Они не офигели, Я монитор на полчаса включаю минимум, чтобы комнату освещал, а они собрались ещё детектить мое отсутствие, мне что, манекен с замороженной печенью к нему привязывать
Новини
Останні статті і огляди
MSI представила WQHD-монітор MPG 271QR QD-OLED X50 із частотою оновлення 500 Гц
-
cspp
Member
Пропоную обговорити MSI представила WQHD-монітор MPG 271QR QD-OLED X50 із частотою оновлення 500 Гц
Они не офигели, Я монитор на полчаса включаю минимум, чтобы комнату освещал, а они собрались ещё детектить мое отсутствие, мне что, манекен с замороженной печенью к нему привязывать
-
Slon_76Kg
Member
В мене профільний "застарілий" монітор на 4K & 240Hz & VRR
так от ніде - окрім браузеру та робочого столу я не бачу ті самі 240Hz. Профільний ноут теж не палаю бажанням міняти...бо в наш час нормальний стаціонарний пк коштує як БУ іномарка. і заради іграшок витрачати шалені бакси...
таке собі задоволення.. думки людини - яка купує речі/техніку свідомо за зароблені Кропіткою Працею Кошти.
І тут 500Hz
ще й 2K....то для чого воно потрібно? я особливо різниці між 120Hz S22 Ultra та 240Hz Samsung QD-Oled не бачу у повсякденному використанні. Навіть RTX5090 з MFG не видає 100+ кадрів у 2K усюди де хотілося б...
Для чого такі герци?
І тут 500Hz
Для чого такі герци?
-
Ostin
Member
Питання в іншому. Тут ці герци не тому, що треба, а тому що так можна. Виявилось, олед легко може в герцовку, тому й такі герци. Ніякого іншого прихованого сенсу в тому немає. Раніше IPS 240 - це крутенний екран. Зараз всі нові оледи можуть в 2 рази більше.Slon_76Kg: ↑ 21.08.2025 09:37Для чого такі герци?
Тому повторюсь ще раз - не треба то й не треба. Але ж ніхто не буде свідомо занижувати герцовку, якщо воно працює на високій, вірно ж? Це додатковий маркетинговий хід, який на когось та спрацює. А розумні люди вдумливо обиратимуть екран за іншими показниками. Якщо воно вміє ще й в 500Гц - то нехай, це ж непогано
-
Enjthesilence
Member
ти не бачиш, а я бачу, питання?Slon_76Kg: ↑ 21.08.2025 09:37 В мене профільний "застарілий" монітор на 4K & 240Hz & VRRтак от ніде - окрім браузеру та робочого столу я не бачу ті самі 240Hz. Профільний ноут теж не палаю бажанням міняти...бо в наш час нормальний стаціонарний пк коштує як БУ іномарка. і заради іграшок витрачати шалені бакси...
таке собі задоволення.. думки людини - яка купує речі/техніку свідомо за зароблені Кропіткою Працею Кошти.
І тут 500Hzще й 2K....то для чого воно потрібно? я особливо різниці між 120Hz S22 Ultra та 240Hz Samsung QD-Oled не бачу у повсякденному використанні. Навіть RTX5090 з MFG не видає 100+ кадрів у 2K усюди де хотілося б...
Для чого такі герци?![]()
-
Afit
Member
А якщо вже є іномарка?Slon_76Kg: ↑ 21.08.2025 09:37 Профільний ноут теж не палаю бажанням міняти...бо в наш час нормальний стаціонарний пк коштує як БУ іномарка. і заради іграшок витрачати шалені бакси...таке собі задоволення.
-
IronWithin
Member
Заощаджуй на гараж, щоб не паркуватись в 2-3 ряди в жкAfit: ↑ 21.08.2025 10:23А якщо вже є іномарка?Slon_76Kg: ↑ 21.08.2025 09:37 Профільний ноут теж не палаю бажанням міняти...бо в наш час нормальний стаціонарний пк коштує як БУ іномарка. і заради іграшок витрачати шалені бакси...таке собі задоволення.
![]()
-
Afit
Member
А в мене індивідуальне паркомісце
Та й взагалі я не до того що хизуюсь якимось Ford Focus 3. Я підводжу до того, що не треба міряти все в кількості палок ковбаси, авто, чи квартири. Це не пов'язані речі і міцна нова збірка може комусь доставити більше задоволення ніж якийсь занюханий ланос, чи джилі, про який він навіть не мріяв, але чомусь треба в очах інших виправдовувати встановлені рамки пріорітетів і купувати, щоб вважали тебе "нормальним"
-
Ostin
Member
Це безперечно.Afit: ↑ 21.08.2025 10:38нова збірка може комусь доставити більше задоволення ніж якийсь занюханий ланос, чи джилі, про який він навіть не мріяв
Якщо забути про пріоритети, то випливає очевидна картина, коли "ігровий" системник починає коштувати, як автомобіль. Тому тут річ не тільки в пріоритетах, а в доволі агресивному ціноутворенні комплектуючих, яке має більше маркетингу, ніж реальної цінності. Авто може бути непотрібним, це факт, але загалом його вартість обумовлена розміром і затраченими матеріалами в більшій мірі, аніж МАСОВА відеокарта 20см*10см*5см (я наголошую якраз на тому, що продукт масовий і продається мільйонами, а не рідкісний індивідуальний).Afit: ↑ 21.08.2025 10:38встановлені рамки пріорітетів
Тому все ж тренд, коли "погратись" стає розкішшю - це поганий тренд і не варто його підтримувати. Бо йому легко знайти альтернативу. Інша справа, що глобальний маркетинг дуже хоче запхати погляд пересічного громадянина в дорогий смартфон або монітор. І щоб ті очі більше не відривались від девайсу.
Востаннє редагувалось 21.08.2025 10:54 користувачем Ostin, всього редагувалось 1 раз.
-
IronWithin
Member
Там пізнання у людини про ігри та профільне залізо судячи з усього на початковому рівні, обговорювати нема чогоAfit: ↑ 21.08.2025 10:38А в мене індивідуальне паркомісце
Та й взагалі я не до того що хизуюсь якимось Ford Focus 3. Я підводжу до того, що не треба міряти все в кількості палок ковбаси, авто, чи квартири. Це не пов'язані речі і міцна нова збірка може комусь доставити більше задоволення ніж якийсь занюханий ланос, чи джилі, про який він навіть не мріяв, але чомусь треба в очах інших виправдовувати встановлені рамки пріорітетів і купувати, щоб вважали тебе "нормальним"
-
leif
Member
написав вчора, напишу і сьогодні, що "такі герци" -- для кількох іграшок, в яких сучасне залізо здатне забезпечити 500-600 кадрів, навіть в 1440р. іграшки дуже популярні, тому сенс у цьому є. якщо вас ці іграшки не цікавлять, виробники пропонують оледи з меншою герцовкою.Slon_76Kg: ↑ 21.08.2025 09:37Для чого такі герци?
а системник на 5600 + 3060 це ігровий? чому ні, якщо можна буквально безліч іграшок на ньому запустити з вищими чи нижчими налаштуваннями графонію? і скільки він коштує?Ostin: ↑ 21.08.2025 10:51"ігровий" системник починає коштувати, як автомобіль
реальна цінність це відносна категорія, не існує відділу французької палати мір і еталонів, де зафіксовані "реальні" споживчі потреби людини, щоб можна було сказати, що є цінним і наскільки цінним. це суто ваша точка зору, немає сенсу натягувати її на весь світ.Ostin: ↑ 21.08.2025 10:51має більше маркетингу, ніж реальної цінності.
ні, це не так працює. якби автовиробники могли робити маржу х100 і при цьому мали б стабільно високий попит -- вони б робили, мета будь-якого бізнесу -- отримання максимального прибутку в тих умовах, які склались навколо.Ostin: ↑ 21.08.2025 10:51його вартість обумовлена розміром і затраченими матеріалами в більшій мірі
це не має ніякого значення.Ostin: ↑ 21.08.2025 10:51я наголошую якраз на тому, що продукт масовий і продається мільйонами, а не рідкісний індивідуальний
"погратись" чи "погратись в 4к + проміні + 7000гц монітор"? а друге точно необхідно для того, щоб "погратись"?Ostin: ↑ 21.08.2025 10:51Тому все ж тренд, коли "погратись" стає розкішшю
страшно, очєнь страшноOstin: ↑ 21.08.2025 10:51І щоб ті очі більше не відривались від девайсу.
клятий "глобальний маркетинг" що б це не означало) і науково-технічний прогрес!!!
-
Ostin
Member
Якщо глобально дивитись на якість життя - то так, звісно. Поворот в цифровізацію особистого життя - тупикова гілка. На мій власний погляд. У відриві від телефонії, бо то річ дуже потрібна. В тому числі відеозв'язок. Просто є можливість маніпулювати людьми в масах, задавати тренди задля збільшення прибутку - і цим користуються, знайшовши потрібний засіб впливу. Тому купа людей буде виправдовувати нові смарти за ціною 10 мінімальних зарплат у воюючій країні. Чи системники ще з кратною ціною. Бо "живемо ж один раз" (с).leif: ↑ 21.08.2025 12:45раніше було життя! набагато краще без оцих ваших компуктерів і телефонів
це якраз так і працює. Навіть ліплячи авто з лайна і палок, ти не зможеш його продавати за 500 баксів в мільйонних тиражах. Бо вартість затраченого матеріалу вища буде. А відеокарти запросто. В тому числі ті, які вартують зараз кратно озвученої суми. Просто є хом'яки, які живуть "тут і зараз" і "обирають найкраще".leif: ↑ 21.08.2025 12:45ні, це не так працює
-
AR_De
Member
герци і фпс-и це НІЯК не пов"язані параметри, якщо ви не підрубаєте якусь з синхронізацій (але це постріл собі в ногу). вже неодноразово розжовували. нажаль нема контенту на укр. можу скинуть вам роз"єснення кацапськой. загалом герци це добре і якщо вони ще й йдуть нахаляву бонусом до прогресу то взагалі супер. але ж треба невігласам вліпити свої 5копійокleif: ↑ 21.08.2025 12:45написав вчора, напишу і сьогодні, що "такі герци" -- для кількох іграшок, в яких сучасне залізо здатне забезпечити 500-600 кадрів, навіть в 1440р. іграшки дуже популярні, тому сенс у цьому є. якщо вас ці іграшки не цікавлять, виробники пропонують оледи з меншою герцовкою.
-
leif
Member
ви не зрозуміли що я написав. буваєAR_De: ↑ 21.08.2025 13:23герци і фпс-и це НІЯК не пов"язані параметри, якщо ви не підрубаєте якусь з синхронізацій (але це постріл собі в ногу). вже неодноразово розжовували. нажаль нема контенту на укр. можу скинуть вам роз"єснення кацапськой. загалом герци це добре і якщо вони ще й йдуть нахаляву бонусом до прогресу то взагалі супер. але ж треба невігласам вліпити свої 5копійок
-
AR_De
Member
leif
ви помиляєтесь. зараз шукаю відос з роз"ясненням. там прям занудна лекція.
-
leif
Member
ваша думка зрозуміла, я її не поділяю, але це все лірика.Ostin: ↑ 21.08.2025 13:16Якщо глобально дивитись на якість життя - то так, звісно. Поворот в цифровізацію особистого життя - тупикова гілка.
ну головне, що ви не піддаєтесь!Ostin: ↑ 21.08.2025 13:16 Тому купа людей буде виправдовувати нові смарти за ціною 10 мінімальних зарплат у воюючій країні. Чи системники ще з кратною ціною. Бо "живемо ж один раз" (с)
ні, не так. ви лише демонструєте своє невігластво продовжуючи наполягати на цьому.Ostin: ↑ 21.08.2025 13:16це якраз так і працює.
вартість затраченого матеріалу це лише один в чинників ціноутворення, а взагалі ринкове ціноутворення працює так, що товар коштує стільки, скільки за нього готові заплатити станом на зараз. от і вся математика.Ostin: ↑ 21.08.2025 13:16 Бо вартість затраченого матеріалу вища буде.
а є потужні "не хом'яки", які думають, що системі їх не зламати і не обдурити, що лохи це всі інші, але вони не такі, вони інші, розумніші, мудріші, вище цього всього. правильно, треба прагнути саме до цього а не до понтів з айфонами!Ostin: ↑ 21.08.2025 13:16Просто є хом'яки, які живуть "тут і зараз" і "обирають найкраще".
Відправлено через 2 хвилини 6 секунд:
ні, я як раз добре розумію, що я кажу. а от ви, мабуть, з тієї лекції зробили якісь хибні висновки, бо це елементарні істини.AR_De: ↑ 21.08.2025 13:30ви помиляєтесь. зараз шукаю відос з роз"ясненням. там прям занудна лекція.
-
Melofon
Member
cspp: ↑ 21.08.2025 09:37 Пропоную обговорити MSI представила WQHD-монітор MPG 271QR QD-OLED X50 із частотою оновлення 500 Гц
Они не офигели, Я монитор на полчаса включаю минимум, чтобы комнату освещал, а они собрались ещё детектить мое отсутствие, мне что, манекен с замороженной печенью к нему привязывать![]()
А просто выключить функцию не догадался бы?
-
Telcontar
Member
У випадку OLED - як раз ви помиляєтесь. В OLED-ів кількість FPS у грі і якість картинки у русі пов'язані і він буде показувати вам таку motion clarity, яку дозволить ваше залізо(в рамках максимальної частоти монітора звісно ж). Як приклад - OLED 240 Hz та OLED 360 Hz будуть показувати однакову картинку на 240 FPS.AR_De: ↑ 21.08.2025 13:30 leif
Якщо хочете розібратися в темі, то можете подивитися огляди на Monitors Unboxed, або у статтях TFT Central.
-
AR_De
Member
Telcontar
по такому принципу працюють VRR. він "примусовий" на олед? вперше чую. але пошукаю. якщо є посилання по темі, буду вдячний
по такому принципу працюють VRR. він "примусовий" на олед? вперше чую. але пошукаю. якщо є посилання по темі, буду вдячний
-
leif
Member
AR_De: ↑ 21.08.2025 13:23але ж треба невігласам вліпити свої 5копійок
-
AR_De
Member
leif
всі довольні
всі довольні