Выбор смартфона / коммуникатора

Смартфоны, планшеты, другие мобильные устройства и телекоммуникации
Ответить
Автор
Member

Donate: 04.10.2023 16:20
snapdragon999: 04.10.2023 15:17 не хочешь ждать разблокируй загрузчик))У меня родычи пользуются, им вообще по барабану какой там регион и номер оболочки)) главное чтоб работал.
Бывают ситуации когда патч нужен уже вчера :rotate:
например какие ?
Donate
Member

snapdragon999: 04.10.2023 16:31
Donate: 04.10.2023 16:20
Бывают ситуации когда патч нужен уже вчера :rotate:
например какие ?
Ну например баг с модемом у Redmi 9 Pro когда телефон во время звонка очень часто уходил в ребут. Если телефон юзается по работе телефон сношает мозги рандомными перезагрузками. Сяоми это поправили но патч приходил достаточно долго. ЕЩЁ И БАГ с обновлятором их словил когда обновы оно никак не хотело показывать.
Piter Cantrope: 04.10.2023 16:02 Donate
На що дивитись при купівлі не нового "пікселя"?.
Да як і з любим телефоном на все :laugh: Тут все залежить від того у кого ви купуєте і що за тип. В ідеалі щоб було 3 дні манібеку якщо буде те що не заявлено, а якщо хлопець зі свого району то це легше, якщо з інтернету складніше так як умити руки легко.

Ну в ідеалі купити не операторський і не лочений.

Можна перевірити SN/IMEI (*#06# набираете) на сайті гугла. Але якщо японець не спрацює, якщо куплений не вштатах треба бути змінювати регіон
https://store.google.com/us/repair?pli=1 штати
https://store.google.com/gb/repair?hl=en-US&pli=1 - велика британія
Там буде написана дата активації та телефон операторський чи.

Ідеальний варіант
спойлер
Изображение
Ще по S/N можна побачити коли телефон взагалі зійшов з конвеїру.
1 цифра - остання цифра року, 2 - число місяця (1 - січень... 9 - вересень, А - жовтень, B - листопад, С - грудень), 3 та 4 - день місяця.
Якщо починається з 1С20 - 20 грудня 2021 року

Можна піти в меню розробника та подивитися дозволяе чи телефон розблокувати bootloader
спойлер
Якщо є можливість це плюс.

Некст скидання налаштувань до заводу та з підключенням до вайфаю перейти до робочого єкрану якщо пройшов і нічого не запитував.
Це дуже важливо.

Далі база як з будь яким іншим телефоном.

Зробити в ідеалі звінок і перевірити що працюють всі мікрофони, плюс мінус від положення телефону звук повинен бути таким же. Майте на увазі що телефон змінює головний мікрофон при гучному звязку. В аппаратах їх декілька і вони змінються взагалі в довільному порядку. Якщо покрутивши телефон звук нормальний все ОК, він може змінювитись він положення. Але якщо в якомусь адекватному положенні вас не чути мікрофон мертвий.

Далі перевіряєте динамік
спойлер
Я юзаю ось цей трек, звук повинен бути чистий як сльоза якщо є рипіння телефон юзали як колонку і динамік банально сів...
Верхній динамік рідко де повноцінний він завжди тихіще і робить вам єффект псевдо-стерео.

Экран. З цим легче.
https://play.google.com/store/apps/deta ... l=en&gl=US
Ось цим перевіряєте тач, можете взагалі взяти любу малювалку і там повидити.
https://play.google.com/store/apps/deta ... l=en&gl=US
Ось цим перевіряєте на вигорання, особливо білий фон повинен буди чистим. Якщо там є щось це вигорання. Якщо єкран "водопад" края ті що загнуті офк будуть змінювати колір це нормально. В шестірок да і у багатьох інших білий колір під кутом змінює свій колір це теж ОК, особливості більш бюджетних єкранів.

Камери перевірити легко. Робите пару фото, перевіряєте роботу автофокусу. Якщо результат ОК то ОК :rotate:

АКБ. З цим дуже важко. В feature pack який завезуть в грудні буде можливість дивитись скільки приблизно циклів у батареї, якщо знати коли телефон було активовано можна хочаб приблизно бачити як телефоном користувались. В ідеалі це десь цикл на день. Але тут ще питання як гугл ті цикли рахує, так як я користуюсь в мене не повноцінні цикли бо ганяю 20-80
Зараз можна побачити приблизно тільки в AccuBattery але в ідеалі провернути це важко по часу так як зарядка 1 година десь мінімум 5-6 годин треба садити його до 20% і потім ще годину заряджати, плюс заряд повинен зходити +/- рівномірно. Ніяких стрибків по 5-10 відсотків не повинно бути.
В мене за рік пише 94% ємкості залишилось що +/- схоже на правду.

Не пост а стаття вже якась :think:
snapdragon999
Member

этот баг был 2 года назад, уже давно пофиксили
Donate
Member

snapdragon999: 04.10.2023 17:34 этот баг был 2 года назад, уже давно пофиксили
На сколько я помню фикс вышел с 12 андроидом... И сяоми пришлось пересобрать все драйвера и калибровки и т.п.
Изображение

Я точно помню ибо в году 21 в январе я покупал 11Т и мать забрали 9 про, я точно помню что я пытался это фиксить отключением файла подкачки. И потом после очередного апдейта оно ушло.
Последний раз редактировалось Donate 04.10.2023 17:46, всего редактировалось 1 раз.
snapdragon999
Member

Donate: 04.10.2023 17:41
snapdragon999: 04.10.2023 17:34 этот баг был 2 года назад, уже давно пофиксили
На сколько я помню фикс вышел с 12 андроидом... И сяоми пришлось пересобрать все драйвера и калибровки и т.п.
Изображение
где это указано? я помню до войны ещё было такое, потом пропало, это года 2, ну может полтора
Donate
Member

snapdragon999: 04.10.2023 17:44 где это указано? я помню до войны ещё было такое, потом пропало, это года 2, ну может полтора
А сяоми ничего не указывают в патч нотах своих сейчас. Они могут указать даже то чего в прошивке просто нет.
Они же обещали свой крутой шрифт и новые живые обои? Почему с 13 версией не завезли то?

Added in 2 minutes :
https://forum.xda-developers.com/t/does ... o.4420541/
23 март 22 года
snapdragon999
Member

Donate: 04.10.2023 17:51
snapdragon999: 04.10.2023 17:44 где это указано? я помню до войны ещё было такое, потом пропало, это года 2, ну может полтора
А сяоми ничего не указывают в патч нотах своих сейчас. Они могут указать даже то чего в прошивке просто нет.
Они же обещали свой крутой шрифт и новые живые обои? Почему с 13 версией не завезли то?

Added in 2 minutes :
https://forum.xda-developers.com/t/does ... o.4420541/
23 март 22 года
у меня такое было но не постоянно, может раз в 2 недели или неделю и летом в основном в жару
7mindfields
Member

snapdragon999: 04.10.2023 18:30 у меня такое было но не постоянно, может раз в 2 недели или неделю и летом в основном в жару
А кляті айфони можна по півроку не перезавантажувати, magic :lol:
snapdragon999
Member

7mindfields: 04.10.2023 18:42
snapdragon999: 04.10.2023 18:30 у меня такое было но не постоянно, может раз в 2 недели или неделю и летом в основном в жару
А кляті айфони можна по півроку не перезавантажувати, magic :lol:
ой конечно, там я видео скидывал то камера тупит, то ещё греется в приложениях определенных. багов хватает
er[socrates]
Member

leif: 03.10.2023 20:24я думав, з телефонами зараз все простіше — пішов купив. а тут, блін, ціла санта-барбара.
На самом деле так и есть. Выбирай, что нравится, иди и покупай. А если доколупываться до мелочей, то можно вообще ничего и не купить :D
snapdragon999
Member

я не понял немного, айфон снимает постоянно в 24мп чи шо?

https://www.xda-developers.com/iphone-1 ... UC3Lk1ybbk
Piter Cantrope
Member

Donate
Дякую велике за такий гарний коментар! А якщо на тій сторінці IMEI пише Unlocked, warranty ends Aug 2025, але не пише Pristine. Він не такий чистий і непорочний як ваш)?
По серійнику виходить що вироблений в травні 23 року (це 7 про). Доволі свіженький.
kolesnukm
Member

Piter Cantrope: 04.10.2023 19:46 Donate
Дякую велике за такий гарний коментар! А якщо на тій сторінці IMEI пише Unlocked, warranty ends Aug 2025, але не пише Pristine. Він не такий чистий і непорочний як ваш)?
По серійнику виходить що вироблений в травні 23 року (це 7 про).
Там є ще декілька нюансів, в США гарантія 12 міс від моменту активації, може вже щось змінилося але навіть на всіх неверлоках на 7-серії писало Google Fi, хоча ніякого локу не було і не під оператор Fi, на тих що із Англії гарантія вже 24 міс і пише Unlock.
Donate
Member

snapdragon999: 04.10.2023 18:58 я не понял немного, айфон снимает постоянно в 24мп чи шо?

https://www.xda-developers.com/iphone-1 ... UC3Lk1ybbk
Какая разница сколько тебе маркетологи мп пишут...

Вот у гнуса их 200

16384
12288
______
201'326'592

Учитываем бининг самсунг заявляет на один цвет их 16 4x4

4096
3072
_________
12'582'912

Учитываем что полноценной ячейка становится когда она может выдавать цвет нужны 2 зелёных 1 синий 1 красный т.е. 2x2

2048
1536
_________
3'145'728

Вот тебе и разрешние камеры телефона если считать его правильно... А не как маркетолог.
kolesnukm
Member

Також дата гарантії зміниться якщо його дістати із коробки і активувати
Васильович
Member

7mindfields: 04.10.2023 18:42А кляті айфони можна по півроку не перезавантажувати, magic
БрИхня - десь раз в місяць прилітає онова і МУСИШ перезавантажувати :gigi:
Donate
Member

Piter Cantrope: 04.10.2023 19:46 Donate
По серійнику виходить що вироблений в травні 23 року (це 7 про). Доволі свіженький.
На рахунок Pristine ні в кого немає інфи що це. Є підтвердження гугла що це не рефаб. Є те що це можливо повернення в ідеальному стані. Інші говорять що це ті що зарезервовані для гарантійної заміни. Таких телефонів повно я якоїсь інфи про це не бачив взагалі. До мене взагалі він прийшов в стані нового я якогось підвоху не бачив. Тільки щас побачив це якщо чесно :rolleyes:

Added in 34 seconds:
kolesnukm: 04.10.2023 19:53 Також дата гарантії зміниться якщо його дістати із коробки і активувати
Він засвітится там якщо його актививувати тільки на скільки я помятаю
Последний раз редактировалось Donate 04.10.2023 20:13, всего редактировалось 2 раза.
Piter Cantrope
Member

kolesnukm
Ну цей імей підійшов на сайті для британської локалі, і якщо Warranty ends Augo 30 2025, то виходить що його активували 30 серпня, трохи більше місяця тому.
Donate
Member

kolesnukm: 04.10.2023 19:52 Там є ще декілька нюансів, в США гарантія 12 міс від моменту активації, може вже щось змінилося але навіть на всіх неверлоках на 7-серії писало Google Fi, хоча ніякого локу не було і не під оператор Fi, на тих що із Англії гарантія вже 24 міс і пише Unlock.
На сколько известно что если контракт выплачен можно написать в веризон(иль кому ещё) они сделают заявку на разблокировку загрузчика у гугла. И разблокировать устройство можно будет :rotate: Если он выплачен сразу то по идее загрузчик может быть анлокнут сразу :gigi:
kolesnukm
Member

Так після виплати контракту телефон стає розблокований але в деяких операторів завантажувач навіть після цього не розблоковується, в верізон так є. А тут історія що коли купуєш unlock в офіційному магазині чи на іншій площадці в США всерівно на сайті Fi

Відправлено через 1 хвилину 40 секунд:
Piter Cantrope: 04.10.2023 20:12 kolesnukm
Ну цей імей підійшов на сайті для британської локалі, і якщо Warranty ends Augo 30 2025, то виходить що його активували 30 серпня, трохи більше місяця тому.
Якщо він розпакований і ним користувалися то так, в іншому випадку коли поставите сімку і активуєте то термін зміниться на два роки від тієї дати
Ответить