Зафіксовано найсерйозніший випадок вигоряння роз’єму живлення на GeForce RTX 5090

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

dext: 08.12.2025 15:10
oversteve: 07.12.2025 22:58 статистика не оперує абсолютними величинами
А повинна, з урахуванням того, що доля 12pin мізерна? :rotate:
так то ви починаєте порівнювати абсолютні значення і кажете, що то статистика :laugh:

dext: 08.12.2025 15:10
якщо ви так любите доведеннся і причепилися до перетину, то доведіть, що опір 1мм2 квадрату сталі меньше 0.5мм2 міді, може вам за це премію дадуть :gigi:
:gigi:
тепер від фізики перейдемо до практичної електроніки: чому в ATX БЖ не використовується сталь для контактів, як це визначити за 1хв? :rotate:
давайте не з'їжджайте з теми, доводьте ваші слова :gigi:
dext: 04.12.2025 21:12 - мінимальний опір конекторів визначається виключно площею перетину пінів конектора "тато"
Відправлено через 4 хвилини 39 секунд:
от той шматочок на терміналі мама, обведений червоним на фото, воно буде і у 12вхпвр, і у 8пін, бо вони мають схожу конструкцію
повертаючись до шкільного курсу фізики 8-го класу та геометріі 7-го класу: термінал "мама" відповідає за якість (y %%) з контактом "тато", контакт "тато" визначає мінімальний теоретичний опір, тож за +/- однакової якості терміналу "мама" - 12pin завжди електрично буде гіршим за 8pin
ви ахінею пишите, у контакта мами також є опір
dext
Member

oversteve: 08.12.2025 16:22 так то ви починаєте порівнювати абсолютні значення і кажете, що то статистика :laugh:
Яке це має значення, якщо мова про частоту/відсоток відмов? Уточніть що в існуючій статистиці вам не подобається
Саме ви сказали, що 1мм^2 саме заліза і запропонували порівняти опір з міддю - що є маячня, бо піни в БЖ та іншій побутовій електроніці не робляться із заліза (з відомих для інженерів і невідомих для вас причин)
ще раз повторюю:
- перетин піна "тато" задає мінимально можливий опір
- якість контакта "мама" задає якість/%% до контакту "тато", тобто це значення <= 1.0 -- де ви бачите протиріччя? :rolleyes:
St-Paul
Junior

Тому... що "понти дорожче грошей"! B-)

Колись на виробництвi прийшли фiрмовi роз'єми, там 12 В 25 ампер струм, але слабкiшi контакти!
Пiвроку й повернення!
Замiнили на якiсний Китай, все супер!

У нас генетично закладено, що "якщо фiрмове та дорого - то воно якiсне".
Хоча, якщо воно брендове та дороге, то може у рекламу багато вбухали просто.
oversteve
Member

dext: 08.12.2025 21:36
oversteve: 08.12.2025 16:22 так то ви починаєте порівнювати абсолютні значення і кажете, що то статистика :laugh:
Яке це має значення, якщо мова про частоту/відсоток відмов? Уточніть що в існуючій статистиці вам не подобається
велике, хочете порівнювати абсолютні значення - давайте конкретні значення по продажам-відмовам, відгрузили стільки то карт, погоріло стільки то карт
у мене немає претензій до статистики ГН, у мене є претензії до того, що ви статистику перетворюєте на алгебру :dontknow:
Саме ви сказали, що 1мм^2 саме заліза і запропонували порівняти опір з міддю - що є маячня, бо піни в БЖ та іншій побутовій електроніці не робляться із заліза (з відомих для інженерів і невідомих для вас причин)
не заліза, давайте
dext: 04.12.2025 21:12 - мінимальний опір конекторів визначається виключно площею перетину пінів конектора "тато"
доводьте що він не залежить ні від довжини тих терміналів/пінів, ні від матеріалу :gigi:

ще раз повторюю:
- перетин піна "тато" задає мінимально можливий опір
- якість контакта "мама" задає якість/%% до контакту "тато", тобто це значення <= 1.0 -- де ви бачите протиріччя? :rolleyes:
від того, що ви ще раз повторюєте опір контакту мама не стає рівним 0 :dontknow:
dext
Member

oversteve: 08.12.2025 22:31 велике, хочете порівнювати абсолютні значення - давайте конкретні значення по продажам-відмовам, відгрузили стільки то карт, погоріло стільки то карт
у мене немає претензій до статистики ГН, у мене є претензії до того, що ви статистику перетворюєте на алгебру
ні, мені достатньо відносних 3.3 / 4.0 B-)
не заліза, давайте
ок, сталі - тож ви стверджуєте, що 8pin зроблені зі сталі:
якщо ви так любите доведеннся і причепилися до перетину, то доведіть, що опір 1мм2 квадрату сталі меньше 0.5мм2 міді
:laugh:
доводьте що він не залежить ні від довжини тих терміналів/пінів, ні від матеріалу :gigi:
за інших рівних (матеріалу, якістю контакта "мама") він залежить виключно від перетину
від того, що ви ще раз повторюєте опір контакту мама не стає рівним 0 :dontknow:
чи це не є очевидним з того, що я написав? :rolleyes:
ось вам максимально спрощена модель для розуміння, де чорне - "тато", червоне - "мама", синє - те, що визначає мінімально можливий опір, все інше його погіршує
Вложения
pin.png
oversteve
Member

dext: 08.12.2025 23:05
oversteve: 08.12.2025 22:31 велике, хочете порівнювати абсолютні значення - давайте конкретні значення по продажам-відмовам, відгрузили стільки то карт, погоріло стільки то карт
у мене немає претензій до статистики ГН, у мене є претензії до того, що ви статистику перетворюєте на алгебру
ні, мені достатньо відносних 3.3 / 4.0 B-)
то й порівнюйте їх як відносні, а не абсолютні велечини :teacher:
dext: 08.12.2025 23:05
не заліза, давайте
ок, сталі - тож ви стверджуєте, що 8pin зроблені зі сталі:
ні, я стверджую, що ви тут фігню написали
так що доводьте що він не залежить ні від довжини тих терміналів/пінів, ні від матеріалу :gigi:
dext: 08.12.2025 23:05 за інших рівних (матеріалу, якістю контакта "мама") він залежить виключно від перетину
а звідки ви взяли, що інші параметри рівні? :think:
dext: 08.12.2025 23:05 ось вам максимально спрощена модель для розуміння, де чорне - "тато", червоне - "мама", синє - те, що визначає мінімально можливий опір, все інше його погіршує
треба не максимальнос спрощену, а реалістичну - де нога піну, яка до плати йде, яка її довжина і як довжина впливає на опір? де хвіст терміналу-мами, в якому затискається провід, яка його довжина і який його опір? а ви зациклились на перерізі того штурпачка :dontknow:

але це все фігня, тому що нас цікавить те, що впливає на прогар, а на прогар впливає не перетин піна-папи, а роздовбаний роз'єм-мама, або не налізший до кінця роз'єм-мама, або відвал пайки в перехіднику за роз'ємом мамою
dext
Member

oversteve: 08.12.2025 23:47 то й порівнюйте їх як відносні, а не абсолютні велечини :teacher:
нагадайте, що таке відсотки? :rotate:
ні, я стверджую, що ви тут фігню написали
що опір залежить від перетину? фігню і намагання змінити тему тут робите саме ви, бо матеріал пінів 8/12pin однаковий
так що доводьте що він не залежить ні від довжини тих терміналів/пінів, ні від матеріалу :gigi:
за однакових умов - залежить виключно від перетину, тож жодна маячня про сталь vs мідь з вашого боку не пройде B-)
мінимальний визначає найслабший ланцюг (перетин піна "тато"), всі інші його виключно погіршують, тож база в "емейзінг" поробки 12pin фізично і завжди нижча
треба не максимальнос спрощену, а реалістичну - де нога піну, яка до плати йде, яка її довжина і як довжина впливає на опір? де хвіст терміналу-мами, в якому затискається провід, яка його довжина і який його опір? а ви зациклились на перерізі того штурпачка :dontknow:
максимальна спрощена - якраз для тих, хто пропустив базову фізику 8кл та геометрію 7кл, не розумію ваших претензій :rotate:
але це все фігня, тому що нас цікавить те, що впливає на прогар, а на прогар впливає не перетин піна-папи, а роздовбаний роз'єм-мама, або не налізший до кінця роз'єм-мама, або відвал пайки в перехіднику за роз'ємом мамою
статистика то вперта річ і вона каже, що 12pin поробка горить частіше
oversteve
Member

dext: 09.12.2025 00:16
oversteve: 08.12.2025 23:47 то й порівнюйте їх як відносні, а не абсолютні велечини :teacher:
нагадайте, що таке відсотки? :rotate:
не бачу змісту, якщо ви все одно будете їх порівнювати неправильно
dext: 09.12.2025 00:16 що опір залежить від перетину? фігню і намагання змінити тему тут робите саме ви, бо матеріал пінів 8/12pin однаковий
ви написали
мене бентежить от те слово "виключно" :teacher: а про однаковий матеріал ви спочатку нічого не писали, а тепер дописуєте і виправдовуєтесь
dext: 09.12.2025 00:16 за однакових умов - залежить виключно від перетину, тож жодна маячня про сталь vs мідь з вашого боку не пройде B-)
мінимальний визначає найслабший ланцюг (перетин піна "тато"), всі інші його виключно погіршують, тож база в "емейзінг" поробки 12pin фізично і завжди нижча
ви так і не відповіли звідки ви взяли, що інші параметри рівні
максимальна спрощена - якраз для тих, хто пропустив базову фізику 8кл та геометрію 7кл, не розумію ваших претензій :rotate:
ну я ж писав вже - Ефект Даннінга-Крюгера...
статистика то вперта річ і вона каже, що 12pin поробка горить частіше
я пишу про причини прогару, а ви відповідаєте про статистику :insane:
dext
Member

oversteve: 09.12.2025 01:12 не бачу змісту, якщо ви все одно будете їх порівнювати неправильно
папуг не можна порівнювати зі слонами, а от відсотки відмов - можна, тому що це однотипні речі
мене бентежить от те слово "виключно" :teacher: а про однаковий матеріал ви спочатку нічого не писали, а тепер дописуєте і виправдовуєтесь
виключно, бо для 8/12pin використовується єдиний матеріал
які інші параметри - тип матеріалу (мідь, сталь - що за маячня взагали :laugh:)? це є очевидним, за замовчуванням :rotate:
ну я ж писав вже - Ефект Даннінга-Крюгера...
це не буде тактичним, але просто уточніть 1) вашу оцінку зі шкілького курсу фізики 2) профільну освіту (вища, середня) - тоді з'ясуємо все інше, гарантовано і швидко B-)
І де ви бачите протиріччя? 12pin елетрично в рази гірший за 8pin, тож горить і буде горіти частіше
oversteve
Member

dext: 09.12.2025 22:01
oversteve: 09.12.2025 01:12 не бачу змісту, якщо ви все одно будете їх порівнювати неправильно
папуг не можна порівнювати зі слонами, а от відсотки відмов - можна, тому що це однотипні речі
по-перше у вас не відсотки відмов, а відсотки людей, які стикалися з відмовами, а була у людини 1 відмова, чи 2, чи 10 не уточнюється :dontknow:
по-друге відсотки це відносні величини, а ви між ними шукаєте різницю як між абсолютними, різниця між 4% і 3.3% це 0.7%, а не 20%+
по-третє є статистична похибка і вона в даному випадку більша за різницю між цими величинами, якщо ви цього не розумієте, то тут я безсилий
виключно, бо для 8/12pin використовується єдиний матеріал
виробник спокійно може використовувати різні матеріали для різних роз'ємів, це в нормі речей :dontknow:
які інші параметри - тип матеріалу (мідь, сталь - що за маячня взагали :laugh:)? це є очевидним, за замовчуванням :rotate:
фізика 7 чи 8 клас - опір визначає питомий опір матеріалу, довжина провідників, переріз провідників, ви ж причепилися суто до перерізу, ігноруючи все інше, при чому до перерізу не самої тонкої і проблемної частини роз'єму :dontknow:
І де ви бачите протиріччя? 12pin елетрично в рази гірший за 8pin, тож горить і буде горіти частіше
питання про одне, а відповідь про інше - це протиріччя
dext
Member

oversteve: 09.12.2025 22:53 по-перше у вас не відсотки відмов, а відсотки людей, які стикалися з відмовами, а була у людини 1 відмова, чи 2, чи 10 не уточнюється :dontknow:
аналогічно і з іншої сторони, тож повертаємось до початкового пункту: іншої статистики з відкритих джерел немає, ваші маніпуляції та намагання скомпрометувати не пройдуть B-)
oversteve: 09.12.2025 22:53 виробник спокійно може використовувати різні матеріали для різних роз'ємів, це в нормі речей :dontknow:
пояснюю вам за "адекватний бізнес" (с): різні метали -> більша номенклатура -> більша собівартість / складність
ну сталь як матеріал для пінів живлення використовують тільки імбецили :learn:
фізика 7 чи 8 клас - опір визначає питомий опір матеріалу, довжина провідників, переріз провідників, ви ж причепилися суто до перерізу, ігноруючи все інше, при чому до перерізу не самої тонкої і проблемної частини роз'єму :dontknow:
мінімально можливий опір (про що з початку кажу) що з цього визначає?
питання про одне, а відповідь про інше - це протиріччя
Статистика відмов це агреагція проблеми загалом.
Якщо вас цікавлять деталі, то знову можете повернутись до геометрії 7-го класу і порахувати, в якого з конекторів типу "мама" більша теоретична/практична площа контакту при рівній довжині, або навіть за умови, що 12pin трохи довший: в піна перетином 0.64мм (що я знайшов в даташиті 12pin) чи в піна перетином 1.2мм+ (що особисто заміряв для 8pin).
Після чого перейдемо до фізики 8-го класу, tolerance та інших деталей B-)
oversteve
Member

dext: 10.12.2025 08:09
oversteve: 09.12.2025 22:53 по-перше у вас не відсотки відмов, а відсотки людей, які стикалися з відмовами, а була у людини 1 відмова, чи 2, чи 10 не уточнюється :dontknow:
аналогічно і з іншої сторони, тож повертаємось до початкового пункту: іншої статистики з відкритих джерел немає, ваші маніпуляції та намагання скомпрометувати не пройдуть B-)
саме так, маємо тільки цю статистика, яка говорить про те, що люди +- однаково зустрічалися з прогарами 8-пін і 12пін
відповідно оці всі ваші та інші схожі твердження - це ваші фантазії і грунту немають :dontknow:
спойлер
dext: 25.11.2025 21:08 Але ж у 100% випадків горять не дроти БЖ, і не БЖ, а виключно нові "емейзінг" роз'єми
dext: 28.11.2025 19:19 немає трагедії ні в чому, що можна відновити/замінити, фокус в тому, що фанати цього "емейзінга", який значно частіше катастрофічно вигоряє - перекладають провину виключно на користувачів, ігноруючи ту саму фізіку
dext: 29.11.2025 13:38 якщо новий роз'єм горить частіше попереднього з тієї ж самої причини (помилки користувача або іншої) - це проблема роз'єму
dext: 10.12.2025 08:09 пояснюю вам за "адекватний бізнес" (с): різні метали -> більша номенклатура -> більша собівартість / складність
ну сталь як матеріал для пінів живлення використовують тільки імбецили :learn:
стверджуєте щось - давайте якісь даташити, в яких то написано, без цього то ваші фантазії :dontknow:
ну і власне 8пін і 12вхпвр це і є різна номенклатура, яка на різних лініях виробляється
dext: 10.12.2025 08:09
мінімально можливий опір (про що з початку кажу) що з цього визначає?
якщо словами не доходить, можу картинкою
спойлер
Изображение
dext
Member

oversteve: 10.12.2025 12:16 саме так, маємо тільки цю статистика, яка говорить про те, що люди +- однаково зустрічалися з прогарами 8-пін і 12пін
4.0 vs 3.3 це як мінімум на 20% відсотків частіше, ваше намагання замилити тему зрозуміле, але марне B-)

стверджуєте щось - давайте якісь даташити, в яких то написано, без цього то ваші фантазії :dontknow:
я вже задавав вам питання, як за 1хв з'ясувати, що матеріал пінів не зі сталі - ви його з відомих причин проігнорували, ну і твердження про імбецилів також в силі
ну і власне 8пін і 12вхпвр це і є різна номенклатура, яка на різних лініях виробляється
див. вище
спойлер
Изображение
дивіться мій малюнок, тому що ані скорочення дротів (які у випадку 12pin фізично товщі за піни :teacher:), ані зміна матеріалу (що маячня) ніяким чином не допоможе 12pin: він завжди мав і буде мати вищий опір, тож горів і буде горіти частіше by design
leif
Member

так, я тут подивився коли почався цей "цікавий" топік -- аж 25 листопада.

і це що з того часу жодного повідомлення про згорівший роз'єм в інтернеті не з'явилось, що бідолашний dext мусить тут продовжувати розпинатись?

що це таке? Що за неподобство?

мабуть, маркетологи валізи всім занесли. уууу! кляті маркетологи! ДОКОЛЄ!!!
oversteve
Member

dext: 10.12.2025 16:14
oversteve: 10.12.2025 12:16 саме так, маємо тільки цю статистика, яка говорить про те, що люди +- однаково зустрічалися з прогарами 8-пін і 12пін
4.0 vs 3.3 це як мінімум на 20% відсотків частіше, ваше намагання замилити тему зрозуміле, але марне B-)
статистика так не працює, якщо ви цього не розумієте - Даннінг-Крюгер :banan:
я вже задавав вам питання, як за 1хв з'ясувати, що матеріал пінів не зі сталі - ви його з відомих причин проігнорували, ну і твердження про імбецилів також в силі
я ніде не стверджував, що матеріал пінів зі сталі, якщо ви цього не розумієте - Даннінг-Крюгер :banan:
див. вище
спойлер
Изображение
дивіться мій малюнок, тому що ані скорочення дротів (які у випадку 12pin фізично товщі за піни :teacher:), ані зміна матеріалу (що маячня) ніяким чином не допоможе 12pin: він завжди мав і буде мати вищий опір, тож горів і буде горіти частіше by design
ваш малюнок спільного з реальністю має мало, а як рахувати опір усього з'єднання підказує формула і як бачимо там все залежить не тільки від перетину в якійсь одній рандомній і не самій тоншій точці, якщо ви цього не розумієте - Даннінг-Крюгер :banan:

Відправлено через 5 хвилин 38 секунд:
leif: 10.12.2025 16:18 і це що з того часу жодного повідомлення про згорівший роз'єм в інтернеті не з'явилось, що бідолашний dext мусить тут продовжувати розпинатись?
може і з'явилося, але скорше за все більшості вже стає на це пофіг і подібні новини вже клепають через одну-дві
leif
Member

oversteve: 10.12.2025 16:30більшості вже стає на це пофіг
маркетинг переміг
Изображение
dext
Member

oversteve: 10.12.2025 16:30 статистика так не працює
статистика фіксує факти
я ніде не стверджував, що матеріал пінів зі сталі, якщо ви цього не розумієте - Даннінг-Крюгер :banan:
- в нас мова виключно про БЖ ATX та відповідні роз'єми живлення, тож саме ваші намагання перевести тему на інші матеріали є недолугим
- ви так і не відповіли, як визначити що матеріал пінів не сталь, щоб принципово закрити тему з різними матеріалами
ваш малюнок спільного з реальністю має мало, а як рахувати опір усього з'єднання підказує формула
- я казав про мінімальний опір
- опір всього з'єднання (піни/конектори + дроти) впливає на загальні втрати, що не є важливим, бо дроти в нас не горять через більший перетин (у випадку 12pin) / розміри
- а горять саме піни/конектори
- чому горять саме піни/конектори і чому на 12pin частіше - і пояснює моя картинка

Відправлено через 35 хвилин 54 секунди:
leif: 10.12.2025 16:18 так, я тут подивився коли почався цей "цікавий" топік -- аж 25 листопада.

і це що з того часу жодного повідомлення про згорівший роз'єм в інтернеті не з'явилось, що бідолашний dext мусить тут продовжувати розпинатись?
https://www.reddit.com/r/pcmasterrace/c ... g_12vhpwr/

"I want to believe" :laugh:
First of all: I am familiar with the connector issue and understand the physical principles behind it. If it helps, I am an electronics technician by profession.
І все одно не врятувало від "емейзінг експіріенс" - цікаво чому?

І це ж не автоматизований репорт, а за його бажанням, скільки таких "покращень" відбувається офлайн - напевно гуру [замилювання неприємної] статистики підкажуть :rotate:
oversteve
Member

dext: 10.12.2025 17:09
oversteve: 10.12.2025 16:30 статистика так не працює
статистика фіксує факти
з певною імовірністю і певною похибкою
- в нас мова виключно про БЖ ATX та відповідні роз'єми живлення, тож саме ваші намагання перевести тему на інші матеріали є недолугим
- ви так і не відповіли, як визначити що матеріал пінів не сталь, щоб принципово закрити тему з різними матеріалами
не треба за мене додумувати те, чого я не писав, ви причепилися до перерізу, відкинувши довжину і питомий опір, я привів приклад того, що ви не праві
ваш малюнок спільного з реальністю має мало, а як рахувати опір усього з'єднання підказує формула
- я казав про мінімальний опір
- опір всього з'єднання (піни/конектори + дроти) впливає на загальні втрати, що не є важливим, бо дроти в нас не горять через більший перетин (у випадку 12pin) / розміри
- а горять саме піни/конектори
- чому горять саме піни/конектори і чому на 12pin частіше - і пояснює моя картинка
мінімальний опір з'эднання = сума опорів усіх частин, по яких протікає струм - опір шматок піну-папи певної довжини, опір шматку піну мами певної довжини і опір комутації між ніими, а ви причепилися суто до перерізу піну-папи, відкинувши все інше :facepalm:
dext
Member

oversteve: 10.12.2025 17:50 з певною імовірністю і певною похибкою
для обох сторін, тож повертаємось на початок, знову :rotate:
не треба за мене додумувати те, чого я не писав, ви причепилися до перерізу, відкинувши довжину і питомий опір, я привів приклад того, що ви не праві
- тому що ніхто не використовує різні матеріали, не потрібно додавати змінні, яких немає
- саме переріз піна "тато" є знаковим, в т.ч. для якості контакту, тому що визначає i tolerance, і площу контакту поверхні
- дроти виключаються тому що їх перетин більший за піни у випадку 12pin
- відносний опір контакту "мама" може бути як більшим, так і меньшим через перетин
- але загальний опір конектора зажди >= піна "тато", тобто ніколи не може бути кращим - саме тому 12pin електрично принципіально гірший за 8pin
- що і фіксується в статистиці B-)
The connector was plugged in only once. Original 12VHPWR connector from a BeQuiet Dark Power 13 1000W.

And that brings us to the problem with the connector. At the end of the day, we are relying on the randomness of resistance. We have 12 possible wires, whose resistance can deteriorate over time and by chance.
тож раджу перевіряти конектори бо у випадку апгрейду будете продавати стару карту разом з БЖ, як єдине ціле :gigi:

Відправлено через 6 хвилин 7 секунд:
Хоча тут він пише дурниці, бо деградують/горять саме конектори, а не дроти, які через більший перетин/менший опір фактично є мідними шинами, які відводять/розсіюють тепло від конекторів :learn:
oversteve
Member

dext: 10.12.2025 18:23
oversteve: 10.12.2025 17:50 з певною імовірністю і певною похибкою
для обох сторін, тож повертаємось на початок, знову :rotate:
саме так, для обох сторін, отже немає фактів того, що 12вхпвр горить частіше, про що я власне і пишу вже бозна яку сторінку :dontknow:
dext: 10.12.2025 18:23
- тому що ніхто не використовує різні матеріали, не потрібно додавати змінні, яких немає
давайте підтверджуючу докумнетацію, зі своєї сторони я приводив даташити, в яких вказаний однаковий граничний опір для обидвох з'єднань
dext: 10.12.2025 18:23 - саме переріз піна "тато" є знаковим, в т.ч. для якості контакту, тому що визначає i tolerance, і площу контакту поверхні
- дроти виключаються тому що їх перетин більший за піни у випадку 12pin
- відносний опір контакту "мама" може бути як більшим, так і меньшим через перетин
- але загальний опір конектора зажди >= піна "тато", тобто ніколи не може бути кращим - саме тому 12pin електрично принципіально гірший за 8pin
- що і фіксується в статистиці B-)
- знаковими є опір всіх ділянок в роз'ємі, по яких тече струм
- я за дроти нічого не писав
- не цікавить відносний опір контакту-мама, цікавить опір цілого з'єднання, по даташиту у обидвох роз'ємів менше 10мОм
- це очевидно і справедливо для обидвох роз'ємів - опір всього ланцюга з послідовно з'єднаних елементів (мама, папа, комутація між ними) більше, ніж опір його окремого елементу, відповідно це нічого не доводить :dontknow:
- не фіксується, бо різниця в опитуванні в межах похибки, а іншої статистики немає
Ответить