MSI представила WQHD-монітор MPG 271QR QD-OLED X50 із частотою оновлення 500 Гц

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Класика :gigi:

Залетів в топік — знання матчастини сумнівні (чув дзвін та не знаю де він), але поумнічать дуже хочеться. навалив безграмотноі крінжі і сидить обмазується ефектом даннінга-крюгера :laugh:

Якби кожен раз, коли таке відбувається на форумі, мені давали б шоколадку — я б вже став Петром Порошенко
Ostin
Member

leif: 21.08.2025 14:13ефектом даннінга-крюгера
Всі люблять посилання на цей ефект. Бо КОЖЕН відразу відчуває себе компетентним серед зграї бібізян :rotate:
AR_De: 21.08.2025 14:06всі довольні
Як не дивно, саме так і є)
AR_De
Member

Ostin
ну да
хтось приводить аргументи, факти і тести, а хтось просто у мами вумний
але мене більше цікавить VRR на OLED. щось мені здається що саме на моніторах то можна викл і мати 240герц при 100фпс
Alligator
Member

Slon_76Kg: 21.08.2025 09:37 В мене профільний "застарілий" монітор на 4K & 240Hz & VRR :-/ так от ніде - окрім браузеру та робочого столу я не бачу ті самі 240Hz. Профільний ноут теж не палаю бажанням міняти...бо в наш час нормальний стаціонарний пк коштує як БУ іномарка. і заради іграшок витрачати шалені бакси... :-/ таке собі задоволення.. думки людини - яка купує речі/техніку свідомо за зароблені Кропіткою Працею Кошти.

І тут 500Hz :rolleyes: ще й 2K....то для чого воно потрібно? я особливо різниці між 120Hz S22 Ultra та 240Hz Samsung QD-Oled не бачу у повсякденному використанні. Навіть RTX5090 з MFG не видає 100+ кадрів у 2K усюди де хотілося б...

Для чого такі герци? :)
Якщо випустять дуже багато 1000 Hz 4K то 240Hz 2K почнуть продавати за умовні копійки. :shuffle:
AR_De
Member

пошукав на ютубчику, для OLED VRR включають ручками на моніторах. Telcontar шось не то розказує. або ж це особливість телеків. хтось з власників може уточнить?
leif: 21.08.2025 14:13 Класика :gigi:

Залетів в топік
обговорювали це в далекому 21му. якби кожен зальотний корисутвався пошуком...
leif
Member

AR_De: 21.08.2025 17:21якби кожен зальотний корисутвався пошуком
у одного користувача на форумі 13888 повідомлень а у іншого -- 162 повідомлення.

вгадайте, хто з них називає іншого "зальотним" :lol:
Telcontar
Member

AR_De: 21.08.2025 17:21 пошукав на ютубчику, для OLED VRR включають ручками на моніторах. Telcontar шось не то розказує. або ж це особливість телеків. хтось з власників може уточнить?
OMG, до чого тут VRR? Прочитайте уважніше що я написав. Тільки сьогодні дивився огляд на свіжий Tandem RGB OLED від Asus, спеціально для вас з таймкодом:
спойлер
Slon_76Kg
Member

хейту та жовчі від заздрощів у місцевих спеців... :insane:

Я як раз чудово на залізі розуміюся. Почав свій шлях та користування ПК ще з доісторичного Pentium 2 & 128Mb RAM :laugh: . Якби жив самотне/бездітне життя - вже б давно мав супер мега компуктер.. Але :-/ Якщо тобі 34+ рочків та є діти.. То на певному етапі розвитку як Всебічно Розвиненої Особистості - приходить розуміння - що у житті є більш Важливі Речі - ніж супертехнологічні залізяки. До речі в мене з дитинства збереглась любов до залізяк. :shuffle: Навіть у вимкненому стані - є щось у них таке притягуюче увагу. Просто з шкільних років та й взагалі - хто обзавівся сім'єю з форумчанів? - з цієї причини виявляється Набагато більше в житті є Важливішого за хоббі, та любові до залізяк. Розумію форум тематичний. Невже тут так мало Людей, хто має ширший світогляд та більшу мудрість дурість, - ніж пояснювати шо я тупий/бідний та відсталий раз не розумію нашо ті герци? :-P

Безперечний Профіт OLED монітору - це майже нульовий імпут лаг/ відсутність блюру/ та неймовірно соковита HDR картинка у тому ж СТАЛКЕР 2 - навіть на середніх налаштуваннях він виглядає крутіше ніж на самому суперпупер 100500Гц IPS з MAX графонієм. Власне кажучи заради сталкеру у купляв монітора за 49 999грн на старті продажів. Ні разу не жалкую про купівлю. Бонусом - малюки можуть дивитися мульти по вайфай - навіть якщо компутера забрав у відрядження. ;)

Певно Для кожного наступного покоління таке речі як "топ за свої гроші" - має все менше сенсу. Бо більшість зумерів вже давно грає на ютубі в ААА ігри і судячи з кількості гайдів по запуску СТАЛКЕР 2 на старому залізі - таких дофіга. З кожнем днем все більше. :apes:

Думки Дорослої Відповідальної Людині:

1) Стаціонар ПК з RTX 5090 чи відкласти синам 5000$ на житло?
2) Стаціонар ПК з RTX 5090 чи меблі з натурального Ясеню у спальню?
3) Стаціонар ПК з RTX 5090 чи земельна ділянка під дачу біля озера?
4) Стаціонар ПК з RTX 5090 чи Розкішна відпустка усією сім'є на місяць?
ну якщо вас такі питяння не турбують - то ВИ або олігархи/гривневі мільйонери або діти. Навіть дорослі завжди змушені робити вибір. особливо у нашій банановій республіці... тут топові залізяки - справжня розкіш. Вже давно
Vpupkin
Member

Slon_76Kg: 21.08.2025 09:37думки людини - яка купує речі/техніку свідомо за зароблені Кропіткою Працею Кошти.
Це не спец поодукт суто для укр ринку, у світі праця людей зовсім інших грошей коштує, це 3 дні роботи в Америці, а не 2 місяці в Україні, тому для забугрових геймерів це не така вже і дорога цяцька щоб запарюватися над тим куди ті герци дівати.
Slon_76Kg
Member

Форум Український. То ж і думки в мене Українські і адресовані теж певно і переважно - Українцям. Та й загалом люди переважно закидають тебе лайном з помідорами та мінусами - бо правда і власна неспроможність до будь чого (купити те - про що публікують новини наприклад) - це дуже ріже очі. Це є справжня катастрофа суспільства сучасного. Чому я такі теми піднімаю на форумі про залізо ? :-/ - бо тут ще є Люди в яких IQ вище 100 :) На них остання надія і цікава їхня думка. Рідко - але відповідають. Мені й цього достатньо

Отправлено спустя 15 минут 8 секунд:
Enjthesilence: 21.08.2025 09:55
ти не бачиш, а я бачу, питання? :-P якщо воно тобі не підходить, то не підійде усім? між 120 і 240 різниця в іграх дуже помітна, особливо в динамічних.
Дота/КС GO/OverWatcch :D :D :D ? - то хто тут з нас "незрілий" :D :D :D
Filabatya
Member

Slon_76Kg
а нафіга вам та 5090, ціна продуктивність в неї ще гірша ніж 5080, 5070ті або супер в оплату частинами, тим більше Олед вже маєте :rotate:
Alligator
Member

Vpupkin: 21.08.2025 18:44
Slon_76Kg: 21.08.2025 09:37думки людини - яка купує речі/техніку свідомо за зароблені Кропіткою Працею Кошти.
Це не спец поодукт суто для укр ринку, у світі праця людей зовсім інших грошей коштує, це 3 дні роботи в Америці, а не 2 місяці в Україні, тому для забугрових геймерів це не така вже і дорога цяцька щоб запарюватися над тим куди ті герци дівати.
У місці де медійна ЗП американця за 3 дні дорівнює 2 місяці медійної в Україні американцю за три дні оренди квартири треба віддати стільки як українцю за два місяці :gigi:
Щось не бачу мільярдерів на кожному кроці, а ось палатки в яких живуть люди, гігантську купу мексиканців, індусів та інших людей бачать всі, а знаєте, що вони роблять? Демпінгують вартість праці для якої не потрібно навчатись як на лікаря, вчителя чи мати коріння як для деяких посад суддівства, поліції й т.д.
Vpupkin
Member

Alligator: 21.08.2025 20:22У місці де медійна ЗП американця за 3 дні дорівнює 2 місяці медійної в Україні американцю за три дні оренди квартири треба віддати стільки як українцю за два місяці
Не так важливо шо і де скільки коштує, важливо лише скільки залишається після усіх розтрат, а тут штати як не крути виграють бо цінник і там і там у $ і з зп у $ легше відкласти на щось круте, з 3х значною ціною. + бензин і автомобілі у штатах дешевші ніж в Україні.
Alligator
Member

Vpupkin: 21.08.2025 21:09
Alligator: 21.08.2025 20:22У місці де медійна ЗП американця за 3 дні дорівнює 2 місяці медійної в Україні американцю за три дні оренди квартири треба віддати стільки як українцю за два місяці
Не так важливо шо і де скільки коштує, важливо лише скільки залишається після усіх розтрат, а тут штати як не крути виграють бо цінник і там і там у $ і з зп у $ легше відкласти на щось круте, з 3х значною ціною. + бензин і автомобілі у штатах дешевші ніж в Україні.
Багато плюсів, багато мінусів, але у чому прикол порівняння з іншими країнами? Тут про вартість монітору у США, у сусідній темі людина заганяє про вартість ПК у Азії де за його словами всі на XEON 1-го покоління сидять та радуються. Це новий мейнстрім? Ми наче на overclockers.ua :spy:
AR_De
Member

Telcontar
дякую, подивився. він говорить про перевагу OLED, але в тестовій картинці нема порівняння OLED з IPS. тільки варіанти OLED. ну хоч знатиму "що шукать". можливо пригадаєте в якому огляді було порівння в лоб?
знайшов тільки порівняння з FHD TN на 540герц. сказати що TNка прям катастрофічно програла неможу

Отправлено спустя 1 час 7 минут 40 секунд:
дурня якась
Vpupkin
Member

Alligator: 21.08.2025 21:22Це новий мейнстрім? Ми наче на overclockers.ua
А шо людям з зп у $ заборонено відвідувати overclockers.ua?
Вендори випускають продукти на глобальний ринок, якщо вам дорого зайві герци то це проблема вендорів і герців? Чи це просто ниття?
walkman3000
Member

Slon_76Kg: 21.08.2025 18:33Безперечний Профіт OLED монітору - це майже нульовий імпут лаг/ відсутність блюру/ та неймовірно соковита HDR картинка у тому ж СТАЛКЕР 2 - навіть на середніх налаштуваннях він виглядає крутіше ніж на самому суперпупер 100500Гц IPS з MAX графонієм.
іМпут лаг :laugh:
ви так і не зрозуміли, в чому профіт оледів, а суперпупер іпс на макс графоні напхає вашому оледу на середніх налаштуваннях легко.
а де це можна розкішно місяць відпочити за 5К$? бо шось вистачае тільки на неділю
Slon_76Kg
Member

Filabatya: 21.08.2025 19:57 Slon_76Kg
а нафіга вам та 5090
Шоб було красіво у увесь графоній на макс накрутити... :gigi: Але....я купив комплект гуми на вантажівку/ новий модулятор на напівпричеп і ще чого по дрібничкам - це більше потішить мене і стабільність мого бізнесу. Аніж всратий графоній. Їй Богу так чешуться руки купити топову відяку....я можу це собі дозволити.. але скільки разів вже це було з 2001 року :-/ .... - це безглузда трата грошей. Для моєї сім'ї принайні. За рік може годин 200 -300 геймплею всього у стімі набігає. Відповідальне батьківство - дуже затратна по часу Справа на решту всього життя :D

Отправлено спустя 1 минуту 25 секунд:
ТОвстО :-/
FirstTDM
Member

Slon_76Kg: 21.08.2025 18:33Безперечний Профіт OLED монітору - це майже нульовий імпут лаг/ відсутність блюру/ та неймовірно соковита HDR картинка у тому ж СТАЛКЕР 2 - навіть на середніх налаштуваннях він виглядає крутіше ніж на самому суперпупер 100500Гц IPS з MAX графонієм. Власне кажучи заради сталкеру у купляв монітора за 49 999грн на старті продажів. Ні разу не жалкую про купівлю.
Так и есть! Полностью поддерживаю! :up:
walkman3000: 22.08.2025 07:02а суперпупер іпс на макс графоні напхає вашому оледу на середніх налаштуваннях легко
Нет, не напихает :)

Имею возможность сравнивать и вижу, что в "темных играх", где действия часто происходят ночью или в темных цветах (Сталкер 2, The Last of Us remastered, Days Gone remastered, Expedition 33...) изображение на OLED намного намного лучше, вкуснее, насыщеннее оттенками и тонкостями... это надо видеть вживую и после OLED очень трудно вернутся к играм на IPS...

Всё дело в том, что HDR 400 на IPS и HDR TrueBlack400 на OLED - это две огромные разницы, несмотря на одно и то же число 400...

Отправлено спустя 1 минуту 24 секунды:
Slon_76Kg: 22.08.2025 18:38За рік може годин 200 -300 геймплею всього у стімі набігає
Ну так и есть... 1-2 часа в день на игры и не больше - разве это не повод купить OLED монитор и хорошую видяху? Всё же нормально в такой ситуации...
walkman3000
Member

FirstTDM: 22.08.2025 20:54Всё дело в том, что HDR 400 на IPS и HDR TrueBlack400 на OLED - это две огромные разницы, несмотря на одно и то же число 400...
все дело в том, что макс настройки графики на топовом минилед фалд ips будут лучше средних на оледе. можно сравнить картинку той же ластухи ремастеред на, пусть будет LG G5 с плейстейшн5 и 5070ti+ на макс графике на ипс мониторе. сравнивать нужно в одинаковых условиях. ну и классический и true black hdr разные вещи
Ответить