Новости
Последние статьи и обзоры
FAQ по звуковым картам
-
noth1ng_matters
Member
Я принял информацию, заказал пока кабель питания, если не поможет - закажу другой кабель для наушников, если и это не решит проблему - продам наушники и буду искать что-то полноразмерное не гибридное. Благо есть рейзеры, можно пересидеть пару недель с ними.
-
feson
Member
Коли щось купуєш треба спочатку розуміти що куди та для чого.....без цього це просто - викидання грошей.....noth1ng_matters: ↑ 27.02.2025 12:59 Вітаю, придбав Sound BlasterX G6 і шось трохи поплив. Маю такі навушники: Fiio FH3 та Razer Kraken Mercury Edition. І Fiio у зв'язці з аудіо картою тепер фонять, Рейзери ні, при підключенні до материнки ніякого фону немає. Ось сиджу і думаю нашо я викинув гроші, шо робити?
По перше Sound BlasterX G6 це карта з потужним навушниковим підсилювачем класса А чи АB.
Ця карта - для великих монструозних RAZER або Beyerdynamic. Для маленьких чутливих вкладишів типу Fiio FH3 вона не розрахована.
Щоб клас А не фонив на вкладишах - треба багато чого. І це явно не креатив......
По друге за ціною Fiio FH3 - зараз є планари.
Купувати динамічні навушники за ціною планарів - це викидання грошей так як якість звуку планарів недосяжна для динамічних драйверів.
Якщо є бажання ознайомитися з звуком 3х драйверних динамічних є - QKZ. Різниці між Fiio не буде.
-
noth1ng_matters
Member
feson поясніть тоді на які характеристики дивитись, бо якщо мова про "чутливість" в дб то у рейзерів вона 109 проти 106 у фіо, тобто у рейзерів вона вища, чи як це працює? Чи просто от ця звукова не буде нормально працювати з будь-якими вкладишами?
-
diman510
Member
Beyerdynamic DT 990 PRO буде нормально працювати.noth1ng_matters: ↑ 08.03.2025 11:20 feson поясніть тоді на які характеристики дивитись, бо якщо мова про "чутливість" в дб то у рейзерів вона 109 проти 106 у фіо, тобто у рейзерів вона вища, чи як це працює? Чи просто от ця звукова не буде нормально працювати з будь-якими вкладишами?
-
Radio Bay
Member
Повністю згоден, є в мене Westone W20. 32Ом/117дБ. Вони грають з Schiit Lyr, не фонять, але у підсилювача 6 Вт на 32 Ома, що? На ці піндюрки 6Вт на вхід? б 6Вт то колонки можна заживити. Так, лупашить, але таке враження, що навушники зараз вибухнуть. Гіпертрафована динамика. Такі підсилювачі не для затичок.feson: ↑ 08.03.2025 10:53Для маленьких чутливих вкладишів типу Fiio FH3 вона не розрахована
Тут я звичайно додаю "або Sennheiser HD560s"diman510: ↑ 08.03.2025 13:38Beyerdynamic DT 990 PRO буде нормально працювати.
-
noth1ng_matters
Member
Radio Bay ну добре, а якщо я хочу саме "затички" то на які характеристики мені звертати увагу щоб бути певним що вони не будуть фонити?
П.С. Сенхи 599 нормальний вибір теж?
-
Radio Bay
Member
Я би погуглив пряме порівняння у лоб по відгуках на аудіофорумах. 599 норм, але бажано розуміти результат у прямому порівнянніnoth1ng_matters: ↑ 08.03.2025 19:27Сенхи 599 нормальний вибір теж?
До тих була пропозиція змінити кабель. Я тестував 2 пари затичок. Westone W20 та Sennheiser IE4, ніхто не фонив. Фон то проблема конкретної пари (брак) або косяк моделі.noth1ng_matters: ↑ 08.03.2025 19:27а якщо я хочу саме "затички" то на які характеристики мені звертати увагу щоб бути певним що вони не будуть фонити?
-
feson
Member
Навушники поглинають енергію - щоб перетворити електричну енергію в механічну - коливання молекул повітря яке вловлює наше вухо......noth1ng_matters: ↑ 08.03.2025 19:27 Radio Bay ну добре, а якщо я хочу саме "затички" то на які характеристики мені звертати увагу щоб бути певним що вони не будуть фонити?
Тому для великих навушників з великими мембранами та потужними полями треба багато енергіі.
Маленькі навушники вкладиші не потребують такої кількості.
Відповідь така - для вкладишів потрібно брати підсилювач невеликої потужності. Практично достатньо звичайного опера який може до 50мА....
Підійде наприклад любий юсб донгл на ES9270-9281 чи CS43131-43198.
А карти такі як G6 беруть для великих та потужних навушників.
Сенхи 599 - так це потужні навушники.....
-
noth1ng_matters
Member
Radio Bay кабель живлення сьогодні ввечері приїхав, якщо ліньки не буде то завтра заберу з пошти і перевірю, я в будь-якому разі після цього, якщо не допоможе, спробую замінити ще сам mmcx кабель навушників як і планував.
feson я просто орієнтувався на ціну/якість по оглядам і відгукам, тому і взяв "народну" g6. Я розумів що якщо занурюватись в тему звуку, та і взагалі в будь яку тему більш менш серйозно, треба дуже багато нового для себе вивчати и пробувати, тому і відкладав це кілька років.
Ну план поки що не змінний: заміню кабель живлення звукової карти і навушників, якщо не допоможе - залишу просто для телефона/планшета, пізніше якийсь цап ще додам. А для комп'ютера тоді візьму повнорозмірні. Я правильно розумію що "геймерські" це просто обгортка і ті ж самі сенхи 599(наприклад) з моєю g6 будуть видавати гарний звук і позиціонування в іграх?
П.С. І все ж таки за якими параметрами оцінювати "чутливість"? Ось ці фіо мають 106 дб проти 109 у рейзерів, щоб не фонили інші вони повинні мати більше значення чи як? Тому що я дивлюсь на 599 і там ті ж самі 106 дб. Є простий гайд куди дивитись в характеристиках щоб не взяти ще одні фонящі вуха? Ну і щоб не питати тут за кожну конкретну модель. Брати і слухати вживу кожну конкретну модель просто нема можливості, все купую на осліп грубо кажучи. Про розмір я зрозумів, але в суху це розмито. Чи все таки єдиний вірний підхід це слухати в живу і не морочити вам всім голову?
feson я просто орієнтувався на ціну/якість по оглядам і відгукам, тому і взяв "народну" g6. Я розумів що якщо занурюватись в тему звуку, та і взагалі в будь яку тему більш менш серйозно, треба дуже багато нового для себе вивчати и пробувати, тому і відкладав це кілька років.
Ну план поки що не змінний: заміню кабель живлення звукової карти і навушників, якщо не допоможе - залишу просто для телефона/планшета, пізніше якийсь цап ще додам. А для комп'ютера тоді візьму повнорозмірні. Я правильно розумію що "геймерські" це просто обгортка і ті ж самі сенхи 599(наприклад) з моєю g6 будуть видавати гарний звук і позиціонування в іграх?
П.С. І все ж таки за якими параметрами оцінювати "чутливість"? Ось ці фіо мають 106 дб проти 109 у рейзерів, щоб не фонили інші вони повинні мати більше значення чи як? Тому що я дивлюсь на 599 і там ті ж самі 106 дб. Є простий гайд куди дивитись в характеристиках щоб не взяти ще одні фонящі вуха? Ну і щоб не питати тут за кожну конкретну модель. Брати і слухати вживу кожну конкретну модель просто нема можливості, все купую на осліп грубо кажучи. Про розмір я зрозумів, але в суху це розмито. Чи все таки єдиний вірний підхід це слухати в живу і не морочити вам всім голову?
-
Radio Bay
Member
Там багато цікавого та неочікуваногоnoth1ng_matters: ↑ 08.03.2025 22:15 треба дуже багато нового для себе вивчати и пробувати
-
feson
Member
За параметрами розмір драйверу навушника - якщо драйвер 40мм 50мм або більше - фонового шуму буде мало або зовсім не буде.noth1ng_matters: ↑ 08.03.2025 22:15 І все ж таки за якими параметрами оцінювати "чутливість"? Ось ці фіо мають 106 дб проти 109 у рейзерів
Якщо драйвер 8мм - можуть фонить від потужного підсилювача G6.
-
vitamir
Member
Чутливість вже сама по собі є параметр.noth1ng_matters: ↑ 08.03.2025 22:15 П.С. І все ж таки за якими параметрами оцінювати "чутливість"? Ось ці фіо мають 106 дб проти 109 у рейзерів, щоб не фонили інші вони повинні мати більше значення чи як? Тому що я дивлюсь на 599 і там ті ж самі 106 дб. Є простий гайд куди дивитись в характеристиках щоб не взяти ще одні фонящі вуха? Ну і щоб не питати тут за кожну конкретну модель. Брати і слухати вживу кожну конкретну модель просто нема можливості, все купую на осліп грубо кажучи. Про розмір я зрозумів, але в суху це розмито. Чи все таки єдиний вірний підхід це слухати в живу і не морочити вам всім голову?
Коефіцієнт перетворення електричної потужності в градієнт тиску.
Для тих, хто скурив підручники з математики і фізики, того не осягнути, тому лише слухати.
Нормальні люди слухають так, аби навушники видавали 85 dBC при 0 dB Headroom based, тоді і чути буде все, що є в музичних консервах, і вуха не пов'януть і кров'ю не зійдуть.Що то є спитайте в Каца, Боба Каца, якщо що.
Як отримати ті децибели, проста арифметика, ШІ на допомогу.
Навушникам, в яких в паспорті намальовано більшу цифру, знадобиться менш потужний підсилювач.
І дивіться уважно, до чого ті децибели. До Вольта напруги сигналу на виході підсилювача, чи міліВату потужності в навантаження.
Ваші руки не для скуки, секспериментуйте.
-
feson
Member
Зараз мода пішла - всі навушники малюють чутливість за 100 dBC.....та більше....vitamir: ↑ 01.04.2025 21:25 Нормальні люди слухають так, аби навушники видавали 85 dBC при 0 dB Headroom based,
Тому народний спосіб слухати вухами - працює........
-
Usagi
Member
Замінив свій фокусрайт соло ген3 на топпінг е2х2. Що я вам скажу. Різниця земля і небо за ту ж ціну. Причому у всьому. І софт і апаратка. І якість збірки і варіативність налаштувань
-
Radio Bay
Member
Музикою займаєшся? Що по звуку?Usagi: ↑ 02.04.2025 23:10Замінив свій фокусрайт соло ген3 на топпінг е2х2
Відправлено через 2 хвилини 53 секунди:
feson: ↑ 02.04.2025 22:55Тому народний спосіб слухати вухами - працює........
-
vitamir
Member
Доки в світі існують лохи, жадібним маркетологам буде і на хліб, і на до хліба.feson: ↑ 02.04.2025 22:55 Зараз мода пішла - всі навушники малюють чутливість за 100 dBC.....та більше....![]()
Я вже звертав увагу вище, що тi децибели в паспорті можуть бути відносно до 1 мВт потужності в навантаження, або до 1 В діючої напруги сигналу.
То два звукових тиски, виміряних за різних умов. але в другому випадку цифра більша, лох мліє.
Також я мав на увазі К-систем. Стандарт, відповідно якого мають виготовляти музичні консерви, що ми їх споживаємо.
І таки виготовляють, за винятком, хіба, самопальних рипів з вінілу.
Там не складно, долучайтесь Хто забув арифметику, скористайтесь калькулятором.
Добра порада,якою і я користуюсь років тридцять вже як. Але, якщо ваші навушники справді високої якості, вони або не 100 dBC, або не 32 Оми.
Тут таки потрібен правильний підсилювач, аби почути вухами те, що накашоварив для вас мастеринговий звукоінженер.
-
Radio Bay
Member
Це ми зможемо почути тільки на такому же тракті у такому же приміщені. Усе інше - интерпретация у наших умовах. Інша річ, що гарній мастерінг на усьому звучить та відслуховують його не тільки на одних навушниках або моніторах. От нещодавно випадково подивився короткий стрім-відгук щодо моніторів Genelec 83xx. Типа чому ми перейшли на них. Чувак говорить, швидко звів на чернову, записав в дорогу, в плеер у машині вкинув. От нормально звучить. все на місцях, після них на всьому нормально звучить. Доречі, по нормальному фінальний звук визначає, приймає результат не звукоінженер, а продюсер. Характерні приклади Рік Рубін, Red Hot Chili Peppers "Blood Sugar Sex Magic", повна зміна звуку порівняно з попереднім альбомом, Квінсі Джонс, який до того ж композитор та диригент джазового бігбенду - архітектор звуку перших альбомів Майкла Джексона, того ж "Тріллера". До речі, з відомих команд, що побудував Рік Рубін ще Slayer.vitamir: ↑ 03.04.2025 10:47 аби почути вухами те, що накашоварив для вас мастеринговий звукоінженер.
-
feson
Member
А який - правильний.vitamir: ↑ 03.04.2025 10:47 Тут таки потрібен правильний підсилювач, аби почути вухами те, що накашоварив для вас мастеринговий звукоінженер.
Маю навушникові підсилювачі клони JLH1969 та lehmann black cube linear від kit-amp та Accuphase C-3850.
Всі грають не однаково. На різних навушниках також є різниця.
-
Bomchik
Member
Привіт. Маю Scarlett Solo 3 gen і є проблема з шумами\відсутністю звуку на одній колонці при регулювані гучності. Я так розумію, що дорожки забруднилися. Питання. Як можна почитити його? Я поки думав зняти зу грутилку та шприцом залити туди ізопропілового спирту і покрутити регулятор. Чи якось інакше спробувати почистити його?
-
Radio Bay
Member
Саме поширене рішенняBomchik: ↑ 01.05.2025 21:56Я поки думав зняти зу грутилку та шприцом залити туди ізопропілового спирту і покрутити регулятор