Выбор ИБП/UPS

Корпуса и источники питания
Відповісти
Автор
Повідомлення
Smok
Member

Повідомлення

Tesseract: 13.12.2024 13:42 У мене також 12В на зарядній станції стабілізовані, причому там реально 12,1. Але основна моя претензія була в тому, що я не бачу ніякої різниці між цим китаєм та hdplex-ом за вчетверо більші гроші. Що тут треба акуратно з напругою на вході, що там.
треба було відкрити спеки та подивитись, там як мінімум вхідна напруга 12-48v зі стабілізацією + нормальне охолодження для 200w бж
звісно це не значить що цей picopsu краще повноцінного БЖ, чи HDPlex hifi dc-atx
oversteve
Member

Повідомлення

Tesseract: 13.12.2024 13:42 Простіше взяти ноут, а не оце все. Причому краще якийсь бізнесовий, з інтегрованою відяхою. Ігри з PicoPSU - це лише резервний варіант.
залежить від того, що за компом треба робити, якщо тупо в браузері сидіти або якась бухгалтерія, то ноут дійсно без варіантів, ну а для чогось серьознішого то не все так райдужно
я теж спочатку сидів і заморочувався з тим, як би то зробити щоб і упс зі зменшеним власним споживанням взяти, і пікопсу, але прикинувши скільки то гемора зрозумів, що простіше взяти батарею на пару Аг більше, щоб то перекрити
Smok
Member

Повідомлення

oversteve: 13.12.2024 14:28
Tesseract: 13.12.2024 13:42 Простіше взяти ноут, а не оце все. Причому краще якийсь бізнесовий, з інтегрованою відяхою. Ігри з PicoPSU - це лише резервний варіант.
залежить від того, що за компом треба робити, якщо тупо в браузері сидіти або якась бухгалтерія, то ноут дійсно без варіантів, ну а для чогось серьознішого то не все так райдужно
я теж спочатку сидів і заморочувався з тим, як би то зробити щоб і упс зі зменшеним власним споживанням взяти, і пікопсу, але прикинувши скільки то гемора зрозумів, що простіше взяти батарею на пару Аг більше, щоб то перекрити
так, нажаль в цю сторону ніхто з виробників великих пк не рухається (хоча може це я не знаю), на відміну від міні-пк, наприклад intel nuc, які можна живити в машині напряму від акума 10-20v
спеціфікації
спойлер
External Power Supply – the board can be powered through a 12-19 V DC connector on the
back panel. The back panel DC connector is compatible with a 5.5 mm/OD (outer diameter)
and 2.5 mm/ID (inner diameter) plug, where the inner contact is +12-19 (±10%) V DC and the
shell is GND. The maximum current rating is 10 A.
ROG__84
Member

Повідомлення

Всем доброго времени суток!
Приобрел себе вот такую штуку ИБП PowerWalker VFI 1000 AT (10122180) подключил профильный ПК , законектил через usb, установил прогу для мониторига, собственно возник вопрос: как правильно отключать все это дело? Отключаю пк, но упс продолжает работать далше, прочитал мануал так и не впетрал как должно быть...
Стоит режим по умолчанию, не включал всякие там эко режимы может ему надо время без нагрузки? Я правда не ждал долго вырубил с кнопки, либо(первое подключения) еще заряжались аккумы типо 4 часа должны были заряжатся...
Может кто посоветует что да как и как оно должно правильно работать, с конца 90-х с компами и это мой 1 ups🙂
LiquidStorm
Member

Повідомлення

ROG__84: 16.12.2024 02:16PowerWalker ... правильно отключать
Не користував ДБЖ цього виробника, але загальний принцип в усіх є схожий, то ж продемонструю на своєму прикладі.

На скріншоті нижче показано сценарій дій при відключенні -
MGE-Shutdown-scenarion.jpg
1) рівень заряду батареї ДБЖ, який вважається низьким. При відсутності живлення на вході ДБЖ досягненні цієї межі ініціює вимкнення
2) тип відключення. Зазвичай це вимкнення, або гібернація, або "нічого не робити"
3) тривалість процесу вимкнення: задає час, протягом якого комп'ютер має встигнути завершити роботу
4) перемикач вимкнення ДБЖ: так або ні

Згідно скріншоту, автоматизований сценарій вигладає таким чином: при досягненні 40% залишку заряду батареї ДБЖ, програма подає команду системі на вимкнення комп'ютера, і через 120 секунд буде вимкнений і сам ДБЖ.
Tesseract
Member

Повідомлення

ROG__84
Ви хочете, щоб безперебійник вимикався разом з компом, коли зі світлом усе нормально? Старі безперебійники могли вимикатись командою софта з певним таймаутом, а якщо комп пішов у ребут, то софт мав встигнути відмінити вимкнення поки таймаут не закінчився. Звичайно ж це не працювало, якщо під час ребуту комп дуже довго ставив оновлення, і безперебійник спокійно міг його в цей час вимкнути. У сучасних безперебійників є спеціальний вихід, на якому безперебійник визначає споживання енергії, і таким чином розуміє, чи комп іще працює. Точніше така фіча є на дорогих моделях. Подивіться у себе в інструкції, чи у вас таке є.
В моєму безперебійнику нічого такого немає, але зате не так страшно було припаяти два проводки і вивести кнопку вимкнення безперебійника на край столешні робочого столу. Тому вимкнення компа відбувається натисканням двох кнопок: спочатку на системнику, а потім кнопкою під столешнею вимикаю UPS.
Відповісти