NVIDIA показала революційну технологію NVIDIA DLSS 5 — нейронний рендеринг для кінематографічної графіки

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

Tetronga: 17.03.2026 08:54а тепер взагалі частина графіки буде АІ слопом
Хуанг хоче, щоб вся.
А топ-менеджмент великого геймдеву радісно допоможе йому спиляти гілку, на якій сидить.
erkins007
Member

diversion_play: 17.03.2026 08:36 Всі хто хейтять длсс5 будь ласка дописуйте які у вас карти. Бо окрім як заздрість це не розцінити.
Да эт у красных горит, они понимают что АМД такое будет догонять лет 10.

Те кто пишет про лица и нейрослоп. В статье явно указано что это настраивается и ещё в разработке. Никто не мешает применять это исключительно для текстур и освещения например.
EvhenS
Member

А мордякі персонажам воно кожний раз перемальовуватиме, коли на них дивишся, чи буде запам'ятовувати що раніше намалювало? Бо це така шиза буде у одного і того перса кожного разу інша пика.
item2
Member

waryag
Так, деякі ютубери відмічають, що зліва не максимальні настройки графіки.
Earanak
Member

Ничо так сраки у игрунов порвались, 53к дизлайков :laugh:
Блин это же просто бесконечный фарм лулзов будет, если это не перво-апрельская шутка.
Ну просто счастье то какое ! Это же так подрывать пятые точки можно будет, ох... Ёмае :super:
Leeman
Member

Всі хто пише, що розробники не будуть цим взловживати і не використовувати для типової фотореалистичної картинки з присмаком аі трешгенерації людей.

Згадуємо як dlss і FG стали типовим інструментом оптимізації, замість оптимізації.
Последний раз редактировалось Leeman 17.03.2026 09:23, всего редактировалось 1 раз.
Ararat
Member

erkins007: 17.03.2026 09:05
diversion_play: 17.03.2026 08:36 Всі хто хейтять длсс5 будь ласка дописуйте які у вас карти. Бо окрім як заздрість це не розцінити.

Те кто пишет про лица и нейрослоп. В статье явно указано что это настраивается и ещё в разработке. Никто не мешает применять это исключительно для текстур и освещения например.
Вот что что, а освещение оно как раз, на данный момент, гробит. Всё пересвеченое и/или освещённо со стороны, где нет источника света.
Kassatka
Member

Earanak: 17.03.2026 09:13 Ничо так сраки у игрунов порвались, 53к дизлайков :laugh:
У мене теж дупа порвалася. Я саме намилився у 8K переходити, а тут пишуть, що роздільна здатність до 4K. :( Зрада!
FarCry
Member

denizen
olegwatch
Саме такі думки найдеструктивніші. "Вибір" буде тільки на перших парах. Поки не почнуть розроблять вже з думкою що ви будете це використовувати. Тоді оригінальні текстури стануть взагалі жахливими. :gigi: DLSS 1 та FSR 1 теж були "для слабких систем". І що ми маємо тепер? Без апскейлу майже ні в один ААА проект нормально пограти не можна, навіть на топовому залізі.
diversion_play
Junior

На деяких футажах виглядає занадто мультяшно. Але це тільки розробка. Длсс1 та длсс2 теж жостко хейтили, а зараз всі в один голос кажуть що не куплять амд бо там немає длсс4.5.
Я жосткий графодрочер і в іграх переважно лиця людей виглядають несправжніми. Якщо б всі ці пластикові ігрові лиця стали нейронними(кращими ніж в футажах) то це розрив фляги. А ви уявіть що це все ще можна буде модами налаштувати, свапнути на інші моделі. B-)
P S Всі хто там писав про свої 4080,4090 подивимся на вашу реакцію коли ця імба вийде. Можете вже відкладати гроші на 6 покоління карт)
Kyro
Member

Больше нейрослопа богу нейрослопа. :D
Радуйтесь и берите ложки побольше.
Если шо у меня 4070S. Надо таки чтобы ллм пузырь лопнул и опустил НВ на самое дно, ой надо.
kyon
Member

смешно конечно но скоро может и этого не быть, nvidia может сказать а устала я ухожу... в ИИ. Недавно Сатья Надела из Микрософта даже призвал Хуанга не забывать корни "Я шучу с генеральным директором NVIDIA Дженсеном Хуангом, что если бы не игры, NVIDIA бы не существовала. Подумайте об этом: без DirectX, я думаю, революция графических процессоров или все эти ускорения не произошли бы."

Отправлено спустя 1 минуту 8 секунд:
Kyro
а у них полномочия все, окончены, игры для них не имеют больше ценности, они могут уйти с игрорынка и это не скажется на их финансах вообще, в этом ужос ситуации а не в подорожавшей памяти, ИИ лишит нас игровых видеокарт (или будем играть на китайских)
hohlid19
Member

Mnemon: 17.03.2026 09:02
Diesel: 17.03.2026 08:53 Ну таке собі, якщо оце буде в кожній грі, всі ігри будуть однаково виглядати, а головне розраби ігри взагалі обліняться вкрай ші ж все сам домалює.
Что будет однаково выглядеть? Конкретней, пожалуйста. А сейчас в играх куча моделей разных объектов, персонажей рисуются какими то уникальными, нету похожих моделей травы, деревьев, массовки людей, животных на втором плане? Не могу понять, в чём хейт? Реально всё красивее. Мне наоборот нравится. Если сделают так, чтоб это можно было использовать на слабых видяхах, то в чём проблема? Или вы фанаты пикселей, мыла, как на фото слева?
спойлер
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
В сталкере, в старфилде и в прочих других играх есть свой стиль НПС. Для того, чтобы это заметить, не нужно иметь 100% зрение со справкой от окулиста. Вот это вот непонятно что делает все игры обезличенным ИИ слопом

Відправлено через 1 хвилину 11 секунд:
erkins007: 17.03.2026 09:05

Как же я завидую, что не смогу играть в слопфилд или в слоп дезерт следующие лет 10 :weep:
proos
Member

alexeygalas
:lol:
alexeygalas
Member

erkins007: 17.03.2026 09:05Да эт у красных горит
Думаю ні в кого нічого не горить. Просто поугорають трохи всі і підуть вмикати грати. Ніхто на ті морди заглядатись не буде. Будуть радше на fps дивитись
hohlid19
Member

alexeygalas: 17.03.2026 09:45
erkins007: 17.03.2026 09:05Да эт у красных горит
Думаю ні в кого нічого не горить. Просто поугорають трохи всі і підуть вмикати грати. Ніхто на ті морди заглядатись не буде. Будуть радше на fps дивитись
Включать чтоб увеличить ФПС? Это дэрьмо ФПС бросает :-/
NUN4AG
Member

Геймінг через пару років від найбільш упоротих прогресивних компаній:
Купуйте ігри які разробив (код, арт, персонажі/сценарій) AI, в які було б безглуздям грати без DLSS 5. Високу складність або опенворлд рутину допоможуть вирішити бустери у внутрішньоігровому магазині та ігрові AI-асистенти.
Shtopor
Member

Виглядає непогано хто б що не говорив. Аби input lag не був космічним і повторюваність рендеренгу була. А то будуть різні люди в кожній катсцені залежно від відстані, дня/ночі, природних умов і самої анімації.

До сих пір обличчя і анімація персонажів більше всього і видавало гру. Як і анімація дерев, рослин і т.д.
Подивимось як буде працювати ШІ :)
dext
Member

Накрали контента з ютуба / торентів, натренували модельки, тепер можна продавати next-gen GPU :rolleyes:
Reinmar
Member

По-першому ролику виглядає багато кадрів дивно, але на окремих по Хогвартсу та Старфилду я б сказав перспективно і цікаво
Ответить