yuriy_dd: ↑
20.07.2025 22:27
напевне через те що у них ОС безкоштовна - входить в ціну мак пристрою. Інший підхід - Віндовс - де за ОС потрібно платити
який підхід кращий - я не знаю
linux також безкоштовний, тож змушувати купувати розробників залізо (навіть якщо воно їм взагалі непотрібне) - типовий "емейзінг"
yuriy_dd: ↑
20.07.2025 22:27
а чому полягає закритість?
і що таке - vendor lock?
часто це пишуть, я як відносно початківець у світі макос - не бачу жодних проблем чи обмежень
чи прикладу з SSD недостатньо для розуміння?
а от у світі Віндовс
Про це ми будемо говорити з тими, хто буде хвалити windows, не змінюйте тему
лише тому, що він у мене був і я на ньому особисто робив тести
Тоді що вам не подобається, якщо саме ви його обрали за референс, що я знайшов краще і те, що можна зараз купити, а не застарілий непотріб? Індустрія не стоїть на місці, ніхто ходити колами навколо вашого M1 не буде: обійшли його - обійдуть і інші "недосяжні" "емейзінги"
ви взяли сучасний проц і порівняли його з М1 якому 4+ роки. А чому не порівнюєте 2 сучасних, з М4?
Ви там щось стверджували про недосяжну автономність M1 Air - я вам надав приклад рівного або більш автономного рішення, яке
зараз можна купити, я лише відповідаю на ваші закиди
ви кажете те що не пробували. М1 - дуже холодний, некомфортно поставити на голі коліна, доводиться щось підкладати
Зараз - навіть багато програмістів переходять з макбук про на макбук ейр - бо він не гірший, але легший
Мені особисто жодний ноут непотрібний через форм-фактор, тільки PC/Mini-PC, що можна комфортно використовувати як workstation
різне позиціонування
яка універсальна відмазка, занотую
я ж написав - і ще багато де
Не відхиляйтеся від теми, ми говорили і говоримо виключно про workstation
є мак студіо, є мак про
я вважаю що мак студіо - це дуже добре, краще ніж макбук про, і дешевше
є дуже хороші знижки - на Амазон і на Apple Certified Refurbished
Тож скільки там коштує оновити SSD до 2TB? За такі ціни з нульовими можливостями апгрейду воно привабливе не те що фанатам, а фанатикам
я не фанат, але я ціню прогрес
виключно однієї компанії - це і є фанатизм
я вам відкрию очі - все більше ноутів - память розпаяна. І збільшення обєму - коштує так само як на макбук
В абсолютної більшості не розпаяна і не буде, особливо до рівня "емейзінга", і з появою
стандарту CAMM2 є можливість не обирати між компактністю та можливістью розширення, на відміну від