Головна проблема - пил.Головна проблема — робоча точка.
Новини
Останні статті і огляди
Noctua та Forced Physics розробляють повітряне мікроканальное охолодження для ПК
-
Scoffer
Member
Пропоную обговорити Noctua та Forced Physics розробляють повітряне мікроканальное охолодження для ПК
-
dead_rat
Member
Пропоную обговорити Noctua та Forced Physics розробляють повітряне мікроканальное охолодження для ПК
Перекладаю на людську мову: вони зробили ну дуууже щільний радіатор, тому поверхня контакту з повітрям дуже велика, але продути його можна лише спец обладнанням. І він дуже боїться пилу.
Карочі, для домашнього ПК не варіант.
Перекладаю на людську мову: вони зробили ну дуууже щільний радіатор, тому поверхня контакту з повітрям дуже велика, але продути його можна лише спец обладнанням. І він дуже боїться пилу.
Карочі, для домашнього ПК не варіант.
-
CnC_General
Member
так, дійсно. головна проблема сучасного ПК це пил та потрібно вчасно замінювати та чистити повітряні пилові фільтри.Scoffer: ↑ 25.09.2026 14:12 Пропоную обговорити Noctua та Forced Physics розробляють повітряне мікроканальное охолодження для ПК
Головна проблема - пил.Головна проблема — робоча точка.
-Ну спочатку йде питання де взяти грошей щоб купити моцний ПК
-потім питання зібрати, встановити програмне забезпечення та налаштувати ПК
- і тут вже обслуговування та підтримання повсякденної роботи.
Такі мікроканальні системи гарні там, де повітря спочатку очищається, та потім запускається в серверну для роботи.
А в звичайних квартирах... ну шерсть котів як часто дістаєте під плінтусом??? хоча там щілини практично і не видно то
-
Scoffer
Member
Та воно ні для чого не варіант. В серверних теж пилу достатньо, хоча там все зачинено і ніхто не ходить. Це що, чисту кімнату як на виробництві напівпровідників влаштовувати чи що?dead_rat: ↑ 25.09.2026 14:13Карочі, для домашнього ПК не варіант.
-
MVE
Member
Хай просто спробують в сучасну архітектуру, яка може працювати на звичайному кулері, чи взагалі без нього 
-
osmose
Member
Новина для працівників серверних
-
dead_rat
Member
В чистих приміщенняхScoffer: ↑ 25.09.2026 14:44Та воно ні для чого не варіант. В серверних теж пилу достатньо, хоча там все зачинено і ніхто не ходить. Це що, чисту кімнату як на виробництві напівпровідників влаштовувати чи що?dead_rat: ↑ 25.09.2026 14:13Карочі, для домашнього ПК не варіант.
-
avuremybe
Member
Я думаю, цілком достатньо буде і чистої кімнати з HEPA7 фільтрацією. Але навіть при таких розкладах, вартість дозволяє купити цистерну з азотом, не кажучи вже про адекватні методи охолодження...Scoffer: ↑ 25.09.2026 14:44Та воно ні для чого не варіант. В серверних теж пилу достатньо, хоча там все зачинено і ніхто не ходить. Це що, чисту кімнату як на виробництві напівпровідників влаштовувати чи що?dead_rat: ↑ 25.09.2026 14:13Карочі, для домашнього ПК не варіант.
Окей, представимо що чистою буде не вся кімната, а виключно системник. Це щось принципово міняє? Ну розмір обладнання менший, ціна відповідно трохи нижча. На цистерну вже не вистачить. Але це все ще забавка для тих самих покупців відухи з чистого золота.
-
Kashtan
Member
Це не виглядає перспективним, на мій погляд, бо тсмц швидше введе свій прямий мікроканал з якого вкрай зручно буде тепло відводити через воду, років 2-3.
Відправлено через 41 секунду:
Це швидше для параноіків водофобів. Які визнають тільки повітря.
Відправлено через 41 секунду:
Це швидше для параноіків водофобів. Які визнають тільки повітря.
-
Scoffer
Member
Чого розмінюватись на дрібниці, треба одразу зробити HEPA7 радіатор. Забився - викинув і встановив новийavuremybe: ↑ 25.09.2026 15:37Я думаю, цілком достатньо буде і чистої кімнати з HEPA7 фільтрацією.
-
dead_rat
Member
Так це він і єScoffer: ↑ 25.09.2026 16:05Чого розмінюватись на дрібниці, треба одразу зробити HEPA7 радіатор. Забився - викинув і встановив новийavuremybe: ↑ 25.09.2026 15:37Я думаю, цілком достатньо буде і чистої кімнати з HEPA7 фільтрацією.![]()
-
Shpoker
Member
ждем турбину от ноктуа)) (о да, это именно то, чего не хватает в жизни)
-
Vityok777
Member
Головна проблема - це розумні люди. Без них марктолухи давно б вже володіли всесвітом.Scoffer: Головна проблема - пил.