Новости
Последние статьи и обзоры
Выбор звуковой карты
-
QFlash
Member
Згоден.Radio Bay: ↑ 25.03.2026 19:05Та твоя "Романтика" порівняно з ними нервово палить у кутку.
Але я зразу почув хороший звук.
Ні не так. Має співати.Radio Bay: ↑ 25.03.2026 19:05Пофіг з чого, аби грало
Так.Radio Bay: ↑ 25.03.2026 19:05Запам'ятай раз і на завжди. Кожні колонки ліпші в певних умовах, для яких вони створені.
Я знаю як має звучати АС і воно звучить.
На youtube немає відео для порівняння. Але звісно якщо пускати з flac/ звучання детальне, бас тягне картину.
Відправлено через 15 хвилин 10 секунд:
Начхати, я міняв підвіси но ті самі поліуретанові.Z440_User: ↑ 25.03.2026 16:53на широкополоснику 10ГДШ, який був в колонках-кубіках касетників Маяк-240, який має заявлені 63Гц-18кГц, а по факту 80Гц-15кГц з коєфіцієнтом спотворення сигналу щось близько 5%
Так я не чую нижче 31,5 а також вище 16000Hz, начхати. На них 31,5 добре чути (як танк під вікном)
Я слухаю музику.
Жінка оцінила. Це вагомий аргумент.
Последний раз редактировалось QFlash 25.03.2026 19:38, всего редактировалось 1 раз.
-
MSiAventador
Member
Короче не витримав і "замовив на додачу" до СД-плеєра "по скидосу" R2R DAC.

- спойлер
-

-
QFlash
Member
WOW!MSiAventador: ↑ 25.03.2026 19:35Буду стереопанораму R2R розмазувати від стелі до підлоги.
-
Radio Bay
Member
Цікаво, чекаємо відгуків та порівняння, є з чимMSiAventador: ↑ 25.03.2026 19:35Короче не витримав і "замовив на додачу" до СД-плеєра "по скидосу" R2R DAC
-
DEVES
Member
Странно, почему данную тему еще не переименовали в "филиал дурки или звуковые галлюцинации"? 
-
QFlash
Member
DEVES
Странно, почему данную тему еще не переименовали в "филиал дурки или звуковые галлюцинации"?
Спокійно, валерянки можна.
Ця тема живіша за всі інші.
Спокійно, валерянки можна.
Ця тема живіша за всі інші.
-
MSiAventador
Member
Тому що ще набираємо штат лікарів а ви вже ломитесь лікуватись.DEVES: ↑ 25.03.2026 20:38 Странно, почему данную тему еще не переименовали в "филиал дурки или звуковые галлюцинации"?![]()
-
Radio Bay
Member
Так, дуже велика кількість кадидатів, ейчар не може впоратися з такою кількістю резюме і це тільки перший етап, це ми ще до тестового завдання не дійшлиMSiAventador: ↑ 25.03.2026 22:16Тому що ще набираємо штат лікарів а ви вже ломитесь лікуватись
Відправлено через 7 хвилин 57 секунд:
- Моя відповідь на порівняння 8010 та Мікрів по відосу, бо обговорювали цей кейс
-
Специально послушал, по тоналке похожи, но Дженелы более тембрально насыщены, жирнее, звука больше и интелегентненько они так со звуком обращаются, с нюансиками, особенно на скрипочках слышно, как переливаются, не хватает Микрам взвизгнуть скрипкой на динамике, атаке. Слушал на Genelec 8010 + F1
P.S. Слушаю не звуки, слушаю музыку
-
Z440_User
Member
Ви впевнені що знаєте як воно повинно звучати насправді?QFlash: ↑ 25.03.2026 17:43 Чути бас і високі "сс-сс, сс-сс" середні сховані на задній план при подачі жиру, бас веде музикальну картину
От для мене маркером є звук живих барабанів. Його я знаю на рівні рефлексу.
А якщо раптом забув як звучать тарілки та який там "ц-ц-ц" чи "с-с-с-с" я можу дуже легко собі нагадати
- спойлер
-
Ок, треба буде трохи витратити часу на збирання, розстановку, витерти пил за 15+ років, розпакувати комплект Sabian B8...
Правда сусіди будуть не раді.
Hi-End має філософію найкоротшого та най якіснішого тракту, виключає темброблок та тонкомпенсацію, але повністю ігнорує слуховий апарат людини та залежність АЧХ від рівня гучності.Тілько не вздумайте... це все на малій гучності до 30W/
Нормальний Hi-Fi має забезпечувати вам НЧ та ВЧ хоч на рівні гучності коли ви чуєте власне дихання та серцебиття, хоч коли ви не чуєте власного крику. А це вже парафія тонкомпенсації та якості тракту разом з АС.
У мене навіть Естонія 010+ Корвет 35АС-008 дозволяли на гучності рівня шепоту бас відчувати кишками.
Поточний профільний сетап однаково звучить хоч на рівні коли чуєш власне дихання та серцебиття, хоч на 70-80% гучності. Далі не навалював, мені і того багато, в кухні через стіну дзвенить посуд в шафі.
Бубнілки-грохоталки без верху з орущею серединою, яка вивалює кашу. На цьому набору динаміків совок випускав набагато цікавіші варіанти підлогових АС.Якщо S90 порівняти, зовсім не то, далеко не то. Та про шо казати.
Треба буде заслухати... А ще підштовхуєш знайти мікрофони та заморочитись із записомRadio Bay: ↑ 25.03.2026 17:49 Оце мабуть вже складно на Едиках, а може й ні. Головне сформулювати різницю, зрозуміти, усе треба формулювати
Відправлено через 5 хвилин 41 секунду:
З цим відосом мені одразу не вдалося сформулювати, шукав за що зачипитися, але там є трек де чітко )
А у вас є для них місце?QFlash: ↑ 25.03.2026 18:07 Деревяні підлогові набагато кращі.
Кімната 3х4 метри, стеля 2.4м, кирпичний будинок, дерев'яна підлога з 30см простіру під нею:
- 10МАС-401 двополосні звучать чудово, питання тільки до ВЧ, але то їх динаміки.
- Естонія 35АС-021, взагалі бімба! Глибокий бас, жива середина, прозорий повітряний верх.
- Корвет 35АС-008, ні басу, ні верху... Проте громадні підлогові гроби.
Кімната 3.5х5.0м, стеля 2.4м, бетонна коробка брежневки:
- Естонія 35АС-021, взагалі бімба! Глибокий бас, жива середина, прозорий повітряний верх.
- Корвет 35АС-008, ВЧ-СЧ програють, але НЧ пруть наче вантажний потяг на повному ходу. Але треба коригування еквалайзером в районі 125-250Гц щоб не було гулу. Естонія програє за впевненністю та важкістю басу. Але то важкий вибір.
Кімната 5.0х5.5м, стеля 3.0м, кирпичний будинок, дерев'яна підлога з простіром 1.5м під нею:
- Естонія 35АС-021, Куди подівся той глибокий бас що був раніше? Хоч жива середина, прозорий повітряний верх збереглися.
- Корвет 35АС-008, ВЧ-СЧ звідкілясь з'явилися, але все одно програють Естонії, НЧ істотно ще набрали ваги. Еквалайзер можна викинути він більше не потрібен. Естонія лишається в тилу.
- Fischer STE-1150, з вух слухача витягли вату, а співак витягнув вату стоматолога з роту. Корвет продано.
QFlash, ви впевнені що вам кімната дозволяє підлогові АС?
Після 15-16кГц з'являться частоти, які і створюють легкість, прозорість та повітря в звуці. Той самий об'єм, тривимірність, сцена...QFlash: ↑ 25.03.2026 19:32 Так я не чую нижче 31,5 а також вище 16000Hz, начхати.
16кГц - частота на якій свистять дроселі відеокарт, гібридні інвертори (Deye), імпульсні блоки живлення, імпульсні зарядні пристрої, блок розгортки CRT-монітору, блок розгортки CRT-телевізора (пофігу, напівпровідникового чи лампового), свистить резець токарного верстату коли токар трохи невірно вибрав режим різання.
Трохи офтопу з минулого:
- спойлер
-
Осьо, мій дісторшн який я на початку 2000х здирав з Boss MetalZone, потім намагався довести його до звучання SansAmp, одна з його плат:
Часи коли не було компа та тирнету, не було грошей, було півтори магазини з цінами наче то номери телефонів, ти студент початкових курсів технікуму, є купа радіохламу з помийок, є фольгірований гетинакс/текстоліт, є мідний купорос та хлорне залізо, є лак для нігтів, є міліметрова бумага. Лаком для нігтів перемальовував розкладку доріжок з міліметрової бумаги, малювати треба було в дзеркальному відображенні, травив та лудив плату, набирав деталями:
Спочатку його було запхано в перший попавшийся корпус з переробкою. Потім то стало свідомим крінжем, хоча були варіанти запхати в більш презентабельний корпус
Грає воно приблизно так:
Чернетка приблизно 20 річної давнини одного із задумів, без будь якої обробки.
-
Radio Bay
Member
Чому б і ні, якщо буде час для розваги? Я намагаюсь говорити про більш-менш зрозумілі речі.Z440_User: ↑ 26.03.2026 01:37Треба буде заслухати... А ще підштовхуєш знайти мікрофони та заморочитись із записом
Попсовий хеві-метальний звук у дусі AORZ440_User: ↑ 26.03.2026 01:37Трохи офтопу з минулого:
Відправлено через 3 хвилини 12 секунд:
- Fender Stratocaster VS Gibson Les Paul
-
diman510
Member
Дженелы + JCAT + RME буде ще краще . Та взагалі Дженелы не треба порівнювати . Вони кращі .Radio Bay: ↑ 26.03.2026 01:09Так, дуже велика кількість кадидатів, ейчар не може впоратися з такою кількістю резюме і це тільки перший етап, це ми ще до тестового завдання не дійшлиMSiAventador: ↑ 25.03.2026 22:16Тому що ще набираємо штат лікарів а ви вже ломитесь лікуватись
Відправлено через 7 хвилин 57 секунд:
- Моя відповідь на порівняння 8010 та Мікрів по відосу, бо обговорювали цей кейс
- Специально послушал, по тоналке похожи, но Дженелы более тембрально насыщены, жирнее, звука больше и интелегентненько они так со звуком обращаются, с нюансиками, особенно на скрипочках слышно, как переливаются, не хватает Микрам взвизгнуть скрипкой на динамике, атаке. Слушал на Genelec 8010 + F1
P.S. Слушаю не звуки, слушаю музыку
-
Radio Bay
Member
Взагалі не згоден: абсолютно правильний звук помножений на правильний звук. Буде нудно.diman510: ↑ 26.03.2026 14:42RME буде ще краще
Я давно зустрічав на одному форумі чувака, у якого RME грала з ламповим підсилювачем для навушників з того ж приводу.
Це я вперше замислився. Вдруге, коли людині не заходили адамовські монітори, поки від не додав туди ламповий попередник.
Після купи експериментів я прихильник того, що у побуті монітори — це чистий правильний холст, який треба розмальовувати поданням.
А Дженелі та R2R — це взагалі моє ноу-хау, за яке я люто топлю. Нагадаю, що в мене ще й гібридний ламповий попередник.
На виході ми маємо правильний, але кайфовий звук. Жирний, драйвовий, емоційний, комфортно пом’якшений совковою лампою 6H8C з воєнки ціною 150-300 гривен.
З того відео у володаря Мікрів було питання, чи буде профіт у нього з Дженелів, але слухав він на Мікрах. От я йому і розповів свою думку та ткнув пальцем, де це в мене дуже помітно. А взагалі, Мікри класні, для ближнього поля у мультимедіа це взагалі знахідка. Ще й дуже компактні на стіл
Відправлено через 51 хвилину 14 секунд:
Так, вірю - не вірюZ440_User: ↑ 26.03.2026 01:37От для мене маркером є звук живих барабанів
Головне, що треба пам'ятати, що "ц-ц-ц" чи "с-с-с-с" має довжину звуку, та період затухання і промалювати його у купі звуків, то велике питання, бо окремо цн виглядає десь так (для саморозвитку)Z440_User: ↑ 26.03.2026 01:37А якщо раптом забув як звучать тарілки та який там "ц-ц-ц" чи "с-с-с-с" я можу дуже легко собі нагадати
- Zildjian Series Comparison Video
-
Z440_User
Member
Ну вона ще так може
Теж 20-річна нотатка того що випадково було народжено під час репетиції, так би мовити щоб не загубилося.
Простенька драм-машина з партією яку драммер насипав на репетиції поки його просили трохи помовчати, та 2 гітари. Ритм було підіграно нальоту, а соло виникло в голові під час гри ритму. Прийшов додому з репетиції та по свіжому накидав поки не забулося.
Ну звісно, це ж музичний інструмент, металевий/дерев'яний робочий, високий/низький, натяг пружин, різне залізо по різному грає, різіні палички, різна техніка гри, войлочна/пластикова колотушка...Radio Bay: ↑ 26.03.2026 17:43 Головне, що треба пам'ятати, що "ц-ц-ц" чи "с-с-с-с" має довжину звуку, та період затухання і промалювати його у купі звуків, то велике питання, бо окремо цн виглядає десь так (для саморозвитку)
Zildjian Series Comparison Video
Як і на гітарі, струни комплект №7-№8-№9-№10-№11-№12-..., або набірка різних комплектів (перші три струни наприклад №8, інші №10), різне дерево, різні датчики, різна техніка гри...
Воно все має той чи інший окрас звуку, характер звуку і таке інше... Але так би мовити база залишається не змінною, яка і виступає маркером за який чіпляється вухо у "вірю - не вірю"
Коли треноване вухо, музична пам'ять... то воно все чутно і мозок розуміє що він чує. А далі накладається професійне - візуалізація того як саме це грається...
Ну і музикантам часто доволі важко відокремитись та слухати твір як є, не відокремлюючі з пачки якийсь інструмент/інструменти ігноруючі всі інші...
-
Radio Bay
Member
-
Z440_User
Member
Ну тож типу одним дублем. Тріольний ритм та головне малюнок по райду який треба було зберегти в пам'яті. Одним заходом ритм гітара в стилі "якось так", та зверху соло в стилі "щось таке грало в голові". Як буду ліпити з цього пісню - тоді вже відточиться та відрепетується
Ну я ж кажу що музиканти музику по іншому чують
99,999999% людей на планеті спитали: "Що?"![]()
-
Radio Bay
Member
Я зрозімів, що то чернетка, але чітко, то важливо
Звісно, я завжди приділяю увагу конструктивним особливостям музики, розумію, що таке ритмічний, драйвовий цап, а він може бути і ватним. От є цапи, у яких є драйв та панч, а є у яких ні. До речі, помічав, що вінілокрути завжди ритмічні, мабуть, тому що це механіка: воно не може плавати по ритму.Z440_User: ↑ 26.03.2026 20:37Ну я ж кажу що музиканти музику по іншому чують
-
Z440_User
Member
Не пливуть Direct Drive, особливо кварцовані.Radio Bay: ↑ 26.03.2026 20:50 До речі, помічав, що вінілокрути завжди ритмічні, мабуть, тому що це механіка: воно не може плавати по ритму.
Пасиковий масмаркет дуже часто пливе.
-
feson
Member
"филиал дурки или звуковые галлюцинации" - это только тогда когда например Євген Клемент слушает наушники Sony WH-1000XM5 с беспроводным подключением и на двух различных Realtek у него звук разный......хотя эти риалтеки никоим образом к звуку в тех наушниках не относятся.....от слова совсем....DEVES: ↑ 25.03.2026 20:38 Странно, почему данную тему еще не переименовали в "филиал дурки или звуковые галлюцинации"?![]()
Так что мы тут занимаемся образованием и несем свет знаний в массы....людей которые считают например звук от Realtek хорошим и прямо верхом совершенства.......
Отправлено спустя 8 минут 14 секунд:
Наразі питання яким чином впливають різні МП на USB передавачі блютуз навушників - не вивчене зовсім....Ви будете першим хто підняв це питання в звуковій темі.Євген Клемент: ↑ 23.03.2026 22:02 Маю у наявності дві материнські плати MSI B450 Gaming Plus Max.
На них знаходяться різні звукові чіпи: 1) Realtek ALC892, 2) Realtek ALC897.
Звук на підключених до зазначеної вище материнської плати навушниках: Sony WH-1000XM4, Sony WH-1000XM5, з увімкненим їхнім процесором, є чудовим, натуральним та вкрай об'ємним на чіпі саме Realtek ALC892.
Наслідок – придбав ще одну дану дешеву м.п. з Realtek ALC892, яка прославилася цим чіпом та "звучить" як така, що коштує в десять разів більше.
Для такого звука й дані мої навушники сприймаються як дорожчі у кілька разів (напевно як Sony MDR Z-1R.
Якщо з санітарами у Вас все добре - тоді треба вивчити з чим повязана така різниця в звучанні........
-
Radio Bay
Member
Я прочитав пост 2 рази і в мене дах поплив, вирішив, що хтось ішний візьме це на лікування, але пацієнт раптом зник, мабуть то було НЛОfeson: ↑ 27.03.2026 00:27Наразі питання яким чином впливають різні МП на USB передавачі блютуз навушників - не вивчене зовсім....
-
QFlash
Member
Цілком, кімната L4хW5хH3Z440_User: ↑ 26.03.2026 01:37QFlash, ви впевнені що вам кімната дозволяє підлогові АС?
Колись давно, хотів брати такі:
- спойлер
І взагалі такі стовпці не найкращий варіант для хорошого звуку.