skeletor
Ніхто не знає, що у вас там за древній корпус і що в нього влізе або ні. Ваш запит виглядає як "порадьте мені сам не знаю що, але порадьте".
Беріть лінійку та міряйте.
Dremjke: ↑
16.01.2025 18:50skeletor
Ніхто не знає, що у вас там за древній корпус і що в нього влізе або ні. Ваш запит виглядає як "порадьте мені сам не знаю що, але порадьте".
Беріть лінійку та міряйте.
Вже ж розібралися, що модель складно підібрати, тому оновив вимоги - достатньо нормального виробника. Чи ще щось треба уточнити? Ви можете підказати щось в цьому випадку?
Так, це вище вже пояснили. А якщо невідомий виробник і модель, відповідно неможливо дізнатися ТТХ. Як бути?
викладіть хоча б фото корпусу як воно виглядає, бо фіг його знає що там в реалі і цілком може бути таке, що туди взагалі мало що встане або є зміст і його замінити, якщо там з вентиляцією все дуже сумно
п.с. зазвичай якщо ширина корпусу 175, то це в кращому випадку кулер десь 150мм по висоті, а може бути ще менше
Користуватися гуглом. Шукаємо "корпус пк 17см ширина", знаходимо наприклад mini tower DeepCool Wave V2 шириною 175мм. Довимося макс висоту - 145мм. Від цього і думаємо далі. Для 5800х щось типу be quiet! Dark Rock TF 2
Лінійку, і міряти глибину від кришки процесора до бокової стінки. Інакше ніяк.
Але якщо ширина самого корпуса 171мм, то мабуть кулер полізе не вищий, ніж ~140мм. Може й менше
В мене в старенький нонейм корпус 180мм шириною впритик ставала перформа, висота якої 151.
якщо дешево-сердито, не дуже велике по габаритах і добре охолоджує, то це напевно буде оптимальнгий варіант із того, що в нас продається https://hotline.ua/ua/computer-kulery-i ... 7-xt-slim/
але все одно сфоткайте хочаб корпус, щоб було ясно що там з циркуляцією повітря, чи дірява боковина і т.п.
Після довгих вагань і пошуку інформації все ж таки вирішив взяти корпус трохи ширший (модель корпуса ще вибрав, якщо що), куди влазить куллер з висотою до 170 мм, бо раптом що, то потім не знайду адекватної заміни. Тому зупинився на такому виборі (виходив із TDP/NSPR, розміру, ваги, ціни,...):
- be quiet! Shadow Rock 3 Black (не перекриває памʼять)
- be quiet! Dark Rock 4 (перекриває 1 слот памʼяті, але, пишуть, що можна якось доробити, перекрутити, підняти і не буде.)
- Noctua NH-U14S
- Noctua NH-D15S
А тепер нюанси, які мене бентажать:
- be quiet мало де продаються зараз
- Noctua більш розповсюджений, але ціна в 1.5-2 раза більше, за приблизно таку саму модель, якщо порівнювати з be quite.
- треба брати куллер з одним вентилятором, щоб не прийшлося "доробляти" перекриті слоти памʼяті. також, відповідно велика вага теоретично може деформувати текстоліт материнки (так, там є в комплекті металева планка для куллера, яка кріпиться з іншої сторони материнки, але все одно наскільки воно дійсно рятує - я не знаю, тестів деформації я не знайшов). більшість оглядів показують, що 2 вентилятора зменшують температуру всього на пару градусів
Отже, вимоги до куллера знову змінено:
- габарити до 170мм
- не повинен перекривати модулі памʼяті
- нормально охолоджувати CPU з TDP/NSPR 105 Вт
- досить тихий
- не дуже дорогий
Поки знайшов єдиний варіант - Noctua NH-U14S (так, він трохи дорожчий, ніж я очікував), але, можливо є щось дешевше, нормальне і відповідає вимогам?
PS. Дивився ID-Cooling SE-207-XT Slim Black, а також інші моделі ID-Cooling, то досить шумні, в порівнянні з Noctua/be quiet, але і ціна відповідна.
skeletor: ↑
20.01.2025 15:39Поки знайшов єдиний варіант - Noctua NH-U14S (так, він трохи дорожчий, ніж я очікував), але, можливо є щось дешевше, нормальне і відповідає вимогам?
Він перекриває 1 слот.
Thermalright burst assassin 120 / 120 evo
Thermalright royal knight 120
Scythe fuma 3
Scythe mugen 6
Порадьте будь ласка оптимальні налаштування кривої для
СО процесора. (ryzen 5700x3d , Zalman CNPS9X Performa)
Корпусних вентиляторів - DeepCool Matrexx 55 V3 https://hard.rozetka.com.ua/deepcool_ma ... 141906409/
Основне питання - до чого прив'язувати графік корпусних вентиляторів, до температури ЦП чи краще до "system/mos" ?
Дякую!
На 1400+ обертів вентилятор ЦП досить неприємно шумить. Те ж стосується і корпусних вище 1200.
skeletor
А не дуже дорогі це в яких діапазонах? Бо у кожного свої критерії, для когось і 3к за охолодження не дорого, а для когось 1.5 буде гранью можливостей, а хтось і за 10+к купую воду...
Reverse_rain: ↑
25.01.2025 14:35skeletor
А не дуже дорогі це в яких діапазонах? Бо у кожного свої критерії, для когось і 3к за охолодження не дорого, а для когось 1.5 буде гранью можливостей, а хтось і за 10+к купую воду...
Враховуючи, що я вище наводив приклади з be quiet/noctua то десь в такому діапазоні.
Враховуючи, що я вище наводив приклади з be quiet/noctua то десь в такому діапазоні.
практично люба подвійна башта термалрайт типу PA120, PS120 і т.п. підійде, другий вентилятор можна посунути догори, або взагалі начепити з іншої сторони над радіатором материнки
Як варіант Deepcool AK500, в мене така стоїть. Пам'ять не перекриває, бо башта зсунена назад,, висотою до 160мм, можливо поставити другий вентилятор позаду (кріплення йде в комплекті), непогано виглядає (ну тут суб'єктивно), та і дешевше за ноктуа, та биквает. В простої його нечутно. Із нюансів, верутхан не самий тихий за 1100+ обертів. Але ніхто не заважає поставити іншу 120мм вертушку від бівает, ноктуа чи арктик. При тому що він значно дешевший ніж ті що ви дивитись.
спойлер
До цього стояв be quiet! Pure Rock 2, без напряга охолоджував 77Вт, то ж 100 для нього буде як раз. Теж нічого не буде перекривати і ціна адекватна.
UPD: Після того як написав, психанув і замовив собі на башту be quiet! Silent Wings 4