MaJ0r
Не впевнений що computeruniverse.net висилають в Україну чимось іншим окрім DHL.
Co6aka
_VM_
Thunder7
Оскільки не знайшов в цьому магазі іншої доставки в Україну ніж DHL вирішив затефонувати в місцевий офіс DHL Україна і дізнатися яким чином це все мало б відбутися, скажімо так офіційно, і тут почалося:
- згідно чинного законодавства для міжнародних поштових та експрес-посилок застосовується обмеження в 200 ойро/фіз.особу, оскільки моя посилка його перевищує я маю сплатити +44% від вартості, АЛЕ, якшо в інвойсі вказана лише кінцева вартість (ціна+доставка) я сплачую +44% від неї, якшо прописано вартість і тут жиш рядком нижче вартість доставки окремо тоді я сплачую тільки від вартості покупки без доставки. Ну тут не знаю, так мені намагалися пояснити в DHL.
- далі потрібно заповнити якусь декларацію М16, яка в DHL коштує, УВАГА - 375 грн, за що?
- повинне бути підтвердження того що вартість покупки дійсно становить 230 ойро, а не наприклад 400, тобто в моєму випадку потрібно було б показати роздруківку PayPal про оплату товару.
- і останнє яке мене просто вбило коли я його почув, оскільки моя покупка стосується комп'ютерних комплектуючих то необхідно отримати висновок Держспоживстандарта про необхідність/відсутність необхідності сертифікації в Україні. Навіщо (ну то м'яко сказано) воно мені потрібно, я ж не збираюся оптом це все завозити і продавати в Україні.
То ППЦ, тобто у всьому світі продається і можна користуватися, а в Україні треба спочатку перевірити "а вдруг воно бле@ть якісь магнітні хвилі неправильні випромінює!?"
Наскільки я зміг дізнатися в начальника відділу Держспоживстандарту такий висновок може потянути на декілька тис. грн.
Я в шоці.