Користувач зіткнувся з повним вигоранням роз’єму живлення на GeForce RTX 5090

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

Alexsandr
Що цікаво з БЖ атх 3.1 поки що жодного випадку, у всякому випадку тут на сайті. От коли в діло йдуть перехідники і більш старі ревізії атх то може бути все що завгодно. Але в першу чергу це недбалість самих користувачів. Я теж спочатку дуже скептично був налаштований до цього всього але, мав справу із комп'ютером де стоїть rtx 4080 і помацавши все своїми руками зрозумів що не так страшний чорт як його малюють. Просто треба бути трошки уважнішим і більш обізнаним ніж рівень tap to continue. Хоча рік тому дуже дебатував на рахунок нового роз'єму, допоки сам все не помацав.
oversteve
Member

AntonyKandaurov: 29.12.2025 15:25 Що цікаво з БЖ атх 3.1 поки що жодного випадку, у всякому випадку тут на сайті.
тут на сайті взагалі ні одного випадку, ні зі старими бж і перехідниками, ні з новими, по факту тільки обмусолювання різних новин
МОНАХ
Member

► Це, напевно, буде читатися як поганий жарт або дурна іронія, але я, як поціновувач кейсів-"гробів", які люблю запхати під стіл, подалі з очей... - нарешті повноцінно зрозумів, для чого люди собі беруть корпуса з боковим склом і ставлять собі НА стіл, мало не перед самісінькі очі :) ; судячи з такого випадку вигоряння - це вже як мінімум дуже практично в плані швидкої реакції на відкрите полум'я... (якщо попередньо не переборщити з RGB всередині корпуса, звісно).
Alexsandr
Member

AntonyKandaurov: 29.12.2025 15:25 Що цікаво з БЖ атх 3.1 поки що жодного випадку, у всякому випадку тут на сайті. От коли в діло йдуть перехідники і більш старі ревізії атх то може бути все що завгодно. Але в першу чергу це недбалість самих користувачів. Я теж спочатку дуже скептично був налаштований до цього всього але, мав справу із комп'ютером де стоїть rtx 4080 і помацавши все своїми руками зрозумів що не так страшний чорт як його малюють. Просто треба бути трошки уважнішим і більш обізнаним ніж рівень tap to continue. Хоча рік тому дуже дебатував на рахунок нового роз'єму, допоки сам все не помацав.
На сайте да, а в целом такие случаи есть. Физика процесса такая, что версия БП не имеет значения. важен контакт в переходной зоне и контроль со стороны нагрузки (видеокарты).
AntonyKandaurov
Member

Alexsandr
Зауважу що випадків саме з атх 3.1 немає, все що постять це перехідники чи якісь кастомні кабелі але щоб вигорів комплект атх 3.1 + кабель від нього - ну цього немає
alexeygalas
Member

МОНАХ: 29.12.2025 16:37корпуса з боковим склом і ставлять собі НА стіл
Спецеффекти як в кіно. І з трасуванням променів. Стріляєш в танк - полум*я і на екрані і за склом
Enjthesilence
Member

oversteve: 29.12.2025 16:32
AntonyKandaurov: 29.12.2025 15:25 Що цікаво з БЖ атх 3.1 поки що жодного випадку, у всякому випадку тут на сайті.
тут на сайті взагалі ні одного випадку, ні зі старими бж і перехідниками, ні з новими, по факту тільки обмусолювання різних новин
так взагалі цих відомих випадків сотню не набереться за декілька років, все що є в треді на реддіт тут як окрему новину постять. це взагалі капля в морі на фоні того ж 9800х3д та мат плат асрок, яких вже в декілька разів більше вмерло, але це просто не так цікаво як карта за пару тищ баксів
AntonyKandaurov
Member

oversteve
Ну я це і мав на увазі, конкретно тут ніхто не постив що у нього щось згоріло а всі новини - 90% недбалість і неуважність самих користувачів. Ну не читають люди юзєр-мануал, що ж поробиш. Добре що міняють по гарантії, хоча в умовному 2017 році послали би куди подалі.
Vados1
Member

Hagen: 27.12.2025 12:17 Купити дешманський блок харчування до дорогущої відеомапи - що ж могло піти не так?)
375$ дешман????
oversteve
Member

Vados1: 30.12.2025 01:35
Hagen: 27.12.2025 12:17 Купити дешманський блок харчування до дорогущої відеомапи - що ж могло піти не так?)
375$ дешман????
де ви таку ціну знайшли? паверспек то дешманський внутрішній бренд мікроцентра, шось на рівні нашої вінги
Alexsandr
Member

AntonyKandaurov: 29.12.2025 17:42 Зауважу що випадків саме з атх 3.1 немає, все що постять це перехідники чи якісь кастомні кабелі але щоб вигорів комплект атх 3.1 + кабель від нього - ну цього немає
Уже обсуждали, все есть 3.1 никак не выделяется из общей массы, даже упростили местами.
AntonyKandaurov
Member

Alexsandr
Дайте, будь ласка, посилання на випадок що atx 3.1 блок спалив комплектний шнурок 12в2х6.
Hells Angels
Member

AntonyKandaurov: 30.12.2025 10:51що atx 3.1 блок спалив комплектний шнурок 12в2х6.
3,0 3,1 одне й те саме..
https://www.reddit.com/r/pcmasterrace/c ... ighend_pc/
AntonyKandaurov
Member

Роз’єм живлення
ATX 3.0: Використовує роз’єм 12VHPWR (16-pin).
ATX 3.1: Оновлений до роз'єму 12V-2x6, який має фізичні зміни для кращої безпеки: силові контакти довші, а сигнальні контакти коротші, що забезпечує надійне підключення до повного занурення.
Дійсно, одне й те саме.
sensey
Member

Цей сайт дуже мала вибірка. 3-5% від усіх користувачів... Більшість навіть не знають про його існування. :D
Hells Angels
Member

AntonyKandaurov: 30.12.2025 11:50Дійсно, одне й те саме.
Корсар та МСІ писали що їх 3,0 бж підтримують сертифікат 3,1 .. на мсі 3,0 бж присутній конектор і в комплекті кабель
Геральт
Member

oversteve: 29.12.2025 16:32 тут на сайті взагалі ні одного випадку
Де можна ознайомитись зі статистикою? :popcorn:
oversteve
Member

sensey: 30.12.2025 11:51
Цей сайт дуже мала вибірка. 3-5% від усіх користувачів... Більшість навіть не знають про його існування. :D
я з цим і не сперечаюся, в кращому випадку пару сотень користувачів набереться з картами 4080+

Відправлено через 1 хвилину 46 секунд:
Геральт: 30.12.2025 12:34
oversteve: 29.12.2025 16:32 тут на сайті взагалі ні одного випадку
Де можна ознайомитись зі статистикою? :popcorn:
якщо б у когось на форумі шось погоріло, то з великою імовірністю піднявся б хай на пару сторінок у темі про відяхи, а так тишина :dontknow:
Геральт
Member

oversteve: 30.12.2025 12:43 якщо б у когось на форумі шось погоріло, то з великою імовірністю піднявся б хай на пару сторінок у темі про відяхи, а так тишина :dontknow:
Це лише припущення. І не факт, що логічне. Бо якщо я по своїй вині спалю карту, то навряд чи буду таким ділитись.
Отже, статистики нема. А робити висновки на припущеннях...ну, таке собі.

До речі, Альваро (якщо добре пам'ятаю нік) як там свою кралю спалив? Не дуже знаю ту історію.
leif
Member

oversteve: 30.12.2025 12:43якщо б у когось на форумі шось погоріло, то з великою імовірністю піднявся б хай на пару сторінок у темі про відяхи, а так тишина
очевидно ж! у кого погоріло -- ті все приховують, он же ж трохи вище головний фахівець по "дегенеративним дизайнам роз'ємів" і "макро-скрінам" сказав свій прогноз, на випадок, якщо і на моїй карті з роз'ємом щось трапиться:
dext: 28.12.2025 21:11швиденько обміняєте щоб ніхто не побачив
:teacher:

а людина, як відомо, розбирається, труЪ ентузіаст

ось вам і вся відповідь: випадки прогарів 12пін роз'єму у форумчан були 100%, з таким то роз'ємом поганим, як їм не стаитись!

але вони ретельно приховуються людьми (я не знаю чому, питайте у dext) :spy:
Ответить