Та ну, і це теж не ви писали?
360 арктік від 420 нічим не відрізняється в цьому плані окрім того, що він тихіший, температура тепоносія там фігня, у найгарячішій точці десь 35 градусів було, коли проц в 99 стукався (в кімнаті 26). Тобто, розмір радіатора там не впливає, проблема там вже з відводом тепла з проца, а не з розсіюванням на радіаторі. А от у ноктуа проблема вже таки з розсіюванням такої кількості тепла, я коли ПК збирав багато читав, на редіті був пост чувака, який в такому самому конфігу як у мене (13900к+ фрактал торрент) поставив Д15, і типу резюме таке, що для ігор норм, а для 100% навантаження типу беріть воду, бо він перестав тротлити по перегріву тільки коли обмежили ПЛ проца чи то на 200, чи то на 220Вт. Але не забуваємо, що водянка крутиться на значно менших обертах
Д15
може скласти конкуренцію АІО-водянкам до 360 включно в залежності від проца, провітрюваності ящика, задач, тощо, але "
наваляти" 360-й воді він не зможе. Якщо Д15 вже є то так, має сенс на ньому лишатись, а якщо купляти з нуля, то я не знаю, на момент моєї покупки Д15 коштував однаково з 420м арктіком - 4500 грн
Відправлено через 1 хвилину 31 секунду:
Donate: ↑
07.08.2023 00:13
Якщо брати АМД там буде ще від самого проца залежати, так як відводити тепло від нього те ще питання
Так, я знаю, у мого шуріна 7950х і кастомна вода з 3-ма радіаторами, так у нього все одно він миттєво злітає до ліміту температури
Відправлено через 3 хвилини 49 секунд:
manbearboar: ↑
07.08.2023 06:11
"Нормализация" воды в значительной степени произошла из-за того что старшие Интел без воды теперь эксплуатировать нереально, но от этого минусы никуда не делись: подвижные механические элементы, агрессивная к электрике среда внутри, которая периодически оказывается снаружи.
Так і є, повітря воно пасивне і "вічне", у мене є 2 ноктуа NH-U12S, куплялись 10 і 7 років тому - відмінні кулери, продавав свій старий тазік, якому 10 років, робив ревізію - з ноктуа ідеально все, водянка навряд 10 років переживе без ревізії
Але, нажаль з такими гарячими процами вибору особливо немає - або жаба, або гадюка от і все