RX 9070 XT, допомога з БЖ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Автор
HWBOT OC Team

Fallen1996: 05.08.2025 12:41Питання якщо я підключу кабель 1х8пін розділеним(2 підключеня) и один розділений кабель(одне підключеня) все буде нормально?
Да. Почему нет? Не знаю что тут две страницы писали до меня.
На будущее - вот общая тема:
Хватит ли блока питания для данной конфигурации?
viewtopic.php?f=7&t=1398
Не понял зачем отдельная (эта).
Скоро будут темы как винтики закручивать, хватит ли отвёртки (с фото)? :facepalm:
Martix
Member

Трішки інфи до вашего села: https://www.corsair.com/ru/ru/explorer/ ... -for-gpus/
Вповживайте пошук.

Pigtail safe to use up to 300W.
Последний раз редактировалось Martix 05.08.2025 22:09, всего редактировалось 1 раз.
Adamantium
Ghost

А в чем проблема то?
Проводник 18AWG - там минимум 3 жилы, в итоге, при 60C и НОРМАЛЬНОМ КОНТАКТЕ (что немаловажно) - коннектор спокойно отдаст до 504Вт (16А*3*12В) энергии, и это только на одном подключении.
А так, как карта потребляет в районе 300-330Вт, - должно вполне себе хватить, при приемлемых температурах.
Martix
Member

acm_fan: 05.08.2025 21:54Скоро будут темы как винтики закручивать, хватит ли отвёртки (с фото)?

Самое смешное, что мнения снова разделяться :laugh: Деградирует комьюнити :rotate:
Геральт
Member

acm_fan: 05.08.2025 21:54
Fallen1996: 05.08.2025 12:41Питання якщо я підключу кабель 1х8пін розділеним(2 підключеня) и один розділений кабель(одне підключеня) все буде нормально?
Да. Почему нет? Не знаю что тут две страницы писали до меня.
В іншій темі відповідь на це ж питання:
acm_fan: 31.07.2025 14:12 Осильте инфу из закрепа, там всё разжёвано в картинках + табличка даже есть.
А "закреп" (звучить кумедно, але нехай) отакий:
viewtopic.php?p=19093#p19093
спойлер
Изображение
Мсьє заплутався в показах?

Табличка, до речі, також неправильно підписана, судячи з усього. Бо це табличка не по кабелях, а по штекерах. Якщо вірити тому ж корсару
acm_fan
HWBOT OC Team

Геральт: 05.08.2025 22:22Мсьє заплутався в показах?
:facepalm:
В закрепе и табличке оттуда (профильной темы по Выбору БП) всё разжёвано, для тех, кто математику не прогуливал, и не просто картинки зашёл посмотреть. Автор этой туда точно не дошёл, потому что - внезапно - БП себе уже выбрал, купил и пользуется.
YumaX
Member

Ostin: 05.08.2025 21:40Десь є таке підтвердження по сабжевому БЖ? Логічно ніби все сходиться, але якось ніде такого не читав в специфікації.
Я таку інфу знаходив але зараз в падло шукати і це випливає з логіки яку я озвучу нижче
Ostin: 05.08.2025 21:40225 = 150+75 з PCI плати. Тобто всі ті ж 150.
Думки розійшлись
Це мова про роз'єм відеокарти, якщо на ВК один 8 пін, а насправді це 6+2, то це означає так, що на таку карту можна подати 150+75, якщо у карти 2*8, то можна подати на неї 375 Вт але коли ми говоримо про роз'єм в БЖ який є 8 пін, то він може видати по двоголовому 2*(6+2) - 300 Вт! Виробники карт звісно не ставлять все в притик, у моєї 6700XT тдп 230 Вт по спеках, є два роз'єми, підключено через двоголовий кабель, нічого з нею не стається! Ця вся фігня почалась з НВ, коли вони занижували реальне споживання, звісно почнуться проблеми!

Відправлено через 16 хвилин 17 секунд:
Ну ось з посилання Martix
спойлер
Screenshot 2025-08-05 233215.jpg
Все розжовано, один двоголовий кабель розраховано на 300 Вт, додаткові 2 пін на псіе це сигнальні піни для того щоб карта розуміла, що може брати 150 Вт з цього роз'єму.
Ну і вишенька на торті - ви можете заживити RTX 5090 від двох двоголових кабелів зі свого БЖ!

Так що підключайте абсолютно як вам заманеться, хочете чим поменше кабелів в системі, використовуйте розгалужені кабелі, боїтеся підчепити тріпер, одягайте три презика :lol:
EvgenyDET
Member

Fallen1996: 05.08.2025 12:41 Питання якщо я підключу кабель 1х8пін розділеним(2 підключеня) и один розділений кабель(одне підключеня) все буде нормально?Чи потрібно буде міняти бж чи купувати кабелі?
да, все будет нормально. Ничего менять и покупать дополнительно не надо. Производители БЖ такое подключение и предполагают
Adamantium
Ghost

Martix: 05.08.2025 22:19
acm_fan: 05.08.2025 21:54Скоро будут темы как винтики закручивать, хватит ли отвёртки (с фото)?

Самое смешное, что мнения снова разделяться :laugh: Деградирует комьюнити :rotate:
Так уже давно...деградасьйон, так шо... :insane: :weep:
Fallen1996
Junior

Ох дякую всім хто написав що кабель розраховано на 300вт,а то мене залякали під первим постом що відеокарта згорить :rotate:
Дійсно на мойому кабелі написано що тяне 300вт і витримує 80 градусів.Ще раз дякую за увагу! :beer:
waryag
Member

strang: 05.08.2025 15:48 Reddit nvidia - 2.3M Members
Більше мільярда загалом. І при виникненні проблем будь-який може прийти в тематичний підреддіт і відписатися.
Ostin
Member

YumaX: 05.08.2025 23:36один двоголовий кабель розраховано на 300 Вт
Якщо це можна вважати де-факто стандартом в світі БЖ - то ок, питань немає. Насправді, більшість форумчан ніколи не підключали 3-гніздову відеокартку, відповідно, так глибоко не копали. В мережі зачасту приводиться рекомендація один кабель - одна дірка БЖ - одна розетка відеокарти. Я точно не раз таке бачив і читав. Ок, запишемо це в розряд застарілих міфів.
Новий факт, який треба запам'ятати - одна дірка БЖ з двоголовим кабелем видає 300Вт.
Fallen1996: 06.08.2025 02:59Дійсно на мойому кабелі написано що тяне 300вт
Було б доречно це вказувати, коли створюється тема)

Вочевидь, окрім корсара офіційно ніхто ніде цього не пише. Бо посилання тільки на них. Але ок, інфа прийнята.
YumaX
Member

Ostin: 06.08.2025 08:34Вочевидь, окрім корсара офіційно ніхто ніде цього не пише. Бо посилання тільки на них. Але ок, інфа прийнята.
Ну Геральт здається в іншій темі вкладав скрін від Сісонік, де 3 пін карту рекомендовано заживлювати двома двоголовими кабелями, так що не один Корсар!
Але окрім посилань є ще просто логіка, навіщо виробникам БЖ робити розгалужені кабелі, що би що, лишати лишні кінці в повітрі? Вся фішка модульності нівелюється!
my4a4oc
Member

Ostin: 06.08.2025 08:34
YumaX: 05.08.2025 23:36один двоголовий кабель розраховано на 300 Вт
Якщо це можна вважати де-факто стандартом в світі БЖ - то ок, питань немає. Насправді, більшість форумчан ніколи не підключали 3-гніздову відеокартку, відповідно, так глибоко не копали. В мережі зачасту приводиться рекомендація один кабель - одна дірка БЖ - одна розетка відеокарти. Я точно не раз таке бачив і читав. Ок, запишемо це в розряд застарілих міфів.
Новий факт, який треба запам'ятати - одна дірка БЖ з двоголовим кабелем видає 300Вт.
Fallen1996: 06.08.2025 02:59Дійсно на мойому кабелі написано що тяне 300вт
Було б доречно це вказувати, коли створюється тема)

Вочевидь, окрім корсара офіційно ніхто ніде цього не пише. Бо посилання тільки на них. Але ок, інфа прийнята.
Сіасонік це також десь пише, бо в 17 році в мене вигорів розʼєм зі сторони бж(км3 х660 платіжна) з 7970, бо як раз і підключив одним кабелем в два розʼєма вк, і був послан далеко по гарантії, бо чітко кинули мені лінк на те, як можна і не можна підключати. Був спекотний день, вже не памʼятаю в шо грав, кришка корпусу була відкрита. Зараз маю 3080 мсі гємінг, там 3х8 пін, всі 3 кабелі окремі, бо ну його на.. А ви там і на далі розраховуйте шо там можна подавати на 18аг кабелі, сапорту будете потім все це втирати))
Вложения
IMG_7728.jpeg
Геральт
Member

Там 250Вт, якщо вірити гуглу. Тобто перевищення 100Вт. В 9070XT перевищення "стандартних" 150 лише на 30Вт. Ну і ті блоки і теперішні блоки то все ж таки різні блоки по потужності, про що опосередковано й свідчить вигорівший роз'єм в БЖ. Дроти витримали, штекери з обох боків витримали. Так з того часу нічого й не змінилось, фактично. Якщо блок ОК, то можна підключати. Можна й від зворотнього піти. В БЖ ТС 3 гнізда, і 70А по 12В, тобто 840/3=280Вт на гніздо. І 280Вт в Y-кабелі та ще 140Вт в окремому - аж з головою для тої карти. А ще ж PCI
Ektalion
Member

my4a4oc: 07.08.2025 00:03 А ви там і на далі розраховуйте шо там можна подавати на 18аг кабелі, сапорту будете потім все це втирати))
От тому я ніколи той кабель не використовував. Вчуся на чужих помилках. Мене абсолютно не напрягає 2 чи 3 кабелі. В минулому RX6800 звичайна у мене була теж підключена 3-ма окремими кабелями. Що би там не заявляли про її TDP.

Так, MSI RX6800 останньої ревізії були на х3 8pin.
my4a4oc
Member

Геральт: 07.08.2025 08:02
Там 250Вт, якщо вірити гуглу. Тобто перевищення 100Вт. В 9070XT перевищення "стандартних" 150 лише на 30Вт. Ну і ті блоки і теперішні блоки то все ж таки різні блоки по потужності, про що опосередковано й свідчить вигорівший роз'єм в БЖ. Дроти витримали, штекери з обох боків витримали. Так з того часу нічого й не змінилось, фактично. Якщо блок ОК, то можна підключати. Можна й від зворотнього піти. В БЖ ТС 3 гнізда, і 70А по 12В, тобто 840/3=280Вт на гніздо. І 280Вт в Y-кабелі та ще 140Вт в окремому - аж з головою для тої карти. А ще ж PCI
так тута ж пишуть, шо до 300, а там ще й плюс 75 з пси, то все повинно було бути рівно, але забули шо на роз'ємі не написано 300 ват, бо він і вигорів(кабель цілий). І пк при цьому не вимкнувся, я почув запах смаженого і вже сам поліз
YumaX
Member

my4a4oc
У якоїсь серії Сісонік, точно молодшої мого 15 річного x-650, були проблеми з кабелями, їх по запитах ніби нові присилали, можливо це ваш випадок!?
Ektalion
Member

YumaX: 07.08.2025 15:09 У якоїсь серії Сісонік, точно молодшої мого 15 річного x-650, були проблеми з кабелями, їх по запитах ніби нові присилали, можливо це ваш випадок!?
Є і такі випадки. Кабелем ще не користувались, а вже в такому стані. З огляду самого нового БЖ від Метелика, категорії "платина" АТХ 3.0.
спойлер
Изображение
my4a4oc
Member

YumaX: 07.08.2025 15:09 my4a4oc
У якоїсь серії Сісонік, точно молодшої мого 15 річного x-650, були проблеми з кабелями, їх по запитах ніби нові присилали, можливо це ваш випадок!?
Розʼєм вигорів, не кабель
Ответить