Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Ответить
Автор
Member

artko: 03.03.2026 15:35ви знов про своє, прям як в анекдоті про китайців, які ламали пентагон, а раптом з вами погодяться?
вже неодноразово вам доводили як тестами, так і є тут користувачі, які особисто перевіряли - що ні, це не так
ви ж не дивились тести, не аналізували що пишуть люди
підкажу - енерго-ефективність проца - там тест навіть з виводом на зовнішній монітор
а тут писали - що їм не добре коли висока яскравість екрану - яке це має значення до проца?
Барбарис: 03.03.2026 15:49 Таблиці у ворді використовуються в тому числя для форматування - коли текст треба наприклад поставити зліва, поцентру та справа. Таблиці навіть без border
:lol: :lol: :lol:
https://support.microsoft.com/uk-ua/off ... c287aa71ea
я вам пишу про ворд, ви приклад про Ексель
але якщо ви все таки про Екслель і з просто очевидними речами - то я вам задам трохи важче - як зробити щоб в одній клітинці частина тексту вирінювалась наліва, а інша - направо?
Барбарис
Member

yuriy_dd: 03.03.2026 16:25
Барбарис: 03.03.2026 15:49 Таблиці у ворді використовуються в тому числя для форматування - коли текст треба наприклад поставити зліва, поцентру та справа. Таблиці навіть без border
:lol: :lol: :lol:
https://support.microsoft.com/uk-ua/off ... c287aa71ea
я вам пишу про ворд, ви приклад про Ексель
але якщо ви все таки про Екслель і з просто очевидними речами - то я вам задам трохи важче - як зробити щоб в одній клітинці частина тексту вирінювалась наліва, а інша - направо?
Вкотре примітивно злився. Це ж твоя цитата. Нащо посилання на себе вирізав? Продублюю її.
yuriy_dd: 03.03.2026 15:04 не підходить Ексель. Таблиці у ворді використовуються в тому числя для форматування - коли текст треба наприклад поставити зліва, поцентру та справа. Таблиці навіть без border
В екселі кожна клітинка окремо форматується. Чи навіть цього не знаєш?
Z440_User
Member

yuriy_dd: 03.03.2026 15:04
Z440_User: 03.03.2026 12:501. Також викладав декілька сторінок назад на тому ж надсучасному Е5-2690v4 в офісі 2019_х64 на він10_х64.
2. Також викладав відео на мегасучасному, блискавично швидкому, мегапотужному Х3470 в офісі 2019_х64 на він10_х64.
ваші обидва проци - це щось дуже повільне, в мене таких нема, і ваші я не взяв би навіть безкоштовно, без образ
Які образи? Чи ви думаєте що я не знаю що то древній хлам?
Х3470 вже паспорт має отримувати :laugh:
Z440_User: 03.03.2026 12:50 Що ж пішло не так що в мене воно не тормозить?
може є якась причина, але на всьому що я мав можливість протестити - воно тормозить

реальний документ який в мене - це більше 100 сторінок
Чому ж воно не тормозить на старому хламі?
Відправлено через 5 хвилин 45 секунд:
Alexsandr: 03.03.2026 12:43Там писали в играх тесты сделали бюджетных моделей яблока на 16гиг ОЗУ, не тянут игры, памяти мало. Все же 8 гиг как 16 так и не заработало.
не оптимізовані ігри. Кому треба ігри - або консолі, або х86
Консолі теж х86, якщо що...
waryag
Member

yuriy_dd: 03.03.2026 09:49 є таке поняття - як розмова в контексті, де я не повинен повторювати всю розмову у кожному повідомлені
Так ти сам постійно плутаєш контекст, теми і юзерів. Воно і не дивно, при намаганні відігравати маленьку білу дівчинку з відомого мему.

yuriy_dd: 03.03.2026 15:04 не оптимізовані ігри. Кому треба ігри - або консолі, або х86
А вони неоптимізовані завжди і всюди, за вкрай рідкими виключеннями. Просто коли виходять нові, старі вже здаються не так погано оптимізованими :lol:
yuriy_dd: 03.03.2026 09:49 для вас також окремо - ще одна образа - блокую
Який жах!
yuriy_dd
Member

Барбарис: 03.03.2026 16:40 В екселі кожна клітинка окремо форматується. Чи навіть цього не знаєш?
це елементарне. Для вас задача - дайте простий приклад в екселі де 2 незалежні таблиці. Можете допомоги місцевих попросити.
Якщо ви і далі будете себе вести як ведете до цього часу - мені простіше вас заблокувати.
До речі - ви мене можете також, ні до кого не напрошуюсь
Z440_User: 03.03.2026 16:41 Чому ж воно не тормозить на старому хламі?
я не знаю
Z440_User: 03.03.2026 16:41 Консолі теж х86, якщо що...
я вже відповідав - це нічого не міняє. АРМ чекає свого часу. Нвідіа вже випустила (чи випустить) на ньому щось. Будуть оптимізовувати.
Переваги АРМ - нікуди не дінуться.
А х86 - ніколи не досягне швидкості АРМ в одно-потоці - і це саме головне
Барбарис
Member

yuriy_dd, які таблички? Ти з тої теми вже злився коли проігнорував приклад.
Не хоч себе виправдати? Ти ж писав Alexsandr, що ексель не підходить, бо не можна текст форматувати? А на спростування ти бісишся.
dext
Member

yuriy_dd: 03.03.2026 16:50 А х86 - ніколи не досягне швидкості АРМ в одно-потоці - і це саме головне
x86 швидший в однопотоці там, де це практично важливо - ігри, а в бенчмарки грают лише ті, хто не може запустити на своєму "емейзінгу" ігри B-)

The issue is , i clearly noticed lot of stutters in every game , for example gta 5 at max setting but lower resolution was indeed giving 100 fps but it felt like 60 , so i think that laptop is 60hz . And there is some issue with the vram i guess thats why it stutters while having pretty high fps .
I wasted $5,000 on my m4 Max MacBook Pro and it can’t even play the game Forza Horizon 4 and 5 but my Intel Mac can with Bootcamp Windows
"Нішмагла" :laugh:
yuriy_dd
Member

М5 Про та Мах представлені, ріст вражає
чекаємо реальних тестів

Відправлено через 13 хвилин 29 секунд:
ще й макбук ейр з М5 представили
неочікувано
denon312
Member

yuriy_dd: 20.02.2026 23:00а ви поцікавтесь як було зроблено охолодження в поко ф1
а пластиковий корпус - невже це недолік? принаймі він легкий і так легко не розібється
абсолютно нецікаво, я давно не граю в ігри, смартфон це впершу чергу для фото, фінансів і месенджерів. Крім того на смартфонах практично немає нормальних ігор, та і грати не зручно. Потрібно геймпад носити з собою і повербанк. Для цього є ПК і консолі і портативки.
yuriy_dd: 20.02.2026 23:00 я знаю. Але нові мають сканер пальця в екрані, а я це не сприймаю - бо для мене це дибілізм
тобто ти проти прогресу? вважаєш прогрес дибілізмом?
yuriy_dd: 20.02.2026 23:00починав з програмованого калькулятора МК-52
і що?
yuriy_dd: 20.02.2026 23:00до речі я не женусь за всім сучасним.
тобто ти не підтримуєш прогрес, ти лише звичайний облизувач вибіркових продуктів епл
yuriy_dd: 20.02.2026 23:00 Ви стільки часу витратили на пошук чогось проти мене - що можна легко назвати переходом на особистості
3хв на пошук повідомлень - сильно багато :lol:
yuriy_dd: 20.02.2026 23:00 Але таки нічого не змогли в напрямку прогресу АРМ проців.
в тебе практично 700 повідомлень в цій флейм темі, практично ні про що. Що ти особисто зробив для прогресу АРМ окрім облизування епл?

Відправлено через 8 хвилин 9 секунд:
yuriy_dd: 23.02.2026 20:36щось пропустив вашу маячню - якраз будь які батареї люблять заряджаня слабким струмом
де ти такого начитався? ну це ж повна маячня, сучасні літієві батареї підтримують заряд 1C.

Відправлено через 2 хвилини 1 секунду:
yuriy_dd: 02.03.2026 15:07 у вас є пристрої на літієвій батареї який в щоденій роботі 10+ років? і щоб батарея була і досі в доброму стані. У мене є і не один, і всі заряджаю слабким струмом
А під ліжком вогнегасник? Це як треба економити щоб ставити безпеку себе і рідних вище ніж економію на сірниках.

Відправлено через 1 хвилину 43 секунди:
yuriy_dd: 02.03.2026 22:35 до прикладу у мене є перший Xiaomi Mi Max, спробуйте пошукати який там невеликий ак
збірник хламу

Відправлено через 44 секунди:
yuriy_dd: 02.03.2026 22:35 до прикладу у мене є перший Xiaomi Mi Max, спробуйте пошукати який там невеликий ак
збірник хламу
yuriy_dd: 03.03.2026 15:04 ваші обидва проци - це щось дуже повільне, в мене таких нема, і ваші я не взяв би навіть безкоштовно, без образ
:lol: :lol: :lol: :lol: - зате користується смартфоном з 2016

Відправлено через 5 хвилин 33 секунди:
yuriy_dd: 02.03.2026 22:35саме так. Виробник не зацікавлений щоб ваш смарт довго і добре працював. Вони хочуть щоб ви купили новий за 2 роки.
Ще можна порівняти розмір прошивки - щоб зробити висновок скільки лайна вони туди напхали.
так купив би айфон, 6 років софтових апдейтів
але ти ж Юра,твоя мета тримати старий хлам і шити його вечорами

Відправлено через 3 хвилини 19 секунд:
yuriy_dd: 02.03.2026 22:35 ще раз - на вашій прошивці є елементарна можливість перенести годину:хвилину в статусі (зверху) направо?
:lol: :laugh: :gigi: :D
дай вгадаю, в тебе певно ще і батарея нерідна на термклеї висить
спойлер
Изображение
Відправлено через 2 хвилини 15 секунд:
yuriy_dd: 03.03.2026 16:50Переваги АРМ - нікуди не дінуться.
це типу про одноразовість?
yuriy_dd
Member

Барбарис: 03.03.2026 16:56які таблички? Ти з тої теми вже злився коли проігнорував приклад.
щось стає не цікаво - наступне ваше повідомленн до мене має бути з простим прикладом що я просив, просто zip архів з xlsx файлом. Розгладаю такі варіанти:
- ви його даєте - і ми починаємо аналізувати
- ви не даєте але вибачаєтесь що нарешті усвідомили важливість таблиць у ворді і що Ексель не замінить Ворд
- ви не даєте і продовжуєте нести що несли - я просто вас блокую, і всі будуть щасливі
dext: 03.03.2026 17:34x86 швидший в однопотоці там, де це практично важливо - ігри
не всім важливі ігри
denon312: 03.03.2026 19:49абсолютно нецікаво, я давно не граю в ігри, смартфон це впершу чергу для фото, фінансів і месенджерів
я теж не граю. І вам важлива по факту від смарта - швидкість, автономність і фото. А якщо це все ще й коштує в 3 рази дешевше за конкурентів - то ви зрозумієте що саме таким і був Поко Ф1
denon312: 03.03.2026 19:49 Але нові мають сканер пальця в екрані, а я це не сприймаю - бо для мене це дибілізм
тобто ти проти прогресу? вважаєш прогрес дибілізмом?
не весь прогрес вартий уваги, я вже писав. В тому числі у Епл багато рішень були провальні, і вони потім усвідомили і відмовились
а особливо багато лайна у софті - про нові модні бібліотеки чи підходи
denon312: 03.03.2026 19:49 де ти такого начитався? ну це ж повна маячня, сучасні літієві батареї підтримують заряд 1C.
ви напевне повністю пропустили про що мова. На вашу думку батарея проживе довше - якщо буде заряджатись 1С чи коли значно меншим струмом?
denon312: 03.03.2026 19:49зате користується смартфоном з 2016
але якщо він виконує свою функцію, і так довго працює - то в чому проблема?
denon312: 03.03.2026 19:49так купив би айфон, 6 років софтових апдейтів
мені не підходить ідеологія айфона
denon312: 03.03.2026 19:49 це типу про одноразовість?
це про те що мої смарти так довго живуть?
щось вас не розумію - довго - не підходить бо хлам, мало не підходить - бо одноразовий. Що там у вас в голові?

Відправлено через 9 хвилин 26 секунд:
Apple представила M5 Pro і M5 Max для MacBook Pro: 18 ядер CPU, до 40 ядер GPU та +30% продуктивності
https://itc.ua/ua/novini/apple-predstav ... ktyvnosti/

Вийшли Apple MacBook Pro з M5 Pro і M5 Max: +30% продуктивності CPU, +50% GPU та 2х швидкості SSD
https://itc.ua/ua/novini/vyjshly-apple- ... kosti-ssd/

Apple MacBook Air M5 подорожчав на $100: швидший чип, більший SSD, 18 годин автономності
https://itc.ua/ua/novini/apple-macbook- ... onomnosti/
Барбарис
Member

yuriy_dd, гальмо, але вперте. На трояк заслуговує :lol: :lol: :lol:
yuriy_dd
Member

трішки тестів - адже фанати х86 люблять тести, в тому числі в реальних робочих додатках :super: :super:
вони правда не люблять щоб ноут працював від батареї :insane:

Відправлено через 1 годину 26 хвилин 36 секунд:
стане у пригоді, я не знав:

dext
Member

yuriy_dd: 03.03.2026 20:32 не всім важливі ігри
це через те, що на "емейзінгу" майже немає ігор або через те, що навіть наявні нативні зливають "відсталому" x86? поясніть :rotate:

також поясніть, чому x86 чудово працює там, де реальний однопотік критичний (ігри) і помітний на неозброєне око, і незрозуміло чому відстає у ваших "важливих" синтетичних бенчмарках
Alexsandr
Member

yuriy_dd: 03.03.2026 16:25 я вам пишу про ворд, ви приклад про Ексель
Кожен текст в окремій клітинці, робіть що потрібно. Якщо мова про одну комірку, то там WORD веде себе так само.
yuriy_dd: 03.03.2026 16:50
це елементарне. Для вас задача - дайте простий приклад в екселі де 2 незалежні таблиці. Можете допомоги місцевих попросити.
Якщо ви і далі будете себе вести як ведете до цього часу - мені простіше вас заблокувати.
Уточніть завдання, бо кожна клітина окрема. Що саме потрібно незалежно? Якщо ну край нічого спільного - окремі листи. А так на листі кілька таблиць розміщують без проблем.
yuriy_dd: 03.03.2026 16:50 я вже відповідав - це нічого не міняє. АРМ чекає свого часу. Нвідіа вже випустила (чи випустить) на ньому щось. Будуть оптимізовувати.
Переваги АРМ - нікуди не дінуться.
А х86 - ніколи не досягне швидкості АРМ в одно-потоці - і це саме головне
Просто все залежить від тесту. Тест модна написати підганяючи під архіткетуру.

yuriy_dd: 03.03.2026 20:32 Apple представила M5 Pro і M5 Max для MacBook Pro: 18 ядер CPU, до 40 ядер GPU та +30% продуктивності
https://itc.ua/ua/novini/apple-predstav ... ktyvnosti/

Вийшли Apple MacBook Pro з M5 Pro і M5 Max: +30% продуктивності CPU, +50% GPU та 2х швидкості SSD
https://itc.ua/ua/novini/vyjshly-apple- ... kosti-ssd/

Apple MacBook Air M5 подорожчав на $100: швидший чип, більший SSD, 18 годин автономності
https://itc.ua/ua/novini/apple-macbook- ... onomnosti/
Давайте в же далі, в окремих задачах виросла настільки.
...У графіці забезпечується приріст продуктивності до +20% проти M4 Max, а в задачах із трасуванням променів — до +30%. Тобто слово до явно нам кажуть про те, що середня продуктивність вирісла значно менше. Apple по розвитку архітектури дійшов до максимума. Там є ще анаболіки, збільшити швидкість пам'яті, диска, щоб хоч якось компенсувати менший за бажаний ріст в середньому, але це вже кінець схоже швидко росту. Подивимося потім тести.
Polario457
Junior

Прогрес ARM процесорів все ж таки є?
Ось тут пишуть, що має місце певний прогрес.
Тепер Arm має ядро ​​з достатньою продуктивністю, щоб впоратися не лише з ноутбуками, а й з настільними комп'ютерами. Вони також показали, що можливо забезпечити таку продуктивність на скромній тактовій частоті 4 ГГц. Arm досягла цього завдяки гарному виконанню фундаментальних принципів по всьому конвеєру ядра. Небагато компаній здатні створити ядро ​​з таким рівнем продуктивності, тому Arm має чим пишатися.
проте
Тим не менш, отримання високопродуктивного ядра – це лише один елемент пазлу. Ігрові робочі навантаження дуже важливі в споживчому сегменті та отримують більше користі від потужної підсистеми пам'яті, ніж від високої пропускної здатності ядра. Варіант DSU з ємністю L3 понад 32 МБ може допомогти в цій галузі. Потужна програмна екосистема X86-64 – це ще один виклик, який потрібно вирішити. І, нарешті, Arm все ще покладається на своїх партнерів у реалізації свого бачення.
Там навіть порівняльні графіки і таблиці (на жаль скріншотами з Excel, а не Word ;) )
Як вважаєте? :popcorn:
denon312
Member

yuriy_dd: 03.03.2026 20:32 я теж не граю. І вам важлива по факту від смарта - швидкість, автономність і фото. А якщо це все ще й коштує в 3 рази дешевше за конкурентів - то ви зрозумієте що саме таким і був Поко Ф1
1. цьому смартфону вже 7 років, яка різниця яким він був, адже зараз таких воно не роблять,
2. крім того Поко це потужний процесор а все решта лайно. Це те саме що поставити в дуповозку двигун від спортикару, так стане швидшим, але все решта залишиться дном. Погані гальма, комфорт, вигляд.
yuriy_dd: 03.03.2026 20:32 не весь прогрес вартий уваги, я вже писав. В тому числі у Епл багато рішень були провальні, і вони потім усвідомили і відмовились
В Епл не провальна маркетингова стратегія, їхня серія процесорів має більше недоліків на фоні одної і єдиної переваги - мале споживати в простої, що є безглуздим.
На фоні те що ці чіпи заточені під екосистему вони є нішевими, тому попри "феноманальну" продуктивність в оптимізованих синтетичних бенчмарках більшості вони не потрібні. А професіонали і геймери і так знають що обирати.
yuriy_dd: 03.03.2026 20:32 ви напевне повністю пропустили про що мова. На вашу думку батарея проживе довше - якщо буде заряджатись 1С чи коли значно меншим струмом?
батарея проживе рівно строк заявлений виробником якщо вона експлуатується в межах специфікацій. Перевищення струму збільшить нагрів. Нагрів прискорить деградацію. Батарея це розхідник. Але що мені говорити, я ціную безпеку, а ти економію. Ми на різних рівнях.
yuriy_dd: 03.03.2026 20:32 мені не підходить ідеологія айфона
це яка?
yuriy_dd: 03.03.2026 20:32це про те що мої смарти так довго живуть?
щось вас не розумію - довго - не підходить бо хлам, мало не підходить - бо одноразовий. Що там у вас в голові?
це застарілий хлам а не смарти
а ще це називається синдром паталогічого накопичення
yuriy_dd: 03.03.2026 22:36стане у пригоді, я не знав:
в мене все більше відчуття що це твій пк на наступні 10 років :)
waryag
Member

yuriy_dd: 03.03.2026 20:32я теж не граю. І вам важлива по факту від смарта - швидкість, автономність і фото. А якщо це все ще й коштує в 3 рази дешевше за конкурентів - то ви зрозумієте що саме таким і був Поко Ф1
І по цим параметрам епл один з лідерів. А крім них є, часто на першому місці, зручність, а при використанні М-серії - ще й спільна екосистема.

А ціна, начебто, і не повинна особливо хвилювати висококласного айтішника з величезним досвідом. Принаймні, не настільки, щоб перейматися за зайві 300-500 доларів раз на кілька років.

І, тим більше, не до рівня суходр :censoured: чки з прошивками та заряджанням телефону 3-5 Вт зарядками заради міфічного зберігання крапель ресурсу.
спойлер
Я ще розумію, коли уникають частого використання 100-200Вт монстриків, але на 10-20-30 Вт сучасна хімія нормально живе
yuriy_dd: 03.03.2026 20:32не весь прогрес вартий уваги, я вже писав.
:lol: Приріст АРМ М-серії вартий, а такий же приріст в процесорах мобілок - вже ні? :lol:
В тому числі у Епл багато рішень були провальні, і вони потім усвідомили і відмовились
а особливо багато лайна у софті - про нові модні бібліотеки чи підходи
Так твій облизаний прогрес АРМ в контексті М-серії і забезпечений підходом епл, модними бібліотеками та якісним маркетингом.
А без М-серії дивитися особливо ні на що.
yuriy_dd
Member

dext: 03.03.2026 22:43це через те, що на "емейзінгу" майже немає ігор або через те, що навіть наявні нативні зливають "відсталому" x86? поясніть :rotate:
я не розуміюсь в іграх, саме тому я обрав тематичний форум про проци. Ви спробуйте своє питання задати у відповідних форумах
пс: бачу що Епл просуває технологію metal, але чому мало розробників під неї пишуть. Дивно адже на Епл найбільш платоспроможна аудиторія
Alexsandr: 03.03.2026 23:01 це елементарне. Для вас задача - дайте простий приклад в екселі де 2 незалежні таблиці. Можете допомоги місцевих попросити.
Уточніть завдання, бо кожна клітина окрема. Що саме потрібно незалежно? Якщо ну край нічого спільного - окремі листи. А так на листі кілька таблиць розміщують без проблем.
простий приклад, один аркуш, 2 незалежні таблиці - які можна вільно незалежно переміщати, додавати забирати колонки, міняти їх ширину, виставляти дизайн меж, в тому числі повністю приховати межі
Alexsandr: 03.03.2026 23:01 Просто все залежить від тесту. Тест модна написати підганяючи під архіткетуру.
але чому х86 за стільки років не можуть підігнати під себе тест? чому Інтел та АМД використовують індустріальні?
Alexsandr: 03.03.2026 23:01але це вже кінець схоже швидко росту
там ріст 2-о значні цифри. х86 таке навіть і не снилось. Якщо нове не гірше за старе - то вже добре.
denon312: 03.03.2026 23:55В Епл не провальна маркетингова стратегія, їхня серія процесорів має більше недоліків на фоні одної і єдиної переваги - мале споживати в простої, що є безглуздим
але як тоді досягається 3-5 кратна перевага по енерго-ефективності якраз під час запуску тестів?
вам хочеться ігнорувати реальність? ви себе цією маячнею заспокоюєте?
denon312: 03.03.2026 23:55На фоні те що ці чіпи заточені під екосистему вони є нішевими, тому попри "феноманальну" продуктивність в оптимізованих синтетичних бенчмарках більшості вони не потрібні. А професіонали і геймери і так знають що обирати
зараз одна з самих популярних областей що росте - це все що повязане з AI - і я помітив що всі хто демонструють виключно на маках, ось приклад:

ви вважаєте що інженери Гугл, що задіяні в їх одному з найкращих продуктів - не професіонали?
denon312: 03.03.2026 23:55Батарея це розхідник. Але що мені говорити, я ціную безпеку, а ти економію. Ми на різних рівнях.
яким чином я не ціную безпеку?
denon312: 03.03.2026 23:55 мені не підходить ідеологія айфона
це яка?
мало можливості для змін чи кастомізації під себе - все вирішили за мене
denon312: 03.03.2026 23:55 стане у пригоді, я не знав:
в мене все більше відчуття що це твій пк на наступні 10 років
і вас тягне помірятись грошима?

Відправлено через 25 хвилин 1 секунду:
waryag: 04.03.2026 08:16 не весь прогрес вартий уваги, я вже писав.
:lol: Приріст АРМ М-серії вартий, а такий же приріст в процесорах мобілок - вже ні?
я ж написав - не весь. Наприклад у смартах Самсунг Galazxy S було постійно багато фіч - на один раз випендритись перед друзями, бо в реальному воно не потрібно. І зараз до них дійшло і накінець навіть стилус вже прибрали.
Але ви чомусь за мене вирішуєте що мені не важливий прогрес в процах, дивина
waryag: 04.03.2026 08:16Так твій облизаний прогрес АРМ в контексті М-серії і забезпечений підходом епл, модними бібліотеками
у мене бібліотеки свої - і працює дуже швидко. Може ви щось робите не правильно?
waryag: 04.03.2026 08:16та якісним маркетингом
я особисто купив відразу після виходу М1 і переконався що те що вони сказали правда
ви так зробили?

Відправлено через 1 хвилину 37 секунд:
waryag: 04.03.2026 08:16І, тим більше, не до рівня суходр :censoured: чки з прошивками
ставити Лінукс на х86 - це норм, але міняти прошивку на смарті, в тому числі для продовження терміну підтримки - це погано
при чому різних дистрибутивів Лінукс значно більше ніж відомих прошивок
Барбарис
Member

yuriy_dd: 04.03.2026 08:48 я ж написав - не весь. Наприклад у смартах Самсунг Galazxy S було постійно багато фіч - на один раз випендритись перед друзями, бо в реальному воно не потрібно. І зараз до них дійшло і накінець навіть стилус вже прибрали.
Та невже? Чергова брехня.
Вони просто розширили лінійку: стилус в ультрах, а кому не треба - є звичайні s.
denon312
Member

yuriy_dd
Слухай, твоя спроба апелювати до маркетингових гасел та інженерів Google виглядає як класичне намагання сховатися за чужим авторитетом, не маючи власної фахової думки. Ти живеш у полоні ілюзій про енергоефективність із синтетичних тестів, які в реальних робочих навантаженнях розсипаються, як картковий будинок. Дивно чути повчання про прогрес від людини, чий "35-річний досвід", здається, зупинився десь на етапі освоєння перших калькуляторів. Твій когнітивний дисонанс просто вражає: ти критикуєш iPhone за закриту систему, але водночас обожнюєш Mac з тією ж філософією - це виглядає як вибіркове сприйняття реальності, підлаштоване під власні обмеження.

Окремої уваги заслуговує твоя "турбота" про техніку. Використовувати літієві акумулятори десятиліттями і катувати їх зарядкою у 3 Вт - це не про безпеку чи ощадливість, це про елементарне технічне невігластво. Постійні мікроцикли підзарядки (Trickle Charge) методично вбивають батарею, і це науковий факт, який ти ігноруєш заради сумнівної економії на сірниках. Взагалі, твої спроби мірятися грошима на фоні щирого хизування смартфонами кількарічної давнини виглядають доволі специфічно. Коли людина з таким "солідним" стажем видає купівлю бюджетного гаджета минулих сезонів за велике досягнення, це багато говорить про її реальну вагу в індустрії.

Замість того, щоб заспокоювати себе цією маркетинговою маячнею і намагатися вчити інших жити "по стандартах", які ти сам вигадав від безвиході, варто було б хоч трохи оновити знання. Твої аргументи - це суміш застарілих звичок і намагання видати вимушену ощадливість за свідомий вибір "професіонала". Можливо, якщо ти нарешті перестанеш шукати кумирів по одягу і почнеш мислити критично, твій реальний статус у професії нарешті наздожене твої фантазії. ;)
Ответить