Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Ответить
Автор
Member

kabostebeztak: 10.02.2026 18:17 ніфіга собі у тебе powerpc був?

Так. Купив на початку 2010х за копійки заради прикольного корпусу, ну і погрався з ним трохи. Десь півроку-рік. Потім системник у мене переїхав в тумбочку на балконі і на корпус мені стало байдуже бо я все одно його не бачу, тож MacPro був проданий далі.
yuriy_dd
Member

waryag: 10.02.2026 15:43 Скільки набереться у твоєї мобільної помийки про мехів?
мені все одно на ігри. Це форум про процесори. Для ігор чи обговорення ВК - є інші тематичні форуми на даному сайті. Знаючи вашу лінь - я вам знайшов:
viewforum.php?f=5
і ще один: viewforum.php?f=15
ви там можете біситись скільки влізе який Епл поганий і яке все інше хороше
waryag: 10.02.2026 15:43 для Гугл Хром це стратегічний продукт. Запиречете?
Хром, а не бенчмарк.
тобто Гугл не прагне зробити свій браузер максимально швидким? Тестуючи разом з спільнотою на всіх сучасних веб фреймворках
waryag: 10.02.2026 15:44 Це такий байт, щоб тебе теж всі забанили і не заважали писати маячню?
я не проти, але ви не зможете - я вам як наркотик
LVladislavchik: 10.02.2026 16:04 Фіксуємо на майбутнє: "прогресивний" коричневоштанний невіглас в 2026 році грає в мобільну шкуродерню від русаків через емулятор.
Він вже відредагував повідомлення)
що саме я відредагував? може ви помилились, і будете мати сміливість це визнати?
LVladislavchik: 10.02.2026 16:05 З Вашою манерою спілкування, перекручуванням фактів та маніпуляціями пропадає бажання.
якщо пропало - відправляйте назад, я оплачу доставку
я досі чекаю докази моєї брехні, або визнання - що це ваша брехня про мене.
про маніпуляції - останій тест що тут дали - порівнюють у Блендері - тесті який використовую GPU мак міні М4 проти системи з Dual GeForce ВК - і система з Dual ВК на 20% швидша - скільки воно споживає - не кажуть. Це не маніпуляція порівнювати інтегровану ВК проти дискретної ще й 2 шт відразу? Споживання - не вказали
Також той хто дав цей тест - напевне не помітив але конкурент від АМД з інтегрованою ВК - повільніший але не на 20%, а в 4 (ЧОТИРИ) рази - це не маніпуляція ігнорувати таке?

ось тест:
спойлер
kabostebeztak
Member

yuriy_dd: 10.02.2026 20:17
waryag: 10.02.2026 15:43 Скільки набереться у твоєї мобільної помийки про мехів?
мені все одно на ігри. Це форум про процесори. Для ігор чи обговорення ВК - є інші тематичні форуми на даному сайті. Знаючи вашу лінь - я вам знайшов:
viewforum.php?f=5
waryag: 10.02.2026 15:43 для Гугл Хром це стратегічний продукт. Запиречете?
Хром, а не бенчмарк.
тобто Гугл не прагне зробити свій браузер максимально швидким? Тестуючи разом з спільнотою на всіх сучасних веб фреймворках
waryag: 10.02.2026 15:44 Це такий байт, щоб тебе теж всі забанили і не заважали писати маячню?
я не проти, але ви не зможете - я вам як наркотик
LVladislavchik: 10.02.2026 16:04 Фіксуємо на майбутнє: "прогресивний" коричневоштанний невіглас в 2026 році грає в мобільну шкуродерню від русаків через емулятор.
що саме я відредагував? може ви помилились, і будете мати сміливість це визнати?
LVladislavchik: 10.02.2026 16:05 З Вашою манерою спілкування, перекручуванням фактів та маніпуляціями пропадає бажання.
якщо пропало - відправляйте назад, я оплачу доставку
про маніпуляції - останій тест що тут дали - порівнюють у Блендері - тесті який використовую GPU мак міні М4 проти системи з Dual GeForce ВК - і система з Dual ВК на 20% швидша - скільки воно споживає - не кажуть. Це не маніпуляція порівнювати інтегровану ВК проти дискретної ще й 2 шт відразу? Споживання - не вказали
Також той хто дав цей тест - напевне не помітив але конкурент від АМД з інтегрованою ВК - повільніший але не на 20%, а в 4 (ЧОТИРИ) рази - це не маніпуляція ігнорувати таке?

ось тест:
спойлер
АХАХАХАХАХХА ТІП НЕ ЗНАЄ ЩО ДУАЛ ЦЕ НАЗВА КАРТИ І ЩО ЦЕ НЕ SLI

Відправлено через 7 хвилин 56 секунд:
viewforum.php?f=5
і ще один: viewforum.php?f=15
еееее пк збирають або купляють здебільшого для ігор і розваг загалом
і розганяють тобто займаються оверклокінгом НА ЧЕСТЬ ЯКОГО НАЗВАЛИ ЦЕЙ САЙТ теж заради більшого фпс!

Відправлено через 1 хвилину 49 секунд:
чия б корова мичала
я заради тестів навіть Waydroid собі поставив)))
yuriy_dd
Member

вирішили познущатись :lol: :lol:

Підвищення цін на електрику для бізнесу: скільки можна заощадити з ARM ноутбуками

https://itc.ua/ua/novini/pidvyshhennya- ... outbukamy/
kabostebeztak
Member

нє ссьі, дядя, тьі нічіво ні ізмінял
даже трусьі нє снімал
спойлер
Відправлено через 9 хвилин 3 секунди:
yuriy_dd: 10.02.2026 20:44 вирішили познущатись :lol: :lol:

Підвищення цін на електрику для бізнесу: скільки можна заощадити з ARM ноутбуками

так ніхто і не заперечував що арм це круто для роботи чи бізнесу
просто пєкарям арм не підходить, пєкарям треба максимум продуктивності за мінімум грошей, максимальна сумісність і потенціал апгрейду і модифікації системи, хочеш - ужимайся хоч в 65 ватт на системник, хочеш - купуй рідкий азот і розганяй свій проц до 67 ггц, хочеш - купи сєлєрон і зроби собі роутер. хочеш - віндовс, хочеш - лінукс, хочеш - хайку чи фрібсд, а арм системи це зараз або епл, або ноутбуки віндовс он арм. ні те, ні інше нам не підходить.
звісно, існують і серверні рішення за 100500 міль'ярдів швейцарських франків, і десь навіть є десктопи, але за їхню ціну можна зібрати систему на х86 яка робитиме більше і краще
waryag
Member

yuriy_dd: 10.02.2026 20:17мені все одно на ігри. Це форум про процесори. Для ігор чи обговорення ВК - є інші тематичні форуми на даному сайті.
Взагалі-то, цей форум - про оверклокінг. Але це не заважає тобі тягнути анально залочений епл у один з підфорумів. :lol:
yuriy_dd: 10.02.2026 20:17 тобто Гугл не прагне зробити свій браузер максимально швидким? Тестуючи разом з спільнотою на всіх сучасних веб фреймворках
Не прагне. Бо як мінімум один спосіб підвищення швидкості прямо конфліктує з основним бізнесом гугл. А в приоритеті прибуток, а не швидкість. :lol:
yuriy_dd: 10.02.2026 20:44вирішили познущатись :lol: :lol:

В статті не розкрито тему, скільки можна заощадити на самих ноутбуках.
Також, якщо ноут безболісно міняється на макбук, доволі часто можна піти далі і замінити на планшет чи смартфон. Е - економія! А - АРМ! :rotate:
yuriy_dd
Member

waryag: 10.02.2026 21:05Взагалі-то, цей форум - про оверклокінг
свою маячню - ви зможете довести? наприклад посиланням на правила форуму
waryag: 10.02.2026 21:05Але це не заважає тобі тягнути анально залочений епл у один з підфорумів
а інші ноути - як розганяються сучасні ноути?
пс: вже багато раз чув про цей термін але ну ніколи не стикався
waryag: 10.02.2026 21:05Бо як мінімум один спосіб підвищення швидкості прямо конфліктує з основним бізнесом гугл
це ви про що, не зрозумів?
waryag: 10.02.2026 21:05А в приоритеті прибуток, а не швидкість
тобто якщо браузер Хром буде повільним і користувачі не захочуть ним користуватись а перейдуть на інші які швидші - це приведе до збільшення прибутків Гуглу?
ну фанати х86 :lamer: :lamer:

Відправлено через 43 секунди:
waryag: 10.02.2026 21:05В статті не розкрито тему, скільки можна заощадити на самих ноутбуках.
я вже декілька разів питав і казав - не існує ноута на х86 який би був кращим у всіх відношеннях за макбук ейр і дешевшим
kabostebeztak
Member

yuriy_dd: 10.02.2026 21:13
Відправлено через 43 секунди:
waryag: 10.02.2026 21:05В статті не розкрито тему, скільки можна заощадити на самих ноутбуках.
я вже декілька разів питав і казав - не існує ноута на х86 який би був кращим у всіх відношеннях за макбук ейр і дешевшим
Ноутбук моєї мами (Ryzen 5 4500U, кастрований 3600 без гіпертредінгу і з вбудованною графікою) запускає Counter-Strike 2.
Твій макбук ні.
waryag
Member

yuriy_dd: 10.02.2026 21:13а інші ноути - як розганяються сучасні ноути?
пс: вже багато раз чув про цей термін але ну ніколи не стикався
Хитро! Полазь по темах, відкриєш для себе багато нового.
yuriy_dd: 10.02.2026 21:13це ви про що, не зрозумів?
Тренуй міжвушний ганглій! Тим більше, про це вже колись говорили.
yuriy_dd: 10.02.2026 21:13тобто якщо браузер Хром буде повільним і користувачі не захочуть ним користуватись а перейдуть на інші які швидші - це приведе до збільшення прибутків Гуглу?
ну фанати х86 - ну ж не можна бути настільки відверто тупими :lamer: :lamer:
Абсолютній більшості споживачів насрати на максимальну швидкість. Їм треба, щоб працювало відносно швидко, а часто - щоб просто працювало.
yuriy_dd: 10.02.2026 21:13 я вже декілька разів питав і казав - не існує ноута на х86 який би був кращим у всіх відношеннях за макбук ейр і дешевшим
:facepalm: :facepalm: :facepalm:
І що має довести цей висер шедевр думки?
Міняємо ноут на х86 і макбук ейр місяцями - нічого не зміниться.
Міняємо ноут на х86 чи макбук на ніж, шматок мила чи навіть піструна - і знову нічого не міняється. :rotate:
kabostebeztak
Member

yuriy_dd: 10.02.2026 21:13
waryag: 10.02.2026 21:05Взагалі-то, цей форум - про оверклокінг
свою маячню - ви зможете довести? наприклад посиланням на правила форуму
forum.overclockers.ua
спойлер
Изображение
Відправлено через 6 хвилин 28 секунд:
waryag
нє ну за таку тупість точно мають банити
це 100% тролль що просто рейджбейтить
просто накидайте репортів на нього, це жах

Відправлено через 29 хвилин 15 секунд:
yuriy_dd: 10.02.2026 20:44 вирішили познущатись :lol: :lol:

мужик, ти запостив крінж
видаляй аккаунт
спойлер
Изображение
pelia
Member

kabostebeztak: 10.02.2026 20:55 так ніхто і не заперечував що арм це круто для роботи чи бізнесу
Дивлячись для якої роботи і якого бізнесу.
Мені для моєї роботи той арм не здався. Так, він може виконувати десь 80-90% моєї роботи, але що поза роботою чи у вільний час під час роботи (таке буває)?

І чи відчую я емейзінг? Ні. Чи покращить це мою продуктивність? Ні. Але припустимо що дійсно це мені дасть 5% (максимум!) буст через те що на 0.00000001 секунду у мене вкладки швидше грузяться, в слаці/дискорді/фігмі/вскоді на той самий час швидше все відкривається (насправді ні, але припустимо), то все одно робота з цими вкладками це ну 20% моєї роботи, більшу частину займає розумова активність, тобто я почну працювати на 1% продуктивніше в цілому.

Чи це хтось помітить? Ні, бо це взагалі ні про що
Чи буде мені зручно? Ні, бо у епла є дуже цікаві обмеження, які набагато легше обійти (або їх взагалі немає) на х86.

І так, у мене був ейр осінню 22 року, я спеціально купував тому що повівся на ефективність і ще не було зрозуміло що реально буде зі світлом. По факту.
І ось що насправді - фігня це все, Юра бреше про ютубчик на 28 годин, коли в моєму робочому навантаженні воно жило ну годин 5-6 (що могли актуальні на той момент ноути на х86) і крім роботи і ютупу не могло воно нічого.

І все, це моє останнє повідомлення в треді, бо він мене задовбав і користі від нього ніякої, слідкую як за Санта Барбарою якоюсь
kabostebeztak
Member

pelia: 11.02.2026 00:25
kabostebeztak: 10.02.2026 20:55 так ніхто і не заперечував що арм це круто для роботи чи бізнесу
Дивлячись для якої роботи і якого бізнесу.
Мені для моєї роботи той арм не здався. Так, він може виконувати десь 80-90% моєї роботи, але що поза роботою чи у вільний час під час роботи (таке буває)?

І чи відчую я емейзінг? Ні. Чи покращить це мою продуктивність? Ні. Але припустимо що дійсно це мені дасть 5% (максимум!) буст через те що на 0.00000001 секунду у мене вкладки швидше грузяться, в слаці/дискорді/фігмі/вскоді на той самий час швидше все відкривається (насправді ні, але припустимо), то все одно робота з цими вкладками це ну 20% моєї роботи, більшу частину займає розумова активність, тобто я почну працювати на 1% продуктивніше в цілому.

Чи це хтось помітить? Ні, бо це взагалі ні про що
Чи буде мені зручно? Ні, бо у епла є дуже цікаві обмеження, які набагато легше обійти (або їх взагалі немає) на х86.

І так, у мене був ейр осінню 22 року, я спеціально купував тому що повівся на ефективність і ще не було зрозуміло що реально буде зі світлом. По факту.
І ось що насправді - фігня це все, Юра бреше про ютубчик на 28 годин, коли в моєму робочому навантаженні воно жило ну годин 5-6 (що могли актуальні на той момент ноути на х86) і крім роботи і ютупу не могло воно нічого.

І все, це моє останнє повідомлення в треді, бо він мене задовбав і користі від нього ніякої, слідкую як за Санта Барбарою якоюсь
база
основа
Але я продовжу робити меми, сподіваюсь хтось окрім мене їми користуватиметься)))
yuriy_dd
Member

pelia: 11.02.2026 00:25Так, він може виконувати десь 80-90% моєї роботи, але що поза роботою чи у вільний час під час роботи (таке буває)?
А Лінукс на скільки % закриває задачі? Я впевнений що явно не на 100%, і що ви в кожній темі про Лінукс чи проти тих хто використовує Лінукс - так само гадите який він поганий?
чи ненависть у вас лише проти Епл?
pelia: 11.02.2026 00:25Але припустимо що дійсно це мені дасть 5% (максимум!) буст через те що на 0.00000001 секунду у мене вкладки швидше грузяться, в слаці/дискорді/фігмі/вскоді на той самий час швидше все відкривається (насправді ні, але припустимо), то все одно робота з цими вкладками це ну 20% моєї роботи, більшу частину займає розумова активність, тобто я почну працювати на 1% продуктивніше в цілому.
якщо ви на стільки за правду і за відсутність прогресу - то я впевнений що у всіх форумах і під кожною новиною про нові х86 - у яких прогрес або мізерний, або як вже часто є - не гірше за попереднє і вже добре - теж там так само гадите?
робите так чи ні? я впевнений що ні. А чому ви так не робите проти х86?
pelia: 11.02.2026 00:25коли в моєму робочому навантаженні воно жило ну годин 5-6 (що могли актуальні на той момент ноути на х86)
давайте модель проца на макбук і на своїх х86 - будемо шукати загальнодоступні тести енергоефективності щоб вашу брехню на чисту воду виводити. Самі ви щось знайте - не здатні.
нагадаю зараз у М4 у 3-5 разів краща енергоефективность ніж у останіх х86 від Інтел / АМД - для тих кому довго доходить - вони можуть зробити ту саму роботу витративши у 3-5 разів менше енергії
0F
Member

yuriy_dd: 11.02.2026 13:36 вони можуть зробити ту саму роботу витративши у 3-5 разів менше енергії
Ні, не можуть. З'явиться софт - зможуть. А поки що макбуки - планшети з клавіатурами і деяким вендорлокнутим софтом.
LVladislavchik
Member

yuriy_dd: 11.02.2026 13:36давайте модель проца на макбук і на своїх х86 - будемо шукати загальнодоступні тести енергоефективності щоб вашу брехню на чисту воду виводити. Самі ви щось знайте - не здатні.
нагадаю зараз у М4 у 3-5 разів краща енергоефективность ніж у останіх х86 від Інтел / АМД - для тих кому довго доходить - вони можуть зробити ту саму роботу витративши у 3-5 разів менше енергії
Я вже давав проц зі свого xps, щось Ви нічого так і не шукали і не вивели мене на чисту воду чому я не бачу між ними різниці в емейзінг автономності та продуктивності, ще раз нагадаю, там i7 1360p, ейр м4 тримає на процентів 10-15 довше всього, які 3-5 разів? Ви просто ігноруєте реальність.
yuriy_dd: 10.02.2026 20:17що саме я відредагував? може ви помилились, і будете мати сміливість це визнати?
kabostebeztak ось навіть зафільмував а зараз там відредаговане повідомлення. Знову маніпуляції.
yuriy_dd: 10.02.2026 20:17якщо пропало - відправляйте назад, я оплачу доставку
1. З понеділка, напевно, поїде назад;
2. Погортайте тему, як тільки я наводжу якісь конкретні аргументи, то Ви міняєте просто тему чи й взагалі десь зливаєтеся.
yuriy_dd: 10.02.2026 21:13я вже декілька разів питав і казав - не існує ноута на х86 який би був кращим у всіх відношеннях за макбук ейр і дешевшим
Ви не вмієте шукати :rotate: Єдине чого не буде за менші кошти це фрезерованого алюмінієвого корпусу і звук зазвичай навіть в дорожчих віндовс ноутах буває сильно гіршим. Тут вже тільки надіятися на огляди або по можливості самому слухати.
Polario457
Junior

LVladislavchik: 11.02.2026 14:16
yuriy_dd: 11.02.2026 13:36
спойлер
kabostebeztak ось навіть зафільмував а зараз там відредаговане повідомлення. Знову маніпуляції.
Панове! ТС, звичайно, ще той "міцний горішок", але конкретно в цьому випадку, станом на час публікації мого поста, він не редагував своє повідомлення.
Прошу переконатись особисто viewtopic.php?p=4094254#p4094254
k6547drs.jpg
:) :popcorn:
yuriy_dd
Member

LVladislavchik: 11.02.2026 14:16Я вже давав проц зі свого xps, щось Ви нічого так і не шукали і не вивели мене на чисту воду чому я не бачу між ними різниці в емейзінг автономності та продуктивності, ще раз нагадаю, там i7 1360p, ейр м4 тримає на процентів 10-15 довше всього, які 3-5 разів? Ви просто ігноруєте реальність.
ви напевне проігнорували моє повідомлення, ось воно: viewtopic.php?p=4086849#p4086849

я вам нагадаю:
проанізуємо ваш 1360P проти М2:
Cinebench R23 - Multi Core - 11922 Points проти 14787 - ваш програв, і це в не оптимізованому тесті
Performance Rating Performance rating - Percent - 29.7 pt проти 100 - ваш гірший в 3+ (ТРИ) рази
Power Consumption - 48 Points per Watt проти 161.7 ваш гірший в 3+ (ТРИ) рази
LVladislavchik: 11.02.2026 14:16ось навіть зафільмував а зараз там відредаговане повідомлення. Знову маніпуляції.
дайте посилання на моє повідомлення яке я поредагував. Або визнайте що ви мягко скажемо - були не праві
LVladislavchik: 11.02.2026 14:16 2. Погортайте тему, як тільки я наводжу якісь конкретні аргументи, то Ви міняєте просто тему чи й взагалі десь зливаєтеся.
доказів ви таки не дали, це означає що ваші слова що я обманюю - брехня !!!

ви звичайно можете знову завести пісеньку про ігри чи про не оптимізований софт, чи про взагалі відсутній софт, чи про обмеження МакОС - так, це все є.
LVladislavchik: 11.02.2026 14:16 я вже декілька разів питав і казав - не існує ноута на х86 який би був кращим у всіх відношеннях за макбук ейр і дешевшим
Ви не вмієте шукати :rotate: Єдине чого не буде
ви можете дати конкретну модель ноута?
Polario457: 11.02.2026 14:56Панове! ТС, звичайно, ще той "міцний горішок", але конкретно в цьому випадку, станом на час публікації мого поста, він не редагував своє повідомлення
вони не вміють так. Навіть на самому простому і очевидному
стосовно міцний горішок - я вмію доказувати свою думку. І це досить просто якщо казати правду.
kabostebeztak
Member

yuriy_dd: 11.02.2026 13:36
pelia: 11.02.2026 00:25Так, він може виконувати десь 80-90% моєї роботи, але що поза роботою чи у вільний час під час роботи (таке буває)?
А Лінукс на скільки % закриває задачі? Я впевнений що явно не на 100%, і що ви в кожній темі про Лінукс чи проти тих хто використовує Лінукс - так само гадите який він поганий?
чи ненависть у вас лише проти Епл?
кому лінукс не підходить той сидить на віндовс
і до чого тут ядро ос до заліза

Відправлено через 4 хвилини 50 секунд:
yuriy_dd: 11.02.2026 16:10
LVladislavchik: 11.02.2026 14:16Я вже давав проц зі свого xps, щось Ви нічого так і не шукали і не вивели мене на чисту воду чому я не бачу між ними різниці в емейзінг автономності та продуктивності, ще раз нагадаю, там i7 1360p, ейр м4 тримає на процентів 10-15 довше всього, які 3-5 разів? Ви просто ігноруєте реальність.
ви напевне проігнорували моє повідомлення, ось воно: viewtopic.php?p=4086849#p4086849

я вам нагадаю:
проанізуємо ваш 1360P проти М2:
Cinebench R23 - Multi Core - 11922 Points проти 14787 - ваш програв, і це в не оптимізованому тесті
Performance Rating Performance rating - Percent - 29.7 pt проти 100 - ваш гірший в 3+ (ТРИ) рази
Power Consumption - 48 Points per Watt проти 161.7 ваш гірший в 3+ (ТРИ) рази
Давай м'ясо реальні задачі

Відправлено через 26 хвилин 21 секунду:
0F: 11.02.2026 14:06
yuriy_dd: 11.02.2026 13:36 вони можуть зробити ту саму роботу витративши у 3-5 разів менше енергії
Ні, не можуть. З'явиться софт - зможуть. А поки що макбуки - планшети з клавіатурами і деяким вендорлокнутим софтом.
а сєводня в завтрашній дєнь не всє моґут сматрєть... вєрнєє сматрєть моґут нє толька ліш всє...

(це рахується як політика чи ні? хоча враховуючи поведінку Юри мені здається що адміністрації тут нема)
AntonyKandaurov
Member

kabostebeztak: 11.02.2026 16:51мені здається що адміністрації тут нема
вона є, просто клоунів поки вони просто розважають і не сиплють образами то тримають і не чіпають ;)
kabostebeztak
Member

AntonyKandaurov: 11.02.2026 16:54
kabostebeztak: 11.02.2026 16:51мені здається що адміністрації тут нема
вона є, просто клоунів поки вони просто розважають і не сиплють образами то тримають і не чіпають ;)
ок, дякую
Ответить