бас хриновий був, там ніякого "бархату" і музикальності не було. Пародія на музику. Тільки бум-бум і цик-цик на 100W
Последний раз редактировалось QFlash 27.03.2026 23:13, всего редактировалось 2 раза.
-
DEVES
Member
Я вообще этот момент с подключение по usb пропустил, думал по 3.5ммfeson: ↑ 27.03.2026 00:27"филиал дурки или звуковые галлюцинации" - это только тогда когда например Євген Клемент слушает наушники Sony WH-1000XM5 с беспроводным подключением и на двух различных Realtek у него звук разный......хотя эти риалтеки никоим образом к звуку в тех наушниках не относятся.....от слова совсем....DEVES: ↑ 25.03.2026 20:38 Странно, почему данную тему еще не переименовали в "филиал дурки или звуковые галлюцинации"?![]()
![]()
Так что мы тут занимаемся образованием и несем свет знаний в массы....людей которые считают например звук от Realtek хорошим и прямо верхом совершенства.......
Отправлено спустя 8 минут 14 секунд:Наразі питання яким чином впливають різні МП на USB передавачі блютуз навушників - не вивчене зовсім....Ви будете першим хто підняв це питання в звуковій темі.Євген Клемент: ↑ 23.03.2026 22:02 Маю у наявності дві материнські плати MSI B450 Gaming Plus Max.
На них знаходяться різні звукові чіпи: 1) Realtek ALC892, 2) Realtek ALC897.
Звук на підключених до зазначеної вище материнської плати навушниках: Sony WH-1000XM4, Sony WH-1000XM5, з увімкненим їхнім процесором, є чудовим, натуральним та вкрай об'ємним на чіпі саме Realtek ALC892.
Наслідок – придбав ще одну дану дешеву м.п. з Realtek ALC892, яка прославилася цим чіпом та "звучить" як така, що коштує в десять разів більше.
Для такого звука й дані мої навушники сприймаються як дорожчі у кілька разів (напевно як Sony MDR Z-1R.
Якщо з санітарами у Вас все добре - тоді треба вивчити з чим повязана така різниця в звучанні........![]()
К примеру мои Sennheiser MOMENTUM Wireless M3 AEBTXL умеют по 3.5мм работать в трёх режимах.
- Пассивный режим
- Активный (усилитель)
- Активный (усилитель+шумодав)
-
Radio Bay
Member
Там сразу без пол литра и не поймёшь )DEVES: ↑ 27.03.2026 23:02Я вообще этот момент с подключение по usb пропустил, думал по 3.5мм
-
WeRvOlF79
Member
Z440_User
Мне, из постсоветского аудио,.больше всех понравились Амфитон 027, (на которых пищалка 10Ги и басовик 50гдн на ппу, эта пара отправила на олх электронику 035, с ПИ которая) и Эстония 003(как же она играла в паре с кенвудом...)
Эстонией владел одномоментно с S90D 8ми омными — с90 играли так, как будто эстонию толстым одеялом накрыли, сразу после сравнения были выставлены на олх.
Мне, из постсоветского аудио,.больше всех понравились Амфитон 027, (на которых пищалка 10Ги и басовик 50гдн на ппу, эта пара отправила на олх электронику 035, с ПИ которая) и Эстония 003(как же она играла в паре с кенвудом...)
Эстонией владел одномоментно с S90D 8ми омными — с90 играли так, как будто эстонию толстым одеялом накрыли, сразу после сравнения были выставлены на олх.
-
QFlash
Member
Ну як сказати, звучить так собі на любителя, бас є як звичайно.Z440_User: ↑ 27.03.2026 22:22 1.) Electrixx - Сhainsaw Massacre
Тільки десь при 4-5W, я не викручую навіть половини, і так одна АС вже подзвонює якщо навалити.
Це цікавіше. По ВЧ непомітно, я не викручую ВЧ більше 0. А так зрозуміло, ця АС вище 16kHz не бере.Z440_User: ↑ 27.03.2026 22:22 2.) Electrixx - Phrenetic
А бас цікавий зі стуком по середині + стояча хвиля.
Відправлено через 1 годину 24 хвилини 54 секунди:
В мене не ідеал дизайн кімнатний, підлога без коврика стіни голі зі шторами правда. Але звучить наче в кімнаті з басовими ловцями.
Шо на MA8950 шо на MX50SE/
Дякую.
-
Z440_User
Member
Басу ви не почули. Він там швидкий та луплячий-пульсуючий-низький.QFlash: ↑ 28.03.2026 08:07 Ну як сказати, звучить так собі на любителя, бас є як звичайно.
М'які довгоходові "бархатні" НЧ на ньому задихаються, динамік не встигає його відпрацювати із-за інерції.
Концертна акустика має більш тугі динаміки, задача яких валити децибелами в простір залу та пробивати натовп. 50-80Гц по низу для них норм, нижче їм не треба. Саме ці частоти прострілюють натовп на концертах/дискотеках. Вона відпрацьовує тут НЧ. Ваш 10ГДШ механічно теж відпрацює цю ковбасу за рахунок короткого ходу, а акустично - ні, не штовхне він повітря як треба.
Бас "звичайна клубна ковбаса", без хитрощів, воно повинно просто валити щоб натовп в залі стрибав. Тут прикол в ВЧ та фазах. Саме коректне відтворення ВЧ та фазових зсувів дасть ефект "свердління мозку", оглушення та той писк буде якби поза межами музики та АС літати в просторі залу/кімнати "пронзаючі" всіх присутніх.QFlash: ↑ 28.03.2026 08:07 Це цікавіше. По ВЧ непомітно, я не викручую ВЧ більше 0. А так зрозуміло, ця АС вище 16kHz не бере.
А бас цікавий зі стуком по середині + стояча хвиля. Шикарно.
П.С. Я цей вініл віджав у кума, "Phrenetic" мені просто сподобалася (прикол з вч звісно я почув), "Сhainsaw Massacre" - зацінив прикол по НЧ, коли вони почали бути нестабільними та місцями провалюватись.
-
QFlash
Member
Z440_User
З Вашого дозволу аргумент. Так, згоден, що АС моя це не дуже, АС ще пошукаю, а також електронні регулятори спаяю.
Їх + в тому, що через них не проходить корисний сигнал лише постійна складова, тембр регулюється в самих МС.
Та мені вже подобається як звучить. Хоча можна залишити як є, але жінка штормить що з колонок чути шипіння в стані спокою. Так шо якось так.
Відправлено через 11 хвилин 28 секунд:
Ви чули про частоту страху. Інфразвуки сам не люблю.
З Вашого дозволу аргумент. Так, згоден, що АС моя це не дуже, АС ще пошукаю, а також електронні регулятори спаяю.
Їх + в тому, що через них не проходить корисний сигнал лише постійна складова, тембр регулюється в самих МС.
Та мені вже подобається як звучить. Хоча можна залишити як є, але жінка штормить що з колонок чути шипіння в стані спокою. Так шо якось так.
Відправлено через 11 хвилин 28 секунд:
Можливо, можливо. Але то не моє. Я обираю НЧ жирні 30Hz і нижче, рик, вібрація, контрабас, щоб стояча хвиля, стук молота в центрі, ну якось так.Z440_User: ↑ 28.03.2026 09:45Басу ви не почули. Він там швидкий та луплячий-пульсуючий-низький.
Ви чули про частоту страху. Інфразвуки сам не люблю.
-
Scoffer
Member
Не в унціях, а в унціях на квадратний фут. Тобто в розмірності тиску, як ньютони чи кілограми сили. У америкосів завжди були проблеми з величинамиRadio Bay: ↑ 24.03.2026 16:02До речі, товщина доріжок вимірюється у унціях
Ні. Це вага міді на квадратному футі до протравки плати.Radio Bay: ↑ 25.03.2026 00:31Я так розумію, вагу ділять на загальну довжину доріжок
Відправлено через 4 хвилини 17 секунд:
Серійно, та і в роздріб теж, можна замовити десь до 4-5 унцій на стандартних платах і до 15-20 на силових, але там допуски по точності доріжок гірші будуть.
Загалом 2 унції це доволі дешево, це як лакування не в зелений, а в білий зробити.