Ostin: ↑
05.08.2025 21:40Десь є таке підтвердження по сабжевому БЖ? Логічно ніби все сходиться, але якось ніде такого не читав в специфікації.
Я таку інфу знаходив але зараз в падло шукати і це випливає з логіки яку я озвучу нижче
Це мова про роз'єм відеокарти, якщо на ВК один 8 пін, а насправді це 6+2, то це означає так, що на таку карту можна подати 150+75, якщо у карти 2*8, то можна подати на неї 375 Вт але коли ми говоримо про роз'єм в БЖ який є 8 пін, то він може видати по двоголовому 2*(6+2) - 300 Вт! Виробники карт звісно не ставлять все в притик, у моєї 6700XT тдп 230 Вт по спеках, є два роз'єми, підключено через двоголовий кабель, нічого з нею не стається! Ця вся фігня почалась з НВ, коли вони занижували реальне споживання, звісно почнуться проблеми!
Відправлено через 16 хвилин 17 секунд:
Ну ось з посилання
Martix
- спойлер
Все розжовано, один двоголовий кабель розраховано на 300 Вт, додаткові 2 пін на псіе це сигнальні піни для того щоб карта розуміла, що може брати 150 Вт з цього роз'єму.
Ну і вишенька на торті - ви можете заживити RTX 5090 від двох двоголових кабелів зі свого БЖ!
Так що підключайте абсолютно як вам заманеться, хочете чим поменше кабелів в системі, використовуйте розгалужені кабелі, боїтеся підчепити тріпер, одягайте три презика