Новости
Последние статьи и обзоры
Wi-Fi 7 проти Wi-Fi 8: як новітні маршрутизатори ASUS та ROG готують домашню мережу до майбутнього
-
Scoffer
Member
Пропоную обговорити Wi-Fi 7 проти Wi-Fi 8: як новітні маршрутизатори ASUS та ROG готують домашню мережу до майбутнього
Сусіди з тплінками ще не всі з n-стандарту перелізли. Чхати вони хотіли на той коордінейтед бімформінг. Років через 20 маякнете, якраз можна буде оновитись до вайвай 8.
Сусіди з тплінками ще не всі з n-стандарту перелізли. Чхати вони хотіли на той коордінейтед бімформінг. Років через 20 маякнете, якраз можна буде оновитись до вайвай 8.
-
alex_sul
Advanced Member
Пропоную обговорити Wi-Fi 7 проти Wi-Fi 8: як новітні маршрутизатори ASUS та ROG готують домашню мережу до майбутнього
Я канешно все розумію, але "старий" Asus ROG Rapture GT-BE98 WiFi7 коштує 32 тис грн!
Цей скільки буде? 45? 52? Щось каже чуйка тут пахне оверпрайсом капітальним. І не треба мені ляля на кшталт: "ти бачив скільки комерційні (для офісу) коштують??" - так бляха, бачив, і ставив клієнтам. І так, бляха, герой огляду не комерційний, а домашній! Тож нахіба?!
Здаєтся у Асуса інколи кришку зриває і компанія так хоче бути в авангарді, що й землі під ногами не відчуває. Це погано- втрачаєтся розуміння цільової аудиторії.
Я канешно все розумію, але "старий" Asus ROG Rapture GT-BE98 WiFi7 коштує 32 тис грн!
Цей скільки буде? 45? 52? Щось каже чуйка тут пахне оверпрайсом капітальним. І не треба мені ляля на кшталт: "ти бачив скільки комерційні (для офісу) коштують??" - так бляха, бачив, і ставив клієнтам. І так, бляха, герой огляду не комерційний, а домашній! Тож нахіба?!
Здаєтся у Асуса інколи кришку зриває і компанія так хоче бути в авангарді, що й землі під ногами не відчуває. Це погано- втрачаєтся розуміння цільової аудиторії.
Последний раз редактировалось alex_sul 28.09.2026 14:58, всего редактировалось 2 раза.
-
Filabatya
Member
alex_sul
ви слово РОГ не бачите
ви слово РОГ не бачите
-
alex_sul
Advanced Member
Filabatya
Тру сторі
Тру сторі
-
bes
Member
а чего цены не пишите? что бы не шокировать людей?
-
AssayMAS
Member
я вот по требованию мамы в вай фай для смарта отрыл роутер длинк 20+- летней давности, внезапно почему то все сайты начали требовать вводить капчу. И когда роутер загорелся красной лампочкой в третий раз - я успел залезть на веб морду его и тама узрел "обновление прошивки завершено". И адрес левого гугла ФТП какого то.Scoffer: ↑ 28.09.2026 14:52Років через 20 маякнете
Так что роутер жив пока для него прошивки вендор делает... И у нас к сожалению в рознице половина роутеров к которым ПО уже не выпускают и они устарели... вопрос в том какие дыры в том ПО.
-
erazel
Member
вони про ІОТ розповідають. Але у мене майже весь ІОТ досі на 2.4N. Лише чіпи ESP32-C6 тримають AC стандарт. Тому вайфай8 ще дуже нескоро в IOT побачимо. ну але "раніше почнуть - раніше закінчать". Якщо заарз почати імплементовувати то в році 2030 вже може будуть перші ІОТ з wifi8
-
bes
Member
так у тебя просто старый ІОТ, надо его обновить и будет все нормальноerazel: ↑ 28.09.2026 15:09 Але у мене майже весь ІОТ досі на 2.4N.
зы они же реально думают что люди покупают какую то грубо говорю статическую ерунду которая будет выполнять одну и туже работу и что ее будут постоянно обновлять под новые стандарты потому что им хочется кушать.
-
yurius_r
Member
Як на мене потрібен Open source роутер - DD-WRT/OPNSense/etc і найтупіші AP, що вміють в меш. І апгрейд дешевше і система надійніша і може маштабуватися. А от всі ці комбайни за багато грошей все в одному зовсім не гнучкі і швидко застарівають.
-
Sanьka
Member
Враховуючи ціну, вони готують хіба що до майутнього в світі оверпрайсу на електроніку 
-
tablestikus
Member
Та давно час на 60ГГц пушити перехід, щоб в кожній кімнаті по точці і вони далі кімнати не добивають.
Последний раз редактировалось tablestikus 28.09.2026 15:24, всего редактировалось 1 раз.
-
Robostyle
Member
Я тут жду дешевый 6Е чтобы всю сеть обновить, а они уже 8 тулят
- спойлер
- И к слову об IдиоТ
Не все с 11n съехали, гаварите
?
-
MVE
Member
Яке ж воно страшне в порівнянні з моїм UniFi Express 7. Таке тільки на шафу кудись ставити вище голови, щоб видно не було 
-
Afit
Member
Та й те що ти назвав лише з одним LAN. За 12-15К це стид і позорMVE: ↑ 28.09.2026 15:46 Яке ж воно страшне в порівнянні з моїм UniFi Express 7.
-
MVE
Member
Ну кому треба більше ланів є Dream Router 7, або UniFi Flex Mini як у менеAfit: ↑ 28.09.2026 15:53Та й те що ти назвав лише з одним LAN. За 12-15К це стид і позор
-
Afit
Member
і зверху 5КMVE: ↑ 28.09.2026 15:56Ну кому треба більше ланів є Dream Router 7, або UniFi Flex Mini як у менеAfit: ↑ 28.09.2026 15:53Та й те що ти назвав лише з одним LAN. За 12-15К це стид і позор
-
syavik2001
Member
WiFi 7: Значительное увеличение скорости по сравнению с WiFi 6
После этого статью можно закрыть. Автор здесь исключительно ради рекламы РОГа!
После этого статью можно закрыть. Автор здесь исключительно ради рекламы РОГа!
-
yariksom
Member
Друже, коли на цьому сайті йдеться про Асус то будь який матеріал на 100% реклами, сайт за рахунок цього живе, і всі це знають.syavik2001: ↑ 28.09.2026 16:01WiFi 7: Значительное увеличение скорости по сравнению с WiFi 6
После этого статью можно закрыть. Автор здесь исключительно ради рекламы РОГ
-
Unsecond
Member
yariksom
а когда что-то криво скажешь в их сторону, то и забанят навсегда еще
а когда что-то криво скажешь в их сторону, то и забанят навсегда еще
-
MVE
Member
Ще $100/рік за CyberSecure Enhanced забувAfit: ↑ 28.09.2026 15:59і зверху 5К