Геймери все частіше купують OLED-монітори. Обсяги поставок за підсумками року зростуть на 86%

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

Scoffer
Я почитав статтю по вашому посиланню і там написано, що це лікується білим фоном. Інструкція від Apple.
Scoffer
Member

Kirakishou
waryag
У мене колись був такий монітор, і воно лікується лише утилізацією. Так, можна прибрати залипше зображення. Але наступна статика так само залипне.
st0k
Member

Oled це гармата :super:
Купив собі телек на 55, граю з дивана на іксбоксовському геймпаді, тупо супер ікспіріенс. Кольори вогонь, особливо чорний, в ігри типу бладборна, де все в пітьмі взагалі грати кайф. Найкраще, шо я собі колись купляв для компа, супер буст - всім раджу Oled
dead_rat
Member

ОЛЕД це як ССД.
Ресурс обмежений, але чогось мій 64 Гб ссд, куплений в часи коли 64 гб було дуже круто, досі живий.
Через повагу до залізяки, купив йому зовнішній кейс і перевів у розряд флешкі :laugh:

А ще спамʼяталося як у дитинстві бабуся накривала телевізор рушником.
1234waltz
Member

AssayMAS: 16.08.2025 04:39
Alexsandr: 16.08.2025 00:05Только этот ЭЛТ пережил сколько лет? Первые плоские телевизоры ТФТ он тоже пережил
у меня 15+ лет стояли "на складе" ЭЛТ никого не трогали, но я решил ими попользоваться - так за несколько месяцев весь запас ЭЛТ монитов в виде 3 штук погорел как и переходник HDMI --> VGA. Вообщем есть ЭЛТ вечные - но на момент их рыночной жизни они стоили как пол царства и у простого народа не встречается.
От доречі, всі елт моніки, окрім найпершого та найдревнішого, в мене дохли. Перший tn та перший ips монік також, але там плата сгоріла.
waryag
Member

Scoffer: 16.08.2025 12:43 У мене колись був такий монітор, і воно лікується лише утилізацією. Так, можна прибрати залипше зображення. Але наступна статика так само залипне.
Можна створити умови, коли наступної не буде. Для появи потрібно, щоб монітор левову частку часу показував одну й ту ж контрастну картинку роками.
OldGoodGames
Member

dead_rat: 16.08.2025 14:08 ОЛЕД це як ССД.
Ресурс обмежений, але чогось мій 64 Гб ссд, куплений в часи коли 64 гб було дуже круто, досі живий.
Через повагу до залізяки, купив йому зовнішній кейс і перевів у розряд флешкі :laugh:
+1
згоден! усе залежить від того як користуватись,
але випадковий елемент пожкождження через брак теж є як і усюди,
цікаво було б подивитись статистику з севісів по оледам

А ще спамʼяталося як у дитинстві бабуся накривала телевізор рушником.
і обов'язкове вимикання з розетки, наспрвді гарна звичка
але тоді, і тв також як і уся електроника коштувала значно дорожче і якість була вижчою ніж у сучасних китай приладів за умовні копійки
waryag
Member

OldGoodGames: 16.08.2025 15:03 але тоді, і тв також як і уся електроника коштувала значно дорожче і якість була вижчою ніж у сучасних китай приладів за умовні копійки
Хіба що "вижчою" :lol: :lol: :lol:
Я пам'ятаю, як звали майстра, щоб зробив свіженький, тільки з магазу, "славутич", який відмовився включатися. І скільки разів його визивали лагодити "березку".
Я - якість!
OldGoodGames: 16.08.2025 15:03 і обов'язкове вимикання з розетки, наспрвді гарна звичка
:lol:
Особливо коли розетки лайно і нікому ними займатися, вони роздовбуються та починають втрачати контакт і коротити.
При тому, що радянська техніка в масі мала механічні кнопки, що розривали контакт. :lol:
Ostin
Member

OldGoodGames: 16.08.2025 15:03якість була
Навіщо вкладатись в якість, якщо навіть по цій темі видно, що більшості не треба річ берегти до пенсії, а на кілька років і заміна, бо нове вийшло краще? Це загалом комплексна загальносвітова ситуація, коли маркетинг якості відійшов далеко на задній план, пропонуючи першочергово нові враження та емоції, хоч і на короткий термін. Бо люди ж хочуть "жити тут і сьогодні" (с)
Ставитись до цього можна по-різному, але факт є фактом - більшість хоче жити саме так.
P.S. В часи мого дитинства річ, яка пропонується до продажу і планує служити десь 3-5 років, була заздалегідь неліквідною в очах старшого покоління. Але часи змінились. Ну і заради справедливості варто сказати, що ті пузаті телевізори самсунг, які були куплені ще в кінці дев'яностих чи початку 2000 і які збереглися в робочому стані дотепер (в батьків є такий, робочий цілком), не вартують ні крихти уваги на зараз. То чи треба така якість, якщо вона тягне за собою трохи вищу ціну - питання дійсно спірне.
l-m
Member

waryag: 16.08.2025 15:26Особливо коли розетки лайно і нікому ними займатися, вони роздовбуються та починають втрачати контакт і коротити.
Хм, дивний момент, коли над чимось ніколи не задумувався, аж раптом :) — а справді таке було, всі совкові розетки з часом не тримали нормально вилку. І на противагу "євро" з заземленням навіть за 20 років досі ще не мають проблем. Зненацька навіть у такій дрібниці є показовий випадок різниці рівня інженерії.
Ostin
Member

l-m
Савєцькає качєства :super:
Enjthesilence
Member

OldGoodGames: 16.08.2025 15:03 і обов'язкове вимикання з розетки, наспрвді гарна звичка
але тоді, і тв також як і уся електроника коштувала значно дорожче і якість була вижчою ніж у сучасних китай приладів за умовні копійки
а от це з сучасними оледами робити не треба, тому що вони роблять піксель клінінг у вимкненому стані, тому вимикати його повністю небажано
Gold_Star
Member

Геральт: 16.08.2025 06:44Більше бентежить Noticeable VRR flicker with changing frame rates. І притаманне воно як цим делам так і іншим QD-OLED. Це ще одна хвороба тих матриць чи що?
Ем, ні. Матриця тут ні до чого, коли проблема стосується конфлікту різних модифікацій VRR (G-Sync, Freesync) з зовнішнім оверлеєм чи поведінкою гри при нестабільному фпс. Просто на оледах це більш замітніше через його низький фреймтайм. Ось тут на живому прикладі показується, як при активованому G-Sync оцей самий VRR Flickering трігериться простим запуском MSI Afterburner і як воно зникає при його закритті.
Я особисто в себе граю на консолі. В настройках зображення є нотатка до опції з VRR (AMD Freesync), що активація цієї технології може викликати нестабільність при відтворенні відео. Як бачите, тут жодного слова про олед. У мене VRR виключений, при цьому синхронізація все ще працює - у HDMI 2.1 є своя стокова технологія Adaptive-Sync, при якій проблем немає ні з блиманням, ні з відео. Так, можливо тут допомагає те, що на консолі усі ігри мають залочений фпс. Звідси виникає наступне питання:
Геральт: 15.08.2025 22:00міняти QHD на QHD не дуже цікаво, хотілося вже тоді 4K
Геральт: 16.08.2025 06:44на пару до монітора брати 5090 для стабільного фреймрейту я не збираюсь. Як і лочити на 60 (30) кадрах
На якій відеокарті тоді ви зібралися грати в 4К та з фпс більше 60? :lol:
l-m
Member

Геральт: 16.08.2025 07:31 upd. Глянув заради цікавості свій поточний IPS, ніякого тобі моргання.
спойлер
Изображение
Це приклад "дивлюсь у книгу та бачу фігу" — на графіках 50% та 0% суцільне "моргання", хоча й з дуже високою частотою :lol:
Це не буде помітно, так само як й "моргання" ОЛЕД, але сам факт :)
Lukash
Member

DiGiTaL: 15.08.2025 14:31
Lukash: 15.08.2025 14:19Коли обирав собі ноубук, зайшов подивитися на OLED ноутбуки - був шокований як вони блікують.
Что конкретно бликует? Обычный глянцевый экран ноутбука. Разве отличается чем-то от IPS?
Я на oled ноутах уже года 3, больше на ips не переползу скорее всего, устраивает во всём, контраст, цвета, черный-черный.
Це було в залі магазину електорніки. Лампи зі стелі в очі прямо били. Матові IPSки набагато краще було видно.
Ektalion
Member

Enjthesilence: 16.08.2025 15:45 а от це з сучасними оледами робити не треба, тому що вони роблять піксель клінінг у вимкненому стані, тому вимикати його повністю небажано
Це процедура триває 5 хв і то після використання 4+ год. поспіль.
Enjthesilence
Member

Ektalion: 16.08.2025 16:06
Enjthesilence: 16.08.2025 15:45 а от це з сучасними оледами робити не треба, тому що вони роблять піксель клінінг у вимкненому стані, тому вимикати його повністю небажано
Це процедура триває 5 хв і то після використання 4+ год. поспіль.
річ не в тому скільки це триває, а в тому що не треба вимикати олед з розетки, тому що він робить очистку пікселів у вимкненому стані про це в інструкції написано. подивись, якщо в твоєму моніторі є журнал відпрацьованих годин\чисток - стане зрозуміліше
Ektalion
Member

Enjthesilence: 16.08.2025 16:09 річ не в тому скільки це триває, а в тому що не треба вимикати олед з розетки, тому що він робить очистку пікселів у вимкненому стані про це в інструкції написано. подивись, якщо в твоєму моніторі є журнал відпрацьованих годин\чисток - стане зрозуміліше
Я не знаю , що там в тебе пише . У Делла чорним по білому пише - не вимикайте з розетки під час процедури очистки у ДАНИЙ момент . Ще під час процедури очистки сам екран вимикається, а після живлення вимикається повністю , якщо ПК спить чи взагалі вимкнений . Навіть лампочка живлення монітора перестає блимати.
Последний раз редактировалось Ektalion 16.08.2025 16:24, всего редактировалось 1 раз.
l-m
Member

Lukash: 16.08.2025 16:06
DiGiTaL: 15.08.2025 14:31
Что конкретно бликует? Обычный глянцевый экран ноутбука. Разве отличается чем-то от IPS?
Я на oled ноутах уже года 3, больше на ips не переползу скорее всего, устраивает во всём, контраст, цвета, черный-черный.
Це було в залі магазину електорніки. Лампи зі стелі в очі прямо били. Матові IPSки набагато краще було видно.
ОЛЕД-монітори бувають і матові. Хоча їх менше ніж глянцевих, бо багатьом подобається що глянець наче як дає трохи чіткішу/чистішу картинку.
Так що це не проблема ОЛЕД, просто виберіть модель з матовим покриттям.
Ektalion
Member

l-m: 16.08.2025 16:23 ОЛЕД-монітори бувають і матові. Хоча їх менше ніж глянцевих, бо багатьом подобається що глянець наче як дає трохи чіткішу/чистішу картинку.
Так що це не проблема ОЛЕД, просто виберіть модель з матовим покриттям.

Вони ще бувають напів глянцеві , як у мому випадку . Ти себе не бачиш , як у дзеркалі.
Ответить