Так. Купив на початку 2010х за копійки заради прикольного корпусу, ну і погрався з ним трохи. Десь півроку-рік. Потім системник у мене переїхав в тумбочку на балконі і на корпус мені стало байдуже бо я все одно його не бачу, тож MacPro був проданий далі.
Новости
Последние статьи и обзоры
Прогрес ARM процесорів
-
Z440_User
Member
Так. Купив на початку 2010х за копійки заради прикольного корпусу, ну і погрався з ним трохи. Десь півроку-рік. Потім системник у мене переїхав в тумбочку на балконі і на корпус мені стало байдуже бо я все одно його не бачу, тож MacPro був проданий далі.
-
yuriy_dd
Member
мені все одно на ігри. Це форум про процесори. Для ігор чи обговорення ВК - є інші тематичні форуми на даному сайті. Знаючи вашу лінь - я вам знайшов:waryag: ↑ 10.02.2026 15:43 Скільки набереться у твоєї мобільної помийки про мехів?
viewforum.php?f=5
і ще один: viewforum.php?f=15
ви там можете біситись скільки влізе який Епл поганий і яке все інше хороше
тобто Гугл не прагне зробити свій браузер максимально швидким? Тестуючи разом з спільнотою на всіх сучасних веб фреймворках
я не проти, але ви не зможете - я вам як наркотикwaryag: ↑ 10.02.2026 15:44 Це такий байт, щоб тебе теж всі забанили і не заважали писати маячню?
що саме я відредагував? може ви помилились, і будете мати сміливість це визнати?LVladislavchik: ↑ 10.02.2026 16:04 Фіксуємо на майбутнє: "прогресивний" коричневоштанний невіглас в 2026 році грає в мобільну шкуродерню від русаків через емулятор.
Він вже відредагував повідомлення)
якщо пропало - відправляйте назад, я оплачу доставкуLVladislavchik: ↑ 10.02.2026 16:05 З Вашою манерою спілкування, перекручуванням фактів та маніпуляціями пропадає бажання.
я досі чекаю докази моєї брехні, або визнання - що це ваша брехня про мене.
про маніпуляції - останій тест що тут дали - порівнюють у Блендері - тесті який використовую GPU мак міні М4 проти системи з Dual GeForce ВК - і система з Dual ВК на 20% швидша - скільки воно споживає - не кажуть. Це не маніпуляція порівнювати інтегровану ВК проти дискретної ще й 2 шт відразу? Споживання - не вказали
Також той хто дав цей тест - напевне не помітив але конкурент від АМД з інтегрованою ВК - повільніший але не на 20%, а в 4 (ЧОТИРИ) рази - це не маніпуляція ігнорувати таке?
ось тест:
- спойлер
-
kabostebeztak
Member
АХАХАХАХАХХА ТІП НЕ ЗНАЄ ЩО ДУАЛ ЦЕ НАЗВА КАРТИ І ЩО ЦЕ НЕ SLIyuriy_dd: ↑ 10.02.2026 20:17мені все одно на ігри. Це форум про процесори. Для ігор чи обговорення ВК - є інші тематичні форуми на даному сайті. Знаючи вашу лінь - я вам знайшов:waryag: ↑ 10.02.2026 15:43 Скільки набереться у твоєї мобільної помийки про мехів?
viewforum.php?f=5
тобто Гугл не прагне зробити свій браузер максимально швидким? Тестуючи разом з спільнотою на всіх сучасних веб фреймворках
я не проти, але ви не зможете - я вам як наркотикwaryag: ↑ 10.02.2026 15:44 Це такий байт, щоб тебе теж всі забанили і не заважали писати маячню?
що саме я відредагував? може ви помилились, і будете мати сміливість це визнати?LVladislavchik: ↑ 10.02.2026 16:04 Фіксуємо на майбутнє: "прогресивний" коричневоштанний невіглас в 2026 році грає в мобільну шкуродерню від русаків через емулятор.
якщо пропало - відправляйте назад, я оплачу доставкуLVladislavchik: ↑ 10.02.2026 16:05 З Вашою манерою спілкування, перекручуванням фактів та маніпуляціями пропадає бажання.
про маніпуляції - останій тест що тут дали - порівнюють у Блендері - тесті який використовую GPU мак міні М4 проти системи з Dual GeForce ВК - і система з Dual ВК на 20% швидша - скільки воно споживає - не кажуть. Це не маніпуляція порівнювати інтегровану ВК проти дискретної ще й 2 шт відразу? Споживання - не вказали
Також той хто дав цей тест - напевне не помітив але конкурент від АМД з інтегрованою ВК - повільніший але не на 20%, а в 4 (ЧОТИРИ) рази - це не маніпуляція ігнорувати таке?
ось тест:
- спойлер
Відправлено через 7 хвилин 56 секунд:
еееее пк збирають або купляють здебільшого для ігор і розваг загаломyuriy_dd: ↑ 10.02.2026 20:17мені все одно на ігри. Це форум про процесори. Для ігор чи обговорення ВК - є інші тематичні форуми на даному сайті. Знаючи вашу лінь - я вам знайшов:waryag: ↑ 10.02.2026 15:43 Скільки набереться у твоєї мобільної помийки про мехів?
viewforum.php?f=5
і ще один: viewforum.php?f=15
і розганяють тобто займаються оверклокінгом НА ЧЕСТЬ ЯКОГО НАЗВАЛИ ЦЕЙ САЙТ теж заради більшого фпс!
Відправлено через 1 хвилину 49 секунд:
чия б корова мичалаyuriy_dd: ↑ 10.02.2026 20:17що саме я відредагував? може ви помилились, і будете мати сміливість це визнати?LVladislavchik: ↑ 10.02.2026 16:04 Фіксуємо на майбутнє: "прогресивний" коричневоштанний невіглас в 2026 році грає в мобільну шкуродерню від русаків через емулятор.
я заради тестів навіть Waydroid собі поставив)))
-
yuriy_dd
Member
вирішили познущатись
Підвищення цін на електрику для бізнесу: скільки можна заощадити з ARM ноутбуками
https://itc.ua/ua/novini/pidvyshhennya- ... outbukamy/
Підвищення цін на електрику для бізнесу: скільки можна заощадити з ARM ноутбуками
-
kabostebeztak
Member
нє ссьі, дядя, тьі нічіво ні ізмінялyuriy_dd: ↑ 10.02.2026 20:17що саме я відредагував? може ви помилились, і будете мати сміливість це визнати?LVladislavchik: ↑ 10.02.2026 16:04 Фіксуємо на майбутнє: "прогресивний" коричневоштанний невіглас в 2026 році грає в мобільну шкуродерню від русаків через емулятор.
даже трусьі нє снімал
- спойлер
так ніхто і не заперечував що арм це круто для роботи чи бізнесуyuriy_dd: ↑ 10.02.2026 20:44 вирішили познущатись![]()
![]()
просто пєкарям арм не підходить, пєкарям треба максимум продуктивності за мінімум грошей, максимальна сумісність і потенціал апгрейду і модифікації системи, хочеш - ужимайся хоч в 65 ватт на системник, хочеш - купуй рідкий азот і розганяй свій проц до 67 ггц, хочеш - купи сєлєрон і зроби собі роутер. хочеш - віндовс, хочеш - лінукс, хочеш - хайку чи фрібсд, а арм системи це зараз або епл, або ноутбуки віндовс он арм. ні те, ні інше нам не підходить.
звісно, існують і серверні рішення за 100500 міль'ярдів швейцарських франків, і десь навіть є десктопи, але за їхню ціну можна зібрати систему на х86 яка робитиме більше і краще
-
waryag
Member
Взагалі-то, цей форум - про оверклокінг. Але це не заважає тобі тягнути анально залочений епл у один з підфорумів.yuriy_dd: ↑ 10.02.2026 20:17мені все одно на ігри. Це форум про процесори. Для ігор чи обговорення ВК - є інші тематичні форуми на даному сайті.
Не прагне. Бо як мінімум один спосіб підвищення швидкості прямо конфліктує з основним бізнесом гугл. А в приоритеті прибуток, а не швидкість.yuriy_dd: ↑ 10.02.2026 20:17 тобто Гугл не прагне зробити свій браузер максимально швидким? Тестуючи разом з спільнотою на всіх сучасних веб фреймворках
В статті не розкрито тему, скільки можна заощадити на самих ноутбуках.yuriy_dd: ↑ 10.02.2026 20:44вирішили познущатись![]()
Також, якщо ноут безболісно міняється на макбук, доволі часто можна піти далі і замінити на планшет чи смартфон. Е - економія! А - АРМ!
-
yuriy_dd
Member
свою маячню - ви зможете довести? наприклад посиланням на правила форумуwaryag: ↑ 10.02.2026 21:05Взагалі-то, цей форум - про оверклокінг
а інші ноути - як розганяються сучасні ноути?waryag: ↑ 10.02.2026 21:05Але це не заважає тобі тягнути анально залочений епл у один з підфорумів
пс: вже багато раз чув про цей термін але ну ніколи не стикався
це ви про що, не зрозумів?waryag: ↑ 10.02.2026 21:05Бо як мінімум один спосіб підвищення швидкості прямо конфліктує з основним бізнесом гугл
тобто якщо браузер Хром буде повільним і користувачі не захочуть ним користуватись а перейдуть на інші які швидші - це приведе до збільшення прибутків Гуглу?waryag: ↑ 10.02.2026 21:05А в приоритеті прибуток, а не швидкість
ну фанати х86
Відправлено через 43 секунди:
я вже декілька разів питав і казав - не існує ноута на х86 який би був кращим у всіх відношеннях за макбук ейр і дешевшимwaryag: ↑ 10.02.2026 21:05В статті не розкрито тему, скільки можна заощадити на самих ноутбуках.
-
kabostebeztak
Member
Ноутбук моєї мами (Ryzen 5 4500U, кастрований 3600 без гіпертредінгу і з вбудованною графікою) запускає Counter-Strike 2.yuriy_dd: ↑ 10.02.2026 21:13
Відправлено через 43 секунди:я вже декілька разів питав і казав - не існує ноута на х86 який би був кращим у всіх відношеннях за макбук ейр і дешевшимwaryag: ↑ 10.02.2026 21:05В статті не розкрито тему, скільки можна заощадити на самих ноутбуках.
Твій макбук ні.
-
waryag
Member
Хитро! Полазь по темах, відкриєш для себе багато нового.yuriy_dd: ↑ 10.02.2026 21:13а інші ноути - як розганяються сучасні ноути?
пс: вже багато раз чув про цей термін але ну ніколи не стикався
Тренуй міжвушний ганглій! Тим більше, про це вже колись говорили.yuriy_dd: ↑ 10.02.2026 21:13це ви про що, не зрозумів?
Абсолютній більшості споживачів насрати на максимальну швидкість. Їм треба, щоб працювало відносно швидко, а часто - щоб просто працювало.yuriy_dd: ↑ 10.02.2026 21:13тобто якщо браузер Хром буде повільним і користувачі не захочуть ним користуватись а перейдуть на інші які швидші - це приведе до збільшення прибутків Гуглу?
ну фанати х86 - ну ж не можна бути настільки відверто тупими![]()
yuriy_dd: ↑ 10.02.2026 21:13 я вже декілька разів питав і казав - не існує ноута на х86 який би був кращим у всіх відношеннях за макбук ейр і дешевшим
І що має довести цей висер шедевр думки?
Міняємо ноут на х86 і макбук ейр місяцями - нічого не зміниться.
Міняємо ноут на х86 чи макбук на ніж, шматок мила чи навіть піструна - і знову нічого не міняється.
-
kabostebeztak
Member
forum.overclockers.uayuriy_dd: ↑ 10.02.2026 21:13свою маячню - ви зможете довести? наприклад посиланням на правила форумуwaryag: ↑ 10.02.2026 21:05Взагалі-то, цей форум - про оверклокінг
- спойлер

waryag
нє ну за таку тупість точно мають банити
це 100% тролль що просто рейджбейтить
просто накидайте репортів на нього, це жах
Відправлено через 29 хвилин 15 секунд:
мужик, ти запостив крінжyuriy_dd: ↑ 10.02.2026 20:44 вирішили познущатись![]()
![]()
видаляй аккаунт
- спойлер

-
pelia
Member
Дивлячись для якої роботи і якого бізнесу.kabostebeztak: ↑ 10.02.2026 20:55 так ніхто і не заперечував що арм це круто для роботи чи бізнесу
Мені для моєї роботи той арм не здався. Так, він може виконувати десь 80-90% моєї роботи, але що поза роботою чи у вільний час під час роботи (таке буває)?
І чи відчую я емейзінг? Ні. Чи покращить це мою продуктивність? Ні. Але припустимо що дійсно це мені дасть 5% (максимум!) буст через те що на 0.00000001 секунду у мене вкладки швидше грузяться, в слаці/дискорді/фігмі/вскоді на той самий час швидше все відкривається (насправді ні, але припустимо), то все одно робота з цими вкладками це ну 20% моєї роботи, більшу частину займає розумова активність, тобто я почну працювати на 1% продуктивніше в цілому.
Чи це хтось помітить? Ні, бо це взагалі ні про що
Чи буде мені зручно? Ні, бо у епла є дуже цікаві обмеження, які набагато легше обійти (або їх взагалі немає) на х86.
І так, у мене був ейр осінню 22 року, я спеціально купував тому що повівся на ефективність і ще не було зрозуміло що реально буде зі світлом. По факту.
І ось що насправді - фігня це все, Юра бреше про ютубчик на 28 годин, коли в моєму робочому навантаженні воно жило ну годин 5-6 (що могли актуальні на той момент ноути на х86) і крім роботи і ютупу не могло воно нічого.
І все, це моє останнє повідомлення в треді, бо він мене задовбав і користі від нього ніякої, слідкую як за Санта Барбарою якоюсь
-
kabostebeztak
Member
базаpelia: ↑ 11.02.2026 00:25Дивлячись для якої роботи і якого бізнесу.kabostebeztak: ↑ 10.02.2026 20:55 так ніхто і не заперечував що арм це круто для роботи чи бізнесу
Мені для моєї роботи той арм не здався. Так, він може виконувати десь 80-90% моєї роботи, але що поза роботою чи у вільний час під час роботи (таке буває)?
І чи відчую я емейзінг? Ні. Чи покращить це мою продуктивність? Ні. Але припустимо що дійсно це мені дасть 5% (максимум!) буст через те що на 0.00000001 секунду у мене вкладки швидше грузяться, в слаці/дискорді/фігмі/вскоді на той самий час швидше все відкривається (насправді ні, але припустимо), то все одно робота з цими вкладками це ну 20% моєї роботи, більшу частину займає розумова активність, тобто я почну працювати на 1% продуктивніше в цілому.
Чи це хтось помітить? Ні, бо це взагалі ні про що
Чи буде мені зручно? Ні, бо у епла є дуже цікаві обмеження, які набагато легше обійти (або їх взагалі немає) на х86.
І так, у мене був ейр осінню 22 року, я спеціально купував тому що повівся на ефективність і ще не було зрозуміло що реально буде зі світлом. По факту.
І ось що насправді - фігня це все, Юра бреше про ютубчик на 28 годин, коли в моєму робочому навантаженні воно жило ну годин 5-6 (що могли актуальні на той момент ноути на х86) і крім роботи і ютупу не могло воно нічого.
І все, це моє останнє повідомлення в треді, бо він мене задовбав і користі від нього ніякої, слідкую як за Санта Барбарою якоюсь
основа
Але я продовжу робити меми, сподіваюсь хтось окрім мене їми користуватиметься)))
-
yuriy_dd
Member
А Лінукс на скільки % закриває задачі? Я впевнений що явно не на 100%, і що ви в кожній темі про Лінукс чи проти тих хто використовує Лінукс - так само гадите який він поганий?pelia: ↑ 11.02.2026 00:25Так, він може виконувати десь 80-90% моєї роботи, але що поза роботою чи у вільний час під час роботи (таке буває)?
чи ненависть у вас лише проти Епл?
якщо ви на стільки за правду і за відсутність прогресу - то я впевнений що у всіх форумах і під кожною новиною про нові х86 - у яких прогрес або мізерний, або як вже часто є - не гірше за попереднє і вже добре - теж там так само гадите?pelia: ↑ 11.02.2026 00:25Але припустимо що дійсно це мені дасть 5% (максимум!) буст через те що на 0.00000001 секунду у мене вкладки швидше грузяться, в слаці/дискорді/фігмі/вскоді на той самий час швидше все відкривається (насправді ні, але припустимо), то все одно робота з цими вкладками це ну 20% моєї роботи, більшу частину займає розумова активність, тобто я почну працювати на 1% продуктивніше в цілому.
робите так чи ні? я впевнений що ні. А чому ви так не робите проти х86?
давайте модель проца на макбук і на своїх х86 - будемо шукати загальнодоступні тести енергоефективності щоб вашу брехню на чисту воду виводити. Самі ви щось знайте - не здатні.pelia: ↑ 11.02.2026 00:25коли в моєму робочому навантаженні воно жило ну годин 5-6 (що могли актуальні на той момент ноути на х86)
нагадаю зараз у М4 у 3-5 разів краща енергоефективность ніж у останіх х86 від Інтел / АМД - для тих кому довго доходить - вони можуть зробити ту саму роботу витративши у 3-5 разів менше енергії
-
0F
Member
Ні, не можуть. З'явиться софт - зможуть. А поки що макбуки - планшети з клавіатурами і деяким вендорлокнутим софтом.yuriy_dd: ↑ 11.02.2026 13:36 вони можуть зробити ту саму роботу витративши у 3-5 разів менше енергії
-
LVladislavchik
Member
Я вже давав проц зі свого xps, щось Ви нічого так і не шукали і не вивели мене на чисту воду чому я не бачу між ними різниці в емейзінг автономності та продуктивності, ще раз нагадаю, там i7 1360p, ейр м4 тримає на процентів 10-15 довше всього, які 3-5 разів? Ви просто ігноруєте реальність.yuriy_dd: ↑ 11.02.2026 13:36давайте модель проца на макбук і на своїх х86 - будемо шукати загальнодоступні тести енергоефективності щоб вашу брехню на чисту воду виводити. Самі ви щось знайте - не здатні.
нагадаю зараз у М4 у 3-5 разів краща енергоефективность ніж у останіх х86 від Інтел / АМД - для тих кому довго доходить - вони можуть зробити ту саму роботу витративши у 3-5 разів менше енергії
kabostebeztak ось навіть зафільмував а зараз там відредаговане повідомлення. Знову маніпуляції.yuriy_dd: ↑ 10.02.2026 20:17що саме я відредагував? може ви помилились, і будете мати сміливість це визнати?
1. З понеділка, напевно, поїде назад;yuriy_dd: ↑ 10.02.2026 20:17якщо пропало - відправляйте назад, я оплачу доставку
2. Погортайте тему, як тільки я наводжу якісь конкретні аргументи, то Ви міняєте просто тему чи й взагалі десь зливаєтеся.
Ви не вмієте шукатиyuriy_dd: ↑ 10.02.2026 21:13я вже декілька разів питав і казав - не існує ноута на х86 який би був кращим у всіх відношеннях за макбук ейр і дешевшим
-
Polario457
Junior
Панове! ТС, звичайно, ще той "міцний горішок", але конкретно в цьому випадку, станом на час публікації мого поста, він не редагував своє повідомлення.LVladislavchik: ↑ 11.02.2026 14:16yuriy_dd: ↑ 11.02.2026 13:36
- спойлер
- kabostebeztak ось навіть зафільмував а зараз там відредаговане повідомлення. Знову маніпуляції.
Прошу переконатись особисто viewtopic.php?p=4094254#p4094254
-
yuriy_dd
Member
ви напевне проігнорували моє повідомлення, ось воно: viewtopic.php?p=4086849#p4086849LVladislavchik: ↑ 11.02.2026 14:16Я вже давав проц зі свого xps, щось Ви нічого так і не шукали і не вивели мене на чисту воду чому я не бачу між ними різниці в емейзінг автономності та продуктивності, ще раз нагадаю, там i7 1360p, ейр м4 тримає на процентів 10-15 довше всього, які 3-5 разів? Ви просто ігноруєте реальність.
я вам нагадаю:
проанізуємо ваш 1360P проти М2:
Cinebench R23 - Multi Core - 11922 Points проти 14787 - ваш програв, і це в не оптимізованому тесті
Performance Rating Performance rating - Percent - 29.7 pt проти 100 - ваш гірший в 3+ (ТРИ) рази
Power Consumption - 48 Points per Watt проти 161.7 ваш гірший в 3+ (ТРИ) рази
дайте посилання на моє повідомлення яке я поредагував. Або визнайте що ви мягко скажемо - були не правіLVladislavchik: ↑ 11.02.2026 14:16ось навіть зафільмував а зараз там відредаговане повідомлення. Знову маніпуляції.
доказів ви таки не дали, це означає що ваші слова що я обманюю - брехня !!!LVladislavchik: ↑ 11.02.2026 14:16 2. Погортайте тему, як тільки я наводжу якісь конкретні аргументи, то Ви міняєте просто тему чи й взагалі десь зливаєтеся.
ви звичайно можете знову завести пісеньку про ігри чи про не оптимізований софт, чи про взагалі відсутній софт, чи про обмеження МакОС - так, це все є.
ви можете дати конкретну модель ноута?LVladislavchik: ↑ 11.02.2026 14:16 я вже декілька разів питав і казав - не існує ноута на х86 який би був кращим у всіх відношеннях за макбук ейр і дешевшим
Ви не вмієте шукатиЄдине чого не буде
вони не вміють так. Навіть на самому простому і очевидномуPolario457: ↑ 11.02.2026 14:56Панове! ТС, звичайно, ще той "міцний горішок", але конкретно в цьому випадку, станом на час публікації мого поста, він не редагував своє повідомлення
стосовно міцний горішок - я вмію доказувати свою думку. І це досить просто якщо казати правду.
-
kabostebeztak
Member
кому лінукс не підходить той сидить на віндовсyuriy_dd: ↑ 11.02.2026 13:36А Лінукс на скільки % закриває задачі? Я впевнений що явно не на 100%, і що ви в кожній темі про Лінукс чи проти тих хто використовує Лінукс - так само гадите який він поганий?pelia: ↑ 11.02.2026 00:25Так, він може виконувати десь 80-90% моєї роботи, але що поза роботою чи у вільний час під час роботи (таке буває)?
чи ненависть у вас лише проти Епл?
і до чого тут ядро ос до заліза
Відправлено через 4 хвилини 50 секунд:
Давай м'ясо реальні задачіyuriy_dd: ↑ 11.02.2026 16:10ви напевне проігнорували моє повідомлення, ось воно: viewtopic.php?p=4086849#p4086849LVladislavchik: ↑ 11.02.2026 14:16Я вже давав проц зі свого xps, щось Ви нічого так і не шукали і не вивели мене на чисту воду чому я не бачу між ними різниці в емейзінг автономності та продуктивності, ще раз нагадаю, там i7 1360p, ейр м4 тримає на процентів 10-15 довше всього, які 3-5 разів? Ви просто ігноруєте реальність.
я вам нагадаю:
проанізуємо ваш 1360P проти М2:
Cinebench R23 - Multi Core - 11922 Points проти 14787 - ваш програв, і це в не оптимізованому тесті
Performance Rating Performance rating - Percent - 29.7 pt проти 100 - ваш гірший в 3+ (ТРИ) рази
Power Consumption - 48 Points per Watt проти 161.7 ваш гірший в 3+ (ТРИ) рази
Відправлено через 26 хвилин 21 секунду:
а сєводня в завтрашній дєнь не всє моґут сматрєть... вєрнєє сматрєть моґут нє толька ліш всє...0F: ↑ 11.02.2026 14:06Ні, не можуть. З'явиться софт - зможуть. А поки що макбуки - планшети з клавіатурами і деяким вендорлокнутим софтом.yuriy_dd: ↑ 11.02.2026 13:36 вони можуть зробити ту саму роботу витративши у 3-5 разів менше енергії
(це рахується як політика чи ні? хоча враховуючи поведінку Юри мені здається що адміністрації тут нема)
-
AntonyKandaurov
Member
вона є, просто клоунів поки вони просто розважають і не сиплють образами то тримають і не чіпаютьkabostebeztak: ↑ 11.02.2026 16:51мені здається що адміністрації тут нема
-
kabostebeztak
Member
ок, дякуюAntonyKandaurov: ↑ 11.02.2026 16:54вона є, просто клоунів поки вони просто розважають і не сиплють образами то тримають і не чіпаютьkabostebeztak: ↑ 11.02.2026 16:51мені здається що адміністрації тут нема![]()