Новости
Последние статьи и обзоры
Sony запропонує 27-дюймовий ігровий WQHD-монітор для PlayStation 5 і ПК
-
Voozy
Member
Покупать ips в конце 2025 года?
Фу
Вроде ж плойка продается как горячие пирожки, нафига этот аборт маркетологов?
жадность - она и в Японии жадность!
Фу
Вроде ж плойка продается как горячие пирожки, нафига этот аборт маркетологов?
жадность - она и в Японии жадность!
-
_Andrik_
Member
Я це намагаюсь пізнати вже пару годин, але хлопець на своїй хвиліVpupkin: ↑ 12.11.2025 19:16А нахіба 1000ніт на все табло?Gold_Star: ↑ 12.11.2025 17:33Без спору, але тут є нюанс - у порівнянні з мініледами на оледі 1000 ніт повного екрану поки що анріал, максимум буде від 250 до 500 ніт в залежності від моделі монітору чи телевізора.
У мене від 1300 на окремих ділянках очі офігівають, якщо на все табло жахнути то боляче буде, от нахіба кому такий стрес?
-
Gold_Star
Member
Для телевізора, очевидноVpupkin: ↑ 12.11.2025 19:16А нахіба 1000ніт на все табло?
У мене від 1300 на окремих ділянках очі офігівають, якщо на все табло жахнути то боляче буде, от нахіба кому такий стрес?
Твої 1300 ніт при 10% хайлайтів погоди не роблять, коли решту яскравості коливається десь біля 400 ніт, а то й менше, тому для монітору такі понти не потрібні
Не будеVpupkin: ↑ 12.11.2025 19:12600ніт на оледі буде набагато крутіший хдр ніж у 1000тін на мініледі з 500-1000 зон підсвітки.
Отправлено спустя 1 минуту 59 секунд:
Хм, то у вас HDR на мініледах не справжній, то вже занадто яскравий, визначтесь з позицією нарешті_Andrik_: ↑ 12.11.2025 19:22Я це намагаюсь пізнати вже пару годин, але хлопець на своїй хвилі
-
Vpupkin
Member
Ну ок, світіння 8 мільйонів окремих пікселів це туфта на фоні плям розміром з кулак, як ота іпса плямиста буде малювати окремі яскраві дрібнички?Gold_Star: ↑ 12.11.2025 19:22Не буде
Відправлено через 4 хвилини 11 секунд:
Мінілед у будь-якому разі малює хдр через попу.Gold_Star: ↑ 12.11.2025 19:24Хм, то у вас HDR на мініледах не справжній, то вже занадто яскравий, визначтесь з позицією нарешті
-
Gold_Star
Member
Ну з цим вже не настільки все поганоVpupkin: ↑ 12.11.2025 19:27Ну ок, світіння 8 мільйонів окремих пікселів це туфта на фоні плям розміром з кулак, як ота іпса плямиста буде малювати окремі яскраві дрібнички?
В підсумку це все підводиться до бюджету, який витрачається на монітор. При ціні оледу від 600$ і мініледу від 300$ кожене обере своє по можливостям свого гаманця
-
_Andrik_
Member
Gold_Star
Sony запропонує 27-дюймовий ігровий WQHD-монітор для PlayStation 5 і ПК IPS , міні леди це ви самі вплели . До тогож надавши ваші ксяомі , які в чорному програють оледу .
Просте питання, що саме ви намагаєтесь довести ? На фоні того що я вважаю монітор з новини фуфлом, яке соні намагається втюхати .
Sony запропонує 27-дюймовий ігровий WQHD-монітор для PlayStation 5 і ПК IPS , міні леди це ви самі вплели . До тогож надавши ваші ксяомі , які в чорному програють оледу .
Просте питання, що саме ви намагаєтесь довести ? На фоні того що я вважаю монітор з новини фуфлом, яке соні намагається втюхати .
-
Gold_Star
Member
Я вам нічого не доводжу, до прикладу ваше твердження про "несправжній хдр на іпс" являється повністю хибним_Andrik_: ↑ 12.11.2025 19:37Просте питання, що саме ви намагаєтесь довести ? На фоні того що я вважаю монітор з новини фуфлом, яке соні намагається втюхати .
Про саме цей монітор Соні я вже теж сказав - ніхто не знає його начинку, як воно буде насправді показувати, уже після його релізу можна буде робити висновки
-
_Andrik_
Member
ІПС не спроможне конкурувати в якості відображення з OLED , крапка .Gold_Star: ↑ 12.11.2025 19:42Я вам нічого не доводжу, до прикладу ваше твердження про "несправжній хдр на іпс" являється повністю хибним_Andrik_: ↑ 12.11.2025 19:37Просте питання, що саме ви намагаєтесь довести ? На фоні того що я вважаю монітор з новини фуфлом, яке соні намагається втюхати .
Про саме цей монітор Соні я вже теж сказав - ніхто не знає його начинку, як воно буде насправді показувати, уже після його релізу можна буде робити висновки![]()
-
Gold_Star
Member
Ага, тому на IPS графічні дизайнери досі працюють_Andrik_: ↑ 12.11.2025 19:57ІПС не спроможне конкурувати в якості відображення з OLED , крапка .
-
Vpupkin
Member
Вже є ips що підсвічує кожен піксель окремо?Gold_Star: ↑ 12.11.2025 19:42до прикладу ваше твердження про "несправжній хдр на іпс" являється повністю хибним
-
Gold_Star
Member
Хм... мікролед?Vpupkin: ↑ 12.11.2025 20:00Вже є ips що підсвічує кожен піксель окремо?
-
Vpupkin
Member
А розміри які?Gold_Star: ↑ 12.11.2025 20:01Хм... мікролед?
Монітори вже роблять?
-
_Andrik_
Member
А до чого проф використання до суто ігрового? Ваші дизайнери не працюють на 240 герцових іпс матрицях , з док станцією для зарядки геймпадів. Тепле з м'яким .Gold_Star: ↑ 12.11.2025 19:59Ага, тому на IPS графічні дизайнери досі працюють_Andrik_: ↑ 12.11.2025 19:57ІПС не спроможне конкурувати в якості відображення з OLED , крапка .![]()
Ще раз , я вважаю монітор від соні в темі яку обговоюємо фуфлом . Не фуфлом він би вважався б якби хоч десь було сказано про МініЛед чи Олед , бо насправді ПС5 дуже гарно здатна відтворювати картинку на вище згаданих моніках.
-
Sanьka
Member
Так я ж пишу "тим хто не шарить"Ektalion: ↑ 12.11.2025 16:28А японська мова only?
99% населення не читає оверклокерс ))
Якийсь батько купуючи консоль дитині не буде курити мануали, побачить ПС5 нову по хорошій ціні і купить, а по факту буде як з приставкаии 90х, всі вчили японську по картинкам, що не знали - довигадували
-
kairo
Member
Мене HDR600 часто сліпило, бо Вінда та деякі ігри не вміють нормально перевести SDR в HDR і пересвічують білі області, що вже говорити про 1000 ніт.Vpupkin: ↑ 12.11.2025 19:12600ніт на оледі буде набагато крутіший хдр ніж у 1000тін на мініледі з 500-1000 зон підсвітки.
Взагалі, на цей час реалізація HDR на Він паршива.
Відправлено через 1 хвилину 11 секунд:
Вигорання. Там Фотошоп по 10 годин на день відкритий.Gold_Star: ↑ 12.11.2025 19:59Ага, тому на IPS графічні дизайнери досі працюють
-
Gold_Star
Member
ПС5 не вміє виводити 240 Гц_Andrik_: ↑ 12.11.2025 20:11А до чого проф використання до суто ігрового? Ваші дизайнери не працюють на 240 герцових іпс матрицях , з док станцією для зарядки геймпадів. Тепле з м'яким .
Ще раз , я вважаю монітор від соні в темі яку обговоюємо фуфлом . Не фуфлом він би вважався б якби хоч десь було сказано про МініЛед чи Олед , бо насправді ПС5 дуже гарно здатна відтворювати картинку на вище згаданих моніках.
Наші дизайнери малюють для геймерів контент, який потім споживають на своїх ігрових моніках
Взагалі, у Соні є лінійка моніторів INZONE - серед них ви знайдете і 240 Гц IPS, i OLED, але й ціна там відповідна
-
_Andrik_
Member
Gold_Star: ↑ 12.11.2025 21:09ПС5 не вміє виводити 240 Гц_Andrik_: ↑ 12.11.2025 20:11А до чого проф використання до суто ігрового? Ваші дизайнери не працюють на 240 герцових іпс матрицях , з док станцією для зарядки геймпадів. Тепле з м'яким .
Наші дизайнери малюють для геймерів контент, який потім споживають на своїх ігрових моніках
Взагалі, у Соні є лінійка моніторів INZONE - серед них ви знайдете і 240 Гц IPS, i OLED, але й ціна там відповідна![]()
До чого це , якщо річ про обговрюваний монітор, Перечитайте врешті новинуПС5 не вміє виводити 240 Гц
На 240 герцових моніках?Наші дизайнери малюють для геймерів контент
-
Gold_Star
Member
Я ж вам толкую, що контент для геймерів створюється саме на професійних IPS моніторах, а ви почали про 240 Гц і іншу лабуду))_Andrik_: ↑ 12.11.2025 21:21До чого це , якщо річ про обговрюваний монітор, Перечитайте врешті новину
Я чомусь не думаю що в сабжі буде настільки простенька матриця, для якої виробник би заявляв автоматичний тонмаппінг в HDR (не всі оледи цю фішку мають)
-
xtbtch
Member
не смеши, у мини лед яркость намного лучше_Andrik_: ↑ 12.11.2025 18:26Дякую за моделі , але в прямому порівняні ці всі ксяомі не дають то що олед .Gold_Star: ↑ 12.11.2025 18:07 _Andrik_
Та навіть той же сяомі мінілед 27і, можете подивитись детальний огляд
З нового можна звернути увагу на MSI MAG 274UPDF E16M, це вже QD-Miniled IPS
Отправлено спустя 1 минуту 41 секунду:
Багато чого залежить від налаштувань, в кожного HDR показує по-різному, хоча може бути повний треш по кольоровій палітрі і контраст кліппінгу![]()
Українська доріжка присутняВідправлено через 5 хвилин 42 секунди:
- спойлер
Gold_Star
Для цікавості, для чого вам максимальна яскравість всього екрану 1000 ? Зазвичай 250 - 400 цілком достатньо. Ще раз ,ВСЬОГО ЕКРАНУ? Щоб що ?
-
_Andrik_
Member
Як яскравість може бути кращою ?xtbtch: ↑ 12.11.2025 21:31не смеши, у мини лед яркость намного лучше_Andrik_: ↑ 12.11.2025 18:26
Дякую за моделі , але в прямому порівняні ці всі ксяомі не дають то що олед .
Українська доріжка присутняВідправлено через 5 хвилин 42 секунди:
- спойлер
Gold_Star
Для цікавості, для чого вам максимальна яскравість всього екрану 1000 ? Зазвичай 250 - 400 цілком достатньо. Ще раз ,ВСЬОГО ЕКРАНУ? Щоб що ?
Воно або яскравіше або ні , смішно